Τι μας δείχνει το Downton Abbey για τους άνδρες και το παιχνίδι

Υπάρχουν πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, από τις οποίες μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα για την συμπεριφορά των ανδρών και το παιχνίδι. Μια από αυτές είναι και το «Downton Abbey«.

Στην 2η σεζόν της σειράς που πρόσφατα είδα, μας δείχνει τους άνδρες που πάνε να πολεμήσουν, ενώ οι υπόλοιποι αναλαμβάνουν να κάνουν άλλες εργασίες.

Αυτό που μπορεί να δει κανείς από την σειρά, είναι πόσο αρρενωποί είναι οι άνδρες που παίζουν σε αυτή την σειρά. Δείχνουν για άνδρες συναισθηματικά σταθεροί, σκληροί, με αποφασιστικότητα και υπερηφάνεια.

Δεν γκρινιάζουν γιατί δεν τα βγάζουν πέρα, δεν μαλώνουν για ομάδες και κόμματα, δεν παραπονιούνται για τις γυναίκες και δεν τις λένε για τους φόβους τους, δεν ενοχλούνται με το παραμικρό, δεν κάθονται να παίζουν videogames ή να σερφάρουν στο διαδίκτυο όλη την ημέρα.

Οι περισσότεροι άνδρες είναι συναισθηματικά σταθεροί και είναι κάτι που οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικό σε έναν άνδρα.

Υπάρχουν δύο ειδών έλξεις, η φυσική, η οποία έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου και η συναισθηματική, η οποία έχει να κάνει με τον εσωτερικό κόσμο του.

Η εμφάνιση με τη αρρενωπότητα (ή το inner game) σε έναν άνδρα λειτουργούν περίπου σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία, όπου η έλλειψη καλής εμφάνισης σε έναν άνδρα μπορεί να καλυφθεί από το συναίσθημα που αυτός προκαλεί σε μια γυναίκα (γνωστό και σαν «παιχνίδι»).

Ωστόσο η έλλειψη του «παιχνιδιού», δεν μπορεί να καλυφθεί απλώς και μόνο με την εμφάνιση, παρά για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Γι’αυτό θα δεις εμφανίσιμους άνδρες χωρίς ιδιαίτερο παιχνίδι να χωρίζουν μετά από λίγο καιρό ή να τους κερατώνουν οι γυναίκες τους με κάποιον πιο άσχημο αλλά με καλό παιχνίδι.

Οι γυναίκες θα επιλέξουν αυτόν που τις προκαλεί συναισθηματικά. Αν δεν τον έχουν εύκαιρο, θα πάνε στον επόμενο καλύτερο, πιθανών με βάση την εμφάνιση του.

Που σημαίνει ότι οι άνδρες με καλή εμφάνιση αλλά και παιχνίδι, είναι το μέγιστο δυνατό αρσενικό για μια γυναίκα και θα κάνει τα πάντα να τον κατακτήσει.

Μπορεί οι άνδρες να χτίζουμε τα σώματα μας, να αλλάζουμε στυλ και ρούχα, να μπορούμε σήμερα να κάνουμε εγχείρηση ματιών και μαλλιών και ότι άλλο πιστεύουμε μπορεί να μας καλυτερέψει την εμφάνιση μας, αλλά η εμφάνιση που έχουμε θα μας ακολουθεί για πάντα. Δεν αλλάζει, εκτός αν κάνετε πλαστικές.

Ωστόσο ο χαρακτήρας και το παιχνίδι σε έναν άνδρα, μπορεί να αλλάξει με τον καιρό. Δεν σημαίνει ότι αν ένας άνδρας δεν έχει παιχνίδι, δεν μπορεί να μάθει πως να γίνει καλύτερος σε αυτό. Και είναι κάτι που οι γυναίκες δεν μπορούν να έχουν, μιας και για εμάς παίζει ρόλο η εμφάνιση περισσότερο παρά ο εσωτερικός της κόσμος.

