Πείραμα του OkCupid μας δείχνει ότι η εμφάνιση μας παίζει μεγάλο ρόλο στο φλερτ

Πρόσφατα ανέφερα ότι το παιχνίδι αλλάζει και ότι η online γνωριμία θα κερδίσει έδαφος τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα θα είναι τόση μεγάλη η δύναμη των social media, όπου η σελίδα σου στο Facebook θα είναι και η ταυτότητα σου, οι γυναίκες δεν θα ζητάνε μόνο το FB σου για να δουν μόνο αν είσαι αληθινός (και δεν έχεις fake προφίλ δηλαδή), αλλά και να μάθει με μερικά μόλις κλικ τα πάντα για εσένα, όπως που συχνάζεις, με ποιους κάνεις παρέα, παλιές αγάπες, χόμπι και άλλες πληροφορίες που τόσο απλόχερα τις δίνουμε στα κοινωνικά «δίχτυα» (και μετά «φωνάζουμε» δήθεν για τα προσωπικά δεδομένα και το κάνουμε βγάζοντας παράλληλα και μια σέλφι για να δείξουμε την οργή μας, στην οποία tag-άρουμε και το μέρος που είμαστε, μιλάμε για τέτοια επανάσταση).

Όταν πρόκειται για online dating όμως, καλό είναι να βλέπουμε την πραγματικότητα και όχι τις χιλιο-αναμασημένες θεωρίες/πληροφορίες των PUAs. Για παράδειγμα, όσοι ασχολήθηκαν με κάποιο προϊόν που αφορά το online dating και πως να γίνεις ακαταμάχητος και στα… 4G, θα παρατήρησαν ότι υπάρχει μια τάση ως προς το προφίλ σου, πως να το χτίσεις, τι «έξυπνο» να γράψεις, τι και πόσες photos να βάλεις (και πως να τις βάλεις) και άλλες τέτοιες επιστήμες.

Ok, σε πιστέψαμε, το σύστημα που αναφέρεις πρέπει να τα σπάει…

Επειδή όμως μου αρέσει να μεταφέρω την -σκληρή καμιά φορά- πραγματικότητα, σήμερα θα δούμε τι έχει να πει το μεγαλύτερο -ίσως- dating site στον κόσμο. Και όταν πρόκειται για ένα site, το οποίο κατά καιρούς αναλύει τα δεδομένα των χρηστών του πραγματοποιώντας και ανάλογες έρευνες, τότε δεν έχουμε παρά να το πιστέψουμε. Και δυστυχώς κύριοι, όσο και να μην μας αρέσει το αποτέλεσμα, μιλάνε τα δεδομένα πραγματικών ανθρώπων σε πραγματικές συναναστροφές.

Αλλά επειδή θα πρέπει να ακούμε όλες τις πλευρές, ας δούμε τι έχουν να πουν και οι PUAs σε αυτό το κομμάτι. Παρότι υπάρχουν 100αδες σχετικά video, επέλεξα τον BravoPua επειδή είναι μεγάλης διάρκειας η παρουσίαση του και σίγουρα καλύπτει πολλά πράγματα από ένα 10λεπτο video (πάντως, ο ένας PUA δείχνει πιο «μπούλης» από τον άλλο, είναι δύσκολο να διαλέξεις ποιον να προσθέσεις σε ένα άρθρο). Αν θέλετε πιο μικρή version, το 11λεπτο διαφημιστικό-video του Todd Valentine είναι για εσάς.

Ας ξεκινήσουμε με το προφίλ σου, το οποίο θα πρέπει -όπως θα έχουμε μάθει- να είναι το κυριότερο κομμάτι, όταν μάλιστα θα πρέπει να βάλεις και ένα έξυπνο κείμενο που να λέει λίγα και να εννοεί πολλά. Για τους χρήστες όμως (και κυρίως τις γυναίκες που μας ενδιαφέρουν), το προφίλ σου δεν αξίζει φράγκο. Όπως δήλωσε και ο Christian Rudder (συνιδρυτής του OkCupid): «Σύμφωνα με τους χρήστες μας, η ‘εμφάνιση΄και η ‘προσωπικότητα’ είναι το ίδιο πράγμα. Οπότε, η φωτογραφία σου αξίζει χίλιες λέξεις, ενώ οι πραγματικές σου λέξεις (σ.σ. του προφίλ σου) δεν αξίζουν σχεδόν τίποτα«.

