Γιατί οι άντρες πρέπει να γνωρίζουν να μαλώνουν

Ίσως να σου έχει τύχει κάποια κατάσταση, στην οποία ευχόσουν να γνώριζες κάτι παραπάνω στο θέμα «μάχη στον δρόμο» ή ακόμη να ήσουν παρών σε κάτι τέτοιο, ίσως σε κάποιον φίλο σου. Μπορεί ακόμη να μην σου έχει τύχει κάτι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Και αν -ο μη γένοιτο- σου συμβεί κάτι, πως θα αντιδράσεις; Έτσι, σίγουρα το θέμα αυτό σε ενδιαφέρει.

Πολλές φορές έχω αναφερθεί στις γνωστές πια θεωρίες περί alpha males και συμπεριφοράς τους. Συγκεκριμένα έλεγα ότι πολλοί «gurus» αναφέρουν ότι εκτός από τις γυναίκες, θα πρέπει να δείξεις την… ανωτερότητα σου και στους λοιπούς άντρες. Ένας τρόπος που έλεγαν είναι ότι όταν συναντάς κάποιον στον δρόμο σου (ή πχ σε μια παρέα), να τον κοιτάζεις στα μάτια μέχρι να γυρίσει αυτός πρώτος (αν διαβάσεις ένα βιβλίο για alpha συμπεριφορά σίγουρα θα δεις να το αναφέρουν).

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, θα δείξεις σε όλους ότι εσύ είσαι το κυρίαρχο «ρσενικό» που οι γυναίκες εύχονται μερόνυχτα να βρουν μπροστά τους και είναι έτοιμες να του δοθούν ολοκληρωτικά. Αλλά κάτι τέτοια πράγματα, ειδικά αν τα κάνεις πράξη κατά γράμμα και χωρίς να έχεις το απαραίτητο background, είναι πολύ πιθανό να σε φέρουν σε δύσκολη θέση, όπως μπορείς να διαβάσεις και σε αυτήν την είδηση:

Με μια μαχαιριά που ίσως ήταν και μοιραία ολοκλήρωσαν την παρεξήγηση τους με έναν φοιτητή του ΤΕΙ Λάρισας από την Αθήνα τρία άγνωστα άτομα που ενοχλήθηκαν από ένα στραβοκοίταγμα του νεαρού που εκείνη την ώρα περνούσε μαζί με δύο συμφοιτητές του από το σταθμό του ΟΣΕ.

Στις εποχές που ζούμε, είναι πολύ πιθανό να σου τύχουν περιπτώσεις όπου θα απειληθεί η σωματική σου ακεραιότητα ή θα κινδυνεύουν κάποια αγαπημένα/φιλικά σου πρόσωπα. Η πιο άμεση λύση είναι να τρέξεις και να σωθείς, άλλωστε «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ«. Αλλά αν θέλεις να γίνεις καλύτερος, θα πρέπει να μάθεις να μαλώνεις, ώστε να μπορείς ανά πάσα στιγμή να προστατεύσεις τη σωματική ακεραιότητα την δική σου ή κάποιου άλλου. Και μην νομίζεις ότι δεν μπορεί να τύχει σε εσένα. Μακάρι να μην τύχει σε κανέναν, αλλά όπως είπα και πριν, οι καιροί είναι δύσκολοι, ο κόσμος έχει τα νεύρα του και για το παραμικρό μπορεί να βρεθείς στα χέρια με κάποιον, ενώ δεν λείπουν και οι «μάγκες», που κυνηγάνε τέτοιες καταστάσεις.

Καγκουριά στο φουλ, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται και στην πραγματικότητα τέτοια πράγματα.