Το μυστικό είναι να είσαι συναισθηματικά σταθερός. Να μην μπορεί καμία γυναίκα να σε επηρεάσει και να σου αλλάξει την ψυχολογία σου. Αν για παράδειγμα μια γυναίκα αρνηθεί να βγει μαζί σου ραντεβού ή δεν σου απαντήσει στο μήνυμα σου και είσαι όλη μέρα κατσούφης, τότε δεν είσαι συναισθηματικά σταθερός.

Σου συνιστώ λοιπόν να δεις την σειρά και να παρακολουθήσεις τους ηθοποιούς. Ξεχώρισε αυτούς που αναφέρω και μάθε από αυτούς.

2 σκέψεις σχετικά με το “Τι μας δείχνει το Downton Abbey για τους άνδρες και το παιχνίδι”

 1. Άλλες σειρές που να μας δείχνουν αντρική συμπεριφορά έχεις να προτείνεις; Η και ταινίες ακόμα…

  Εγώ ας πούμε όταν ρώτησα μια αρκετά όμορφη κοπέλα να μου πει την γνώμη της μου πρότεινε τον Cillian Murphy απο το Pieky Blinders νταξει δεν καταλαβαινω τι στο καλό έχει αλλά η τύπισσα είναι πολύ ώριμη για την ηλικία της ( 32 ) και είναι τρελάμενη μαζί του. ( Την γνώρισα μεσο ομαδικων θεραπευτικών συνεδρίων)

  Και η σε μια παρομοια συζητηση με την ψυχολογο μου ( λέγαμε ότι έχω μαλακό μάτι και ότι ένα παράδειγμα άρρενωπου βλέμματος είναι ο Tom Hardy ). Τον συγκεκριμένο όντως τον βρίσκω αρκετά επιθετικό αλλά μόνο στην ταινία warrior γενικά στις άλλες όχι τόσο.

  Πες μου και εσύ την γνώμη σου ειδικά για αυτούς τους 2.

  Μου αρέσει!

  1. Ikare υπάρχουν πολλές σειρές και ταινίες που δείχνουν αντρική συμπεριφορά, πχ το Mad Men. Από αυτήν την σειρά άλλωστε οι γυναίκες έφαγαν κόλλημα με τους άντρες των 50s. Επίσης δες τις ταινίες του Humphrey Bogart, αυθεντικό alpha male παλιάς κοπής.

   Για τον Κίλιαν Μέρφι (Peaky Blinders) έχω ξανά γράψει και ακόμη και πολύ καιρό μετά το άρθρο διαβάζω συνεχώς σχόλια για αυτόν.

   Τώρα για τον Tom Hardy, ο τύπος θεωρείται από τις γυναίκες (και κάποιους instructor) σαν ένας από τους σκληρούς και γοητευτικούς άντρες του χόλιγουντ.

   Ο μεγαλύτερος λόγος κατ’εμέ, μετά την εμφάνιση του, είναι επειδή παίζει ρόλους του σκληρού άντρα. Ειδικά στο «The Revenant» έδινε ρέστα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Τζένσεν Ακλς (Supernatural) θεωρείται πιο σέξι και ξετρελαίνει τις γυναίκες, σε αντίθεση με τον «αδερφό του» Jared Padalecki, που είναι εξίσου εμφανίσιμος και δεν φαίνεται να «σαρώνει» τόσο στον γυναικείο πληθυσμό.

   Οι γυναίκες γουστάρουν αυτού του είδους τους άντρες, αυτό είναι κανόνας. Και ο λόγος που λατρεύουν τον Κίλιαν Μέρφι είναι αυτός, γιατί στην σειρά παίζει τον σκληρό της φαμίλιας που για να καταφέρει αυτό που θέλει, δεν διστάζει να κάνει τα πάντα.

   Τι εννοούσε με το «μαλακό μάτι»;

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.