Το hype των natural [Update]

Ένα κομμάτι που -θα έλεγα- κρατάει τα ηνία στο θέμα αυτοβελτίωση και κοινότητα, είναι το κομμάτι «natural game«, όπου έχει δημιουργηθεί ένα hype γύρω από το θέμα αυτό. Ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Το λογότυπο του Julien Foxx, μας παραπέμπει σε κάτι... μαγικό. Λογότυπο που έχουν δανειστεί και δικοί μας...
Το λογότυπο του Julien Foxx, μας παραπέμπει σε κάτι… μαγικό. Λογότυπο που έχουν δανειστεί και δικοί μας…

Ήταν το 2008 (!) όταν αποφάσισα ότι οι ρουτίνες και οι fake τεχνικές δεν είναι μέρος της προσωπικότητας μου και έπρεπε να βρω άλλον τρόπο να μάθω το παιχνίδι. Τότε είχα αποφασίσει να χρησιμοποιήσω ότι τόσο το direct game, όσο το πιο απλό, δηλαδή αυτό που τότε λέγαμε (και λέμε) natural game. Στην πορεία έβλεπε ότι το natural παιχνίδι ΔΕΝ υπάρχει, αλλά και ότι οι natural είναι «φόλες» μπροστά σε άτομα που ψάχνονται συνεχώς για το παιχνίδι.

Ωστόσο, επειδή το θέμα το έχω καλύψει και παλιότερα (παρότι συχνά αλλάζω απόψεις κυρίως επειδή συναντώ περισσότερα πράγματα), αποφάσισα να αφιερώσω ένα άρθρο περί των natural, κυρίως επειδή έχω λάβει κάποια emails με θέμα που αφορά άτομα που την «πάτησαν» επειδή πλήρωσαν τους Έλληνες instructors να τους μάθουν «natural παιχνίδι» και στο τέλος έκλαψαν τα χρήματα τους. Σημειώστε ότι παρότι τον χρησιμοποιώ και εγώ σαν όρο συχνά, με τον όρο «natural» αναφέρομαι στα άτομα που δεν ασχολούνται με την κοινότητα και ότι κάνουν το κάνουν από μόνοι τους και όχι στην μορφή που δίνουν στον όρο στην κοινότητα.

Ας δούμε γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά πρώτα να δούμε μερικά παραδείγματα, στα οποία παρατήρησε ομοιότητες με το παιχνίδι.
Ας πούμε έχεις έναν φίλο, τον Γιάννη, ο οποίος είναι άριστος μπασκετμπολίστας και παίζει από μικρός. Κάποια στιγμή που καρφώνεται να μάθεις και εσύ μπάσκετ, οπότε τι πιο καλό από το να ρωτήσεις τον φίλο σου, που το έχει από την φύση του (aka natural);
Τον ρωτάς λοιπόν και σου λέει κάτι του στυλ «δεν σκέφτομαι, κάνω ότι μου βγαίνει, απλά παίζω κλπ«, απαντήσεις που σίγουρα δεν σε καλύπτουν, αφού θέλεις κάτι πιο χειροπιαστό. Έτσι, αποφασίζεις να αρχίσεις τις προπονήσεις μαζί του, ώστε να τον δεις στο πεδίο και να βγάλεις έτσι μιαν άκρη, κάτι που στο τέλος θα δεις ότι δεν ισχύει (το πολύ πολύ να μάθεις κάποιες τεχνικές, αλλά σίγουρα δεν θα είσαι τόσο καλός όσο αυτός, ακόμη και στις ίδιες ακριβώς τεχνικές).