Η προσωπικότητα στο online πέσιμο έχει δευτερεύουσα σημασία, σε σχέση με την εμφάνιση. [Πηγή: dailymail.co.uk]

Φυσικά εννοείται ότι αν το προφίλ σου είναι πλούσιο και έχει πολλές εικόνες, σίγουρα κερδίζει σε σχέση με κάποιο «άδειο». Για παράδειγμα, σε ανάλογο πείραμα, οι αναλυτές του OkCupid κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εικόνες που έδειχναν κάτι ενδιαφέρων (πχ κάποιον να κρατάει κάποιο όργανο ή κάποιο ζώο) είχαν περισσότερη ανταπόκριση. Επίσης, οι εικόνες όπου ο άντρας έδειχνε τους μύες του και κυρίως όταν δεν φόραγε μπλούζα, είχαν την τιμητική τους στις θετικές απαντήσεις, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα.

Οπότε και με βάση τα δεδομένα των αναλυτών του OkCupid, η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο στις φωτογραφίες και είναι και αυτή που μετράει στο κατά πόσο οι γυναίκες θα απαντήσουν ή όχι στο μήνυμα σας. Ούτε τα προφίλ με εικόνες από διάφορα μέρη, με φίλους όπου περνάτε καλά και διασκεδάζετε κλπ (όπως δείχνει η παραπάνω εικόνα).

Στην παρακάτω εικόνα αναλόγου πειράματος (στο άρθρο παίρνω δεδομένα από πολλές έρευνες), μπορείτε να δείτε ότι η εμφάνιση του άντρα (και της γυναίκας) παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία μιας συζήτησης (και κατά πόσο θα απαντήσει στο πρώτο σου μήνυμα).

[Πηγή εικόνας: theguardian.com]

Για να το επιβεβαιώσουν αυτό οι αναλυτές του OkCupid, έκαναν το εξής πείραμα. Αφαίρεσαν όλες τις φωτογραφίες από την εφαρμογή για 7 ώρες και παρατήρησαν την συμπεριφορά των χρηστών του και κατέληξαν ότι όταν δεν υπήρχε φωτογραφία, οι γυναίκες απαντούσαν στα πρώτα μηνύματα, κάτι που άλλαξε όταν επανήλθαν οι εικόνες στην εφαρμογή του site.

Όταν οι ερευνητές του OkCupid αφαίρεσαν τις φωτογραφίες, μειώθηκαν και οι νέες συζητήσεις. [Πηγή: OkCupid]

Αυτό μας δείχνει ότι το μυστήριο της εμφάνισης κάποιου/ας, όταν δεν υπάρχει η φωτογραφία να βλέπει, την έκανε να απαντήσει άμεσα (ελπίζοντας -πιστεύω- σε κάτι καλό). Μάλιστα οι αναλυτές τονίζουν ότι το site λειτούργησε καλύτερα (ή όπως έπρεπε, τονίζω εγώ) όταν δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες των μελών.

Για 7 ώρες που δεν υπήρχαν φωτογραφίες στα προφίλ των χρηστών, υπήρχε η ανάλογη συμπεριφορά σύμφωνα με το OkCupid.

Είχα αναφέρει στο προηγούμενο άρθρο ότι το online dating θα κάνει τις γυναίκες ακόμη πιο δύσκολες στο -φυσικό- πέσιμο, διότι υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός, όπου ο κάθε μορφονιός θα μπορεί να τις μοστράρει τους μύες του, τα χρήματα του και ότι άλλο αυτός πιστεύει ότι τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους. Παρότι τότε ΔΕΝ είχα τα συγκεκριμένα δεδομένα στα χέρια μου και μιλούσα καθαρά από το πως βλέπω εγώ τα πράγματα, για ακόμη μια φορά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις απόψεις μου.

Σε σχετικό λοιπόν πείραμα, το OkCupid δημιούργησε 10 ψεύτικα προφίλ. Οι δύο πιο ωραίες γυναίκες έλαβαν 581% περισσότερα μηνύματα από όλες τις άλλες μαζί, σε σημείο μάλιστα όπου το inbox τους ήταν γεμάτο. Τι μας λένε οι PUAs; Ότι θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις; Οκ, πάμε παρακάτω.

