Είναι η μοναξιά η νέα μόδα (και πως μπορείς να βελτιωθείς);

Πριν από μερικά χρόνια, τέτοια εποχή, είχα συναντήσει τυχαία μια τύπισσα που γνώριζα. Μιλώντας μαζί της και ρωτώντας την τα κλασικά που ρωτάμε τέλος καλοκαιριού, μου είχε αναφέρει για τις διακοπές της που τις έκανε μόνη της. Εφόσον ήταν αρκετά εμφανίσιμη και ψιλό-αλάνι, μου φάνηκε περίεργο το πως έκανε μόνη της διακοπές.

Σημ.: Το άρθρο ξεκίνησα να το γράφω το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά το άφησα στην άκρη. Το είδα τώρα ότι δεν το τελείωσα, το έριξα μια ματιά, σκέφτηκα «ποιος άσχετος γράφει τέτοιες ανοησίες», το ψιλό διόρθωσα και το αναρτώ. Το αναφέρω αυτό γιατί αναφέρομαι στο καλοκαίρι. Επίσης, με το «μοναξιά», αναφέρομαι στις γυναίκες.

Οι φίλες της, μου είχε πει, ότι ήταν παντρεμένες οπότε δεν είχε κάποια να πάει μαζί της (κάτι που ισχύει σε όλους σε ηλικίες άνω των 30χρ). «Κάποιο αγόρι δεν παίζει;», την ρώτησα για να λάβω την εξής απάντηση (Σημ.: Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρω κατά γράμμα ότι μου είπαν χωρίς παπάκια και αστερίσκους, κυρίως για να μεταφερθεί σωστά το μήνυμα, οπότε αν έχεις θέμα με την χυδαιότητα, καλό θα είναι να μην συνεχίσεις να διαβάζεις):

«Αγόρι; Τι να το κάνω το αγόρι; Για να τον έχω να κυκλοφορώ και να μην με γαμάει; Δεν υπάρχουν άντρες σήμερα αγόρι μου, έχουν εξαφανιστεί. Οι περισσότεροι είναι φλώροι και δεν γαμάνε όπως πρέπει, τα κουνέλια γαμάνε καλύτερα (σ.σ. τα κουνέλια «κρατάνε» μερικά δευτερόλεπτα [Vid]). Τι να τον κάνω λοιπόν; Αφού δεν μπορούν να μας ικανοποιήσουν σωστά. Δεν είμαι μητρομανής, απλά δεν με ικανοποιούν όπως πρέπει να κάνει ένας άντρας, οπότε περνάω καλά και μόνη μου«.

Κάποια στιγμή ρώτησα έναν «παλιό» (και ηλικιακά και στο «παιχνίδι») για την άποψη του, για να μου πει με την σειρά του: «Εσείς οι νέοι φοβόσαστε να γαμήσετε, γι’αυτό έχουν λαλήσει και αυτές. Δεν λέω ότι δεν γαμάτε, αν σας τύχει κάποια και είστε μόνοι σας, θα σας σηκωθεί κάποια στιγμή και θα την γαμήσετε, αλλά γενικά φοβόσαστε να γαμήσετε. Κάνετε σαν να μην θέλετε να τις γαμήσετε, μόνο να τις κρατάτε από το χεράκι θέλετε και αυτές ξενερώνουν και πηγαίνουν με τους Αλβανούς και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε«.

Τα έλεγε η Βανδή πριν χρόνια, τα είχε προφητεύσει, αλλά δεν την άκουγε κανείς.

Τι συμβαίνει όμως σήμερα; Μήπως απλά έτυχε στην παραπάνω και δεν ισχύει σε μεγάλο βαθμό; Σίγουρα οι γυναίκες έχουν μια σεξουαλική ελευθερία που οι παλιότερες γενιές δεν την είχαν. Αν επισκεφτείς κάποιο νυχτομάγαζο, στο οποίο συχνάζουν επίσης και νεαρής ηλικίας παιδιά (γύρω στα 20 ή και πιο κάτω, άλλωστε αυτές οι ηλικίες έχουν τα ηνία πλέον στην νυχτερινή διασκέδαση, οι μεγαλύτεροι παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με την λερναία ύδρα που λέγεται εφορία, με την διαφορά ότι απλά φυτρώνουν νέα «κεφάλια», χωρίς όμως να πεθαίνουν τα προηγούμενα), θα παρατηρήσεις -ίσως- οι νεαρές παρέες να μην είναι και τόσο πολύ «ερωτικά» δεμένες.

Θέλω να πω ότι δεν θα δεις τόσα πολλά ζευγάρια να είναι μαζί, ενώ συνήθως θα δεις να είναι περισσότερο παρέα, είτε από σχολή, είτε από σχολείο και είναι κάτι που μου φαίνεται περίεργο, δεδομένου του ότι η νέα γενιά έχει πλήρη ελευθερία και φυσικά πρόσβαση σε πολλά μέσα επικοινωνίας, σε σχέση με τους νέους περασμένων δεκαετιών. Και αν συγκρίνουμε το παρών με το παρελθόν, σίγουρα υπάρχει τρομερή αύξηση σε άντρες που δείχνουν ή φέρονται σαν φλώροι.

