Τα καλύτερα μέρη για να γνωρίσεις γυναίκες

Μπορεί τα νυχτομάγαζα, οι δρόμοι και οι καφετέριες να έχουν την τιμητική τους, όσον αφορά το πέσιμο, αλλά δεν είναι οι μοναδικοί τρόποι για να γνωρίσεις γυναίκες. Για την ακρίβεια, σε μερικούς δεν είναι καν τρόποι (η φοβία προσέγγισης για παράδειγμα), οπότε αναζητούν άλλα μέρη, όπως το Facebook και το Tinder. Υπάρχουν όμως άπειροι τρόποι για να γνωρίσεις γυναίκες και θα αναλύσουμε μερικούς.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, εφαρμογές όπως το Tinder είναι καθαρά «βιτρίνας», όπου αν δεν είσαι εμφανίσιμος δεν μπορείς να καταφέρεις και πολλά. Όπως δηλαδή για κάποιον η προσέγγιση πονάει, έτσι και για κάποιον άλλο τέτοιου είδους sites -λόγω εμφάνισης- δεν είναι και το φόρτε τους. Φαντάσου τώρα κάποιον που δεν έχει «παιχνίδι» και να μην μπορεί έτσι να την πέσει σε μαγαζιά ή στον δρόμο ακόμη, αλλά μην έχει και εμφάνιση, που να μην μπορεί να την πέσει στα online sites, τι πρέπει να κάνει; Να βρει εναλλακτικές. Παρότι το πέσιμο στην ψύχρα απαιτεί τόσο εμφάνιση, όσο και παιχνίδι, υπάρχουν τρόποι που δεν απαιτούν τίποτα από τα δύο, απλά απαιτούν τον… χρόνο σου.

Και μην πει κανείς το κλασικό, ότι δηλαδή πρέπει να έχεις δυνατό παιχνίδι και εκεί, γιατί δεν ισχύει -τόσο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στις κοινωνικές γνωριμίες (όπως είναι αυτές μεταξύ φίλων), παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας σου και εκεί έχεις το θετικό ότι οι φίλοι θα πιέσουν τις καταστάσεις. Άλλωστε τόσοι και τόσοι betaz πως νομίζεται τα έχουν φτιάξει με κάποιες, έπαιρναν την σουπερμαντολίνη και τα κατάφερναν;

Οι beta (ή τα καλά παιδιά) δεν έκαναν σχέση με κάποια επειδή έπαιρναν κάποιου είδους σουπερμαντολίνης, όπως ο Βουτσάς στο παρακάτω video, που τους παρείχε προσωρινή ενέργεια ALPHA MALE για να ρίξουν το αθώο κοράσιο, αλλά ήταν «εκεί» όταν αυτήν ήταν ανοιχτή για σχέση και με το κατάλληλο «σπρώξιμο» των φίλων της κοπέλας (κυρίως), σκόραρε ο τύπος.

Έτσι λοιπόν, όσοι δεν γουστάρετε τις γνωριμίες μέσο τυχαίου πεσίματος (το επόμενο άρθρο αφορά καθαρά τα κατά του συγκεκριμένου τρόπου), αλλά και δεν θέλετε ή δεν γνωρίζετε πως να κάνετε καλό παιχνίδι στα online κοινωνικό-συνεκαισιακά sites, δεν χρειάζεται να σκάτε. Παρακάτω θα σας αναλύσω μερικά μέρη, όπου μπορείτε να πάτε και να γνωρίσετε γυναίκες, με τις οποίες θα έρχεστε συχνά σε επαφή (κοινωνική και γιατί όχι και σε πιο… προσωπική), ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα.

Και αν ακόμη δεν μπορέσετε να κάνετε κάτι με δαύτες, μην ξεχνάτε ότι έχουν και φίλες, που σημαίνει ότι θα ανοίξει ο κύκλος σου (θα βγαίνεις δηλαδή έξω με κάποια και όλο και κάτι θα γνωρίσεις). Να θυμάστε ωστόσο ότι τα μέρη αυτά δεν είναι για να πας την μία ημέρα και την επόμενη να πάρεις τηλέφωνο ή να πηδήξεις, αλλά είναι κάπως long game καταστάσεις, αφού καμιά φορά θα σου πάρει καιρό ώστε να σου ανοιχτεί -κοινωνικά- η άλλη.

Προξενήτρα (old time classic) VS Online γνωριμίες. Και η μάχη ξεκινάει.