Ας δούμε και ένα άλλο παράδειγμα. Είσαι ας πούμε στα φανάρια, χτυπάς καταλάθος κάποιον με το μηχανάκι σου και αρχίζετε να μαλώνετε, απ’όπου εσύ βγαίνεις ηττημένος, καθότι δεν είσαι ο τύπος που μαλώνει. Τα «παίρνεις» λοιπόν με τον εαυτό σου και αποφασίζεις να μάθεις μια τέχνη, ώστε να μην μπορέσει ξανά άλλος να σου κάνει τα ίδια (μετράς ομοιότητες με το παιχνίδι?). Αφού κάνεις μια μικρή αναζήτηση στο net, παρατηρείς ότι η καλύτερη τεχνική είναι η «x» (ή σου άρεσε/σε έπεισε ο τρόπος που παρουσιαζόταν στα διάφορα videos στο net, άσχετα αν οι «αντίπαλοι» ήταν μαθητές ή ακόμη και μοντέλα, ενώ ο δάσκαλος είχε την άνεση του χώρου και των fake «αντιπάλων») και συνεχίζεις να ψάχνεσαι σχετικά. Εκεί βρίσκεις διάφορα forums όπου και άλλοι μιλάνε για την τεχνική, για καλύτερους δασκάλους κλπ και αποφασίζεις ότι ήρθε η ώρα να πας σε κάποιον instructor να σου τα διδάξει.

Ωστόσο στην πορεία, έχουν ήδη ξεθυμάνει τα νεύρα σου και αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν εσύ που δεν το είχες το μανουριλίκι, αξίζει να χάνεις χρόνο με το άθλημα αυτό, αλλά πιέζεσαι και συνεχίζεις. Ο δάσκαλος προσπαθεί να σε διδάξει, αλλά υπάρχουν άπειρα προβλήματα. Για παράδειγμα, ο δάσκαλος «πλήρωσε» για να πάρει την ζώνη του (ναι, ισχύει κάτι τέτοιο στις μαχητικές τέχνες) και απλά «γνωρίζει» ότι θυμάται από τα δικά του μαθήματα ή ακόμη ο δάσκαλος διδάχτηκε μέσο DVDs (ω, ναι και αυτό ισχύει στις μαχητικές τέχνες) και άνοιξε γυμναστήριο ή ακόμη ο δάσκαλος είναι κορυφή, αλλά απλά βαριέται να σε διδάξει ακριβώς (εκτός αν είναι πωρωμένος με το αντικείμενο και σε προσέξει καλά), αφού μπορεί να βλέπει ότι κάτι κάνεις λάθος και δεν κάθεται να το συζητήσει και πολύ (άντε να περάσει η ώρα να μπουν οι επόμενοι να τελειώνουμε).

Όπως και να έχει, από την μία ο παλιός σου εαυτός σε πιέζει να σταματήσεις αυτές τις δραστηριότητες, από την άλλη ο δάσκαλος δεν μπορεί να σου περάσει μέσα σου το θέμα «τεχνική», απλά σου λέει κάποια πράγματα (οκ, στις μαχητικές τέχνες σου τα δείχνει, αλλά 1ον:προσπαθώ να το κάνω παρόμοιο με το pickup και 2ον:δεν σημαίνει ότι όλοι αφομοιώνουν αυτά που τους δείχνουν οι δάσκαλοι), τα οποία θα έχεις ξεχάσει κατά 80% όταν τελειώσει το μάθημα σου. Έτσι, στην πρώτη στραβή τα παρατάς και δεν συνεχίζεις, αφού κατά βάθος ποτέ δεν το ήθελες αυτό, απλά ήταν μια απόφαση της στιγμής.

Αφού είδαμε κάποια παραδείγματα, ας δούμε τώρα τι ακριβώς είναι ένας natural. Natural είναι ένας τύπος, όπου από μικρός έμαθε να συναναστρέφεται με τις γυναίκες και έτσι έμαθε και ανέπτυξε μια συγκεκριμένη τεχνική, που γι’αυτόν δουλεύει. Οπότε ο natural είναι ένας τύπος με μια τεχνική. Τόσο απλά. Όπως για παράδειγμα ο Γιάννης που αναφέρθηκε παραπάνω, όπου από μικρός έμαθε να χειρίζεται την μπάλα του μπάσκετ και με τον καιρό το εξάσκησε όσο γινόταν, έτσι και ο natural έμαθε από τον θείο/πατέρα/παππού/αδερφό του πως να φέρεται στις γυναίκες. Μην νομίζεται ότι ο natural έχει κάποια Θεία έμπνευση κάθε φορά που συναναστρέφεται με μια γυναίκα και κάνει κάτι «μαγικό», αλλά αυτό που κάνει είναι χρησιμοποιεί ξανά και ξανά την -ίδια- τεχνική που έμαθε από μικρός και έκανε δεύτερη του φύση.

