Γιατί δεν με ενδιαφέρει αν είμαι «alpha male»

Ξεκινώντας στην κοινότητα της σαγήνης, το μοναδικό ίσως πράγμα που με εντυπωσίαζε ήταν ο όρος «Alpha Male». Σαν Alpha males αναφέρουμε τους top of the men, την «κλίκα» των αρσενικών, αυτούς που έχουν ότι θέλουν, που κάνουν δουλειές που γουστάρουν και -φυσικά- έχουν άλλους -κατώτερους- για να δίνουν διαταγές, ενώ φυσικά είναι αυτοί που όλοι θέλουν για παρέα τους και όλες κάνουν «αμάν» για να τις ρίξει έστω και μια ματιά ο Alpha.

Εντυπωσιαζόμουν με όλα αυτά που διάβαζα ότι θα μπορώ να έχω και εγώ αν γίνω alpha male (και αν αγοράσω το επόμενο προϊόν τους που θα μου έδινε ακόμη περισσότερες πληροφορίες για να γίνω ακόμη καλύτερος), έβλεπα τα τόσα video που έδειχναν ηθοποιούς να δίνουν ρέστα με την ερμηνεία τους και έλεγα «έτσι θα γίνω και εγώ«.

Αλλά βλέποντας καλύτερα τα πράγματα στην περίοδο που ασχολούμαι και παρακολουθώντας παράλληλα και άλλους που ασχολούνται με την αυτοβελτίωση-παιχνίδι, κατάλαβα ότι αυτός που παλεύει για να γίνει ο «ALPHA» (τα κεφαλαία επίτηδες) δεν διαφέρει καθόλου από την γκόμενα του Facebook που πασχίζει για αναγνώριση και τα likes.

Παλεύοντας με τον εαυτό σου για να γίνεις καλύτερος, κάτι που πολλές φορές είναι εκτός της πραγματικότητας σου, σε κάνει να έχεις κοινωνικό άγχος. Αρχίζεις με το να μην σε ενδιαφέρει η παρέα σου, γιατί ίσως να είναι beta και να ψάχνεις να κάνεις παρέα με άλλους alpha. Με τον καιρό και όσο μεγαλώνει η ανάγκη σου για αναγνώριση, κοιτάζεις αν τα άτομα που συνομιλείς μαζί τους είναι «πιο πάνω» ή «πιο κάτω» από εσένα και ενεργείς κατάλληλα, προσπαθώντας να τους «ρίξεις», να τους κάνεις το «AMOGing» ώστε να αισθανθείς καλύτερα.

Με το να σκέφτεσαι συνεχώς πως να γίνεις alpha male, γίνεσαι παρανοϊκός, όσο παρανοϊκά είναι και τα κοριτσάκια με το λιγοστό μυαλό που πασχίζουν όλο και περισσότερο να γίνουν τέλειες για να χτυπήσουν τα περισσότερα likes στο FB.

Σε κάθε σου συναναστροφή θα βλέπεις παντού εχθρούς, άτομα που θέλουν να σε κάνουν «amog» οι ίδιοι για να μειώσουν το status σου. Έτσι μπαίνεις σε μια ατελείωτη μάχη, όπου νικητής πρέπει να βγεις εσύ και αλίμονο αν κάποιος θα σε «μειώσει» μπροστά σε παρέα με γυναίκες, θα σε κάνει να νιώθεις χάλια για πολύ καιρό.

Ακόμη και τους φίλους σου θα θελήσεις να τους κάνεις «Amog», ώστε να ικανοποιήσεις τον εγωισμό σου. Όσο περισσότερο θα αισθάνεσαι alpha, τόσο περισσότερο θα προσπαθείς να κρατήσεις τον θρόνο σου, με αποτέλεσμα να έχεις όλο και λιγότερους φίλους, ενώ αν αποφασίσεις να γίνεις και «BadBoy», τότε είναι που δεν θα σου μιλάει κανένας.

Ζούμε σε μια κοινωνία όπου τα πάντα εξαρτώνται από την αναγνώριση του άλλου. Δουλεύουμε για να αγοράσουμε πράγματα που πραγματικά δεν έχουμε ανάγκη, να κάνουμε παρέα με άτομα που ίσως δεν τους γουστάρουμε, να πηγαίνουμε σε μέρη που δεν θέλουμε αλλά εκεί πηγαίνουν όλοι και τέλος να εντυπωσιάσουμε άτομα που δεν γνωρίζουμε ή δεν νοιάζονται για εμάς. Από τις αγορές των πανάκριβων κινητών, τους χαπακωμένους βόδι-builders, τις «και-καλά-περνάμε-τέλεια» φωτογραφίες του Facebook, τα πάντα έχουν να κάνουν με το πως φαινόμαστε στους άλλους και η ταμπέλα «Alpha» δεν είναι κάτι το διαφορετικό.

Ο όρος «alpha male» είναι και αυτός μια παγίδα. Όπως μας έπεισαν να δουλεύουμε για να αποκτήσουμε όλο και περισσότερα πράγματα, έτσι μας έπεισαν ότι πρέπει να γίνουμε κάτι που ΔΕΝ είμαστε, άσχετα αν το θέλουμε ή όχι. Το αποτέλεσμα; Ο… alpha στο τέλος βγαίνει μόνο με άτομα που μπορεί να κουμαντάρει και όχι με όσους είναι ήδη «σκληροί» και δεν τους παλεύει.