Αν θυμάστε στο άρθρο έλεγα ότι ακόμη και να παίξεις σε κάποια ότι είσαι το απόλυτο αρσενικό (που γνωρίζεις εκτός των social media), στο προφίλ της έχει ήδη 100 μηνύματα από άλλα αντίστοιχα αρσενικά. Όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα, οι ωραίες γυναίκες λαμβάνουν τόνους μηνυμάτων, που επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι οι γυναίκες είναι αυτές που επιλέγουν («Καλέ αυτός μου είπε ότι είμαι όμορφη ή ότι θέλει να με σκίσει. Τι καλά, αυτό που το είπαν μόνο 300 σήμερα«).

Ο μύθος του άντρα, που θα επιλέγει αυτός τις γυναίκες που θα πέφτουν στα πόδια του, δεν ισχύει ή καλύτερα δεν ισχύει για όλους. Μάλιστα στο site που παρουσιάζει την σχετική έρευνα (προηγούμενο link) αναφέρουν ότι οι άντρες έχουν μεγάλο ανταγωνισμό online.

Στην παραπάνω εικόνα λοιπόν βλέπουμε ότι σε σχέση με τους άντρες οι γυναίκες λαμβάνουν πολλαπλάσια μηνύματα. Από τους άντρες, ο πιο εμφανίσιμος ήταν αυτός που έλαβε μερικά μηνύματα, όχι και άσχημα αν αναλογιστείς ότι οι υπόλοιποι δεν έλαβαν σχεδόν τίποτα. Αυτό επιβεβαιώνει και ακόμη μια έρευνα (τελευταία, το υπόσχομαι) που ανάρτησε το fortunegreece.com, όπου μας δείχνει ότι «οι γυναίκες που κάνουν την πρώτη κίνηση είναι πιο πιθανό να συνομιλήσουν με τους πιο ελκυστικούς άνδρες«.

Είχα αναφέρει ότι πολλοί θα στέλνουν στις γυναίκες εικόνες από μύες, φουσκωμένους καβάλους κλπ. Ο Eric Andre πήγε ένα βήμα παραπέρα…

Οπότε και για να τελειώσει ο μύθος ότι η εμφάνιση δεν παίζει ρόλο -online τουλάχιστον- και ότι με το μαγικό σύστημα των PUAz θα φτιάξεις ένα τόσο δυνατό προφίλ, που δεν θα προλαβαίνεις να πηδάς τα γκομενάκια, δεν ισχύει. Και προτού πεις ότι μιλάμε για Αμερικανικό site, όπου αναφέρεται σε Αμερικανίδες γκόμενες, θα σου πω ότι εδώ φέραμε τον Αμερικανό instructor να μας μάθει παιχνίδι και πως να ρίχνουμε τις γκόμενες στο Ελλάντα, στο online μέσο θα κωλώσουμε; Η εμφάνιση είναι εμφάνιση, είτε είσαι Ελλάδα, είτε Καναδά, είτε στον Άρη.

Το internet τελευταία κατακλύζεται από φωτογραφίες πλούσιων νέων από Τεχεράνη, Ρωσία, Μεξικό κλπ. Και επειδή κρίση έχουμε και όλες θέλουν να περνάνε καλά, αν αρχίσουν και εδώ τέτοιες φωτογραφίες, ο ανταγωνισμός θα μεγαλώσει περισσότερο.

Σίγουρα στην φυσική προσέγγιση, το καλό παιχνίδι μετριάζει -κάπως- μια κακή εμφάνιση. Για παράδειγμα, παρότι οι γυναίκες παραπονιούνται ότι τις κάνουν πέσιμο άντρες άσχημοι αλλά με αυτοπεποίθηση, χωρίς να οδηγήσει πουθενά, πιστεύω ότι το καλό παιχνίδι είναι κάτι σαν ζυγαριά, όπου όσο χάνεις σε εμφάνιση θα πρέπει να το βάζεις σε παιχνίδι για να ισορροπήσεις κάπως την κατάσταση. Στο online πέσιμο όμως, ειδικά σε εφαρμογές τύπου Tinder όπου η μούρη σου είναι και η βιτρίνα και αρκεί μόλις μια κίνηση για να σε ακυρώσουν, τα πράγματα είναι διαφορετικά και σαφώς πιο δύσκολα.

