Μήπως οι PU instructors ξεφτιλίζουν το Pickup;

Η κοινότητα του Pickup είχε ξεκινήσει αγνά και… αμόλυντα μέσα από τα κανάλια και τις -τότε- ομάδες του διαδικτύου, όπου ο καθένας δοκίμαζε διάφορες τεχνικές και θεωρίες, τις οποίες αργότερα αναρτούσε στα τότε μέσα, ώστε να μπορέσει ο καθένας να βγάλει συμπεράσματα ή να δοκιμάσει και ο ίδιος τις τεχνικές αυτές, ώστε να υπάρχει το απαραίτητο feedback (ότι η τεχνική δουλεύει) ή να διορθωθούν κάποιες λεπτομέρειες.

Αργότερα τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα και έτσι έβλεπες τον κάθε instructor να μοστράρεται στα περιοδικά και τις εκπομπές, σαν ένας νέος Μεσσίας που ήρθε στην γη για να σώσει τους beta από την δυστυχία τους. Ας μην ξεχνάμε ότι και στην Ελλάδα, με την βοήθεια των ΜΜΕ, έχουν αρχίσει σιγά σιγά να εμφανίζονται και δικά μας παλικάρια, οι οποίοι ασχολούνται με την εκμάθηση της σαγήνης.

Όταν είχα αρχίσει να ασχολούμαι και εγώ με το Pickup, τα έβρισκα σκούρα στην προσπάθεια μου να βρω φίλους να με υποστηρίξουν (σαν wignman), κυρίως επειδή όλοι είχαν αρνητική άποψη για όλο αυτό το σκηνικό, της εκμάθησης δηλαδή και της infield προσπάθειας των τεχνικών αυτών. Ακόμη και σήμερα αν ρωτήσεις κάποιον, θα σου πει ότι είναι ηλίθιο να ακούς συμβουλές περί καμακιού, πεσίματος και φλερτ, ενώ θεωρούν κάπως «περίεργο» όποιον ψάχνει online ή σε βιβλία τέτοιες πληροφορίες.

Μια ματιά στα σχόλια κάτω από ελληνικά video στο Youtube και θα πεισθείς για το πόσο κοροϊδεύουν κάποιον που προσπαθεί να μάθει μέσα από ένα βιβλίο περισσότερα πράγματα για τις γυναίκες. Από την άλλη βέβαια, επειδή η υποκρισία έχει χτυπήσει κόκκινο στην κοινωνία μας, οι περισσότεροι από δαύτους μπορεί και να ψάχνονται και οι ίδιοι, αλλά θέλουν να το παίξουν υπεράνω. Αλλά και να μην γνωρίζουν τι εστί PU, θα έπρεπε να σκεφτούν ότι ο άλλος, για να μάθει κάτι που δεν γνωρίζει, ασφαλώς και πρέπει από κάπου να ξεκινήσει.

Τελευταία όμως η κόντρα προς το Pickup έχει αρχίσει να μεγαλώνει. Anti-PUA forums, άρθρα, αναφορές αλλά και γελοιογραφίες, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται συχνά στα ΜΜΕ. Μέχρι και σε τηλεοπτικές σειρές, οι -αρνητικές- αναφορές κάνουν την εμφάνιση τους, όπως είχα γράψει και >παλιότερα για την σειρά Criminal Minds, όπου στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο PUA έκανε εγκλήματα.

Στο επεισόδιο της σειράς «Criminal Minds» (SE4-EP9) με τίτλο «Pickup«, η Prentiss ρωτάει τον Todd (instructor) «Γιατί διδάσκει τους άντρες πως να είναι κάτι που ΔΕΝ είναι» (μεγάλη κουβέντα, αλλά never mind, δεν είναι για το άρθρο αυτό). Στο συγκεκριμένο επεισόδιο αναλύονται πολλές από τις τεχνικές των PUA από την ψυχολογική τους πλευρά, ενώ δεν λείπουν και τα αρνητικά σχόλια για την κοινότητα, όπως για παράδειγμα στο bootcamp που πραγματοποιεί ο «Δάσκαλος» (είναι ντυμένος αλά Mystery), όπου σαν «μαθητές» έχουν βάλει όποιον «καμένο» έβρισκαν, για να δείξουν τι άτομα πηγαίνουν εκεί κλπ. Και μόνο η ερώτηση της Prentiss, δείχνει όλη την εικόνα που έχουν οι «έξω» προς τους «μέσα».