Έχω μάλιστα ρωτήσει πολλούς natural γυναικάδες, όταν άρχισα να ενδιαφέρομαι γι’αυτό και έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλοι μα όλοι οι natural χρησιμοποιούν απλά μια και μόνο τεχνική. Για παράδειγμα, άλλος χρησιμοποιεί το «φτύσιμο» ή «γράψιμο» (τις «κλάνει» δηλαδή), άλλος αργεί απλά να απαντήσει στα μηνύματα τους, άλλος τις κυνηγάει μέσο κοινών γνωστών, όπου τους βάζει μετά να τον αποθεώνουν οι φίλοι του στα μάτια της (το έχω δει να το κάνει άτομο και πολλές φορές έπιανε) κλπ. Ο καθένας δηλαδή χρησιμοποιεί κάτι που έπιασε γι’αυτόν πολλές φορές και έτσι το έχει κάνει ένα με την προσωπικότητα του.

Γιατί όμως αναφέρομαι συνεχώς στο «μικρός»; Γιατί απλά το μυαλό όταν κάποιος είναι σε νεαρή ηλικία, κλίνει προς το σημείο που ασχολείται αυτός, «ανοίγοντας» κατά κάποιον τρόπο τα ανάλογα κανάλια. Όπως για παράδειγμα βλέπεις κάποιον να κάνει κάτι και λες «αυτό το έχει από την φύση του» ή ακόμη μπορεί να δεις κάποιον από νεαρή ηλικία να μπορεί να μπει στις βάσεις των Αμερικανικών υπηρεσιών, αλλά να μην μπορεί να πιάσει ένα κατσαβίδι στα χέρια του ή ακόμη να δεις ένα παλιό «μαστόρι» να μπορεί να σου ανοίξει έναν κινητήρα με κλειστά τα μάτια, αλλά να μην μπορεί να αποθηκεύσει τον αριθμό του στο κινητό. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τους naturals, κάποιος τους ώθησε στο να ασχοληθούν με τις γυναίκες και τους έδειξε τον δρόμο, είτε πηγαίνοντας τους από μικρούς σε οίκους ανοχής και strip clubs, είτε δασκαλεύοντας τους είτε ακόμη και βάζοντας τους να τους δουν εν δράση πως κάνουν πέσιμο. Δεν είναι τυχαίο που κάθε αποτέλεσμα των beta ή natural κρύβει από πίσω του την σχέση του κάθε παιδιού με τους γονείς του.

Σε αυτό το video μας περιγράφει για έναν natural που γνώρισε και έμεινε «παξιμάδι» από το στυλ που είχε. Κάπου αναφέρει ότι από μικρός προσεγγίζονταν από γυναίκες που ήθελαν να πάνε μαζί του (λόγω εμφάνισης). Άρα με λίγα λόγια, το στυλ του έγινε με τα χρόνια και με το γεγονός ότι μεγάλωσε με κάποιες θετικές -γι’αυτόν- αντιλήψεις.

Στο αντίπαλο τώρα στρατόπεδο, έχουμε τους beta ή τα καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά (beta) λοιπόν είναι και αυτοί naturals, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση έμαθαν το ακριβώς αντίθετο από τους naturals, δηλαδή ότι πρέπει να φέρονται ωραία στις γυναίκες, να μην τις σκέφτονται πονηρά, να μην τις φυλάνε προτού κλείσουν 3 ραντεβού κλπ. Ένας beta λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο από έναν natural με διαφορετικό τρόπο σκέψης και όπως ένας beta θεωρεί αδιανόητο να την πέσει χύμα σε μια γυναίκα, έτσι και ένας natural θεωρεί αδιανόητο να την πάει για φαγητό (ας πούμε) αν δεν κάνει πρώτα σεξ μαζί της (ιδέες που έχει δανειστεί η κοινότητα μας).

