Οι γυναίκες και τα καλά παιδιά

Σηκώστε το χέρι! Πόσοι απελπισμένοι άντρες υπάρχουν που θεωρούν τον εαυτό τους καλό, γεμάτο κατανόηση, τρυφερό και παρ’ όλα αυτά κάθονται τα βράδια μόνοι μπροστά στην τηλεόραση ρωτώντας τον εαυτό τους «γιατί δεν με θέλει καμιά γυναίκα;»

Πριν απαντήσω, ας ορίσουμε τα χαρακτηριστικά ενός Mr. Nice Guy. Μόνο και μόνο για να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους και οι άντρες που ξυρίζονται το πρωί στο μπάνιο απέναντι από πόστερ του Sylvester Stallone αρνούμενοι τον ίδιο τους τον εγωισμό. Στον κύκλο σου υπάρχουν αμέτρητες όμορφες, έξυπνες γυναίκες, κάθε μία από τις οποίες, τουλάχιστον μια φορά την ήθελες. Κάθε μία από αυτές άκουσε την εξομολόγησή σου (σε πανάκριβο ιταλικό εστιατόριο φυσικά, στο χέρι τουλάχιστον 1000 κόκκινα τριαντάφυλλα) και σου απάντησε:

«Είσαι πολύ καλό παιδί και μ’ αρέσεις πολύ, σαν φίλος»… Κι επειδή είσαι τόσο καλό παιδί δέχτηκες και την πρόταση «ας μείνουμε φίλοι, εντάξει;» αντί να πεις στην …κυρία απέναντί σου πως θα ‘πρεπε, για το τρομερά ακριβό φαγητό, να ανοίξει έστω μια φορά τα πόδια.Για παράδειγμα, όπως κάνει με τον ανά μήνα νέο γκόμενο, ο οποίος την πλακώνει στο ξύλο και τα ‘χει και με την καλύτερη φίλη της. Από πού το ξέρεις; Μα εσύ είσαι η τηλεφωνική της παρηγοριά. Το νούμερο σου βρίσκεται πάνω πάνω στη μνήμη του τηλεφώνου της, στο όνομα «Γιαγιά» ή «Νίκη», αφού ο τσαμπουκάς της είναι και ιδιαίτερα ζηλιάρης. Συνήθως τηλεφωνεί κατά τις τρεις τα ξημερώματα, μετά το πήδημα της συμφιλίωσης. Με μαθηματική ακρίβεια θα σου πει σε λίγα λεπτά «αχ, ας σου έμοιαζε λιγάκι, ας ήταν λίγο σαν εσένα!»Λίγο σαν εσένα; Κορίτσι μου, τι λίγο; Εδώ είναι το 100%, δεν χωράει αυτό στο ξανθό κεφαλάκι σου;

Παρ’ όλα αυτά περιμένεις, αφού είσαι σίγουρος πως κάποτε θα πετάξει αυτό το πακέτο κρέας με εγκέφαλο μυρμηγκιού και θα καταλάβει πως εσύ είσαι ο σωστός.

Ναι, ο χρόνος σε επιβεβαιώνει: Μια μέρα στέκεται στην πόρτα σου και κλαίει. Μιλάμε για ΤΟ κλάμα! Μέχρι και το παρκέ φούσκωσε! Έφυγε, με μια άλλη, το κωλόπαιδο, που σκέφτεται μόνο με το πουλί του, κι εσύ είχες τόσο δίκιο, και τα σχετικά, ακούς…

Κι ενώ ήσουν εδώ και χρόνια έτοιμος για την παράδοση-παραλαβή και γεμάτος αυτοπεποίθηση σηκώνεις τα μανίκια, ακούς κι αυτό: «Δε μου λες, ο Σάκης, ο φίλος σου, είναι ακόμα ελεύθερος;» Ακριβώς εκείνη τη στιγμή θα ‘θελες να ‘χεις μια ευχή ελεύθερη, να ζητήσεις την επαναφορά του καψίματος των μαγισσών…

Αλλά, επειδή είσαι ένα καλό παιδί… γίνεσαι κουμπάρος, την επόμενη βδομάδα που παντρεύεται το Σάκη.

Όλες οι πρώην σου (όσες δηλαδή τα ‘φτιαξαν μαζί σου σε κάποια κρίση του εγώ τους ή επειδή ήταν της μόδας) μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για σένα. Συγκεκριμένα, πως είσαι τρυφερός, γεμάτος κατανόηση και πάνω απ’ όλα, πως ξέρεις να ακούς και πως ήσουν πάντα εκεί, όταν σε χρειάστηκαν.
Και φυσικά πως είσαι ο καλύτερος σύντροφος που θα μπορούσε να έχει μια γυναίκα. Κι όμως, τη φράση «είσαι ο καλύτερος φίλος μου και ο μόνος που με καταλαβαίνει» την άκουσες τόσες φορές, που φυσιολογικά θα έπρεπε να έχεις το Copyright σ’ αυτήν.
Στην ερώτησή σου, γιατί τότε σε εγκατέλειψαν σου λένε πως δεν ξέρουν το γιατί και πως είναι σίγουρες πως κάποτε θα το μετανοιώσουν…

Αλλά, επειδή είσαι ένα καλό παιδί… είσαι και μετά το χωρισμό τρυφερός, γεμάτος κατανόηση και πάνω απ’ όλα ξέρεις να ακούς και είσαι πάντα εκεί (αν και το υποσυνείδητό σου σου λέει πως αυτές δεν φαίνονται να έχουν χάσει κάτι και πως είσαι μάλλον βλάκας).