Και παρότι μπορεί να βλέπουμε στις εξόδους τους να είναι παρέες «mixed», πολλές φορές είναι μεταξύ τους γνωστοί και φίλοι, ενώ σπάνια βλέπεις και το «πέσιμο» να συμβαίνει στα μαγαζιά (και δεν αναφέρομαι σε όσους ασχολούνται με το παιχνίδι, αλλά το κλασικό πέσιμο που κάνουν όλοι), πράγμα που σε κάνει να απορείς αν οι νέοι τελικά κυνηγάνε το σεξ ή απλά θέλουν μια κοπέλα για να είναι μαζί, για να έχουν έπειτα το κεφάλι τους ήσυχο (ΟΚ, βρήκα κοπέλα, δεν θα με κράζουν οι γνωστοί τώρα).

Θεωρώ ότι οι άντρες, όσο περνάει ο καιρός, γινόμαστε όλο και λιγότερο «αρσενικά», ενώ συμπεριφερόμαστε σαν φλώροι. Και δεν είναι κάτι που το παρατήρησα μόνον εγώ, αλλά είναι κάτι που απασχολεί και άλλους και καλό θα είναι σε αυτό το σημείο, προτού συνεχίσω, να σε «πρήξω» λίγο με κάποιες έρευνες. Αν βαριέσαι να διαβάζεις, πήδα μερικές παραγράφους (μέχρι το «tl;dr»).

Πρόσφατη έρευνα της Durex [i] μας λέει ότι οι άντρες είναι πλέον αυτοί που γυρνάνε την πλάτη στο σεξ, με δικαιολογίες τύπου «με πονάει η μέση μου«, «είμαι πολύ κουρασμένος«, «έχω πονοκέφαλο» και «δούλευα μέχρι αργά«.

Μια άλλη, επίσης πρόσφατη έρευνα, έδειξε ότι οι νέοι (οι λεγόμενοι Millennials) γυρίζουν την πλάτη στο σεξ, αφού κάνουν για πρώτη φορά σεξ μετά τα 20 τους χρόνια [i]. Και φυσικά γνωρίζω ότι υπάρχουν και τα 15χρονα που κάνουν περισσότερο σεξ από όλες τις έρευνες μαζί, αλλά εδώ μιλάμε για την μάζα και όχι μεμονωμένα περιστατικά. Το περίεργο θα ήταν να έκαναν σεξ όλα τα 15χρονα και να ήταν λίγοι όσοι δεν κάνουν και όχι το αντίθετο που ισχύει σήμερα.

Για παράδειγμα, στο ίδιο το άρθρο (από το παραπάνω link) αναφέρεται ότι «μια δεύτερη βρετανική έρευνα διαπίστωσε ότι ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό νέων -περίπου ένας στους δέκα- έχει σοβαρά σεξουαλικά προβλήματα. Οι δύο μελέτες από κοινού δείχνουν ότι, παρά τη σεξουαλική «επανάσταση» που έχει μεσολαβήσει, το σεξ παραμένει ένα «δύσκολο» ζήτημα για αρκετούς νέους και μάλιστα στις κατά τεκμήριο πιο προχωρημένες χώρες σε αυτά τα ζητήματα«.

yezrfse

Και δεν είναι κάτι που συμβαίνει τώρα. Για παράδειγμα από το 2006 οι Ιάπωνες άρχισαν να ανησυχούν για την αύξηση των «Herbivores», των νέων (κάτω των 40 ετών) που αδιαφορούν για το σεξ παντελώς, αλλά αρέσκονται στην παρακολούθηση πορνό και την online περιήγηση (σας θυμίζει κάτι?) [i, ii, iii]. Και όταν διαβάζεις ειδήσεις για Ιάπωνες που μένουν παρθένοι μέχρι τα 34 τους, τότε κάτι συμβαίνει σε αυτήν την χώρα [i].

Αν μη τι άλλο, το -κοντινό- μέλλον θα παρέχει πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Και δεν μιλάμε για μερικές δεκάδες άτομα, αλλά για εκατομμύρια [i]. Γι’αυτό και οι Γιαπωνέζες έχουν «ερωτευτεί» έναν γορίλα και κάνουν ουρές για να τον δουν σε ζωολογικό κήπο της Ιαπωνίας, τονίζοντας μάλιστα την αρρενωπότητα του (κάποιες την σύγκριναν με τον άντρα τους, λέγοντας ότι ο γορίλας είναι καλύτερος), ενώ δεν ξέχασαν να του κάνουν και κέικ για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου [i, ii, iii, iv, v].