Τότε τι συμβαίνει και γίνεται αυτός ο χαμός στο internet περί natural; Όπως είπαμε, ο natural δεν είναι απλά ένας beta που απλά γνωρίζει από μικρός μια τεχνική. Ναι, είναι beta, γιατί αν του πάρεις το «παιχνίδι» από τα χέρια του, αν ας πούμε μια γυναίκα είναι αλάνι και παίζει στα χέρια τεχνικές του τύπου «σε αγνοώ για να σε κερδίσω» ή/και «σε παίζω πότε κρύο, πότε ζέστη«, τότε απλά δεν ξέρει τι να κάνει και μένει «μαλ@κας» (που λέμε) και συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις, οταν δηλαδή η αλλη τον παίξει, του βγαίνει η απελπισια του και τρεχει από πίσω της (εκτός αν νομιζεις οτι το κλαμα και το ποτό το ριχνουν μονο τα καλά παιδιά). Άρα καταβάθος είναι και ο ίδιος beta, απλώς με παραπάνω επιτυχίες από το καλό παιδί (γιατί όπως έχω πει και στο παρελθόν και τα καλά παιδιά είτε έχουν σχέση(εις), είτε παντρεύονται κλπ, δεν μένουν στο ράφι που λέμε, όπως προσπαθεί η κοινότητα να μεταφέρει στον κόσμο).

Άρα γιατί αυτός ο χαμός λοιπόν; Η απάντηση είναι απλή, marketing. Το marketing είναι αυτό που έδωσε ένα boost στον όρο «natural» και έκανε τον κόσμο να προσπαθεί μετά μανίας να γίνει natural (?), ακόμη και να πληρώνει αδρά για να γίνει …(τι ακριβώς?). Το marketing είναι αυτό που κάνει τους κατόχους της Apple πρεζάκια, όπου στέκονται ακόμη και στην ουρά αρκετές ημέρες για να πάρουν πρώτοι το επόμενο προϊόν της (λες και κάτι θα αλλάξει αν το πάρουν από το internet), είναι αυτό που έκανε το PlayStation 4 να πουλάει σαν τρελό (κάνοντας ακόμη και την εταιρία να αναρωτιέται τι παίζει) μην έχοντας έναν σοβαρό τίτλο (πλην επανεκδόσεων τις οποίες πλήρωνες χρυσές για τις ξανά παίξεις, στις αρχές τουλάχιστον), είναι αυτό που κάνει κάποιον να δώσει ένα σεβαστό ποσό για να πάει από κοντά να διδαχτεί από τον μέγα instructor του εξωτερικού.

Το παρακάτω video μας δείχνει την δύναμη του marketing. Στο video λοιπόν βλέπουμε έναν τύπο και μια κοπέλα να πουλάνε τα ίδια πράγματα, αλλά η τιμές της κοπέλας να είναι υπερβολικά πιο ακριβές. Μια καλή βιτρίνα να βάλεις, την πούλησες την πραμάτεια σου, ακόμη και αν ο δίπλα από εσένα πουλάει ακριβώς το ίδιο με εσένα.

Για να φτάσουμε στον instructor. Ο instructor συνήθως ξεκίνησε από χαμηλά, που σημαίνει ότι ήταν και ο ίδιος beta. Κανείς ΔΕΝ μπήκε στην κοινότητα όντας γυναικάς με την λογική «δεν μου φτάνουν οι 10 γυναίκες τον μήνα, πρέπει να βρω έναν τρόπο να τις κάνω 20«. Αν όχι όλοι, το 95% ήταν καλά παιδιά ή beta όταν ήρθαν στην κοινότητα μας. Εδώ συμβαίνει το εξής και θα δανειστούμε πολλά από το παραπάνω παράδειγμα περί μαχητικών τεχνών. Ένας instructor μπορεί να ήταν είτε πεισματάρης, δηλαδή με βάση το παραπάνω παράδειγμα περί μαχητικών τεχνών να πείσμωσε και να μην σταμάτησε την αναζήτηση του, ακόμη και στα πιο δύσκολα (να το ήθελε πραγματικά δηλαδή), είτε να ήταν απλώς «παπαγάλος», όπου απλά έμαθε παπαγαλία ότι έβλεπε και διάβαζε και «μύρισε» χρήμα στην υπόθεση. Σίγουρα, αν πρόκειται για την 2η περίπτωση, είναι πιο «alpha» από τον μέσο beta, αφού μπορεί και τους «παίζει», ενώ η πρώτη περίπτωση είναι ένα θέμα.