Χρήστης του reddit έκανε fake προφίλ στο Tinder με αυτήν την εικόνα. Το αποτέλεσμα; Μέσα σε 10 ώρες είχε 345 matches, εκ των οποίων οι 94 από αυτές του έστειλαν μήνυμα.

Επειδή όλα αυτά είναι αναλύσεις από μελετητές που κάθονταν στο PC τους, θέλησα να βρω κάποιο άλλο στοιχείο που να επιβεβαιώνει όλες αυτές τις έρευνες και μάλιστα ήθελα να βρω από κάποιον που να έχει φωτογραφία του και να είναι εμφανίσιμος, αυτό που λένε οι παραπάνω αναλυτές δηλαδή. Έτσι η παρακάτω εικόνα (η οποία είναι τεράστια και θα πρέπει να κάνετε κλικ επάνω της για να την δείτε σε πλήρη ανάλυση), μας δείχνει ότι αν έχεις εμφάνιση, τότε μπορείς να κάνεις και να λες -online και μη- ότι θες, αφού όχι μόνο δεν θα σε περάσουν για λιγούρη ή «περίεργο», αλλά θα συγχωρούν ότι χαζό πεις.

Σε αυτήν την συλλογή από συζητήσεις του Tinder, μπορείτε να δείτε ότι η εμφάνιση συγχωρεί την συμπεριφορά σου (ή την τονίζει). Κλικ για πλήρη ανάλυση. [Πηγή: Blackpill Blog]

Αυτά λοιπόν περί online καμακίου. Σίγουρα είναι κάτι που γνωρίζουμε όλοι (περί εμφάνισης και επιτυχίας online), αλλά η ανάλυση είναι για να δείξει ότι όντως αν δεν έχεις καλή εμφάνιση online, είναι σαν να πας σε πόλεμο χωρίς όπλα. Σίγουρα υπάρχουν τρικ για να «ανοίξεις» κάποια και να κάνεις διάλογο μαζί της και σίγουρα το online παιχνίδι θα μας απασχολήσει και στο μέλλον, όπου θα το αναλύσω περισσότερο.

[Πηγή εικόνων: OkCupid, εκτός αν αναφέρεται άλλη πηγή]

7 σκέψεις σχετικά με το “Πείραμα του OkCupid μας δείχνει ότι η εμφάνιση μας παίζει μεγάλο ρόλο στο φλερτ”

 1. Το συμπέρασμα ποιο είναι δηλαδή? Μία ωραία γκόμενα έχει καμιά 100αρια πεσίματα πχ online, όταν θα βγεί έξω ας βάλουμε και τα live πεσίματα, άρα μαζευέται ένας αριθμός παρά πάνω από ανταγωνιστικός.Σύμφωνα με το άρθρο με το οποίο δε βρίσκω και κάποιο σημείο που να διαφωνώ,ένας ο οποίος δεν έχει κανένα ιδιαίτερο προφιλ στα social media γιατί μπορεί η ζωή του να μην είναι τόσο κουλ οπότε να μην έχει κάτι να ανεβάζει συνέχεια και εμφανισιακά κινείται στο μέσο όρο έχει φάει κλάδεμα και live και online.Δεν πα να λέμε για αυτοπεποίθηση ,για badassery για pua και δεν ξερω εγω και γιατί άλλο αυτός με λίγα λόγια ξεκινά το παιχνίδι από το 60′ χάνοντας με 2-0 ενώ ο τυπάς με όλο το πακέτο από το 1ο λεπτό με 3-0 υπερ του …