Αλλά όλα αυτά από κάπου ξεκίνησαν και ώρες ώρες δεν έχουν άδικο όταν τα γράφουν αυτά. Για παράδειγμα ο Gunwitch, ο οποίος είχε πυροβολήσει μια κοπέλα επειδή τον προσέβαλε σε προσέγγιση του, ενώ πρόσφατα συνελήφθησαν Pickup instructors για βιασμό.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε το μακελειό που προκάλεσε άτομο της PUA κοινότητας, δίνοντας έτσι μεγάλη αρνητικότητα στην κοινότητα, αλλά και τον χαμό που προκάλεσε ο Julien και ξεσήκωσε έτσι τον γυναικείο πληθυσμό, με αποτέλεσμα να δώσει περισσότερη αρνητική εικόνα και έδωσε λαβές για σχόλια προς την κοινότητα, από πολλούς «φαν» των δικαιωμάτων των γυναικών (φαν επειδή θέλουν να το παίξουν καλοί για να πηδήξουν, αλλά όπως και να έχει, μαζεύονται περισσότερα αρνητικά σχόλια).

Σκηνή από την σειρά «The Big Bang Theory«, όπου ο Howard προσπαθεί με τα «τρικ» των PUAs να κερδίσει την Penny, αλλά δεν τα καταφέρνει (με νόημα ότι δεν πιάνουν αυτά, φαίνεσαι γελοίος κλπ).

Αλλά υπάρχουν και πολλά άτομα με μηδέν κοινωνική συναίσθηση, οι οποίοι προσπαθώντας να κάνουν κάτι που είδαν να κάνει ένας super cool τύπος στο Youtube, κάνουν τις γυναίκες να συχαίνονται τους άντρες. Θυμάμαι σε σχόλια στο Amazon στα PUA βιβλία, να μπαίνουν γυναίκες που είχαν την τύχη να τους κάνει καμάκι κάποιος wannabe PUA και να λένε την εμπειρία τους με όχι τόσο κολακευτικά λόγια (τους ονόμαζαν κοινωνικά UFO).

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι εντάξει, έτυχαν αυτά τα περιστατικά και ότι θα αρχίσει σιγά σιγά «να κάθεται η σκόνη». Αλλά όχι μόνον δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως όλο και κάτι άλλο μαθαίνετε και αρχίζουν ξανά τα αρνητικά σχόλια προς την κοινότητα και τα μηνύματα που περνάει στους άντρες. Πρόσφατα ο RooshV έκανε μια δήλωση υπέρ του βιασμού των γυναικών, όπου συγκεκριμένα ανέφερε «πως η λύση στο πρόβλημα θα ήταν να νομιμοποιηθεί η με τη βία, σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, εφόσον αυτή συμβαίνει σε ιδιωτικό χώρο«.

Ο RooshV και η μπύρα που δέχτηκε από μια γυναίκα, όπου αναγκάστηκε να φύγει από την παρέα της.

Αν και για εμένα το νόημα του RooshV δεν ήταν ακριβώς αυτό, τα ΜΜΕ είχαν άλλη άποψη και ξεσήκωσαν πολύ κόσμο εναντίων του Roosh και της ομάδας του, ώστε αναγκάστηκε να ακυρώσει μια προγραμματισμένη παγκόσμια περιοδεία σε 43 χώρες που είχε προγραμματίσει. Και φυσικά ούτε τα δικά μας μέσα δεν είδαν θετικά τις απόψεις του.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ψυχολόγος, δεν χρειάζεται για την ακρίβεια να έχει καν διαβάσει τις πιο βασικές φροϋδικές θεωρίες για να αντιληφθεί πως ο Roosh Valizadeh είναι ένας καθυστερημένος, ψυχασθενής, με έφεση στη μεγαλομανία και αρρωστημένη λατρεία για το πέος (το δικό του πέος). Το αυτό, φυσικά, πρέπει να υποστηρίξει με σθένος οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος, για τις χιλιάδες των ανδρών που τον ακολουθούν, τον διαβάζουν και τον υποστηρίζουν, με αποτέλεσμα να διοργανώνει διαλέξεις, αλλά και την πρώτη παγκόσμια συγκέντρωση ανδρών σε 43 χώρες από όλο τον κόσμο στις 6 Φεβρουαρίου. [Via]

Ακόμη και με τα infield videos έχουν αρχίσει να ξεσηκώνονται οι γυναίκες, όπου πλέον κυνηγάνε (με τον τρόπο τους, αφού δεν είναι παράνομο στο εξωτερικό να βιντεοσκοπείς κάποιον/α σε κοινή θέα) όσους καταγράφουν και αναρτούν στο internet τις συνομιλίες (aka προσεγγίσεις) τους. Ένας Pickup instructor, ο Καναδός Luke Howard ο οποίος διατηρεί το κανάλι «Lukeutopia», αναγκάστηκε να διαγράψει όλα του τα video, για να αποφύγει -πιστεύω- δυσάρεστες καταστάσεις από τις γυναίκες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι αρχές (στην Βρετανία τουλάχιστον) θα κάνουν την προσέγγιση παράνομη. Με λίγα λόγια, γυναίκες ενωμένες, ποτέ νικημένες.

