Η δύναμη της παρουσίας του alpha male

Η παρουσία που έχε ένας άντρας, έχει πολύ μεγάλη αξία γι’αυτόν, αλλά και για όσους είναι κοντά του.

Όταν έκανα δοκιμές και μελετούσα Social Dynamics, παρατήρησα το εξής:
Χωρίς καν να μιλήσεις, μπορείς να ξεχωρίσεις. Και αυτό το κάνει το μυαλό σου. Όταν είσαι άνετος και με αυτοπεποίθηση, το μυαλό το «δείχνει» αυτό στο σώμα σου. Όταν δε νιώθεις ανώτερος, τότε το σώμα σου το δείχνει και αυτό.

Περπάτα με τρόπο «alpha» κάποια στιγμή σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. Παρατήρησε το πως οι γυναίκες, ενώ μιλάνε μεταξύ τους, σταματούν την κουβέντα και σε κοιτάνε. Παρατήρησε πως σκύβουν το κεφάλι όταν τις κοιτάς.

Κοίταξε αργά το σώμα τους και πρόσεξε τες πως κάνουν. Πρόσεξε πως οι άλλοι άντρες, ανοίγουν το δρόμο να περάσεις, αν έρχονται αντίθετα από εσένα και ας έχει χώρο.

Ένα video από τα παλιά, τότε που οι τραγουδιστές ήταν μάγκες και είχαν φωνή, ενώ ο άντρας ο μάγκας ξεχώριζε από τον τρόπο του και όχι από τατουάζ ή από «χάντρες και μπιχλιμπίδια»

Είναι στην φύση μας «γραμμένο» όταν βλέπουμε κάποιον που είναι ανώτερος, να του δίνουμε προσοχή. Αυτό γίνεται αυτόματα, χωρίς καν να το σκεφτεί κανείς.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που το παίζουν και καλά «cool» και «μαγκιά». Συνήθως αναφέρονται σαν «fake alpha» και απλά προσποιούνται ότι είναι «cool», ενώ στην ουσία, στην πρώτη «στραβοτιμονιά», ο παλιός τους εαυτός θα φανερωθεί και θα δείξει ότι απλά «παίζουν θέατρο» και δεν είναι από μέσα τους.

Τέτοια άτομα συνήθως είναι όσοι έχουν διαβάσει κάποιο βιβλίο που αναφέρεται στα alpha males σαν όρο και αποφασίζουν να φέρονται και οι ίδιοι με αυτόν τον τρόπο.

Fake alpha 🙂

Αλλά δεν είναι μόνο πως φέρεται ένας άντρας που είναι ηγέτης, «αρχηγός», alpha male ή όπως αλλιώς το καταλαβαίνεις καλύτερα. Είναι και τι αναγνώριση έχει από τους υπολοίπους.

Αμφιβάλλω να μην έχεις δει ποτέ σου έναν άντρα που έχει κάτι που ξεχωρίζει, χωρίς να το «φωνάζει», χωρίς να πιέζει να το δείξει, αλλά απλώς να φαίνεται από μόνο του.

Έχω δει ωστόσο πολλές συμπεριφορές από άντρες και γυναίκες, κυρίως όταν μπαίνω σε έναν χώρο, όπως πχ ένα club.

πχ πολλές φορές οι γυναίκες με κοιτάνε από μακριά και παίζουν τα μαλλιά τους, άντρες που είναι με την σχέση τους τις περισσότερες φορές της κρατάνε το χέρι ή την φιλάνε κοιτάζοντας με (σαν να θέλουν να μου πουν είναι δική μου, κάνε πέρα), «αδύναμοι» άντρες (u know, beta), όταν είναι με μια γυναίκα που τυχαίνει να προσεγγίσω, να «μαζεύονται» κλπ.

Alpha male. Ο όρος βασικά ξεκίνησε από ερευνητές που παρατηρούσαν τα ζώα, οπότε δεν θα πρέπει να λείπει ανάλογο video από το άρθρο αυτό. Δες όταν είναι «beta» λιοντάρια, πως οι ύαινες δεν φοβούνται και παρατήρησε όταν κάνει την εμφάνιση του ο ηγέτης της αγέλης, πως οι ύαινες το αισθάνονται και προσπαθούν να φύγουν. Τα ζώα είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρατηρήσει κανείς συμπεριφορές, γιατί λειτουργούν πάντα με βάση το ένστικτο τους.

Αυτή είναι η δύναμη ενός alpha male.

Δες την 2η σκηνή και παρατήρησε διαφορές, στο παρακάτω video. Τέτοιες σκηνές είναι οι καλύτερες για να παρατηρήσει κανείς διαφορές, κυρίως γιατί γίνονται από επαγγελματίες, που σημαίνει ότι θα βγάλουν αυτό που πρέπει να βγάλουν, είτε ο ρόλος τους είναι να το παίξουν alpha, είτε beta male.

2 σκέψεις σχετικά με το “Η δύναμη της παρουσίας του alpha male”

  1. Οταν λες «περπατά με τροπο «alpha» σε έναν δρόμο » πως ακριβώς το εννοείς;; Είμαι εντελώς καινούργιος στο όλο θέμα:p

    Μου αρέσει!

    1. Με το κεφάλι σου να’ναι ίσιο, ώστε να κοιτάζεις ευθεία μπροστά (και να φαίνεται το «μήλο του Αδάμ»), οι ώμοι σου να’ναι ίσιοι και πίσω καθώς επίσης και η πλάτη σου να’ναι στην ευθεία και να μην καμπουριάζει, είναι μερικές ενδείξεις του «alpha βαδίσματος».

      Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.