Εμφάνιση και παιχνίδι

Αν κάτι σηκώνει μεγάλη συζήτηση στο θέμα παιχνίδι/καμάκι, είναι η εμφάνιση του κυνηγού, αν πρέπει να είναι σε αποδεκτά πλαίσια ή αν μπορεί να την ισοφαρίσει με ένα καλό παιχνίδι.

Σημειώστε ότι αναφέρομαι καθαρά στο θέμα «ψυχρή προσέγγιση«, δηλαδή πέσιμο σε άγνωστες. Πέσιμο σε γνωστές μέσο κοινωνικού κύκλου ή σε πρώην, έχει καλυφτεί από παλιότερα άρθρα και δεν είναι θέμα εδώ. Ίσως να αναρωτηθείς ότι σε παλιότερα άρθρα είχα αναφέρει ότι η εμφάνιση δεν έχει σημασία, όπως και ότι μπορείς με παιχνίδι να την ξανά κερδίσεις. Σίγουρα και ισχύουν, αλλά το πρώτο αναφέρεται σε γυναίκες που έχεις χρόνο μαζί τους (πχ στην δουλειά/σχολή σου), ενώ στο δεύτερο αναφέρεται σε γυναίκες που ήδη σε γούσταραν παλιότερα και χωρίσατε. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι παίζει στις προσεγγίσεις που δεν την γνωρίζεις την άλλη (το γνωστό «cold approach»).

Στην τηλεοπτική σειρά «Zigolos«, έδιναν μεγάλη σημασία στην εμφάνιση και ιδιαίτερα στην γυμναστική, κάτι που έκανε και ο Mystery στο δικό του σόου.

Στις αρχές του δικού μου παιχνιδιού, διάβαζα βιβλία και παρακολουθούσα σχετικά σεμινάρια. Δύο «σκηνικά» που με έβαλαν άμεσα στο πνεύμα της κοινότητας (των ψεύτικων πολλές φορές υποσχέσεων δηλαδή), ήταν ο μεν D.Angelo να τονίζει σε σεμινάριο του για το πως να γίνεις πλούσιος, ότι αν δεν έχεις money δεν έχει και «κοκό» (σε ελεύθερη μετάφραση 🙂 ), ενώ σε ένα άλλο σεμινάριο που ήταν κάμποσοι πρώην PUAs και νυν instructors (έχουμε γεμίσει από δαύτους), είχαν δει έναν τυπά που καθόταν στις μπροστινές θέσεις αρκετά εμφανίσιμο και του είπαν γελώντας «τι δουλειά έχεις εσύ εδώ; Πρέπει να φύγεις«, άσχετα αν μετά είχαν αφεθεί στις θεωρίες τους και έλεγαν ότι η εμφάνιση δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο.

Το παιχνίδι έχει νικηθεί πριν καν ξεκινήσει...
Το παιχνίδι έχει νικηθεί πριν καν ξεκινήσει…

Ωστόσο τι παίζει ακριβώς; Προτού το συζητήσουμε, ας δούμε τι έχουν να πουν ποιες άλλες, οι ίδιες οι γυναίκες. Είχα αναφέρει παλιότερα (αλλά το είχα προσθέσει στο forum που υπήρχε ενσωματωμένο στο blog, πριν μεταφερθεί και φιλοξενηθεί στην wordpress.com), ότι σε μια συζήτηση που είχα με μια τύπισσα μου έλεγε με λίγα λόγια ότι οι άσχημοι άντρες πρέπει… να μην υπάρχουν, απλά. Μιλούσε με αρκετό μίσος (θα έλεγα) για τους άσχημους άντρες που της την έπεφταν και η αντίδραση της δεν ήταν και η καλύτερη προς αυτούς. Σου έχει τύχει να μιλάς πχ για μια αντίπαλη ομάδα με κάποιο μίσος; Ε, αυτό το μίσος πολλαπλασίασε το επί το 10 και θα πιάσεις τον δικό της παλμό.