Σκηνή από την σειρά «Lucifer», όπου ο Lucifer αναφέρεται στους μαθητές ενός bootcamp σαν αχρείους, προσβάλει τον «instructor» και όλο το σύστημα. Από την άλλη, δείτε πολλές ομοιότητες με τις θεωρίες του Pickup (πάντως σας γλύτωσα 5000$ με αυτό το κλιπ, δεν έχει και πολλές διαφορές από αυτά που διδάσκουν πολλοί instructors 🙂 ). Επίσης αναφέρεται και στο hit της εποχής, τους «Cavemen» με την «Συμπεριφορά του Γαμάτου Σπηλαιανθρώπου». Τι ωραίες στιγμές, είναι ωραίο που το Χόλιγουντ παρακολουθεί τις εξελίξεις του PU…

Αυτό με την σειρά του θα κάνει πολλούς νέους να αποφεύγουν την κοινότητα ή έστω να μην την βλέπουν θετικά. Όσο περνάει ο καιρός θα μαθαίνουμε και περισσότερες αρνητικές κινήσεις επωνύμων PUAs, οι οποίες θα ξεσηκώνουν ακόμη περισσότερο κόσμο εναντίων τους. Και επειδή σε πολλά δημοφιλή sites γράφουν γυναίκες, τότε η αρνητικότητα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, όπως για παράδειγμα στο theguardian.com, όπου η αρθρογράφος προειδοποιεί τις γυναίκες να προσέχουν από τον στρατό των άχρηστων, περίεργων και θλιβερών PUAs.

Και αν το «ξεφτιλίζεται» αναφέρεται καθαρά στα ΜΜΕ και την εικόνα που δείχνουν, ίσως θα πρέπει να αναφέρω και το «φθείρεται» σαν ιδέα το Pickup, με την λογική ότι δεν συμμετέχουν και πολλά μέλη, στον βαθμό που συμμετείχαν παλιότερα τουλάχιστον, αφού συνήθως θα βλέπεις να γράφουν οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι οι περισσότεροι PU instructors έχουν πιαστεί να χρησιμοποιούν μοντέλα στα video τους, ξενερώνοντας τους περισσοτέρους με αυτό (εκτός από τους βαθιά κολλημένους «φαν»), αφού έτσι δείχνουν ότι ούτε οι ίδιοι πιστεύουν ή μπορούν να έχουν επιτυχία στις τεχνικές που διδάσκουν, κάνοντας σε μάλιστα να αναρωτιέσαι οι μετέπειτα instructors που διδάχτηκαν από τους instructors που πιάστηκαν να βάζουν μοντέλα στα video τους, κατά πόσο «έμαθαν» την τέχνη.

Γι’αυτό ίσως και κάποια Ελληνικά forums είναι σχεδόν ανενεργά ή έχουν σταματήσει τελείως, είτε από έλλειψη χρηστών, είτε από μη απασχόληση των ίδιων των διαχειριστών τους, αλλά κυρίως οφείλεται στα ίδια τα μέλη, αφού άλλοι μπορεί να βαρέθηκαν το να μην βλέπουν βελτίωση, άλλοι ίσως να βρήκαν κάποια κοπέλα και να μην τους ενδιαφέρει κάτι άλλο, άλλοι πάλι μπορεί να πήγαν σε άλλα «στρατόπεδα», ενώ άλλοι μπορεί να βρήκανε κάποιον καλό wingman και να μην τους ενδιαφέρει η συμμετοχή σε forums.

Ίσως και κάποιοι να την πάτησαν από κάποιους και να μην έλαβαν αυτό που πλήρωσαν. Anyway, όπως θα δείτε και στα περισσότερα Ελληνικά PUA/Dating forums, οι συνδεδεμένοι χρήστες πάντοτε θα είναι ελάχιστοι, οι κορυφαίες επισκέψεις επίσης ελάχιστες, ενώ τα τελευταία νήματα πολύ ελάχιστα επίσης, ακόμη και σε forums τα οποία έχουν διαφημιστεί πολύ (δείτε στα «As Featured» τους).