Και δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους Ιάπωνες. Για παράδειγμα στην Βρετανία, η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής των ζευγαριών έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό από το 1990 και γι΄αυτό φταίει ότι παρακολουθούν ανελλιπώς τις αγαπημένες τους σειρές μέσω των υπηρεσιών που επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν τις σειρές όλης της σεζόν μέσα σ΄ένα βράδυ [i], όπως είναι η υπηρεσία «Netflix», ενώ σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, έχει καταρριφθεί πλέον ο μύθος που θέλει τους σημερινούς νέους να καυλαντίζουν όλη την ημέρα και να περνάνε «ζάχαρη», να κάνουν σεξ όπου βρουν και γενικά να τα γράφουν όλα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους [i]. Ναι, είναι ίσως «ζαμανφού», αφού από 12 χρονών πίνουν και λιποθυμάνε στα κλαμπ τα Ελληνόπουλα [i], αλλά στο σεξ κάπου κολλάνε. Σύμφωνα με έρευνα, 1 στους 3 νέους αντιμετωπίζει σεξουαλικά προβλήματα [i] και ελάχιστοι έχουν ζητήσει βοήθεια από κάποιον επαγγελματία.

Φαίνεται ότι αυτήν η τάση δεν άφησε ανεπηρέαστη και την Σουηδία [i], όπου σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, η τελευταία έρευνα για τη σεξουαλική ζωή των Σουηδών έγινε πριν από 20 χρόνια και από τότε, όλα τα στοιχεία και οι έρευνες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας δείχνουν μια μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας των Σουηδών. Μάλιστα, σύμφωνα με «ειδικό», το 2025 οι γυναίκες θα κάνουν περισσότερο σεξ με ρομπότ απ’ ό,τι με άνδρες [i].

Και για να παραμείνω στην Σουηδία, υπάρχουν αναφορές ότι οι περισσότεροι άντρες είναι gay [i], κάτι που δικαιολογεί ίσως την μανία των γυναικών για τους πρόσφυγες και την μόνιμη διαμονή τους.

Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια. Πιγκουίνος επέστρεψε στην φωλιά του, βρήκε την… γυναίκα του με άλλον, μαλώσανε και τελικά αυτή επέλεξε τον γκόμενο…

Σε μια ακόμη έρευνα [i], οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι νέοι μέχρι 35 ετών, προτιμούν το φαγητό από το σεξ, γιατί ίσως -να- θεωρούν ότι το σεξ είναι πολλή δουλειά για εκείνους. Μάλιστα, τονίζουν ότι το 53% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι το φαγητό ήταν η αγαπημένη τους κοινωνική δραστηριότητα και το 56% θεωρούσε ότι τα ψώνια για φαγητό ήταν μία από τις αγαπημένες τους δουλειές.

Οπότε τι φταίει;

Σίγουρα το σεξ δεν είναι στο επίπεδο που ίσως να πιστεύαμε ότι είναι και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη από τους άντρες. Γι’αυτό ίσως και οι γυναίκες την «παλεύουν» με τους μετανάστες/πρόσφυγες, αφού αυτό που περιμένουν στο σεξ, δεν το βρίσκουν (καλό το «γούτσου-γούτσου», αλλά το σεξ είναι που θέλουν).

Η Μαρία Ηλιάκη, όμως, το έπραξε: «Μου αρέσει το σεξ. Έχω χωρίσει άνθρωπο επειδή δεν έκανε καλό σεξ και ελπίζω να μην με έχει χωρίσει κανείς για αυτό τον λόγο», είπε η παρουσιάστρια. [i]

Οι άντρες κινδυνεύουν να χάσουν την ταυτότητα τους. Τους πολεμούν από παντού και σύντομα, το να δηλώνεις άντρας θα σου προκαλεί προβλήματα στα κοινωνικά δίχτυα (hate μηνύματα, ρατσιστικά σχόλια κλπ). Η gay κλίκα είναι τόσο μεγάλη, που κάνει τα αδύνατα δυνατά να πείσει τον κόσμο ότι είναι κάτι καλό και πρέπει όλοι να συμφωνούν μαζί τους ή γιατί όχι, να έρθουν και περισσότεροι με το μέρος τους. Και όταν το 54% των αντρών φοράει μάσκαρα, καταλαβαίνει τι γίνεται [i].

Να ζήσουμε, να τους θυμόμαστε. Οι επόμενες γενιές, θα ουρλιάζουν από φρίκη όταν θα βλέπουν τέτοια συμπεριφορά, από το πολύ gay-λίκι που θα τους προβάλουν και την διαλυμένη αρρενωπότητα τους από το σύστημα. Και δεν είμαι ομοφοβικός, απλά βαρέθηκα την τόσο μεγάλη προβολή τους από τα μέσα και την συμπεριφορά του στυλ «είμαστε μειονότητα, θα λέμε και θα κάνουμε ότι θέλουμε, ο κόσμος είναι μαζί μας».