Σημειώστε ότι τα παρακάτω θα αναλυθούν με βάση το τι ισχύει στην πραγματικότητα και μπορεί να μην αρέσουν σε μερικούς. Δεν με ενδιαφέρει να γράψω απλώς μια λίστα και να βάλω μόνο τα καλά μέσα (πχ διαβάστε σχετικό άρθρο από μια Sex Editor για να καταλάβετε τι εννοώ), αλλά επειδή ότι γράφω είναι με βάση πραγματικές καταστάσεις, ίσως να μην σας αρέσουν κάποια από αυτά που θα διαβάσετε. You Have Been Warned.

Επίσης η παρακάτω λίστα δεν αφορά μόνο γνωριμία με γυναίκες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω δραστηριότητες και για να γνωρίσεις και άντρες με σκοπό να αποκτήσεις -νέους- φίλους, ειδικά μάλιστα αν ασχοληθείς με κάτι που πραγματικά σου αρέσει, αλλά ο κύριος σκοπός του άρθρου αφορά καθαρά την γνωριμία με γυναίκες.

Κάτι άλλο που θα ήθελα να θίξω είναι το γεγονός ότι μερικοί ίσως να θεωρήσουν κάπως «beta» ή «απελπισμένη κίνηση» την προσπάθεια γνωριμίας με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους και θα ήταν καλύτερα ο «Alpha» τρόπος της χύμα προσέγγισης. ΟΚ, δεκτό, αλλά για κάποιους απελπισμένη κίνηση είναι και το πέσιμο στον δρόμο, για άλλους το online game κλπ. Άποψη μου είναι να περάσεις εσύ καλά, ακόμη και αν τις γνωρίζεις σε… κηδείες και να μην σε καίει τόσο το τι πιστεύουν οι άλλοι.

Αν για παράδειγμα μείνεις μόνος σου, δεν θα έρθουν να σου κάνουν παρέα αυτοί που θα σου πούνε «beta» επειδή πηγαίνεις σε μια σχολή χορού για να γνωρίσεις γκομενάκια. Καλά αυτό το «beta» έχει γίνει πλέον καραμέλα που την λένε όλοι (ακόμη και αν κλείσεις τα μάτια σου 10 φορές το λεπτό, κινδυνεύεις να σου που ότι είναι «beta» αυτό), έχει φτάσει σε χρήση το αντίστοιχο «Noob» των «παλιών» gamer.

Χορευτικοί σύλλογοι-Σχολές

Μακράν ο πιο… παραδοσιακός τρόπος για να γνωρίσεις κάποια αλλά και να κάνεις και φιλίες. Τα συγκεκριμένα μέρη έχουν ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια, κυρίως επειδή έχουν πολύ «ψωμί» για να παίξεις. Στα συν του είναι το ότι αγγίζεις τις γυναίκες, έρχεσαι σε επαφή μαζί τους δηλαδή, κάτι που κάνει την οικειότητα να χτιστεί πολύ πιο γρήγορα και δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι για «KINO» τεχνικές, ενώ δεν λείπουν και τα πάρτι που διοργανώνουν καθημερινά πολλοί σύλλογοι, που σε φέρνει σε επαφή με ακόμη περισσότερο κόσμο.

Να ξέρεις ότι το 90% των ατόμων που πηγαίνουν εκεί «ψάχνονται», είτε είναι άντρες, είτε είναι γυναίκες και δεν πάνε επειδή γουστάρουν τον χορό. Θα δεις λοιπόν γυναίκες να έρχονται 1-2 φορές στην αρχή, ώστε να κόψουν κίνηση και αν δεν παίζει κάτι σοβαρό, θα την κάνουν. Αυτό δείχνει ότι είτε η γκόμενα δεν είδε κάτι «σοβαρό» στην σχολή για να της κινήσει το ενδιαφέρων (sorry guys, ακόμη και αν έτυχε στο τμήμα σας, έτσι έχουν τα πράγματα), είτε δεν της άρεσε η ιδέα να τρέχει τα απογεύματα της και να κάνει κάτι που πραγματικά δεν θέλει και τόσο, μόνο και μόνο για 1-2 τύπους που της γυάλισαν.

Επίσης υπάρχουν και γυναίκες που πηγαίνουν στις σχολές επειδή όπως είπα ψάχνονται και φυσικά κάθονται στα μαθήματα μέχρι να βρουν κάποιον. Αυτές τις γυναίκες τις αποκαλώ «ευάλωτες» και είναι ανοιχτές πολλές φορές σε ότι «κάτσει». Μόλις γνωρίσουν τον λεγάμενο, θα εξαφανιστούν από σχολή και πάρτι, για να ξανά επιστρέψουν όταν χωρίσουν και ψάχνονται πάλι. Δεν είναι τυχαίο που ζωντοχήρες (και με παιδιά πολλές φορές) φορτώνουν τα παιδιά τους στους γονείς τους και τριγυρνάνε στα πάρτι, δεν τις βάρεσε ξαφνικά η δίψα για χορό. Απλά στο μυαλό των γυναικών, ισχύει ακόμη ότι γνωριμία=κοινωνική δικτύωση, οπότε έτσι πράττουν. Μα γιατί δεν βγαίνουν στα μπαρ να τις κάνουν παιχνίδι τα καμάκια, ίσως να αναρωτηθείς. Το γιατί θα το αναλύσουμε στο επόμενο άρθρο.

