Βοηθάνε τελικά τα σχετικά forums ή όχι;

Έχοντας γνωρίσει αρκετά άτομα που συμμετέχουν σε forum που έχουν να κάνουν με την αυτοβελτίωση (ή για να πω καλύτερα σε θέματα που αφορούν το Pickup), έχω τις ενστάσεις μου για το πόσο τελικά βοηθούν αυτά τα forums κάποιον.

Ας πούμε ότι ένα άτομο, ο Χ, είναι ντροπαλός και άρα ελάχιστα κοινωνικός, ο οποίος πιθανών να άκουγε την μάνα του σε όλα (γιατί η Ελληνίδα μάνα συνήθως «χαλάει» τα παιδιά της, τους κάνει λίγο μαμάκηδες) όπως σε πράγματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις (δηλαδή ποια είναι η κατάλληλη γι’άυτόν και ποιες να προσέχει) ή ακόμη και πως θα ντυθεί, με ποιους θα κάνει παρέα και που είναι καλά μέρη να πηγαίνει, γιατί εκεί πηγαίνουν «αλήτες» και αυτός είναι καλό παιδί, δεν είναι τέτοιος. Σου φαίνεται γνωστό το σενάριο; Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουμε έναν τέτοιο γνωστό.

Ο Χ λοιπόν κάποια στιγμή «τρώει» την φλασιά που λέμε και αποφασίζει να μάθει πως να γίνει καλύτερος με τις γυναίκες και με τα πολλά βρίσκει την Seduction κοινότητα και φυσικά τα σχετικά προϊόντα.
Μπαίνει και διαβάζει άπειρες θεωρίες σχετικά, ενώ διαβάζει και πολλά «Field reports» τα οποία τις περισσότερες φορές είναι fake και απλά τα άτομα αναφέρουν τι θα έλεγαν αν τους τύχαινε κάτι τέτοιο και αρχίζει να παίρνει θάρρος και ιδέες. Εδώ η παγίδα είναι ότι επειδή ΔΕΝ έχει την ανάλογη εμπειρία, δεν μπορεί να «φιλτράρει» με λίγα λόγια τι είναι σωστό και τι λάθος και άρα επειδή τα λέει το μέλος με το όνομα «EimaiMamias«, ο οποίος μπορεί ακόμη και να είναι moderator η διαχειριστής και άρα έχει δίκιο, τα δέχεται και τα πιστεύει όλα.

Έτσι έχει μερικές επιλογές, όπως να βγει έξω και να δοκιμάσει ότι διάβασε (κάτι που δεν το κάνει συνήθως, όχι στην αρχή τουλάχιστον) ή να αποφασίσει ότι χρειάζεται επιπλέον διάβασμα και να συνεχίσει να επισκέπτεται συχνά το forum. Και εδώ είναι η 2η παγίδα και θα εξηγήσω γιατί.
Επειδή στάνταρ θα πει ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος και χρειάζεται περισσότερο διάβασμα, θα συνεχίσει να επισκέπτεται το/τα φορουμ. Περισσότερη ύλη, νέες θεωρίες, νέα προϊόντα κ.ο.κ.
Έτσι με τον καιρό τρέφει και δυναμώνει την φωνή μέσα του που του λέει «δεν είσαι ακόμη έτοιμος γι’αυτό, χρειάζεσαι περισσότερο διάβασμα». Επίσης μειώνεται καθημερινά, επειδή ή θα ντρέπεται να πει κάτι διαφορετικό από αυτό που συζητάνε οι περισσότεροι (φοβού το ban ή την κοροϊδία των υπολοίπων) ή θα διαβάζει τα (φανταστικά τις περισσότερες φορές) field reports και θα λέει στον εαυτό του «Εσύ δεν είσαι έτσι» ή «αυτός είναι καλύτερος από εσένα» ή ακόμη «δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω εγώ αυτό».

Η χειρότερη παγίδα ωστόσο των σχετικών forums είναι η εξής, δεν σε αφήνουν να μάθεις μόνος σου. Ακόμη και το πως σκουπίζονται στην τουαλέτα (τρόπος του λέγειν) μερικοί πρέπει να το ρωτήσουν από κάποιον «ανώτερο» τους. Αυτός που είπε «αν θέλεις να βοηθήσεις κάποιον, μην τον ταΐζεις ψάρια αλλά μάθε του να ψαρεύει» δεν ήταν άσχετος. Με το να μπαίνει κανείς σε κάθε forum και να ρωτάει για το κάθε τι, δηλαδή «να ανασαίνω όταν η κοπέλα μου μιλάει;«, «είναι σωστό να βήχω μπροστά της«, «τι να πω για να την κάνω να γελάσει» (ΟΚ, το παραδέχομαι, τα δύο πρώτα τα σκέφτηκα εγώ, δεν τα διάβασα από κάπου), απλά κάνουν κάποιον «πρεζάκι», ο οποίος θέλει συνεχώς την δόση του.