Και παρότι άποψη μου είναι ότι η σημερινή δια(σ)τροφή συμμετέχει ενεργά σε αυτήν την μειωμένη επιθυμία για σεξ (αυξημένα οιστρογόνα στους άντρες, μειωμένη τεστοστερόνη και λίμπιντο, άρα κανένα ενδιαφέρων για σεξ), ένα σοβαρό πρόβλημα είναι και η αύξηση παρακολούθησης πορνό, όπου προκαλεί άπειρα προβλήματα στην σεξουαλικότητα. Αλλά για εμένα, οφείλεται κυρίως στην πλαστική σαβούρα που καταναλώνουμε, καθώς επίσης και στο σύστημα που μεγαλώνει φλώρους. Αλλά πραγματικά, αν ο άντρας έχει μειωμένη τεστοστερόνη, ασφαλώς και δεν θα έχει την ίδια «επιθετικότητα» ή συμπεριφορά προς τις γυναίκες (αυτήν η ορμόνη είναι που σε κάνει να βλέπεις στήθος και να θέλεις να σπάσεις ότι μπει μπροστά σου, προκειμένου να την «αρπάξεις»).

Αν μη τι άλλο και στην ΕΡΤ αρέσκονται στην παρακολούθηση πορνό (για εκπαιδευτικούς λόγους βεβαίως, βεβαίως)...
Αν μη τι άλλο και στην ΕΡΤ αρέσκονται στην παρακολούθηση πορνό (για εκπαιδευτικούς λόγους βεβαίως, βεβαίως)…

Για παράδειγμα, το 2006, οι επιστήμονες εξέτασαν τα ψάρια στον ποταμό Potomac και βρήκαν κάτι ιδιαίτερα περίεργο. Παρότι τα θηλυκά ψάρια ήταν κανονικά, τα αρσενικά, αντί για το αναπαραγωγικό τους σύστημα (σπέρμα), είχαν μέσα τους αυγά [i]. Ναι, τα αρσενικά είχαν μέσα τους αυγά!!!

https://vimeo.com/15346778

Την ίδια χρονολογία πάλι, έρευνες αποκάλυψαν ότι όλο και περισσότεροι νέοι παλεύουν με την ανικανότητα και την έλλειψη ενδιαφέροντος προς το σεξ [i]. Ναι, μιλάμε για νέους σε πανεπιστήμια και όχι τίποτα παπούδια. Δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν οι φράσεις «δυσκολία στύσης» και «μειωμένη λίμπιντο» σε νέους κάτω των 40χρ, ούτε για ανέκδοτο!

Και ας μην ξεχνάμε και τις έρευνες που θέλουν τους τωρινούς νέους να έχουν την μισή ποσότητα σπερματοζωαρίων από τους νέους παλαιοτέρων γενιών.

Τι να κάνει και η κοπέλα για να τον ερεθίσει (και να κάνει σεξ μαζί της, ίσως?)
Τι να κάνει και η κοπέλα για να τον ερεθίσει (και να κάνει σεξ μαζί της, ίσως?)

Με λίγα λόγια λοιπόν, η διατροφή μας προκαλεί άπειρα προβλήματα στην αρρενωπότητα και γενικά, την σεξουαλικότητα μας. Γι’αυτό τα «ειδικά» χάπια πωλούνται σαν καραμέλες, ενώ νέα σκευάσματα κάνουν την εμφάνιση τους, όπως το διεγερτικό τύπου βιάγκρα σε… σπρέι στόματος [i].

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό, θα μπορούσαμε απλά να αλλάξουμε διατροφή και να γίνουμε όλοι αρσενικά. Αλλά είναι βλέπεις και το σύστημα.

14720515_1190025714392601_1981494324818526000_n

Πολλές φορές έχω αναφέρει ότι οι άντρες σήμερα δείχνουν και φέρονται σαν φλώροι. Τι γνώμη όμως έχουν οι γυναίκες για έναν άντρα που δεν δείχνει/φέρεται σαν αρσενικό (θα πω παρακάτω περισσότερα);

Είχα πάει με κάποιον φίλο σε κάποια που «παίρνονταν» εύκολα, με σκοπό να του την γνωρίσω. Η ίδια απέφευγε να μιλάει στον τύπο, παρά την προσπάθεια του να συμμετέχει στην κουβέντα. Κάποια στιγμή την ρώτησα τι παίζει και μου είπε ότι είναι φλώρος και μαμάκιας και πολύ πιθανόν να είναι και παρθένος (ναι, το «παρθένος» το ψοφάνε).

Τότε την απαντώ ότι δεν είναι έτσι και την ρωτάω τι ζόρι τραβάει αν είναι ο άλλος παρθένος ή φλώρος, ψυχή δεν έχουν και αυτοί; Για να μου απαντήσει ότι την ξενερώνουν οι άντρες που είναι έτσι και μάλιστα μόλις τον είδε, πίστεψε ότι θα τελειώσει προτού της τον ακουμπήσει καν. Οπότε, μου λέει, «τι να τον κάνω; Λες και θα καταλάβω τίποτα;«.