Το κακό με αυτούς τους χορούς, είναι ότι έχουν πέσει πάμπολλα λιγούρια, έχοντας κάνει τις γυναίκες κάπως επιφυλακτικές. Να ξέρεις ότι όταν ένας άντρας που είναι νέος στα μαθήματα και αρχίζει να μιλάει με όλες, να τις χαιρετάει και να προσπαθεί να δείξει ότι είναι social beast ή γυναικάς, κάνει τις γυναίκες της σχολής να τον βλέπουν σαν πέφτουλα και λιγούρη, οπότε και του φέρονται ανάλογα, ενώ και στα πάρτι ισχύει το ίδιο, όπου πολλές γυναίκες πηγαίνουν επίτηδες με φίλους ή συγγενείς, απλά και μόνο για να αποφύγουν το ελεεινό -πολλές φορές- πέσιμο.

Πως να μην θέλει μετά κάποιος να μάθει χορό;

Να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι είναι κακό να θέλει κάποιος να γνωρίσει γυναίκες. Το πρόβλημα είναι ότι όπου υπάρχουν γυναίκες μαζεύονται σαν τις μέλισσες οι άντρες και είτε είναι γαμάτοι και ανεβάζουν το επίπεδο, είτε είναι καμμένοι – κάτι που γίνεται συνήθως- και με τον τρόπο τους ξενερώνουν τις γυναίκες. Προβλέπω σε λίγα χρόνια να γίνουν Κ.Ψ.Μ οι σχολές έτσι όπως πάει.

Φυσικά και εδώ ισχύει το ότι η γκόμενα θα πρέπει να σας γουστάρει. Για παράδειγμα, μπορεί να πάτε να ζητήσετε κάποια για να χορέψετε σε κάποιο πάρτι και να μην θέλει («συγνώμη αλλά μόλις κάθισα«, «να κάνω πρώτα το τσιγάρο και μετά«) και μετά από μερικά δευτερόλεπτα να την δείτε να χορεύει με κάποιον άλλο.

Αυτό σημαίνει ότι δεν σας έχει και σε πολύ εκτίμηση ή σας θεωρεί λιγούρη προς αποφυγήν. Το κακό επίσης είναι ότι αν κάνετε μερικές «κινήσεις» πεσίματος προς κάποιες και επειδή μιλάμε για μια μικρή κοινωνία σε μια σχολή, θα μαθευτεί και στις άλλες και θα σας βάλουν ένα μεγάλο Χ. Οπότε χρειάζεται προσοχή και να συγκρατιέστε, γιατί υπάρχουν μερικοί που μόλις δουν 10 γκόμενες μαζεμένες κάνουν σαν τα μικρά παιδιά που τα πάνε σε ζαχαροπλαστείο.

Καλή επιλογή είναι και οι tango σχολές, αν και συνήθως πολλές λάτιν σχολές έχουν και tango. Αν και δεν έχει τόσο πέραση το tango, όσο οι άλλοι χοροί δηλαδή, εντούτοις μπορεί να σας μάθει να περπατάτε και να κινήστε με «Alpha» στυλ, μιας και πρόκειται καθαρά για «αρσενικό» χορό στον οποίο «παίζεις» με την ντάμα, ενώ όταν χορεύεις κάθεσαι σοβαρός και δεν μιλάς με την ντάμα («πως σε λένε;», «έχεις Facebook;» κλπ). Δεν είναι δηλαδή χορός «φιγούρας» (όπως η Salsa για παράδειγμα) όπου με το καλημέρα θέλεις να δείξεις στην γκόμενα ότι γνωρίζεις 230 φιγούρες (με σκοπό να την εντυπωσιάσεις), κάτι που κάνουν πολλοί (λες και η γκόμενα ανοίγει τα πόδια της με βάση το τι φιγούρες γνωρίζει κάποιος).

Για εμένα είναι πιο «αντρουά» χορός, άσχετα αν δεν έχει πολλά γκομενάκια να ενδιαφέρονται γι’αυτόν.