Παρότι η κοινότητα ξεκίνησε ως «underground» κατάσταση, όπου μόνον οι ψαγμένοι είχαν πρόσβαση, πλέον αυτό δεν ισχύει, κυρίως λόγω του χρήματος που φέρνουν αυτές οι καταστάσεις και της προσπάθειας να γίνει γνωστή η κοινότητα σε όλο και περισσότερο κόσμο. Και παρά την προσπάθεια να γίνει mainstream το Pickup, δεν θα γίνει ποτέ και μια αιτία είναι αυτές οι αρνητικές καταστάσεις, όπου θα έχει σαν αποτέλεσμα όσοι ασχολούνται με το Pickup, να χαρακτηρίζονται σαν «weirdos» από τους υπόλοιπους.

11 σκέψεις σχετικά με το “Μήπως οι PU instructors ξεφτιλίζουν το Pickup;”

 1. Αρα καρχαρια, εσενα ποια ειναι η γνωμη σου για καποιον νεο ?
  Αξιζει να ξεκινησει ?
  Αξιζει να ειναι καθε μερα εξω ?
  Αξιζει να κοπιασει, να δωσει πολυτιμο χρονο σε αυτο ?
  Ή θα συναντησει μονο »καμμενα» σετ και απλα θα τα βρει σκουρα λογω »συνειδητοποιημενων» γυναικων και των μουνοδουλων τους ?

  Μου αρέσει!

  1. Γεια σου Jim. Ναι, αξίζει να ξεκινήσει κάποιος νέος, γιατί μιλάμε για την αυτοβελτίωση του και όχι μόνον για τις γυναίκες. Αν ξεκινήσει κάποιος με την λογική «να βρω γυναίκες να πηδάω», δεν θα του κάνει και τόσο καλό στην πορεία του.
   Στην αρχή ίσως αξίζει ή και πρέπει να είναι κάθε μέρα έξω, αλλά στην συνέχεια όχι, είναι κουραστικό (εκτός αν περνάει καλά).
   Ότι και να κάνει κάποιος στην ζωή, θα κοπιάσει. Σώμα, χρήμα κλπ. Οπότε και εδώ θα κοπιάσει σίγουρα. Οπότε αυτός που θα θελήσει να ξεκινήσει, θα πρέπει να το σκεφτεί αν θέλει να μπει σε αυτήν την διαδικασία. Καμμένα σετ υπάρχουν, αλλά δεν είναι μόνο από PUA, αλλά και από άλλους άσχετους με το PU, αλλά σε night δεν θα σου κάνει ιδιαίτερο πρόβλημα αυτό, όσο την μέρα (αν προσεγγίσουν 5 άτομα μια γυναίκα με την ατάκα «σε είδα και μου άρεσες και μπλα-μπλα», τότε κάτι θα καταλάβει). Μουνόδουλοι υπάρχουν άπειροι και θα μάθεις να τους αντιμετωπίζεις, όπως και τις «συνειδητοποιημένες».

   Μου αρέσει!

 2. Γράφεις: «Γι’αυτό ίσως και κάποια Ελληνικά forums είναι σχεδόν ανενεργά ή έχουν σταματήσει τελείως, είτε από έλλειψη χρηστών, είτε από μη απασχόληση των ίδιων των διαχειριστών τους, αλλά κυρίως οφείλεται στα ίδια τα μέλη, αφού άλλοι μπορεί να βαρέθηκαν το να μην βλέπουν βελτίωση, άλλοι ίσως να βρήκαν κάποια κοπέλα και να μην τους ενδιαφέρει κάτι άλλο, άλλοι πάλι μπορεί να πήγαν σε άλλα «στρατόπεδα», ενώ άλλοι μπορεί να βρήκανε κάποιον καλό wingman και να μην τους ενδιαφέρει η συμμετοχή σε forums.»

  Από πέρσι σιγά-σιγά ο μεγάλος όγκος των pua στην Ελλάδα, μερικές εκατοντάδες άτομα, έχει μεταφερθεί στο facebook σε κλειστό κύκλο. Και αυτοί που συμμετείχαν ενεργά στα φόρουμ. Υπάρχουν καθημερινά πολλές αναρτήσεις και infields. Είναι πολυ πιο ενεργά από τα φόρουμ. Δεν σου φταίει κάποιος αν έχεις αποκλειστεί από την κοινότητα και δεν ξέρεις πώς λειτουργεί σήμερα, δική σου επιλογή είναι.