I work with a very good looking guy. We’re both mid-level engineers at a large corporation, and both are in our late 20s. He has no hobbies, outside of partying and watching sports, is quite quiet/rarely talks, doesn’t dress well, and doesn’t have a great sense of humor. That said, women are immediately drawn to him whenever they first meet us. I’ve seen women of all ages, who have nothing to do with our work, go out of their way to introduce themselves to him and flirt around with him.
[…]
The girl barely spoke to him the entire trip, let alone that night, but after several shots of tequila, she basically threw herself at him. I dress well, have a great personality and sense of humor, but I always feel like I have to sell myself to the women I meet. This guy doesn’t have to do anything, other than not fuck it up. It’s quite fascinating to watch. ~ Reddit

Επίσης σε πρόσφατο άρθρο, είχα πει την άποψη κάποιων κορασίδων για τις προσεγγίσεις που δέχονται από τα «μπάζα» (όπως τους έλεγαν) και την μόνη καλή άποψη την είχαν για την αυτοπεποίθηση τους. Με λίγα λόγια, η αυτοπεποίθηση από μόνη της δεν κάνει την δουλειά που πρέπει να κάνει, όσο και αν πολλοί προσπαθούν να πουν το αντίθετο. Άρα οι θεωρίες περί αυτοπεποίθησης και ότι θα στείλει τα σκορ ενός κυνηγού στα top charts δεν ισχύει, τουλάχιστον σε πολλές και ειδικά στην «κρύα» προσέγγιση.

Τι τραβάνε μερικοί :)
Τι τραβάνε μερικοί 🙂

Αν γουστάρω ένα πράγμα, τα χρόνια που ασχολούμαι με το pickup, είναι να ακούω/διαβάζω από κάποιον ότι πρέπει απλά να χρησιμοποιείς τις κατάλληλες (και δοκιμασμένες) τεχνικές για να πετύχεις, ιδιαίτερα δε όταν τις δείχνει ο ίδιος. Όπως μπορείς να δεις και σε αυτό το video (δεν μπορώ να το ενσωματώσω εδώ), ο επαγγελματίας (όπως αυτοαποκαλείται) instructor χρησιμοποιεί μια τεχνική (την οποία, άκουσον άκουσον την αποκαλεί λέει… push-pull), χωρίς να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, παρότι ανοίγει και μιλάει άνετα. Φυσικά προς το τέλος του video υπάρχουν και οι κλασικές -πια- θεωρίες περί του πως να είσαι «η ψυχή του πάρτι«, αν και το τρώει και το ψιλο-amog του. Οκ Genald, μας έπεισες, next instructor please.

Αν κάπου πρέπει να έχεις στυλ και καλή εμφάνιση, είναι στο day game.

Η εμφάνιση, καλός η κακός, παίζει τρομερό ρόλο στην αποδοχή που θα έχει κάποιος από κάποιον/ους άλλο/ους. Αυτό είναι ντεφάκτο και δεν αλλάζει. Έχω τύχει πολλές φορές σε περιστατικά, όπου γυναίκες μιλούσαν με υποτιμητικό τρόπο για κάποιους που απλά είδαν σε παρέα γνωστού τους (μέχρι και «πράμα» τους ονόμαζαν, επειδή δεν είχαν καλή εμφάνιση), να κοιτάνε με ειρωνικό τρόπο την συμπεριφορά τους, να αποφεύγουν να τους μιλάνε και γενικά να δείχνουν με τον τρόπο τους απέχθεια, ενώ πολλές φορές κάτι που έκανε κάποιος πιο εμφανίσιμος πέρναγε σαν γαμάτο, ενώ το αντίστοιχο από κάποιον λιγότερο εμφανίσιμο, πέρναγε σαν γελοίο και μιλάμε για το ίδιο ακριβώς πράγμα. Ότι και να λέμε, ότι και να συζητήσουμε, αυτό το πράγμα ισχύει και δεν αλλάζει. Η εμφάνιση στις άγνωστες γυναίκες, όπου ο χρόνος είναι κρίσιμος (πχ μια άγνωστη σε ένα μπαρ VS μιας γνωστής σε μια σχολή, όπου σαφώς θα την δεις ξανά και ξανά), η εμφάνιση σου δίνει πιο γρήγορα το πράσινο φως για να σου μιλήσει η άλλη.

Ο μάστορας στο παρακάτω video, περιγράφει κάποιον που τον εντυπωσίασε (μέχρι που νόμιζα ότι τον είχε ερωτευτεί και ο ίδιος) επειδή ήταν natural. Ωστόσο κάπου στη μέση του video αναφέρει ότι ήταν «γκουχ»-εμφανίσιμος-«γκουχ», επαγγελματίας αθλητής και ότι οι γυναίκες ήταν έτοιμες να του «κάτσουν» από πολύ μικρή ηλικία και -ίσως- γι’αυτό να ήταν και… natural.