Οπότε καταλαβαίνεις αν δείχνεις έτσι στις γυναίκες, βγάζεις τέλος πάντων αυτήν την εικόνα προς τα έξω και θέλεις μετά να την πέσεις στο 10αρι, ε;

tl;dr

Οι γυναίκες γουστάρουν το καλό σεξ, πέρα από τα «χαδάκια» και τα πιασίματα των χεριών στις παραλίες. Οι άντρες έχουν αρχίσει να μην γουστάρουν τόσο το σεξ, αλλά να έχουν μια κοπέλα για συντροφιά. Οι γυναίκες στην προσπάθεια τους να βρουν καλό σεξ, δεν διστάζουν να εισχωρήσουν και στις εγκαταστάσεις παράνομων μεταναστών (aka λαθροπροσφύγων®) για να το βρουν.

Ναι, μην νομίζεις ότι τις κόφτει ιδιαίτερα το τι τραβάνε αυτοί, ότι και καλά τους «πονάνε», το σεξ μαζί τους γουστάρουν [i, ii], σεξ που ο γκόμενος/άντρας/εραστής (καμιά φορά και όλοι αυτοί μαζί), δεν τις το προσφέρει.

Τελευταία μάλιστα έχει «εφευρεθεί» και ο όρος «Ηalf-Νight-Stand», όπου σε σχετικό άρθρο, μεταξύ των άλλων αναφέρεται [i]:

«Ας πούμε ότι γνωρίζεις έναν τύπο, σου αρέσει και τελικά καταλήγετε σπίτι σου με απώτερο, και φυσικά μοναδικό σκοπό, να κάνετε σεξ! Έλα όμως που αυτός παρουσιάζει μια κάποια… δυσλειτουργία, ή δεν είναι και ιδιαιτέρως προικισμένος, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει τελικά να σε ικανοποιήσει. Ε η γυναίκα που στηρίζει το Half-Night stand, τον διώχνει κακήν κακώς, και γιατί δεν κατάφερε να εκπληρώσει το σκοπό της παρουσίας του αλλά κυρίως για να αποφύγει την απίστευτη αμηχανία της επόμενης μέρας.»

Με βάση τα παραπάνω, τι θα μπορούσε να βελτιώσει κάποιος επάνω του;

Όταν συνάντησα την τύπισσα που αναφέρω στην αρχή, με έβαλε σε σκέψεις. Εκείνο τον καιρό ασχολούμουν μεν με το «παιχνίδι» και την αυτοβελτίωση, αλλά απείχα πολύ από τον τύπο του αρσενικού με την εικόνα που η ίδια τον θεωρούσε. Οπότε από το σημείο εκείνο, αποφάσισα ότι πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα στο παιχνίδι μου, ζητώντας την βοήθεια ενός πολύ καλού φίλου μου και wingman, ο οποίος μου στάθηκε σε πολλές τέτοιες προσπάθειες μου (έχει γράψει και κάποια άρθρα εδώ με το nick «Betatester»). Αυτά τα σημεία που θέλησα να βελτιώσω, ήταν:

1α) Να δείχνω -από μακριά- ότι είμαι αρσενικό
Σου έχει τύχει να βλέπεις έναν άντρα και να τον θεωρείς αυτόματα «αλάνι»; Να μιλάς με κάποιον, ο οποίος να βγάζει την αύρα του γόη; Να βλέπεις σε κάποιο κλαμπ κάποιον από μακριά ότι είναι «μούρη», ενώ παράλληλα να τον προσέχουν και οι γκόμενες της παρέας;

Σου έχει τύχει επίσης να μπαίνεις κάπου (σε κάποια σχολή για παράδειγμα) και οι γυναίκες να αρχίσουν να συζητάνε μεταξύ τους για εσένα; Να φτιάχνονται στον καθρέφτη με την παρουσία σου; Να προσπαθούν να τονίσουν τον κώλο και τα στήθη τους, για να τις προσέξεις ανάμεσα στις άλλες; Να βλέπεις κάποιον άντρα να νιώθει αμηχανία κατά την παρουσία σου, γιατί γνωρίζει ότι είσαι άλλο επίπεδο που δεν μπορεί να φτάσει, ή να προσπαθεί να μπει με το σώμα του (συνειδητά ή ασυνείδητα) ανάμεσα σε εσένα και την κοπέλα του, γιατί καταλαβαίνει ότι είσαι καλύτερος του και μπορείς να του την φας εύκολα;

Αν ναι, συγχαρητήρια. Έχεις φτάσει σε άλλο επίπεδο το παιχνίδι σου. Αν μάλιστα αυτά τα έχεις δει εδώ και πολύ καιρό και τώρα βλέπεις ακόμη περισσότερα που δεν αναφέρω, τότε σου βγάζω το καπέλο.

