Δουλεύουν οι έτοιμες «ατάκες» και τι έχει να «πει» ο B.F. Skinner σε αυτό;

Στην αρχή της κοινότητας, το «παιχνίδι» για την κατάκτηση κάποιας, «παίζονταν» με έτοιμες ρουτίνες και ιστορίες.

Τα Videos άρχιζαν να δείχνουν άτομα με αποτελέσματα και φυσικά αυτό είχε ως επακόλουθο όλος ο κόσμος να αρχίζει να μαθαίνει έτοιμες ρουτίνες και ψεύτικες ιστορίες, τις οποίες τις είχε πει πριν κάποιος άλλος και είχαν πετύχει, ώστε να μπορέσει να πετύχει και αυτός.

Θυμάμαι, σε συζητήσεις σχετικά σε σχετικά forums, να «κράζω» την συγκεκριμένη μέθοδο και να λέω ότι δεν φέρνει το αποτέλεσμα η ίδια η ιστορία που θα πεις, αλλά εσύ και φυσικά το πως θα το πεις, οπότε αν πάει κανείς με πιο «απλούς» και natural τρόπους, θα έχει καλύτερα αποτελέσματα, όπως είχαν άλλωστε και τόσες χιλιάδες άντρες στα τόσα εκατοντάδες χρόνια..

Φυσικά το να πεις κάτι τέτοιο σε forums που στήριζαν την ύπαρξη τους σε αυτές τις μεθόδους, αυτόματα σου έδινε το «ban», ειδικά δε αν το forum εμπορευόταν και τα ανάλογα προϊόντα.

Το ίδιο φυσικά ίσχυε και στις Ελληνικές τότε κοινότητες, όπου απλά δεν το δέχονταν γιατί απλά θεωρούσαν ότι μόνο έτσι θα το κάνουν με κάποια και το να τους πεις ότι πρέπει να αλλάξεις ως άνθρωπος και όχι να αποστηθίσεις ψεύτικες ιστορίες να λες στις γκόμενες, το θεωρούσαν λιγάκι τραβηγμένο.

Άλλωστε πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς και δεν θέλουν να βγουν από την λεγόμενη και ως «φούσκα ασφαλείας» τους.

Τι σχέση ωστόσο έχει ο Skinner με όλα αυτά; Ας δούμε λίγο ψυχολογία.

Το 1948, ο ψυχολόγος B. F. Skinner (1904-1990), έκανε ένα καταπληκτικό πείραμα, γνωστό και ως «Project Pigeon«, με σκοπό να δει την συμπεριφορά των περιστεριών, για την ανάπτυξη πυραύλων που θα τις κατευθύνουν τα περιστέρια (δείτε τα video στο τέλος).

Έβαλε λοιπόν περιστέρια σε γυάλινα κουτιά και είχε βάλει ένα σύστημα να ρίχνει τροφή αυτόματα κάθε 15-20».

Έτσι (σύμφωνα με τον Skinner) στην αρχή το περιστέρι προσπαθούσε να καταλάβει πως λειτουργεί το σύστημα. Ωστόσο, η τροφή ήταν προγραμματισμένη να πέφτει στην αρχή, αμέσως μετά από κάποια κίνηση του περιστεριού (πχ χτύπημα των φτερών).

Σε λίγη ώρα, το περιστέρι θεωρούσε λοιπόν ότι η κίνηση του ήταν αυτή που έκανε την τροφή να πέφτει, ακόμη και αν μερικές φορές δεν συσχετιζόταν το πέσιμο της τροφής με την κίνηση του (γνωστό και ως Pigeon Superstition).

Τι σημαίνει αυτό με λίγα λόγια στο θέμα παιχνίδι και φλερτ; Ότι από λάθος πιστεύουμε (ή μας έκαναν να πιστέψουμε) ότι αν πούμε κάτι «μαγικό» θα τις κάνει να πέσουν ξερές. Ότι αν πούμε κάτι που είχε πει κάποιος άλλος πριν από εμάς (και μπορεί σε αυτόν να δούλεψε), θα έχει και σε εμάς το ίδιο αποτέλεσμα.

Επίσης μας έκαναν να πιστέψουμε ότι η εμφάνιση, τα ακριβά ρούχα/αυτοκίνητα και το χρήματα παίζουν ρόλο στο θέμα «έλξη». Θα το αναλύσω σε άλλο θέμα.

Έτσι αν πας με το κλασικό και στην Ελλάδα «ποιος λέει περισσότερα ψέματα, οι άντρες ή οι γυναίκες», γρήγορα θα δεις ότι δεν σου φέρνει κανένα αποτέλεσμα.

Φυσικά μπορείς να κρατήσεις 2-3 ιδέες για το πως θα ξεκινήσεις/συνεχίσεις μια συζήτηση, αλλά δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο σε έτοιμες ιστορίες.

Τώρα αν επιμένει κανείς ότι δεν ισχύουν τα παραπάνω και πρέπει να διαβάσει/μάθει περισσότερες ψεύτικες ιστορίες και ρουτίνες/ατάκες, μάλλον θα πρέπει να κοντραριστεί σε ασκήσεις IQ με τα περιστέρια του Skinner.

Τα 2 τελευταία Video δείχνουν μερικά από τα πειράματα του Skinner. Η αρχική έρευνα, ωστόσο, υπάρχει και στην εισαγωγή της ταινίας Mr Nobody (2009) (1ο Video).

2 σκέψεις σχετικά με το “Δουλεύουν οι έτοιμες «ατάκες» και τι έχει να «πει» ο B.F. Skinner σε αυτό;”

    1. Αν έχεις ασχοληθεί με την κοινότητα του Pickup θα το καταλάβαινες καλύτερα, αν και όπως είδα πρέπει να γνωρίζεις τον Κόντη. Βασικά σε βιβλία που ασχολούνται με το θέμα «πως να γίνεις καλύτερος με τις γυναίκες» (όπως και του Σπύρου Κόντη πχ), πλασάρουν διάφορες έτοιμες λύσεις, όπως ιστορίες, ατάκες κλπ και σου λένε ότι με αυτές θα πηδήξεις. Με αυτό το άρθρο λοιπόν εξηγώ πως μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι αν πεις κάποια έξυπνη ατάκα θα κάνει την γκόμενα να σου ανοίξει τα πόδια της.

      Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.