Έχεις ακούσει κάποιον να τον φωνάζουν «κότα»; Που δεν μάλωσε ποτέ του; Που πάντα απέφευγε τις κόντρες; Αυτός ο άντρας σίγουρα δεν είναι πραγματικός άντρας, πόσο μάλιστα το alpha male και σίγουρα δεν μπορεί να προστατεύσει κάποιο κοντινό του πρόσωπο. Οι πρόγονοι μας ήταν κυνηγοί και μαχητές, ενώ έβαζαν την ζωή τους σε κίνδυνο καθημερινά για την επιβίωση τους. Το DNA μας περιέχει τα δικά τους σημάδια, άσχετα να τα έχουμε θαμμένα βαθιά. Μπορεί πλέον η καθημερινότητα μας να μην περιλαμβάνει άγρια ζώα που μας θέλουν για μεζέ ή άλλες κλίκες που θέλουν τα τρόφιμα μας για επιβίωση τους, αλλά το σώμα μας έχει σχεδιαστεί όπως το δικό τους, να μπορούμε δηλαδή να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας όταν κινδυνεύουμε.

Το video αυτό αναρτήθηκε από το ICCS Krav Maga (υπάρχει παρόμοιο και στο FB) και δείχνει την ωμή πραγματικότητα όπως την κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.
ΠΡΟΣΟΧΗ, έχει σκληρές εικόνες, μην το δείτε αν έχετε κάποια ευαισθησία στο θέμα.

Το σώμα μας είναι όπλο, αλλά σίγουρα δεν έχουμε τις γνώσεις για να το χρησιμοποιήσουμε έτσι όταν χρειαστεί. Η καλύτερη λύση είναι κάποιος που ενδιαφέρεται, να πάρει μέρος σε μαθήματα τεχνών που είναι καθαρά για αυτοάμυνα, όπως πχ το Krav Maga και το Hapkido. Αυτές οι τέχνες, μπορεί να μην δείχνουν τόσο «brutal» όσο κάποιες άλλες που είναι φτιαγμένες για «εφέ και ρινγκ», αλλά σίγουρα είναι τρομερά δυνατές. Έχοντας δοκιμάσει και τις δύο τεχνικές, μπορώ να πω ότι όποια και να διαλέξετε (ή όποια άλλη σας αρέσει, σίγουρα η λίστα δεν προορίζεται μόνο σε δύο τέχνες), θα μάθετε να στέκεστε με άνεση σε όποια κατάσταση σας τύχει στον δρόμο. Φυσικά υπάρχουν και άλλες, όπως το Brazilian Jiu Jitsu και το MMA, που συνδιάζουν και τεχνικές πάλης, κάνοντας τες ολοκληρωμένες από πολλές απόψεις.

Σενάρια που μπορεί να τύχουν σε όλους

Κάτι που θα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι αυτά που μαθαίνεις στις σχολές, δεν είναι όπως η πραγματικότητα. Σε μια σχολή είσαι σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, με τον δάσκαλο να σου δίνει οδηγίες και τον «αντίπαλο» να κάνει μια προκαθορισμένη κίνηση, ώστε να κάνεις πράξη την τεχνική. Στην πραγματικότητα αυτά δεν ισχύουν γιατί απλά δεν ξέρεις τι είναι ο άλλος και τι τρέλα κουβαλάει και είναι κάτι που δυστυχώς δεν θα μπορέσεις να μάθεις ποτέ από τις σχολές.

Το θέμα επίθεση στον δρόμο έχει να κάνει με το τι θέλει από εσένα ο επιτιθέμενος. Αν απλά είναι στραβωμένος και θέλει κάπου να ξεσπάσει ή θέλει κάποιο αντικείμενο σου (κινητό, χρήματα); Ότι και να θέλει, δυο πράγματα είναι σίγουρα, πρώτον ότι έχει «προϋπηρεσία» σε αυτό που κάνει (με ότι και αν σημαίνει αυτό) και δεύτερον θα κάνει ότι μπορεί για να το καταφέρει (με ότι πάλι και αν σημαίνει αυτό). Δεν θα σε ρωτήσει αν πόνεσες ή αν κουράστηκες, κάτι που ρωτάνε στις σχολές και ούτε θα τον νοιάξει αν μείνεις αναίσθητος. Έτσι στον δρόμο και ανάλογα την περίσταση, θα πρέπει να μην σε νοιάζει και εσένα αν πονέσει κάτι που σκοπεύεις να του κάνεις, απλά να θυμάσαι ότι πρέπει να σώσεις τον εαυτό σου και τους δικούς σου, αυτό έχει σημασία.