Αν τώρα, ΔΕΝ έχεις δει το παραμικρό από αυτά και πιστεύεις ότι οι γυναίκες θέλουν να τις προσεγγίσεις πρώτα για να δουν τι «αρσενικό» είσαι, δεν κοιτάζουν γύρω τους τι παίζει από άντρες και δεν τους «ζυγίζουν», ενώ θα πρέπει να τις προσεγγίσεις μόνον χύμα και να είσαι πάντα σε state κλπ για να σε «γουστάρουν», τότε είτε έχεις κοινωνικές παρωπίδες και δεν έχεις γνώση του τι γίνεται γύρω σου, αφού το μόνο που κάνεις όταν βγαίνεις, είναι να αναζητάς συνεχώς το «10αρι» που θα προσεγγίσεις, είτε έχεις πάρει λάθος μαθήματα. Λυπάμαι, αλλά βλέπεις μόνον την κορυφή του παγόβουνου. Το παιχνίδι κρίνεται πιο κάτω.

Παράδειγμα: Ένας φίλος μου είχε προσεγγίσει μια κοπέλα, για να της πει ότι ο φίλος του στην παρέα, την γουστάρει αλλά δεν νιώθει άνετος να την προσεγγίσει ο ίδιος. Η τύπισσα τον ρώτησε ποιος είναι, της τον έδειξε και μόλις τον είδε του είπε «Ποιος, αυτός ο μαλάκας; Ναι, μαλάκας, δεν βλέπεις πως είναι; Κάθισε εσύ καλύτερα να γνωριστούμε«.

Δες για παράδειγμα τον Mark Manson στην παρακάτω εικόνα. Παρότι έχει καιρό στο παιχνίδι, δείχνει τελείως φλώρος και «μπούλης». Αυτό για εμένα τουλάχιστον δείχνει ότι απλά δεν έχει αλλάξει κάτι στο στυλ του, απλώς γράφει γι’αυτό (και ίσως να προσεγγίζει παράλληλα). Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά αλλά και την πηγή της εικόνας, δες εδώ [Link].

Μπορεί να διαβάζεις να κράζω καμιά φορά κάποιους PUA, αλλά δεν κράζω επειδή τους θεωρώ «αντιπάλους», αλλά επειδή τους θεωρώ fake. Όταν φωνάζεις από μακριά φλώρος και το παίζεις «Αρσενικό», επειδή έτσι πρέπει, τότε κάποιος θα πρέπει να βγάλει τις παρωπίδες του και να αρχίσει να το αναφέρει. Έχεις δει κάποιους «PUA» και «BadBoyzzz» να βγάλουν selfies κάνοντας και περίεργες γκριμάτσες, γιατί αλλιώς θα έδειχναν φλώροι; Αν ναι, κατάλαβες τι εννοώ…
markmansonerikaawakeningla

Το παιχνίδι σε αλλάζει. Μπορεί να έχεις γνωρίσει κάποιον «φλώρο» γνωστό σου, που έμπλεξε με «παρέες» και έχει αλλάξει πολύ, κάποιον που «έμπλεξε» με πόρνες και άλλαξε επίσης, κάποιον που μπήκε φυλακή κλπ, κλπ. Αν ασχοληθείς με κάτι σοβαρά, θα αλλάξει και το στυλ σου. Δεν νοείται να προσπαθείς να γίνεις «badboy» και ενώ ασχολείσαι χρόνια, να βγάζεις ακόμη φλωρέ χαρακτηριστικά ή συμπεριφορά. Οι γυναίκες το πιάνουν και οι άλλοι άντρες επίσης, όπου σε δουλεύουν κανονικά, μπορεί όχι στο παιχνίδι, αλλά ίσως στην δουλειά σου (πχ να σε δουλεύουν όλοι στην δουλειά σου, να σε καλπαζώνουν και να λες «το βράδυ γίνομαι alpha και badboy κουφάλες, εκεί πρέπει να με δείτε, όχι εδώ«).

Κάνοντας κάποιες αλλαγές στην συμπεριφορά σου, στο ίδιο σου το μυαλό, στον τρόπο σκέψης σου κλπ, θα καθρεφτίζεις το ότι είσαι αρσενικό και μάλιστα υπολογίσιμο. Ακόμη και να σχολιάζεις τις γυναίκες με σεξουαλικά υπονοούμενα, δεν θα σε περνάνε για τον φλώρο που πεινάει για σεξ (και θα σε «σταμπάρουν» μετά), αλλά για κάποιο αλάνι.

Ναι, αλάνι, γιατί ακόμη και αν τελειώσεις γρήγορα στο σεξ, αν είσαι «φλώρος» θα πουν ότι είσαι αγάμητος και… φλώρος, που δεν έχει ιδέα από σεξ, ενώ αν δείχνεις/είσαι αλάνι, θα πουν ότι τελείωσες γρήγορα επειδή δεν μπορούσες να κρατηθείς για πάρτι τους και θα το βρουν μάλιστα και σέξι, λέγοντας σου κάτι του στυλ «δεν πειράζει, έχουμε και 2ο γύρο«.