Γιατί το αναφέρω τώρα αυτό; Γιατί έχω τύχει να γνωρίσω πολύ κόσμο από forums. Στα emails ή στις συζητήσεις μας μου λένε τα καλύτερα για τον εαυτό τους (εγώ προσωπικά δεν το κάνω, το θεωρώ μακακία, λέω απλώς ότι θέλω να βγούμε και αυτό είναι, δεν κάθομαι να βάλω και αγγελία), ότι δεν έχουν καθόλου φοβία προσέγγισης, μιλάνε με θάρρος κλπ, ενώ από την πρώτη μας συζήτηση διακρίνω ένα άτομο ντροπαλό, που διστάζει να προσεγγίσει μια γυναίκα ή όταν την προσεγγίσει τελικά να μην μπορεί να μιλήσει άνετα. Εννοείται φυσικά ότι δεν είναι όλοι τους έτσι, αλλά όσα άτομα έχω γνωρίσει εγώ λίγο πολύ έτσι είναι.
Και το περίεργο ξέρετε ποιο είναι; Εμένα προσωπικά ΔΕΝ με ενδιαφέρει το επίπεδο του άλλου, δεν με ενδιαφέρει η εμπειρία του όσο με ενδιαφέρει να είναι άτομο λογικό όπου μπορείς να συνενοηθείς μαζί του. Βγαίνω για τον χαβαλέ και για να περάσουμε καλά με κάποιον και όχι για να τον… βαθμολογήσω (πράγμα που κάνουν -πιστεύω- πολλοί και γι’αυτό ο κόσμος «τρομάζει») και αν δω κάτι που θεωρώ λάθος σε κάποιον, θα τον βοηθήσω να το ξεπεράσει. Αλλά επειδή αυτή η συμπεριφορά «αν δεν είσαι καλός, το πούλο, δεν κάνεις για τίποτα» υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στα φορουμς, το -κάθε- άτομο όταν βγαίνει έξω πιστεύει ότι όλοι θα τον κρίνουν και λέει ψέματα για το επίπεδο του, πράγμα που φαίνεται άσχημο μετά. Να θυμάστε ότι οι κομπλεξικοί κρίνουν τον άλλο ή όσοι έχουν τις φοβίες τους και προσπαθούν να τις δείξουν σε αυτόν που έχουν απέναντι τους, για να μην εκτεθούν οι ίδιοι. Καλό είναι ο καθένας να ξέρει σε τι επίπεδο βρίσκεται και να το λέει, ενώ αν τον κρίνει κάποιος αρνητικά, δεν χρειάζεται να ξανά βγει μαζί του, τόσο απλό.

Φυσικά θα σου πω ότι καλύτερο είναι ένα βιβλίο. Αν και τα περισσότερα forums απλώς ανακυκλώνουν τις θεωρίες που υπάρχουν στα Pickup βιβλία και άλλα προϊόντα, ένα καλό βιβλίο (από σχετικό άτομο) έχει το καλό ότι σου λέει την άποψη του συγγραφέα και μόνο. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου να την δεχτείς ή να την απορρίψεις, δεν υπάρχει άλλη συναναστροφή με τον συγγραφέα. Στο forum τώρα διαβάζεις την άποψη του poster και την συζητάς μαζί του. Ωστόσο μερικά άτομα δεν δέχονται την αρνητική κριτική και φυσικά κινδυνεύεις να σε ban-αρουν από το forum, αν δημιουργηθεί και κάποια ένταση. Επίσης μπορεί να έχεις την όποια αντίθετη άποψη, αλλά όταν συνεχίζεις να διαβάζεις τα σχόλια, τα οποία είτε επειδή πολλοί δεν ξέρουν είτε επειδή δεν θέλουν να έρθουν σε κόντρα με τον poster, είναι θετικά, πείθεσαι σιγά σιγά και δέχεσαι αυτήν την άποψη σαν σωστή, έστω και αν δεν το πιστεύεις μέσα σου 100%.
Η διαφορά με τα blogs είναι ότι μπορείς να λες την άποψη σου και ανώνυμα, δεν κινδυνεύεις δηλαδή να σε απαγορεύσει κάποιος την είσοδο σου στο blog.