image12

Για παράδειγμα, ο instructor που ήταν πεισματάρης και πραγματικά το ήθελε αυτό, έμαθε από τις συναναστροφές του τι δουλεύει και τι όχι και σίγουρα μπορεί να το μεταφέρει και τους άλλους. Αυτό που δεν μπορεί όμως κανείς instructor να κάνει, είναι να βάλει μέσα στον κορμό του κάθε μαθητή το παιχνίδι. Δηλαδή ο καθένας θα μάθει είτε από τον instructor, είτε από το internet το ίδιο ακριβώς πράγμα, δηλαδή την παπαγαλία των θεωριών. Ακόμη και στο καλύτερο bootcamp να πας, το σίγουρο είναι ότι θα ξεχάσεις το 60% των θεωριών που έμαθες και στην πορεία θα ξεχάσεις το υπόλοιπο 30% για να σου μείνει ένα μικρό μέρος για να συνεχίσεις.

Κανείς instructor, όσο δυνατός να είναι δεν μπορεί να σου διδάξει πως να είσαι… natural, γιατί με την σειρά του ο instructor δουλεύει με βάση κάποιες τεχνικές, οι οποίες μπορεί μεν να του βγαίνουν σαν να πίνει νεράκι, αλλά δεν παύουν να είναι θεωρίες, οι οποίες στην πρώτη «μούρη» θα σβήσουν και δεν θα μετράνε. Γι’αυτό άλλωστε υπάρχουν τόσα και τόσα άκυρα και flakes ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες, γιατί απλά η στάνταρ τεχνική δεν πιάνει σε όλες. Για παράδειγμα μπορεί στην θεωρία η οδήγηση λεωφορείου να είναι το ίδιο με του αυτοκινήτου, αλλά δεν μπορούν να οδηγήσουν όλοι λεωφορείο.

Αλλά ας πούμε ότι βγήκες πολλές φορές με έναν instructor (ή natural) και σου άρεσε ο τρόπος του και η αντιμετώπιση του από τις γυναίκες, κάνοντας σε να θέλεις να διδαχτείς από αυτόν. Εδώ έχουμε ένα κόλλημα τώρα. Αν είναι natural αλλά μούρη και αλάνι (ή καλός instructor που μυήθηκε σε παρόμοιο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς γιατί οτιδήποτε άλλο δεν μετράει, είναι απλά παπαγαλία χιλιοειπωμένων θεωριών), θα πρέπει να σε διδάξει πέρα από τις θεωρίες, θα πρέπει να σου δώσει να καταλάβεις τα πιστεύω του, τον τρόπο του και γενικά την συμπεριφορά του και όχι απλά να σου πει τα κλασικά «ένας alpha πρέπει να κάνει αυτό» και «οι γυναίκες θέλουν έτσι τους άντρες«. Για να αφομοιώσεις και την τελευταία σταγόνα γνώσης από έναν instructor/natural, θα πρέπει να ζήσεις μαζί του για καιρό.

Το hype των intructor, ότι μπορούν δηλαδή να σε διδάξουν κάτι, που πολλές φορές δεν το έχουν ούτε και οι ίδιοι, χτίζεται εύκολα. Ακόμη και ο Torero, παρότι πρόσφατα αποκαλύφτηκε ότι πλήρωνε μοντέλα στα video του, έχει τους φαν του, οι οποίοι φροντίζουν να «ενθουσιάζονται» με ότι και αν δουν (επιτρέποντας φυσικά και ο ίδιος μόνο τα θετικά σχόλια).
torero

Σου έχει τύχει να είσαι σε ένα μέρος για πολύ καιρό (πχ στρατό) και να αρχίζεις να «κολλάς» την προφορά και τα χούγια του άλλου; Έτσι και εδώ, θα πρέπει να ζήσεις με τον άλλο καιρό για να μπορέσει να αφομοιώσεις τα χαρακτηριστικά του (πχ αλάνι, μάγκας, μούρη κλπ) και αυτά κατά ένα μέρος, γιατί πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου θα τρέχουν οι δικές σου, διαφορετικές πεποιθήσεις, οι οποίες και δεν ταιριάζουν με τον x instructor/natural, γι’αυτό και έχει μεγάλη σημασία ο instructor να είναι καλός σε πολλά σημεία, ώστε να σε βοηθήσει παράλληλα να αλλάξεις και τον τρόπο σκέψης σου αλλά και τις παλιές ιδέες που σε κρατάνε πίσω.