Παράδειγμα: Συζητούσαμε σε παρέα για σειρές. Κάποια στιγμή μια κοπέλα μου είπε ότι είναι ερωτευμένη με τον Dean (Jensen Ackles) (Supernatural). Την ρώτησα πως και δεν της αρέσει περισσότερο ο Sam (Jared Padalecki) για να μου πει ότι ο Dean δείχνει πιο άντρας, ενώ ο Sam πιο συναισθηματικός.

Οι Winchesters. Sam και Dean.
Οι Winchesters. Sam και Dean.

1β) Πως να είναι σαν τρελές για εσένα
Σου έχει τύχει κάποιες γυναίκες να σε βλέπουν και να μην ξεκολλάνε τα μάτια τους από πάνω σου; Να κάνουν σαν «τρελές» να σου μιλήσουν; Να σε ακολουθούν παντού (πχ αν είστε στο ίδιο μέρος), να μην χάνουν το παραμικρό από το τι λες/κάνεις, να προσπαθούν να σου τραβήξουν την προσοχή και γενικά να τρώνε τρελή καψούρα για πάρτι σου;

Δεν μπορούσα να αποκωδικοποιήσω πως γίνεται αυτό το πράγμα. Τι έχουν ή κάνουν κάποιοι τύποι δηλαδή και οι γκόμενες φέρονται έτσι; Για παράδειγμα ένας barman, DJ κλπ, όπου οι γκόμενες παίρνουν τις κολλητές τους και πάνε με τις ώρες εκεί, με την ελπίδα να τις δώσει λίγη σημασία.

edf7f1d088944ab4dfb1b5738d4099cae44de5378f8d4db230d98ec3b2b6d623_1

Πριν καιρό, έτυχε και γνώρισα έναν Ισπανό, ο οποίος έδειχνε (και ήταν) πολύ καριόλης. Είχε μαλακισμένη συμπεριφορά και το στυλ του γενικά ήταν πολύ «σκληρό», που αν δεν είχα καιρό στο παιχνίδι και την βελτίωση, δεν θα μπορούσα ούτε να μιλήσω μαζί του, όχι να σταθώ δίπλα του. Από την συμπεριφορά του όμως στις γυναίκες, μου ήρθε η «φλασιά» το τι συμβαίνει και οι τύποι αυτοί «αιχμαλωτίζουν» τις γυναίκες με τον τρόπο τους. Το τι «μαγικό» έχουν και κάνουν τις γυναίκες να τους ερωτεύονται.

2) Να οδηγώ τα πράγματα στο σεξ
Ξέρω, μπορεί ο καθένας να πει σε μια γυναίκα «θέλω να σε γαμήσω«. Σιγά το δύσκολο, προσωπικά μου πήρε 2-3 εβδομάδες να το υιοθετήσω και να μου γίνει με τον καιρό 2η μου φύση, από την στιγμή που διάβασα το Mode One. Αλλά πως γίνεται με τρόπο που μπορείς να τις ανάψεις πιο πριν, από την συζήτηση σας ακόμη, πως να φέρεσαι, να αγγίζεις κλπ.

10978587_947181871958909_5797111138043484732_n

Ήταν πολύ δύσκολο κομμάτι και μπορώ να πω ότι έπειτα από πολλές δοκιμές και με την βοήθεια του wing, κατάλαβα πως να το κάνω αυτό smooth και under the radar, χωρίς να φαίνομαι «πεινασμένος» για σεξ, αλλά να το νιώθουν οι γκόμενες σαν μια φυσική εξέλιξη της συζήτησης μας και όχι σαν προσπάθεια αποπλάνησης από την μεριά μου (ναι, πολλές φορές με καταλάβαιναν τι ήθελα να κάνω και μου το τόνιζαν ότι δεν περνάνε σε αυτές αυτά. Αλλά με βοήθαγε αυτό για να το βελτιώνω).

Εγώ με τον wingman μου σε δοκιμές...
Εγώ με τον wingman μου σε δοκιμές…

3) Πως να κρατάω αρκετά στο σεξ (και να είμαι «ταύρος»)
Δύσκολο κομμάτι. Το σεξ και η διάρκεια του, οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Η αδυναμία στύσης, όπως και η διάρκεια, οφείλονται είτε σε παθολογικά αίτια, είτε σε ψυχολογικά.

arkas

Παράδειγμα: Κάποιος φίλος, είχε πρόβλημα με την στύση του, σε σημείο που η γκόμενα του τον χώρισε επειδή «δεν». Καθώς μιλούσαμε και μου έλεγε το πρόβλημα του, τον ρώτησα αν έβλεπε κάποια σημάδια στο σώμα του κλπ. Παρότι στην αρχή τα αρνήθηκε γιατί ντρέπονταν, όταν του είπα ότι κάτι δεν στέκει και θα πρέπει να πάει σε ψυχολόγο, τότε μου είπε ότι όντως είχε παρατηρήσει κάποια προβλήματα, αλλά δεν έδινε σημασία (πχ έλλειψη πρωινής στύσης). Του είπα κάποια πράγματα που πρέπει να αλλάξει στην διατροφή του, τα οποία και ακολούθησε και είδε διαφορά σε 2 μόλις εβδομάδες. Με την κοπέλα τα ξανά βρήκανε και είναι μαζί.