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Βασικά έχει να κάνει με το online game κ τι ελπίδες έχει κάποιος που δεν έχει εμφάνιση (άσχετα αν έχει ή όχι τέλειο προφίλ). Επίσης δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι μια γυναίκα όμορφη έχει καμιά 100αριά πεσίματα online, αλλά με το γεγονός ότι:
   1ον) Καβαλάνε καλύτερα το καλάμι. Όπως λέει κ ο νόμος της ζήτησης, όσο αυξάνεται η αξία ενός προϊόντος, τόσο αυξάνεται και η τιμή του (το ποσό που ζητάει, που στην προκειμένη περίπτωση έχει να κάνει με το τι ζητάει η γυναίκα πλέον από τον άντρα).
   2ον) Δεν έχουν το ίδιο ενδιαφέρον να δώσουν μια 2η ευκαιρία σε κάτι που είπες/έκανες λάθος στα πρώτα λεπτά της γνωριμίας
   3ον) Κάνουν… κρεμαστάρια τα πάντα. Εκεί που αν κάποια ψάχνονταν απεγνωσμένα κ σκέφτονταν πχ «στην ξέρα, καλό κ το χαλάζι», τώρα έχει τους άλλους 30 «δυνατούς» σαν πρότυπο κ σίγουρα κάνει ζημιά στο live παιχνίδι.
   4ον) Δεν τις νοιάζει να το ξανά σκεφτούν. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να διώξει μια γυναίκα κάποιον που της την έπεσε, αλλά μπορεί να το ξανά σκεφτεί κ να χαλαρώσει κ να είναι πιο ανοιχτή. Όπως όμως λένε πολλοί άντρες «δεν με νοιάζει αν με δώσει χυλόπιτα, έχω το χ μπάζο ή το στούντιο να ξεδώσω», έτσι θα σκέφτονται κ οι ίδιες.

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Το καλάμι φίλε shark δεν το καβαλάνε μόνες τους αλλά επειδή υπάρχουν κάτι τελειωμένοι που πατάνε παντού like και σχολιάζουν σε κάθε φώτο .Τους καλούς με προσπάθεια μπορείς να τους φτάσεις κάποια στιγμή, τους τρόμπες δεν τους ξεφορτώνεσαι ποτέ.Αν πηγαίνει ο κάθε μπάρμπας στο 18χρονο και του λέει είσαι μουνάρα και μαζέυει 500 likes από τα 16 στα 23-25 πως να μην έχει καβαλήσει το καλάμι?Για μένα οι τρόμπες κάνουν περισσότερη και μεγαλύτερη ζημιά πάντως.

  Μου αρέσει!

  1. Δεν έχεις κ άδικο. Φαντάσου στο γυμναστήριο που πηγαίνω, είναι ένα κοριτσάκι 16 χρονών, η οποία είναι πολύ όμορφη. Όπως καταλαβαίνεις, τα κοράκια έπεσαν επάνω της κ της έκαναν τα πάντα, να της βάλουν τα βάρη, να την βοηθήσουν κλπ.
   Μέσα σε έναν χρόνο, επειδή πήγαινα άλλες ώρες εγώ, άλλαξε τελείως η συμπεριφορά της. Πρόσφατα που την είδα, είχε γίνει πολύ μαγκιά κ συμπεριφέρονταν στους άλλους με υφάκι. Οπότε δεν φταίνε αυτές.

   Μου αρέσει!

 3. prin liga xronia legame oti oi gynaikes vgainoun exw pio poly gia epivevewsi ,twra vgainoun exw exontas parei tin epivevewsi apo to laptop you spitiou toys kai apla vgainoun exw
  gia fwtografies kai perissoteri epivevewsi exontas ena toupee oti einai kavatzwmenes.Provlepw me to internet ,face ,insta na pigainoume gia ton deytero megalo tyfwna sto myalo tis gynaikas meta to sex and the city.Ta apotelesmata aytou tou tyfwna anamenontai se 4 me 8 xronia apo twra .Kai fysika kai tote oi gynaikes tha poun oti to paratravixan ligaki opws me to sex and the city .Ypeythunoi kai synenoxoi fysika gia olo auto einai oi antres opws eipan kai oi shark ,jim

  Μου αρέσει!

 4. εγω δεν μπορω να καταλαβω τι καυλωτικο βρισκουν ολοι αυτοι οι γλυφτες των γυναικων στα μεσα κοινωνικης δυκτιωσης και τις τρελαινουν στα κοπλιμεντα.
  Κατα βαθος ξερουν οι περισσοτεροι οτι δεν προκειτε να μαμησουν αρα κατι αλλο τους ευχαριστει σε αυτο.
  Μπορει να τους αρεσει να ζουνε με την ελπιδα μπας και τους απαντησει καμια και χαρουν.
  Μπορει να ειναι καποιο ειδους φετιχισμου ισως ποιος ξερει, αυτο που καταλαβαινω ομως ειναι οτι καταστρεφουν τον εγκεφαλο τον γυναικων γεμιζοντας τους με υπερηφανεια και ναρκισσισμο.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.