  Εν τω μεταξύ, πολλοί συνεχίζουν να ασχολουνται με το pickup στην Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία μείωση ούτε εχθρική αντιμετώπιση, αντίθετα βλέπω μικρή αύξηση, δεν έχουμε καμία σχέση με Καναδά και Αμερική. Σου διαφεύγει επίσης ότι η αυτοβελτίωση στην Ελλάδα έχει γίνει αρκετά δημοφιλής, και για τον τομέα των σχέσεων. Αρα δεν θεωρείσαι weirdo αναγκαστικά, εκτός και αν οντως φέρεσαι σαν ακοινώνητο. Φυσικά το πράγμα παραμένει underground, το pick up δεν θα γίνει ποτέ mainstream, ποτέ δεν είχε τέτοιες βλέψεις.

  Μου αρέσει!

  1. Μάλιστα. Επέτρεψε μου όμως να μιλάω για πράγματα που γνωρίζω και όχι για κάτι που δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι. Ξέρω ότι υπάρχουν «κρυφές» κοινότητες στο FB, αλλά δεν συμμετέχω, οπότε δεν μπορώ να γράψω γιατί δεν γνωρίζω. Επίσης, μιας που το έθιξες, δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα όλων αυτών. Δηλαδή δεν θα μπορούσε να γίνει μια ειδική ενότητα σε ένα φόρουμ, όπου θα αναφέρονται τα infield; Τόσος κόσμος στο εξωτερικό έχει τραβηχτεί στο YT και σε ομάδες τύπου seddit και εμείς μιλάμε για «κρυφές» ομάδες; Συμμετέχω σε κάποιες του εξωτερικού, αλλά δεν γίνεται κάτι το τρομερό, υποθέτω κάτι παρόμοιο θα παίζει και εδώ.

   Πιστεύω ότι γίνονται κάτι τέτοια (γενικά) με σκοπό 1ον)να υπάρχει το hype της εντύπωσης ότι είναι κάτι κρυφό με επιλεγμένα μέλη και άρα κάτι σημαντικό και 2ον) να αποκοπεί ο κόσμος από τα φόρουμ, ώστε να μπορούν αργότερα να κόβουν τις προσβάσεις (είτε με χρήμα, είτε για κάτι άλλο).

   Underground το pickup με τόσους instructors στο YT και άλλους τόσους να προσφέρουν υπηρεσίες, συνεντεύξεις σε κανάλια και περιοδικά, προϊόντα κλπ; Δεν νομίζω Τάκη, για το χρήμα προσπαθούν να το κάνουν mainstream, σε λίγο οι PUAz θα κάνουν περισσότερες εμφανίσεις και από τις Καρντάσιανς…

   Μου αρέσει!

 3. «Συμμετέχω σε κάποιες του εξωτερικού, αλλά δεν γίνεται κάτι το τρομερό, υποθέτω κάτι παρόμοιο θα παίζει και εδώ.»

  Τι σημαίνει «τρομερό»; Μόνο σήμερα από το πρωί μέτρησα 5 ειδοποιήσεις, με σχόλια, προτάσεις για game κλπ. Χθες ειχε αναλυτικο lay report, κλπ. Δεν ξερω αν το θεωρεις λιγο. Εγω παντως το βλεπω πιο ενεργό από το/τα φόρουμ στα καλυτερα του/τους. Αντικειμενικά μιλωντας. Η αμεσότητα που σου δίνει το φέισμπουκ δεν έχει ανταγωνισμό, γι’ αυτό εχει περισσοτερη κινηση. Εγώ θα προτιμουσα ενα φόρουμ, αλλά φαίνεται ότι οι περισσότεροι έχουν άλλη άποψη.

  «1ον)να υπάρχει το hype της εντύπωσης ότι είναι κάτι κρυφό με επιλεγμένα μέλη και άρα κάτι σημαντικό»

  Πάλι κάνεις υποθέσεις αστήρικτες. Καταρχάς μιλαμε για φεισμπουκ, στο οποίο ειναι ολοι γραμμενοι με το πραγματικό τους όνομα! Δεν είναι κάτι κρυφό οταν έχει εκατοντάδες μέλη. Φυσικά υπάρχει φεις κοντρολ αλλά αυτό πάντα είναι απαραίτητο. Και να σου πω οτι δεν ειναι το κρυφο γκρουπ που υπαρχει απο παλια αλλά κατι άλλο που δεν έχεις σκεφτεί. Δεν προκειται να πω περισσοτερα. ΑΛΛΩΣΤΕ Δεν καταλαβαινω γιατι θες να ριχνεις κρυφες ματιες, αφου εισαι τοσο εχθρικος απεναντι στο pua, δικαιωμα σου βεβαια αλλα ξαναλεω ειναι επιλογή σου.