Εκτός από τους λάτιν χορούς, υπάρχουν και οι σύλλογοι με τους παραδοσιακούς χορούς. Σε σχέση με τους λάτιν όμως, εκεί δεν έρχεσαι σε πλήρη επαφή με τις γυναίκες (απλώς πιάνεσαι με το ένα χέρι, σε σχέση πχ με την bachata -δες παραπάνω video), ενώ υπάρχουν και σύλλογοι όπου έχουν χωριστά στο τμήμα γυναίκες και άντρες, αφού είναι διαφορετικοί οι βηματισμοί και οι φιγούρες. Σίγουρα υπάρχει και εκεί «ψωμί», αν και συνήθως εκεί θα βρεις γυναίκες που ψάχνονται για γάμο (άλλωστε πολλοί γάμοι έχουν συμβεί από παραδοσιακούς συλλόγους). Εκεί θα βρεις γυναίκες για σπίτι, γιατί πολλές έρχονται από την επαρχεία, μεγαλωμένες με τα γνωστά πρότυπα.

Στα καλά των συλλόγων αυτών είναι οι χαμηλές τους τιμές και οι πολλές διοργανώσεις που κάνουν (αν και τώρα με την κρίση έχουν μειωθεί και αυτά). Αν ζεις στην επαρχεία, είναι ένα καλό μέρος για να πας, αφού θα μπορείς μέσο του συλλόγου να έχεις πρόσβαση σε πολλές κοινωνικές καταστάσεις αλλά και ταξίδια και θα σε φέρουν σε επαφή με ακόμη περισσότερο κόσμο.

Κοινές δραστηριότητες

Εδώ είναι μια μεγάλη κατηγορία, μιας και υπάρχουν άπειρα πράγματα να κάνει κάποιος. Να θυμάσαι ότι μια γυναίκα επιθυμεί περισσότερο μια γνωριμία με κάποιον που γνωρίζει από κάπου ήδη ή έχουν κάτι κοινό σαν χόμπι, από τον άγνωστο πεφτουλα-αλά-πρεζάκι-φίλε-έχεις-ένα-ευρώ της Ερμού. Φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνεις σε όλες τις δραστηριότητες που αναφέρω, αλλά να πας σε ότι κάνει κλικ εσένα, γιατί το σίγουρο είναι ότι αν κάνεις κάτι με το ζόρι, θα το βαρεθείς και θα τα παρατήσεις πολύ γρήγορα. Ας δούμε τα περισσότερα από αυτά.

Αθλήματα-σπορ

Μπορείς να κάνεις κάποια ομαδικά σπορ, όπως το τένις, το βόλεϊ (όπου μπορείς να κανονίζεις και αντίστοιχα παιχνίδια στις παραλίες), μαθήματα Yoga ή ομαδικά τμήματα στα γυμναστήρια, αλλά και πιο xtreme όπως το rafting, ποδηλασία, τρέξιμο, αναρριχήσεις, καταδύσεις και γενικά ότι μπορεί να γίνει με ομάδες ατόμων (η εταιρία Trekking για παράδειγμα έχει πολλές τέτοιες δραστηριότητες). Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στις σελίδες συλλόγων στο FB, όπου με μια αναζήτηση -στο Google- του τύπου «Ποδηλάτες Πάτρας» για παράδειγμα, θα σου εμφανίσει και τους αντίστοιχους συλλόγους.

Δεν θα σου πρότεινα το γυμναστήριο (πχ βάρη ή πολεμικές τέχνες) σαν μέσο γνωριμίας, αφού είναι κομματάκι δύσκολο για τον σκοπό μας. Δεν σε φέρνει δηλαδή σε άμεση επαφή με τις γυναίκες (ακόμη και σε πολεμική τέχνη, δεν θα σε βάλουν να εξασκηθείς με μια γυναίκα, εκτός φυσικά από τα ομαδικά τμήματα που ανέφερα παραπάνω) και θα πρέπει να κάνεις προσέγγιση σε κάποια που σου αρέσει, ή να την «πετύχεις» σε κάποιο διπλανό όργανο ή διάδρομο. Ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, είναι πολλές οι γυναίκες που πηγαίνουν σε γυμναστήρια καθαρά για τα ομαδικά τους τμήματα (τύπου Zumba).