Κάτι που πρέπει επίσης να αναφέρω, είναι το θέμα bullying, που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τελευταία και που μπορεί να το συναντήσει κάποιος οπουδήποτε. Bully είναι κάποιος που είτε λόγω μεγέθους, λόγω όγκου δηλαδή, είτε λόγω μαγκιάς, έχει μάθει να τον τρέμουν και να παίρνει ότι θέλει βάζοντας μπροστά αυτήν του την «υπεροχή». Έχει μάθει να τον ακούνε οι άλλοι και αν δει ότι ο άλλος φοβάται, τον έχει «λιώσει». Αλλά το καλό με τους bullies είναι ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν να μαλώνουν και αυτό γιατί έχουν μάθει να φτάνουν τα πράγματα μέχρι ένα σημείο, την υποταγή του άλλου. Σίγουρα είναι και κάποιοι που ξέρουν πολύ καλά πως να χτυπάνε, αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν. Αν σου τύχει κάτι τέτοιο, μην διστάσεις και δείξε του ότι δεν φοβάσαι. Και αν αποκτήσεις εμπειρία σε μαχητικές τέχνες, θα έχεις εσύ το πάνω χέρι σε αυτούς.

Άπειρα τέτοια video στο internet

Κλείνοντας να σας πω το εξής. Ακόμη και να μάθεις να μαλώνεις, μην το επιδιώκεις. Σκοπός του άρθρου δεν είναι αυτός, αλλά να σου δείξει ότι πρέπει να μάθεις να αμύνεσαι. Σίγουρα δεν θα μπορέσουν όλοι να μάθουν μαχητικές τέχνες, όπως δεν θα μπορέσουν και όλοι να μάθουν το pickup, να αυτοβελτιωθούν κλπ. Δεν είναι για όλους, όπως και άλλα πράγματα στην ζωή.

Ποτέ μην επιδιώκεις να μαλώσεις και ποτέ μην κάνεις τον μάγκα σε κάποιον πιο αδύναμο. Δεν είναι μαγκιά αυτό, αλλά δειλία. Πάντοτε δούλεψε στον εαυτό σου ώστε να γίνεις καλύτερος σε πολλούς τομείς, όχι μόνο στο «πέσιμο» και στο pickup, η ζωή δεν είναι μόνο το pickup. Μάθε να μαλώνεις, ώστε να μπορέσεις αύριο μεθαύριο να προστατεύσεις την γυναίκα σου, τον φίλο σου, το παιδί σου. Μην περιμένεις να σου τύχει για να το κάνεις. Το να μάθεις μια μαχητική τέχνη, θα σε βοηθήσει σε πολλά πράγματα, θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, θα μπορέσεις να κάνεις προσεγγίσεις σε άγνωστες γυναίκες που μπορεί να είναι σε μια μεγάλη παρέα με άντρες και που άλλες στιγμές μπορεί να μην προσέγγιζες φοβούμενος τους άντρες, θα μπορείς να την «πεις» σε κάποιον που θα πάει να σου «φάει» την ουρά (στα ΑΤΜ 🙂 ) και γενικά θα γίνεις καλύτερος σε πολλούς τομείς.

Αυτά λοιπόν. Βρες ένα γυμναστήριο κοντά στο σπίτι σου, για να μην βαριέσαι την διαδρομή και μάθε να μαλώνεις. Όπως είπα αυτοβελτίωση δεν είναι μόνο το pickup και μην πατάτε μόνο σε αυτό αν θέλετε να αλλάξετε, αλλά αναζητήστε και άλλες δραστηριότητες.

2 thoughts on “Γιατί οι άντρες πρέπει να γνωρίζουν να μαλώνουν

    1. Δεν το γνώριζα, thanks. Καλό δείχνει αν και για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει «το καλύτερο» σε τέτοια θέματα, όλα κάτι έχουν να προσφέρουν.

      Μου αρέσει!

Ποια είναι η γνώμη σου;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.