  «2ον) να αποκοπεί ο κόσμος από τα φόρουμ, ώστε να μπορούν αργότερα να κόβουν τις προσβάσεις (είτε με χρήμα, είτε για κάτι άλλο).»

  Από τον περσινο χειμωνα διαπιστωνω οτι ο παράγοντας χρήμα παιζει πια μικρο ρολο στο εσωτερικο της ελληνικης pua κοινοτητας με κατι εξαιρεσεις. Καποιες ομαδες που υπήρχαν διαλύθηκαν. Τα φόρουμ μισοπεθαναν, αλλά για αλλο λογο απο αυτον που νομιζεις οπως σου εξηγησα, οποτε δεν υπαρχει καποιο περιθωριο για αυτο που λες. νομιζω οτι συζητηθηκε παλιοτερα να υπαρχουν κατηγοριες προνομιων των μελων στο φορουμ με βαση συνδρομες οταν ηταν στα ντουζενια του, αλλα δεν εφαρμοστηκε. Τωρα δεν υπαρχει καμια περιπτωση για κατι τέτοιο. Ολοι πάνε φέισμπουκ. Αρα και αυτο που λες ειναι αστηρικτο. Μην κανεις προβολες απο αυτα που διαβαζεις στο puahate (sorry sluthate ηθελα να πω)

  Μου αρέσει!

  1. Μάλιστα. Ένα σημείο μόνο θα σχολιάσω:

   Λες:

   Πάλι κάνεις υποθέσεις αστήρικτες.

   Και μετά λες:

   ΑΛΛΩΣΤΕ Δεν καταλαβαινω γιατι θες να ριχνεις κρυφες ματιες

   Βλέπεις τι γίνεται ρε παλίκαρε; Αυτά που λες για κάποιον άλλο, τα κάνεις ο ίδιος, κάνεις ο ίδιος υποθέσεις αστήρικτες. Σιγά μην έρχομαι να ρίχνω κρυφές ματιές στις ομάδες σας ή στα σχόλια σας, από την στιγμή μάλιστα που δεν γνωρίζω καν το γκρουπ σας, παλιό ή νέο, αφού όπως ο ίδιος είπες «δεν ειναι το κρυφο γκρουπ που υπαρχει απο παλια αλλά κατι άλλο που δεν έχεις σκεφτεί«. Αν θελήσω να σχολιάσω κάτι ή να συμμετάσχω σε κάτι, θα το κάνω ανοιχτά, δεν κρύβομαι πίσω από διαφορετικά nicknames για να σχολιάσω κάτι, if u know what i mean…

   Μην κανεις προβολες απο αυτα που διαβαζεις στο puahate (sorry sluthate ηθελα να πω)

   Μπορείς να μου παραθέσεις ένα link που να αναφέρει κάτι που γράφω εδώ; Κάτι που να ταιριάζει με αυτά που λέω, έτσι για να δω και εγώ αν προβάλω αυτά που «διαβάζω» από τα προαναφερόμενα…

   Τέλος πάντων, thanks για την τοποθέτηση σου επάνω στο θέμα.

   Μου αρέσει!

 4. Λες: «Αυτά που λες για κάποιον άλλο, τα κάνεις ο ίδιος, κάνεις ο ίδιος υποθέσεις αστήρικτες. Σιγά μην έρχομαι να ρίχνω κρυφές ματιές στις ομάδες σας ή στα σχόλια σας,»

  Είχες πει: «Ξέρω ότι υπάρχουν «κρυφές» κοινότητες στο FB, αλλά δεν συμμετέχω, οπότε δεν μπορώ να γράψω γιατί δεν γνωρίζω. Επίσης, μιας που το έθιξες, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ. Δηλαδή δεν θα μπορούσε να γίνει μια ειδική ενότητα σε ένα φόρουμ, όπου θα αναφέρονται τα infield; »