Οπότε, θα ρωτήσεις, ποιος ο λόγος του συγκεκριμένου άρθρου; Για να ρίξεις την αυτοπεποίθηση κάποιου που δεν είναι εμφανίσιμος; Όχι.
Για να πεις σε κάποιον που δεν είναι εμφανίσιμος να μην κυνηγάει ωραίες γυναίκες; Όχι.
Για να πεις ότι οι θεωρίες περί «alpha male» που δεν χρειάζεται να έχει εμφάνιση δεν μετράνε; Είπαμε ΌΧΙ.

Το blog είναι αυτοβελτίωσης και αυτοεκτίμησης και όχι για να ρίχνει την ψυχολογία των αναγνωστών του. Από την άλλη πάλι, δεν μπορώ να πω ότι με το να έχεις τα κιλά του David X μπορείς να φέρεσαι και όπως θες, αρκεί να είσαι ο «ένας» και να το δείχνεις. Λυπάμαι guys που θα σας απογοητεύσω, αλλά αν περιμένετε να χτυπήσετε τα 10αρια, με το να παρατήσετε τον εαυτό σας, να είστε ατημέλητοι και απλός να είστε σε «state» και να πείτε και κάνα δυο neg-ακια, τότε απλά θα περιμένετε για πολύ καιρό ακόμη. Έχω αναφερθεί σε παλιό άρθρο για τις ιδέες που προσπαθεί να περάσει η κοινότητα και ότι απλά προσπαθεί να πείσει τους νέους ότι χρειάζονται να μάθουν τις θεωρίες μερικών για να έχουν αυτό το «κάτι» (που θέλει και η Γαρμπή).

Ένα ψέμα που επαναλαμβάνεται πολλές φορές γίνεται…αλήθεια ~ Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν

Έτσι λοιπόν, με βάση το τι έχω δει και ακούσει, είτε από άτομα που δέχτηκαν κριτική και αρνητική συμπεριφορά, είτε από γυναίκες που τις προσέγγιζαν άγνωστοι με όχι και τόσο δυνατή εμφάνιση, αλλά και από καταστάσεις που έτυχε να είμαι παρών (γνωστοί, σε κάποια σχολή κλπ), έχω να σας δώσω μερικές συμβουλές.

Αυτά γράφουν και ξεμυαλίζουν μετά τις κορασίδες και άντε να σκοράρει μετά κάποιος που δεν είναι φέτες 🙂 :
Έχει τρελάνει κόσμο ο ναυαγοσώστης σε γνωστή παραλία κοντά στην Πάτρα, στην οποία καθημερινά πηγαίνουν δεκάδες λουόμενοι. Έχει τρελάνει κόσμο και ειδικότερα κοριτσίστικες καρδιές που καταφτάνουν εκεί για να κάνουν μία βουτιά και να δροσιστούν, όμως αυτές, αντί να δροσίζονται… καίγονται, βλέποντας τον και μόνο.

Αρχικά, αν διαβάζετε και γενικά ασχολείστε με το παιχνίδι, σίγουρα αφιερώνεται κάποιες ώρες την εβδομάδα. Από αυτές τις ώρες λοιπόν, αφαιρέστε τις μισές και αφιερώστε τες στην εμφάνιση σας. Σηκώστε κάποια βάρη, χάστε κάποια κιλά, διορθώστε τυχών ατέλειες, βρείτε κάποιο στυλ που σας ταιριάζει και γενικά κάντε κάτι προς το καλύτερο. Μεγάλο μέρος του χρόνου σας, αφιερώστε το στα βάρη, ώστε να τονίσετε τους μύες σας και αν μπορείτε και τους κοιλιακούς σας. Ένας γυμνασμένος άσχημος, είναι προτιμότερος από έναν χοντρό και άσχημο.