Badboy, Alphamale, Caveman. Πολλές οι επιλογές, μεγάλο το άγχος…

Δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Για την ακρίβεια σπάνια με ενδιέφερε να κρεμάω ταμπελάκι επάνω μου. Ο σεβασμός που θέλεις να έχουν προς το πρόσωπο σου είναι σαν την εμπιστοσύνη, απλά κερδίζετε και δεν μπορείς να πιέσεις κάποιον για να σε αποδεχτεί σαν «Alpha» αρσενικό. Σίγουρα αναφέρω πολλές φορές και θα αναφέρω και στο μέλλον τον όρο «Alpha Male», αλλά αυτό γίνεται για άλλους λόγους.

Δεν με ενδιαφέρει αν βρεθώ με κάποιον και με δει σαν «Alpha», ούτε με ενδιαφέρει όταν γνωρίζω νέα άτομα που ψάχνονται για το παιχνίδι, να τους «Amog-άρω» ώστε να δείξω κάτι, αντιθέτως τους φέρομαι σαν να τους ξέρω χρόνια. Αυτοί που αγχώνονται για το πως θα τους δουν οι άλλοι, είναι και αυτοί που είναι απελπισμένοι για την αναγνώριση, που ποτέ τους δεν την είχαν και προσπαθούν να την κερδίσουν για να ανεβάσουν τον εγωισμό τους και δεν διαφέρουν από τα «πρεζάκια» των likes.

Λοιπόν, πρώτα θα amog-άρω τον άλλον γιατί έχει τραβήξει τα βλέμματα και μετά θα δείξω στις άλλες τι αρσενικό είμαι.

Όσο πιστεύεις ότι είσαι κάπου καλός, πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος που θα είναι καλύτερος από εσένα στο ίδιο πράγμα. Μην ψάχνεις και αγωνιάς για να αγγίξεις την κορυφή κάπου, είναι χαμένος χρόνος. Δεν λέω να μην αλλάξεις πολλά πράγματα επάνω σου, σίγουρα θα πρέπει να τα αλλάξεις ΑΝ δεν σου αρέσουν.

Μην πέφτεις στην παγίδα ότι οι γυναίκες θέλουν ΜΌΝΟ alpha males και τύπους σαν τον Κρίστιαν Γκρέι του πενήντα αποχρώσεις του γκρι, αν αφήσεις στην άκρη τον -αρχικό- ενθουσιασμό και το σκεφτείς καλύτερα, θα δεις ότι πολλοί «Beta» είναι είτε σε σχέση, είτε παντρεμένοι και περνάνε καλά και έχουν και περισσότερες παρέες.

Πρέπει να είναι άντρας, αρσενικό. Να σε κοιτάει και από τη ματιά του να καταλαβαίνεις ότι πρέπει να σκάσεις. ~ Δ.Αλεξανδράκη

Απλά χαλάρωσε. Το να περνάς καλά δεν μετριέται με το πόσο alpha είσαι, με το πόσα «amog» έδωσες και με τις πόσες γκόμενες neg-αρες ή τις έδειξες ότι είσαι ΤΟ αρσενικό. Οι γυναίκες δεν είναι στρατιωτάκια, ώστε να τις λες κάτι και να λένε «μάιστα». Από beta σε αρσενικό μπορείς να γίνεις με τον καιρό αν προσπαθήσεις, αλλά δεν θα μπορέσεις να τα καταφέρεις αν αγχώνεσαι για να γίνεις.

Αν είσαι όντως αρσενικό και όχι «μπούλης» που προσπαθεί να κρυφτεί με τεχνικές, θα το καταλάβουν (και πίστεψε με, είναι μάνες στο να μυρίζονται από πέρα τους fake) και θα σε σεβαστούν από μόνες τους, είναι στο DNA τους, κάτι που ισχύει και για τους άντρες, οι οποίοι και θα σε σέβονται από μόνοι τους, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι από την μεριά σου ή να τους «πιέσεις». Όταν δεις να γίνεται αυτό, να σε σέβονται οι άλλοι δηλαδή και να περνάει ο λόγος σου, τότε σημαίνει ότι όντως κάτι άλλαξες επάνω σου και δεν είναι οι γελοίες τεχνικές που το έκαναν αυτό.

2 σκέψεις σχετικά με το “Γιατί δεν με ενδιαφέρει αν είμαι «alpha male»”

  1. Η αυτοπεποίθηση χτίζεται με εμπειρία και όχι με μίμηση . Αυτοπεποίθηση χτίζεις όταν ξεπερνάς ένα φόβο, μιλάς με μία γκομενάρα και παίρνεις το τηλέφωνό της, κερδίζεις μία δουλειά μέσα από μεγάλο ανταγωνισμό κλπ… Μόνο όταν μπεις και εδραιωθείς στην αρένα είσαι <> και άπαξ και εδραιωθείς αυτό που έχτισες δεν γκρεμίζεται ούτε αμφισβητείται.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.