  Θεωρώ ότι σε ενόχλησε που μόλις χθες έμαθες (από εμένα) ότι δεν μπορείς να βλέπεις πλέον τι ακριβώς παίζει και τι κίνηση υπάρχει στην ελληνική pua κοινότητα. (Και άρα πως κάποια από αυτά που έγραψες εδώ ειναι δικες σου υποθεσεις… γιατί βλέπεις μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά που συμβαίνουν από το 2015 και μετά). Και πως όχι μόνο οι pua είναι σε πτωση, αλλά είναι ενεργοί, μεσα από ένα μέσο που δεν σου είχε περάσει από το μυαλό. Ούτε και εμένα θα μου είχε περάσει από το μυαλό μέχρι πρόσφατα. Τι να κάνουμε, εγώ προσκλήθηκα, εσύ από ποιον να προσκληθείς αφού τους περιφρονείς όλους;
  Εγώ αυτό το νόημα βγάζω. Για να σε προλάβω, θα μου πεις «που ξέρεις τι προθέσεις έχω», εγώ θα σου απαντήσω ότι αυτό μου βγάζει με αρκετή καθαρότητα ο τρόπος γραφής σου κλπ. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

  «Αν θελήσω να σχολιάσω κάτι ή να συμμετάσχω σε κάτι, θα το κάνω ανοιχτά, δεν κρύβομαι πίσω από διαφορετικά nicknames για να σχολιάσω κάτι, if u know what i mean»

  Με ΑΛΛΟΝ με μπερδεύεις. Εγώ έχω ξαναγράψει εδώ και έχω χρησιμοποιήσει το ίδιο email, οπότε αλλού τα υπονοούμενα. Σε πειράζει που δεν έχω σταθερό nickname? Είχα γράψει και ως krauser σε άλλο ποστ. Ούτε στα φόρουμ είχα το ίδιο, αν θες να μάθεις, το άλλαζα για την πλάκα μου, άλλωστε έγραφα ελάχιστα, αν είχα να πω κάτι που θεωρούσα πολύ σημαντικό. Προτιμώ την πράξη και την επικοινωνία one-to-one με συγκεκριμένα άτομα. Αλήθεια, εσύ που παρακολουθείς τα φόρουμ, τα παρακολουθείς ως Shark?

  «Μην κανεις προβολες απο αυτα που διαβαζεις στο puahate (sorry sluthate ηθελα να πω)

  Μπορείς να μου παραθέσεις ένα link που να αναφέρει κάτι που γράφω εδώ; Κάτι που να ταιριάζει με αυτά που λέω, έτσι για να δω και εγώ αν προβάλω αυτά που «διαβάζω» από τα προαναφερόμενα»

  Δεν ασχολούμαι με το sluthate. Διάβαζα λίγο για να γελάσω παλιότερα μόνο. Αν σε ενοχλεί, το παίρνω πίσω. Εκεί μέσα οι περισσότεροι που γράφουν είναι άτομα με ξεκάθαρα ψυχολογικά προβλήματα, τρολάκια του διαδικτύου. ΑΛΛΑ πήρα την αφορμή, γιατί αυτά που γράφεις εδώ είναι στο ίδιο πνεύμα με αυτά που γράφουν εκεί. Αλήθεια, ποια είναι η γνώμη σου για το συκεκριμένο site….;

  Πληροφοριακά, γράφεις για «το άτομο που προκάλεσε το μακελειό», ο Έλιοτ Ρότζερ, ΔΕΝ ήταν «άτομο της pua κοινότητας», όπως γράφεις, αλλά μέλος στην κοινότητα του PUAHATE. Ήταν ένας από τους λόγους που έκλεισε το puahate πριν 2-3 χρόνια. Είναι σαν να λέμε «μισώ το pua», αλλά «είμαι μέλος της κοινότητας pua». Βγάζει κανένα νόημα; Εάν δεν το ήξερες αυτό (…), καιρός να το μάθεις και να διορθώσεις αυτό που γράφεις…

  Μου αρέσει!

  1. OK. Κάποια πραγματάκια μόνο να αναφέρω.

   Θεωρώ ότι σε ενόχλησε που μόλις χθες έμαθες (από εμένα) ότι δεν μπορείς να βλέπεις πλέον τι ακριβώς παίζει και τι κίνηση υπάρχει στην ελληνική pua κοινότητα.

   Γιατί πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο με ενόχλησε;

   αλλά είναι ενεργοί, μεσα από ένα μέσο που δεν σου είχε περάσει από το μυαλό.

