Είναι οι ξένες πιο «εύκολες»;

Με όποιον και αν βρεθείς να μιλήσεις για τις γυναίκες, από άλλη πόλη/περιοχή ή χώρα από την δική σου, θα σου πει αμέσως ότι οι γυναίκες στα μέρη του είναι δύσκολες, ενώ έχει διαβάσει κάπου ότι στα δικά σου μέρη είναι εύκολες.

Αυτό φυσικά είναι κάτι που δεν ισχύει. Είναι κάτι σαν urban legend, ένας μύθος δηλαδή που μεταδίδεται από γιαλαντζί πέφτουλες. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε οι κάθε περιοχή θα έσφυζε από ανύπαντρους και γεροντοκόρες.

Θεωρώ ότι αυτά λέγονται είτε γιατί κάποιος φοβάται να κάνει το πρώτο βήμα, οπότε αυτό τον κρατάει σε μια ζώνη ασφαλείας, είτε γιατί έφαγε 2-3 χυλόπιτες και έβγαλε την απόφαση.

Παντού οι γυναίκες θα είναι εύκολες και παντού δύσκολες. Τα πάντα εξαρτώνται από αυτόν που δοκιμάζει να την πέσει σε μία γυναίκα, όχι απαραίτητα από την ίδια την γυναίκα.

Ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής, οι Ελληνίδες έχουν μια άνεση με τους άνδρες σε σημείο μαγκιάς. Ναι, αυτό τους το αναγνωρίζω. Σε γείτονες χώρες, οι γυναίκες είναι μαθημένες αλλιώς, δηλαδή να σέβονται τον άνδρα και τον σύζυγο τους (πχ Αλβανία, Σερβία).

Στις Ελληνίδες κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δηλαδή δεν σέβονται έναν άνδρα επειδή έτυχε και γεννήθηκε άνδρας. Θα σεβαστούν εκείνον που αξίζει τον σεβασμό τους. Εκείνον που είναι πραγματικό αρσενικό και ξέρει πως να συμπεριφέρεται.

Αντί λοιπόν να κλαίνε κάποιοι ότι στην πόλη τους οι γυναίκες είναι δύσκολες, ενώ σε κάποια άλλη πόλη που έμαθαν από κάποιον, είναι πιο εύκολες, ας κοιτάξουν μήπως το πρόβλημα είναι δικό τους και όχι των γυναικών.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Είναι οι ξένες πιο «εύκολες»;”

  1. Και το υποψιαζόμουν ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο από προσαρμογή των «διδαγμάτων» του εξωτερικού.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.