Είναι η απιστία η νέα μόδα;

Στην Αμερική, η νέα τάση είναι το κέρατο. Όχι από τις γυναίκες, όπως ίσως να πήγε το μυαλό σου, αλλά από τους άντρες και μάλιστα με την συγκατάθεση των γυναικών τους.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, οι γυναίκες στην Αμερική αφήνουν τους άντρες τους να τις κερατώνουν. Για την ακρίβεια και σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Post», οι γυναίκες προτιμούν να ασχολούνται με τα παιδιά, αφήνοντας τον άντρα τους να κάνει θέλει, αρκεί να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Οι γάμοι αυτοί αποκαλούνται και «λευκό γάμοι».

Έχω αναφέρει πολλές φορές σε άρθρα μου ότι οι γάμοι πλέον θα είναι μπίζνες και ότι θα παντρεύονται οι περισσότεροι είτε για τον γνωστό κοινωνικό λόγο (γονείς, παρέα, social κατάσταση γενικά), είτε για να κάνουν απλώς ένα παιδί και τίποτα παραπάνω. Η πρόσφατη αυτή έρευνα λοιπόν, έρχεται για να επιβεβαιώσει τις απόψεις μου, όπως θα δείτε και σε άλλες έρευνες παρακάτω.

«Πολλοί σύζυγοι συμφωνούν στο να προσφέρουν ένα ακόμη παιδί στην γυναίκα τους με την ίδια στη συνέχεια να τους δίνει την συγκατάθεσή της για να έχουν «ανάρμοστη σχέση» . Οι γυναίκες επιτρέπουν στους άνδρες τους να τις απατούν και μάλιστα σε σταθερή βάση», αναφέρει η σύμβουλος σχέσεων Σούζι Τζόνσον, ενώ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες δείχνουν ανοχή στην απιστία προκειμένου οι άντρες τους να τους προσφέρουν μία μεγάλη οικογένεια αλλά και να τους καλύπτουν τις οικογενειακές ανάγκες.

Φυσικά όπως όλα σχεδόν, έτσι και αυτήν η μόδα θα έρθει σιγά σιγά και στην πατρίδα μας. Όχι το κέρατο σαν πράξη, αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα, αναφέρομαι στο γεγονός ότι οι γάμοι θα είναι απλά για τα μάτια του κόσμου και ο καθένας θα είναι ελεύθερος να κάνει ότι γουστάρει, σαν τους γάμους όπου ο άντρας είναι gay ένα πράγμα, που απλά παντρεύεται για να μην τον κράξουν οι γνωστοί του, δίνοντας παράλληλα στην γυναίκα του πλήρη ελευθερία κινήσεων και φυσικά αυτήν δεν θα αφήσει «τίποτα όρθιο» στο πέρασμα της.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στην πατρίδα μας, οκτώ στους δέκα άνδρες και έξι στις δέκα γυναίκες απατούν το σύντροφό τους στη διάρκεια του γάμου και των μόνιμων δεσμών, ενώ ένα στα δύο ζευγάρια οδηγείται στο διαζύγιο, ακόμη και μόλις έξι μήνες μετά τον γάμο.

Στην ίδια έρευνα μάλιστα, η οποία έγινε από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, επισημαίνεται ότι μια αιτία είναι η ανικανότητα του άντρα να ανταπεξέλθει ερωτικά, από ορμονικά προβλήματα κυρίως, όπως έχω αναφέρει και εδώ, αλλά και από το οικονομικό κομμάτι, όπως μιλήσαμε και εδώ.

Επίσης, μια άλλη αιτία είναι η απομυθοποίηση του άνδρα ιππότη, εραστή, προστάτη, λαμπερού αρσενικού, που σβήνει με τον καιρό, κάτι που έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν, όπου ένας άντρας μπορεί να δείξει ότι είναι κάτι που δεν είναι (καταλαβαίνεται φαντάζομαι τι θέλω να πω), η γυναίκα να τον πιστέψει αρχικά, αλλά ζώντας μαζί του καθημερινά, να ανακαλύπτει σιγά σιγά τον πραγματικό του εαυτό.

Και μιας που είμαστε στο κέρατο, θα κλείσω με μια ακόμη έρευνα, η οποία και αναφέρει ότι οι περισσότερες Ελληνίδες δεν νιώθουν τύψεις που απάτησαν τους συντρόφους τους, άσχετα αν οι περισσότερες από αυτές αναφέρουν ότι το κέρατο «βελτίωσε» το γάμο ή τη μακροχρόνια σχέση τους.