Δεν είναι απλά δηλαδή να σου δείξει πως προσεγγίζεις και τι λες, είναι να σου «διαλύσει» παράλληλα και την τελευταία πεποίθηση σου που σε κρατάει πίσω και δεν το κάνεις, γι’αυτό λέει και ο λαός «ότι με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις». Είναι beta ο instructor, αλλά έχει μεγάλες γνώσεις σε θεωρία και τεχνικές (παπαγαλία); Τέτοια θα μάθεις και εσύ. Είναι μούρη ο instructor, αλλά δεν γνωρίζει τίποτα από ψυχολογία και τρόπο λειτουργίας του μυαλού (πεποιθήσεις, υποσυνείδητο κλπ); Θα γίνεις ρομποτάκι. Είναι μούρη ο instructor και ξέρει από ψυχολογία και παρόμοια τρικ; Θα πετύχεις καλό αποτέλεσμα, αν πραγματικά το θες.

Ότι και να κάνεις, όσο και να διαβάσεις, όσο και να δεις, αν δεν το λύσεις μέσα σου, τίποτα δεν πρόκειται να σε βοηθήσει. Και οι 800+ώρες του τύπου παραπάνω, αυτό μαρτυράνε :)
Ότι και να κάνεις, όσο και να διαβάσεις, όσο και να δεις, αν δεν το λύσεις μέσα σου, τίποτα δεν πρόκειται να σε βοηθήσει. Και οι 800+ώρες του τύπου παραπάνω, αυτό μαρτυράνε 🙂

Ωστόσο να έχεις στο μυαλό σου ότι αν μπορούσες να ζήσεις για κάμποσο καιρό με έναν instructor (πχ να βγαίνετε κάθε ημέρα μαζί, να τον επισκέπτεσαι στο σπίτι του κλπ), είναι σίγουρα ότι θα έσβηνε αυτή η «μαγεία» από το μυαλό σου, αφού εκεί θα έβλεπες όλα του τα κουσούρια και τα ψυχολογικά θέματα που έχει (και σίγουρα δεν έλυσε, γιατί απλά λίγοι ψάχνονται τόσο βαθιά) και θα καταλάβαινες ότι απλά είναι ένας μύθος αυτό το «τέλειο» που βγάζουν πολλοί από τα video/παρουσιάσεις τους.

Έτσι λοιπόν μην μασάτε στο hype περί του γαμάτου και αψεγάδιαστου natural που ολες τις καταφέρνει. Αυτός ο τύπος είναι κάτι σαν τους εξωγήινους, όπου «υπάρχουν» για πολλούς, απλά κανείς δεν τους έχει δει (αν και τώρα με την επιστροφή της θρυλικής σειράς X-Files, κάτι θα δούμε 🙂 ). Σίγουρα θα υπάρχουν «μούρες» και δυνατοί instructors, απλά θα τους είναι αδύνατο να σου δείξουν πως να είσαι κάτι που έπρεπε να το είχες κάνει από μικρός, να το «λιώσεις» δηλαδή στην εξάσκηση. Ναι, αλλαγές μπορείς να δεις και μάλιστα εντυπωσιακές (μιλάω εκ πείρας, είτε με βάση δικές μου αλλαγές, είτε αλλαγές από άτομα που έχω βοηθήσει), αλλά αυτό θα γίνει αν πραγματικά το θες και όχι επειδή πήγες στον x Supernatural instructor. Εσύ αλλάζεις τον εαυτό σου, όχι ο x instructor εσένα. Αν γινόταν κάτι τέτοιο τόσο απλά, θα μπορούσαν και οι fake instructors να γίνουν μούρες και δυνατοί παίχτες, απλά και μόνο κάνοντας 1-2 επισκέψεις σε έναν άλλο instructor (και πίστεψε με, υπάρχει μπόλικος κατιμάς εκεί έξω). Και να σημειώσω ότι δεν αναφέρομαι σε αλήτες ή badboys, γιατί ο instructor θα έπρεπε να δείχνει αλήτης, οπότε το natural είναι και βολικό (πχ τί στυλ έχεις; Natural και αντε πιάσε τον μετά).