«Μια φορά είχα καυγαδίσει με το δικό μου πολύ άσχημα. Πήγα στο σπίτι του να πάρω τα πράγματα μου και με το που κοιταχτήκαμε με άρπαξε από τα μαλλιά και με έβαλε κάτω. Το σεξ ήταν τόσο καλό που έκαναν τσιγάρο μέχρι και οι γείτονες», είπε η Πετρούλα Κωστίδου.[i]

Σε απορία σου, αν κατάφερα κάτι από τα παραπάνω, η απάντηση μου είναι η παρακάτω:
obama

Παράδειγμα: Είχα κανονίσει με φίλο και με κάτι κοράσια να βρεθούμε σε ένα πάρτι και είπα (της μίας από αυτές), ότι θα έφερνα και έναν 3ο στην παρέα, τον οποίο τον ψιλό-ήξεραν (το παλικάρι το συμπαθούσα επειδή μου φέρθηκε καλά όταν τον χρειάστηκα). Η γκόμενα αρνήθηκε, γιατί είπε ότι ήταν «βλάκας και χοντρός«.

Παρότι δεν συνηθίζω να βοηθάω κάποιον με το «παιχνίδι», αν δεν το ζητήσει ο ίδιος (δεν λέω συμβουλές δηλαδή σε κανέναν, ακόμη και αν τους δω να κάνουν κάτι που το θεωρώ μαλακία, αν δεν το ζητήσουν οι ίδιοι ή αν το συζητήσουν έστω και δεν αποφεύγουν να αναφερθούν σε αυτό, λόγω εγωισμού κυρίως), τον τύπο τον πίεσα να βελτιωθεί. Με έπιασε το πατριωτικό μου και ήθελα να τον βοηθήσω να αλλάξει.

Αφού στην αρχή αρνήθηκε (φοβήθηκε βασικά), τον «χτύπησα» στον εγωισμό και στο ψυχολογικό του, οπότε και με τον καιρό δέχτηκε. Τον πήγα σε πολλά και διάφορα μέρη και του ζητούσα κάθε τόσο να κάνει/πει και κάτι (μερικές φορές όταν σκεφτόμουν κάτι για το βράδυ που θα βγαίναμε για τεστ, τα έλεγα σε κοινό γνωστό, ο οποίος μου έλεγε «μαλάκα, εσύ θα τον ‘σκοτώσεις’ αν τον βάλεις να κάνει/πει αυτά σε γυναίκα«. Ναι, τόσο «ήσυχο» ήταν το παλικάρι).

Για να μην μακρηγορώ, σε επόμενη συνάντηση έπειτα από λίγο καιρό με τα εν λόγω κοράσια, το παλικάρι ήρθε αργότερα, κάθισε μαζί μας και συστήθηκε στις άλλες. Τι τον ρώτησε η τύπισσα που δεν τον ήθελε στην παρέα, για να πιάσει κουβέντα μαζί του; «Έχεις έναν αδερφό τάδε;«. Ω, ναι, νόμισαν ότι ήταν ο αδερφός του… βλάκα, αυτήν είναι η βελτίωση που λέμε ή έστω, η αρχή της.

Παλιότερα ήθελα να κάνω κάποιο είδος κλειστής κοινότητας, όπου θα συμμετείχαν ορισμένα μέλη και θα ανταλλάσσαμε μηνύματα για τα παραπάνω αριθμημένα ζητήματα. Tips, ασκήσεις, συμβουλές κλπ, όπου θα βοηθούσανε ακόμη και τον πιο άπειρο να βελτιωθεί σημαντικά (όπως ο τύπος στο παραπάνω παράδειγμα), ενώ ήθελα να φτιάξω και ένα σύστημα στο blog με κάποιου είδους «ειδικών» αποστολών στα μέλη, ειδικά σχεδιασμένες να «στοχεύουν» το υποσυνείδητο και να το απαλλάσσουν από πολλά μπλοκαρίσματα που έχουμε οι άντρες. Αλλά δεν έχω τον χρόνο να συντηρώ μια κοινότητα, οπότε και δεν μπόρεσα να το συνεχίσω.

Αυτά τα αναφέρω για όσους ενδιαφέρονται να αλλάξουν, αλλά δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά. Δες το σαν κάποιο χάρτη, για την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε, αν θέλετε να αλλάξετε την προσωπικότητα σας. Αν δεν σας ενδιαφέρει να αλλάξετε, no prob, συνεχίστε να προσεγγίζετε «αλά caveman» και να απορείτε γιατί δεν βλέπετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα…

One thought on “Είναι η μοναξιά η νέα μόδα (και πως μπορείς να βελτιωθείς);

Ποια είναι η γνώμη σου;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.