Τι μας μαθαίνουν οι κωμικοί;

Σίγουρα όλοι μας βλέπουμε εκπομπές τύπου Λαζόπουλου αλλά και άλλους κωμικούς, οι οποίοι έχουν σαν σκοπό να μας κάνουν να γελάσουμε. Μήπως μπορούμε να πάρουμε και κάποιο μήνυμα από αυτούς;

Το δυσκολότερο σημείο σε κάθε άντρα που ασχολείται με την αυτοβελτίωση και το παιχνίδι, είναι να μάθει να είναι πιο πρόστυχος με τις γυναίκες ή ακόμη να βάλει στο μυαλό του ότι οι γυναίκες είναι πιο πρόστυχες και πιο «πορνηρές» ακόμη και από τον καλύτερο βωμολόχο.

Ναι, μπορεί να τα διαβάζει και να τα παπαγαλίζει κάποιος στις παρέες του, ακόμη και αν διαβάζει διάφορα νέα κατά καιρούς, αλλά όταν θα έρθει η ώρα να τα κάνει πράξη κάπου κολλάει, αφού τα γνωρίζει μεν «παπαγαλία», αλλά δεν τα έχει ακόμη βάλει στο μυαλό του. Έτσι πολλές φορές τις φέρεται κλασικά όπως και πριν, ακόμη και αν γνωρίζει ότι η τύπισσα στην οποία μιλάει μπορεί να μην «αφήνει τίποτα όρθιο» (αν με πιάνεις).

Έλα μωρέ, δεν μας βλέπει κανένας…

Παρότι μερικά άρθρα μου ήταν αφιερωμένα σε αυτό το κομμάτι, ήταν ωστόσο φτιαγμένα με ρυθμούς χελώνας γιατί ξέρω ότι είναι ένα κομμάτι που δεν σηκώνει πολλά πολλά. Ακόμη και τότε, τα αρνητικά email που λάμβανα κατά καιρούς για τα άρθρα αυτά (από άντρες κυρίως που ζορίζονταν οι ίδιοι γι’ αυτά που έλεγα για τις γυναίκες – έλεος δηλαδή, δεν πάμε μπροστά έτσι) με έκαναν να κατεβάσω ακόμη περισσότερο τους ρυθμούς αυτούς (σαλιγκαριού, πιο κάτω δεν πάει) και να μην βάζω πολλά άρθρα που έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα (και την κρυφοπουτανιά) μιας γυναίκας.

Δεν υπάρχει κάτι να κάνεις εδώ, ακόμη και ο πιο υπομονετικός instructor σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Ωστόσο και εγώ δεν άλλαξα απόψεις εν μια νυκτί. Συγκεκριμένα ήμουν σε ένα Stand-Up Comedy όταν παρατήρησα ότι στα πρόστυχα αστεία και ιδιαίτερα όταν ο comedian έβαζε άντρες και γυναίκες να κάνουν μερικά πράγματα επί σκηνής (όπως πχ να προσποιούνται σεξ), οι γυναίκες ήταν τόσο άνετες και μέσα στον χαβαλέ, ενώ οι άντρες ντρεπόταν τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις γυναίκες (όπως μου είπε ένας που μιλούσαμε πιο μετά).

Οπότε τι συμβαίνει εδώ; Πως γίνεται να είναι από την μια σοβαρές και μετρημένες και να σοκάρονται ακόμη και από «απλές λεξούλες» και από την άλλη να «σέρνουν πρώτες τον χορό«; Δεν βγαίνουν οι αριθμοί…

Ας πάρουμε μια γεύση…

Έτσι λοιπόν βλέπουμε πολλές γυναίκες να γελάνε και να χαίρονται με τόσο σοκαριστικά (για πολλούς) αστεία, κάτι που δεν έκαναν αν ήσασταν μόνοι σας ή αν ήσασταν σε μια παρέα.

Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί όταν βρίσκονται σε κάποιο μαγαζί όπου κάποιος λέει και κάνει τα αστεία αυτά, τότε νιώθουν ότι δεν θα τις πει κανείς πουτάνα και αφήνονται ελεύθερες («hellooo, δεν το είπα εγώ αλλά ο τύπος στην σκηνή«), κάτι που δεν ισχύει σε κλειστό κύκλο, όπου εκεί κάνουν τις «αγίες».

…και ακόμη μια από τον Τζιμάκο και το καλύτερο πιστεύω (δες το μέχρι το τέλος)…

Οπότε λοιπόν συμβαίνει το εξής. Οι γυναίκες έχουν πολλές προσωπικότητες και τις δείχνουν αναλόγως. Για παράδειγμα η μια τύπισσα που σε εμένα μπορεί να το παίζει «αθώα», σε κάποιον άλλο είναι η χειρότερη πουτ@να. Και μιλάμε για την ίδια γυναίκα.

Πως γίνεται αυτό; Αναλόγως το τι «αύρα» θα της παρουσιάσεις, θα λάβεις και την αντίστοιχη προσωπικότητα της. Και δεν το κάνει τόσο από λάθος, όσο το κάνει εσκεμμένα πολλές φορές, προκειμένου να σε εντυπωσιάσει.

Photo από τις πρόσφατες περιπετειούλες της Φουρέιρα…

Για παράδειγμα αν εσύ έχεις πέραση ως badboy, έτσι θα σε συμπεριφέρεται και αυτήν, ενώ αν σε γουστάρει και δείξεις ότι είσαι άνετος και πρόστυχος, άλλο τόσο θα γίνει και η ίδια έτσι, προκειμένου να σου δείξει ότι είναι το ίδιο άνετη και ότι θα πρέπει να ρίξεις και εκεί τα δίχτυα σου.

Πολλές οι απόψεις…

Οπότε με λίγα λόγια μην φοβάσαι να δείξεις πρόστυχος (με μέτρο πάντα) σε μια γυναίκα. Και μην φοβηθείς ακόμη και αν «ενοχληθεί», πολλές φορές είναι τεστ για να σε δοκιμάσει. Κάνε και πες αυτό που θες, αρκεί να το θες πραγματικά και να μην το πεις έτσι για να εντυπωσιάσεις (u know, του στυλ «κοίτα κοπελιά, εγώ βρίζω κιόλας αμαλάχι, είμαι badboy δεν ξέρω αν σου το είπα«).

Και αν δεν γουστάρει, never mind, το παν είναι να κάνεις αυτό που θες εσύ και όχι αυτό που θέλουν οι ίδιες για εσένα, η αμέσως επόμενη σίγουρα θα γουστάρει.