Πριν κλείσω να υπενθυμίσω το εξής. Δικά σου τα χρήματα, δικό σου το πάρτι. Εγώ ως γραφών σε ανεξάρτητο blog προσπαθώ να δείξω τα πράγματα όπως πραγματικά έχουν, χωρίς να υπάρχουν στην μέση οικονομικά συμφέροντα. Αλλά και πάλι και instructor επί χρήμασι να ήμουν, πάλι τα ίδια θα έλεγα.

8 thoughts on “Το hype των natural [Update]

 1. Φίλε Shark, μπορείς να γράψεις ένα άρθρο για το πως θα μπορέσει να «εγκαταστήσει» κανείς μια ιδέα στο μυαλό του και πως θα καταλάβει ότι αυτή η ιδέα έχει «εγκατασταθεί» ?

  Μου αρέσει!

  1. Φιλε θα σ πω ενα πραγμα….Η ιδεα θα ερθει με επιμονη υπομονη και ΧΡΟΝΟ..

   Αρκει να το πιστεψεις legit μεσα σου οτι θες να υιοθετησεις αυτην την ιδεα.Μετα θα «αποθηκευτει» πολυ ευκολα

   BTW πολλοι λενε οτι ολα εχουν να κανουν με την αυτοπεποιθηση σου…
   Μετα απο πολυ καιρο δυσπιστιας στο θεμα μπορω να πω με σιγουρια οτι αυτο ισχυει στο επακρο.Ολοι εχουμε ups and downs αλλα οταν εχουμε τα ups και το σωστο mindset τοτε μετακινουμε και βουνα :p

   Μου αρέσει!

  2. Οκ, θα γραψω κατι σχετικο συντομα.

   @Chris
   Δεν είναι τόσο απλο. Οσο κ να σκεφτεις οτι θέλεις κατι, δεν σημαίνει κ απαραιτητα οτι θα σου γίνει 2η φυση. Θέλει δουλειά το μυαλό για να δεχτει μια ιδεα, ποσο μαλιστα οταν δεν είναι καν δικη σου.

   Μου αρέσει!

 2. Απλα Shark ετσι δουλεψε με μενα… 😛
  Δν ηταν δικη μ ιδεα απλα μια φορα στην ζωη του καθε ανθρωπου θα ερθει αυτο το τσαφ (επιφωτιση) και θα ανοιξει το μυαλο του και κατα συνεπεια οι οριζοντες του και οι αποψεις σε καποια πραγματα..

  Φυσικα το ποτε θα ερθει αυτη σε καθε ανθρωπο ειναι αλλη υποθεση ;P

  Μου αρέσει!

 3. Απο το webpua είσαι εσυ όπως είδα. Αλήθεια ποσο χρεώνεται η δικη σου υπηρεσία; Ξέρω τους αλλους, έχω γνωρίσει nitro, τον lord τον ξέρω απο παλιά πριν ασχοληθεί με όλα αυτά και με τον iceman έχω μιλήσει τηλέφωνο. Έχω δει τα πακέτα που χρεώνουν. Είναι καλοί πωλητές μπορώ να πω. Απο περιεργεια όλα αυτα

  Μου αρέσει!

  1. Δεν είναι από εκεί που αναφέρεσαι. Αν και οι περισσότεροι-σχεδόν όλοι κάνουν παράπονα γι αυτά τα άτομα. Είναι από αυτούς που θέλουν να πουλήσουν χωρίς να έχουν ιδέα απο game!
   Και αφού τους γνωρίζεις και προσωπικά τότε ή θα συμφωνείς μαζί μου ή εν έχεις ιδέα από game!!!
   Αν θέλεις φυσικά μπορούμε να μιλήσουμε και σαν players σχετικά με αυτούς τους βλάκες.

   Μου αρέσει!

Ποια είναι η γνώμη σου;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.