Οπότε η άποψη μου είναι η εξής:
Είναι σωστό να ζητάτε συμβουλές για το πως θα προσεγγίσετε μια γυναίκα. Δεν το ξέραμε όλοι μας και συμφωνώ ότι πρέπει κανείς να το μάθει, όπως επίσης θα πρέπει να μάθει και την σωστή συμπεριφορά που πρέπει να έχει ένας άντρας. Αλλά δεν είναι για εμένα σωστό να ζητάει κανείς συμβουλές για το πως θα γίνει κοινωνικός πχ ή πράγματα τα οποία όλοι μας τα μάθαμε από την ζωή, μεγαλώνοντας και κάνοντας παρέες, φιλίες και σχέσεις. Αυτό το «ζητάω συμβουλές για να είμαι έτοιμος και να μην κάψω την συναναστροφή» δεν ισχύει, κανείς γιατί δεν μπορεί να σου μάθει τα πάντα, άσε δε που αν δεν «καείς» δε μαθαίνεις. Μπορεί να σου δείξει τα βασικά, αλλά δεν μπορεί να σου πει τα πάντα και με την παραμικρή λεπτομέρεια, γιατί δεν θα είναι εκεί έξω μαζί σου, εσύ (εγώ και όλοι μας) είσαι μόνος σου. Μόνος σου θα προσεγγίσεις κάποια, μόνος σου θα την φιλήσεις και μόνος σου θα την ….
Κανείς δεν θα είναι μαζί σου, άρα θα πρέπει κάποια πράγματα να τα μάθει μόνος του κάποιος. Απορίες όπως «που να την πάω στο πρώτο ραντεβού», «πότε να την φιλήσω» κλπ δεν πρέπει να μαθαίνωντε παρά μόνο από την ίδια την ζωή. Αν κανείς ρωτάει για να μάθει τα πάντα από άλλους, αυτό το «βύζαγμα» δεν κόβεται με τίποτα μετά και πάντα θα είναι εξαρτημένος από το τι θα του πουν οι άλλοι και αυτός είναι για εμένα απλά «καμένος»

Μπείτε σε forums, δεν λέω το αντίθετο. Μπείτε για να δώσετε συμβουλές σε νεότερους ή να διαβάσετε κάποιο νέο ή γενικά να συμμετέχετε με άλλους ή ακόμη για να γνωρίσετε άτομα. Αλλά μόνον αν είστε «παλιοί» και με εμπειρία. Αν είστε νέοι στο πεδίο, διαβάστε τα βασικά (και όταν λέω τα βασικά, εννοώ απλώς την συμπεριφορά ενός alpha male»), παρατήστε έπειτα το forum και βγείτε έξω για να αρχίσετε να συναναστρέφεστε με κόσμο.

Ορίστε τα βασικά μαθήματα συμπεριφοράς ενός alpha male. Αυτό και μόνο το video καλύπτει το 70% της θεωρίας για την συμπεριφορά στις γυναίκες

Εδώ να αναφέρω ότι πολλοί μου έχουν προτείνει να δημιουργήσω και εγώ σχετικό forum και είναι κάτι που σκέφτομαι τελευταία, οπότε αν αποφασίσω να δημιουργήσω κάποιο, θα το αναφέρω στο blog.

3 thoughts on “Βοηθάνε τελικά τα σχετικά forums ή όχι;

 1. «γιατί δεν θα είναι εκεί έξω μαζί σου, εσύ (εγώ και όλοι μας) είσαι μόνος σου. Μόνος σου θα προσεγγίσεις κάποια, μόνος σου θα την φιλήσεις και μόνος σου θα την …» ακριβως αυτο πρεπει να εχει στο νου του καθε νεος στο χωρο :).

  Μου αρέσει!

 2. Από τα άτομα που είναι σε forum, ελάχιστοι είναι αυτοί που παίζουν infield
  πραγματικά ελάχιστοι όμως και όταν συναντά ςκάποιους από τους πολύ
  παλιούς για κάποιο λόγο τους πιάνει ΑΑ. χαχα

  Μου αρέσει!

  1. Δεν έχεις άδικο.
   Έχω συναντήσει πολλούς από forums και απλώς δεν το είχαν, τουλάχιστον αυτό που έδειχναν στα posts τους, ενώ κάποια «δυνατά» ονόματα των forums (u know, moderators κλπ) ήταν άστα να πάμε, λες κ τώρα ξεκίναγαν να κάνουν προσεγγίσεις.

   Και δεν αναφέρομαι στο αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα πάντα θα «παίζει» γιατί δεν είναι windows να είναι σε όλα το ίδιο, αλλά τουλάχιστον η συμπεριφορά, το θάρρος κλπ θα έπρεπε να είναι σε καλό επίπεδο και όχι να «σέρνονται» όταν πρέπει να προσεγγίσουν κάποια. Και αν φοβούνται που ΔΕΝ είναι κακό, σε καμία περίπτωση, θα έπρεπε να το λένε και όχι να «θάβουν» κάποια νέα μέλη και να τους «πατάνε» επειδή σαν νέοι δεν μπορούν να το κάνουν και στην ουσία οι «παλιοί» να’ναι στο ίδιο επίπεδο με αυτούς 🙂

   Μου αρέσει!

Ποια είναι η γνώμη σου;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.