Αυτό το λέω γιατί δεν είναι και λίγοι αυτοί που έχουν επαναπαυτεί στο γεγονός ότι θα μάθουν κάποιον τρόπο πεσίματος ή/και βελτιώσουν το στυλ τους (γίνουν badboys/alpha males δηλαδή, το ιερό δισκοπότηρο της κοινότητας), δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο. Ακόμη και γνωστά ονόματα της PUA κοινότητας -γενικά, είναι εμφανίσιμοι (με ότι και αν σημαίνει αυτό), εκτός αν γνωρίζεται να υπάρχει κάποιο video στο Youtube όπου κάποιος που δεν είναι εμφανίσιμος, όπου έκανε προσεγγίσεις και πετύχαινε διάνα (λάθος, υπάρχει ο Tomero, αλλά πλήρωνε μοντέλα γι’αυτόν τον σκοπό, οπότε τον προσπερνάμε αυτόν).

Μια άλλη συμβουλή και πιο κρίσιμη από την παραπάνω. Μην κάνετε πράξη χαζοθεωρίες, ιδιαίτερα δε όταν δεν σας γνωρίζει η άλλη. Neg-άκια, χουφτώματα και αρπάγματα, push-pull-άκια και επίμονες ματιές του τύπου «δεν μασάω να σε κοιτάζω στα μάτια, είμαι «ρσενικό» εγώ«, ειδικά αν δεν είσαι εμφανίσιμος, ΜΗΝ τα δοκιμάσεις, τουλάχιστον όχι πριν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα και σε μάθει κάπως. SORRY guys αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται, αυτά τα πράγματα θα την κάνουν να νιώσει είτε ότι απειλείται, είτε ότι είστε κάποιος «περίεργος».

Αν για παράδειγμα κάνεις ένα neg και είσαι 8 σε εμφάνιση, θα περάσει τέλειο και θα την κάνει να το δεχτεί (του στυλ «τι γλυκούλης»), αλλά αν είσαι 4-5 άστο καλύτερα, γιατί θα την κάνει να νιώσει ότι απειλείται ή ότι είσαι μισογύνης. Αν κάνεις κάποιο σεξιστικό σχόλιο και είσαι 8, θα το πάρει πολύ ζεστά (ΟΥΑΟ, ένας τέλειος άντρας που προχωράει τα πράγματα με την μια), ενώ αν είσαι 4-5 θα σε περάσει για βιαστή και λιγούρη, ως απελπισμένο για να μαμήσει. Η εμφάνιση σου, τουλάχιστον στην αρχή, θα την δείξει τι είσαι, πάντα στο μυαλό της. Ένας άντρας με εμφάνιση κοντά στο 5, στο μυαλό της θα μεταφραστεί ότι δεν έχει πολλές επιτυχίες και άρα ότι θα κάνει θα το παίρνει για περίεργο ή κουλό. Μεγάλη προσοχή σε αυτό.

Πολλές φορές δεν χρειάζεται κάτι «τρελό» για να κάνεις παιχνίδι.

Σίγουρα πολλοί λάτρεις των PUA θεωριών, δεν θα δεχτούν αυτήν την άποψη και θα υποστηρίξουν τα χιλιοειπωμένα, ότι παίζει ρόλο το παιχνίδι σου, αλλά cold approach και εμφάνιση πάνε πακέτο. Δεν θα πω ότι ένα καλό παιχνίδι δεν μετράει, σίγουρα και μετράει. Αλλά πόσοι έχουν τόσο καλό παιχνίδι, ώστε να μπορούν να το ισοφαρίσουν με την εμφάνιση;

Αν κάνεις ακραία πράγματα, χωρίς να έχεις το απαραίτητο «στήριγμα» (εμφάνιση ή φοβερό παιχνίδι), τότε θα το χάσεις από μόνος σου το παιχνίδι και θα αναρωτιέσαι μετά τι έφταιξε, μήπως δεν ήσουν σε… state κλπ. Έτσι λοιπόν, αν μια γυναίκα δεν σας θέλει, για τον Α ή Β λόγο, μπορεί να σας δώσει το τηλέφωνο της, να σας φιλήσει ακόμη και να σας τον… παίξει, αρκεί να φύγετε χωρίς να κάνετε κάτι άλλο. Μετά αυτήν ξέρει τι θα κάνει, δεν πρόκειται να ακούσετε ξανά από αυτήν. Έτσι, προτού αρχίσετε να μπαίνετε στα forums και να ψάχνετε τι φταίει και «φάγατε» flake και να λαμβάνεται απαντήσεις του στυλ «man, δεν είχες καλό gaming» ή «έπρεπε να είσαι σε state», αναρωτηθείτε αν απλά πρέπει αλλού να ψάξετε την λύση.

Ποια είναι η γνώμη σου;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.