Σεμινάρια-Μαθήματα-Συναντήσεις

Εδώ μπορείς να παρακολουθήσεις διάφορα δωρεάν -και μη- σεμινάρια, σε κάτι που σε ενδιαφέρει. Για παράδειγμα μια ξένη γλώσσα (Γαλλικά και Γερμανικά έχουν «ψωμί»), ή χειρισμός Η/Υ και προγραμμάτων γραφείου (πολλές γυναίκες ψάχνουν εργασία σε γραφείο και θέλουν να μάθουν να χειρίζονται Η/Υ και τα προγράμματα του), ενώ καλές είναι και διάφορες συναντήσεις για ομιλίες επάνω σε θέματα ενδιαφέροντος (στο FB αναρτούν συχνά τέτοια events), ενώ δεν λείπουν και οι συναντήσεις μελών μιας ομάδας ή ενός forum. Επίσης και τα σεμινάρια Διά Βίου Μάθησης έχουν αρκετό κόσμο, αν και προς το παρών (από το 2016 και μετά δηλαδή) είναι «παγωμένα» λόγω μη χρηματοδότησης.

Καλό επίσης είναι και το θέατρο ή η φωτογραφία, κάτι που μπορείς να παρακολουθήσεις σε ειδικές σχολές (και σίγουρα σε φέρνει σε επαφή με κόσμο), ενώ καλή επιλογή είναι και τέχνες όπως για παράδειγμα η κατασκευή κοσμημάτων. Υπάρχουν πολλοί σύλλογοι όπου προσφέρουν πολλές τέτοιες δραστηριότητες σε έναν και μόνο χώρο.

Διάφοροι Σύλλογοι

Άλλες κοινές δραστηριότητες είναι κάποιοι σύλλογοι, όπως για παράδειγμα η Νέα Ακρόπολη, οι ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., η Εκκλησία (ναι μην το γελάτε, γίνονται συναντήσεις νέων στους χώρους της και έχουν πολλές δραστηριότητες), οργανώσεις όπως ο Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, ο Αρκτούρος, το WWF και άλλα εθελοντικά προγράμματα. Αν και όχι τόσο δημοφιλή μέρη, αλλά αν κάποιος είναι άνεργος μπορεί να συμμετέχει σε κάποια από αυτά (ή αν θέλει να βγάλει και από την μύγα ξύγκι, αν με πιάνετε), γιατί οι ώρες που ζητάνε να πας είναι κάπως περίεργες αν εργάζεσαι. Το καλό φυσικά είναι ότι δεν πληρώνεις κάποια μηνιαία συνδρομή, όπου τώρα με την κρίση είναι πολλοί που αποφεύγουν να συμμετέχουν σε σχολές που απαιτούν πληρωμή.

Για τους πιο extreme

Το καμάκι δεν σταματάει σε καμία λίστα και οι πιθανότητες να γνωρίσεις το άλλο σου μισό είναι άπειρες. Για τους πιο «τρελούς» έχω κάνα δυο ακόμη «καβάτζες» και είναι οι γάμοι και τα βαφτίσια. Τι κάνεις; Παίρνεις τον φίλο σου (ή πας μόνος σου), ντυμένος ανάλογα και πηγαίνετε στους γάμους και τα βαφτίσια. Το παιχνίδι ξεκινάει από την εκκλησία και συνεχίζεται στο κέντρο. Εκεί μπορείς να κάνεις καλό παιχνίδι, μιας και υπάρχει η ατμόσφαιρα του γάμου (ή της βάπτισης, αποτέλεσμα μιας σχέσης δηλαδή) στον αέρα και οι γυναίκες ενεργούν και φέρονται διαφορετικά εκεί. Αλλά όπως είπα είναι για τους πιο «τρελούς» και φυσικά δεν ενδείκνυται παρά μόνο αν έχετε εξαντλήσει κάθε άλλη επιλογή.

6 σκέψεις σχετικά με το “Τα καλύτερα μέρη για να γνωρίσεις γυναίκες”

  1. Όχι, να πηγαίνεις χύμα, όπου γάμος κ χαρά δηλαδή να είσαι μέσα. Το έχω κάνει παλιότερα με ένα φίλο κ μπορώ να σου πω κ μερικές τεχνικές κυρίως για να αποφύγεις τους περίεργους που θα σε ρωτησουν πως κ τι.

   Μου αρέσει!

 1. Το τελευταίο με τους γάμους και τα βαφτίσια μόνο σε ταινίες παίζει ρε, παιδιά. Προσωπικά σε όποιο γάμο έχω πάει (ως καλεσμένος) δεν υπήρχε περίπτωση να δεις ασυνόδευτη γυναίκα…..

  Μου αρέσει!

  1. Καλά μην περιμένεις να γίνεται σε όλους τους γάμους αυτό. Γι’αυτό έχω αναφέρει ότι μπορείς να πας σε κάποιους έτσι χύμα για δοκιμή κ όχι σε κάποιον που θα πας για κοινωνικούς λόγους.

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.