Επιτέλους: μια που δεν φεύγει!
Στα μπαράκια και στις Ντίσκο συζητάς επί ώρες, για διάφορα σοβαρά θέματα με γυναίκες. Τις έφερες νερό να πιουν μετά από έναν εξουθενωτικό χορό, τόνισες με κομπλιμέντα την ομορφιά και τα σκουλαρίκια τους. Κάθε μία είναι εντυπωσιασμένη από την ευφυία σου, τις γνώσεις σου, το χιούμορ σου και την συγκρατημένη συμπεριφορά σου. Χαίρεται για το ενδιαφέρον σου γι αυτά που κάνει και για τα δικά της ενδιαφέροντα. Όλοι οι άλλοι άντρες, που συνήθως την πλησιάζουν, θέλουν μόνο ένα πράγμα…
Λίγα λεπτά αργότερα φεύγει με έναν τύπο με παράξενο παρουσιαστικό, ο οποίος διέκοψε την ενδιαφέρουσα συζήτησή σας με τα λόγια «ωραίο κώλο έχεις, θα ‘ρθεις μαζί μου;»

Αλλά, επειδή είσαι ένα καλό παιδί… τους παίρνεις από πίσω. Φτάνεται σε μια περιοχή, όπου ούτε μια 80χρονη καλόγρια δεν θα βασίζονταν να πάει και περιμένεις να βγεί από το παράξενο κτίριο που μπήκαν.
Τα ξημερώματα την βλέπεις να βγαίνει με πρόσωπο δακρυσμένο και μισοσκισμένα ρούχα. Πηγαίνεις το τρεμάμενο αυτό υπόλοιπο στο σπίτι του, όπου σου υπόσχεται πως θα σου τηλεφωνήσει. Μετά από δέκα χιλιόμετρα δρόμου επιστροφής στο σπίτι σου, θυμάσαι πως δεν ανταλλάξατε τηλέφωνα…

Αναρωτιέσαι γιατί σου συμβαίνουν όλα αυτά;

Λόγος πρώτος: Κάποιος που μπορεί να ακούει μια γυναίκα, σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είναι σπάνιο είδος. Και ταυτόχρονα, αυτό είναι η θανατική σου καταδίκη, γιατί όπως είπε και κάποια γνωστή μου, «δεν τρώω ποτέ εκεί που κάνω εμετό». Αυτό σημαίνει για σένα πως εσύ θα είσαι ο σκουπιδοτενεκές της ψυχής της. Τη διασκέδασή της θα τη βρίσκει αλλού.

Λόγος δεύτερος: Οι καλοί άντρες είναι βαρετοί. Δεν σκορπάνε γύρω τους αυτή τη σπιρτάδα, δεν προκαλούν αυτό το γαργάλημα στον αφαλό μιας γυναίκας που ψάχνει τον Marlboro-Man με το γένι των τριών ημερών, μιας γυναίκας που θέλει να καβαλήσει το άγριο και ατίθασο άτι κι όχι να κάνει μια βόλτα με το πόνυ του καρουσέλ.

Λόγος τρίτος: Οι γυναίκες δεν ξέρουν τι θέλουν και είναι ευγνώμονες όταν κάποιος αποφασίζει γι αυτές. Άντρες σαν εσένα, που αφήνουν όλες τις πιθανότητες ανοιχτές, όλους τους δρόμους ελεύθερους και τις δίνουν να καταλάβουν «θα γίνει όπως θέλεις εσύ, θα κάνω ό,τι πεις, θα είμαι εδώ όταν με ζητήσεις», θα ρωτήσουν αναπόφευκτα κάποτε «Πού πας;» όταν η καλή τους θα φεύγει με τον τύπο που θα της πει «θέλεις να κάνουμε έρωτα, παραδέξου το!».

Λόγος τέταρτος: Λοιπόν, σίγουρα κάπου στο μεγάλο βιβλίο της ζωής είναι γραμμένο πως οι καλοί άντρες δεν μπορούν να είναι μαζί με καλές γυναίκες. Μάλλον έχει σχέση με το γνωστό φυσικό πρόβλημα των πόλων, όπως στους μαγνήτες. (+) και (+) απωθούνται, τι να κάνουμε;
Τι σημαίνει αυτό για σένα; Γίνε ένα καθίκι, ένας μαλάκας για τον οποίο τα προβλήματα μιας γυναίκας έχουν τόσο ενδιαφέρον, όσο και οι τρίχες στα παπάρια του.

Αλλά, επειδή είσαι ένα καλό παιδί… θα συνεχίσεις να είσαι αυτός που είσαι και θα περιμένεις ελπίζοντας πως κάποτε θα αλλάξουν οι νόμοι της φύσης.

Το άρθρο είναι από εδώ.