   Γνωρίζω ότι υπάρχουν κοινότητες στο FB και γι’αυτό με έχουν ενημερώσει άλλα άτομα που μιλάμε. Ωστόσο, το ότι γνωρίζω που υπάρχουν κάποια/κάποιες κοινότητα/ες στο FB, δεν σημαίνει ότι τις έχω επισκεφτεί ή γνωρίζω τις διευθύνσεις τους ή ξέρω τι παίζει. Διάβασες στο άρθρο να αναφέρω FB? Ανέφερα αυτό που μπορώ να δω και που μπορούν να δουν και άλλοι. Άλλωστε γνωρίζω ότι τα social media θα «σκοτώσουν» κάποια στιγμή τα forums…

   Με ΑΛΛΟΝ με μπερδεύεις.

   Κατάλαβα ότι ήσουν ο krauser ρε, ξεκόλλα 🙂

   θα σου απαντήσω ότι αυτό μου βγάζει με αρκετή καθαρότητα ο τρόπος γραφής σου κλπ

   Αυτά που αναφέρω στο άρθρο, έχουν να κάνουν καθαρά με τα ονόματα που με τις μαλακίες τους χαλάνε το όνομα της κοινότητας και κάνουν τον κόσμο να σκέφτεται κάπως αρνητικά και όχι σε όσους συμμετέχουν σε αυτήν και προσπαθούν να βελτιωθούν.

   εσύ που παρακολουθείς τα φόρουμ, τα παρακολουθείς ως Shark?

   Τα forums είναι ανοιχτά για επισκέπτες, ειδικά για να δεις τα στατιστικά τους όπως και έκανα για τις ανάγκες του άρθρου.

   ο Έλιοτ Ρότζερ, ΔΕΝ ήταν “άτομο της pua κοινότητας”, όπως γράφεις, αλλά μέλος στην κοινότητα του PUAHATE.

   Ο Έλιοτ Ρότζερ ήταν μέλος του bodybuilding.com (από εκεί πιθανών να έμαθε για την PU σκηνή), του Seddit (της ειδικής ενότητας του Reddit), του pick-up-artist-forum.com και κυρίως της ομάδας (επίσης του Reddit ) «ForeverAlone». Στην συνέχεια γνώρισε το puahate και του άρεσε περισσότερο εκεί, επειδή σύχναζαν άτομα του δικού του επιπέδου αλλά και μισογύνηδες όπως ο ίδιος. Άλλωστε στο μανιφέστο του ανέφερε ότι ήθελε να συμπεριφέρεται ως «cocky and arrogant» και ονόμαζε κάποιους άλλους σαν «beta males», όροι που ανήκουν στο Pickup.

   γιατί βλέπεις μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά που συμβαίνουν από το 2015 και μετά). Και πως όχι μόνο οι pua είναι σε πτωση

   Με τον όρο «ξεφτιλίζετε» αναφέρομαι στην εικόνα που θέλουν τα μέσα να περάσουν και δεν είναι η δική μου γνώμη. Το φθείρετε πηγαίνει στην κοινότητα και την μειωμένη κίνηση της στα FORUM, όπου μπορεί να το δει ο καθένας αυτό. Μάθε ότι η αρχική μου ιδέα για το blog ήταν για να γνωρίσει ο κόσμος τις κοινότητες και να συμμετέχει σε αυτές, όπως το pua.gr που ήταν από τα πρώτα forum τότε που ξεκίνησα το blog και δεν ήταν ορατές σε μη μέλη.

   Θεωρώ ότι σε ενόχλησε που μόλις χθες έμαθες (από εμένα) ότι δεν μπορείς να βλέπεις πλέον τι ακριβώς παίζει και τι κίνηση υπάρχει στην ελληνική pua κοινότητα
   […]
   αφού τους περιφρονείς όλους;

   Το πιο σημαντικό -ίσως, γιατί δεν έχεις/έχετε καταλάβει κάτι. Δεν περιφρονώ κάποιους όπως λες, απλώς δεν με ενδιαφέρει να συμμετέχω σε forums κλπ (με οτιδήποτε έχουν σχέση αυτά τα forums). Δεν είναι του στυλ μου, σπάνια συμμετέχω σε κάποιο forum. Ακόμη και στα forum που συμμετείχα του εξωτερικού, σταμάτησα εδώ και καιρό, όπως και στην αντίστοιχη αμερικανική ομάδα του FB μπήκα από περιέργεια. Γι’αυτό προτίμησα και διατηρώ το blog, γιατί έτσι με βολεύει.

   Αυτά.

   Μου αρέσει!

 5. Εντελώς πληροφοριακά, έναν RICO SUAVE (αυτό είναι το nickname του…) που γράφει σε ένα allpua.wordpress.com, τον έχεις ακουστά…; Πιστεύω ότι εσένα θα σου αρέσουν αυτά που γράφει… 😉

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.