Δεν φταίνε πάντα οι γυναίκες, νταβάριτς

Ήμανε τις προάλλες για καφέ με κάτι παλικάρια που είχα γνωρίσει παλιότερα και ξανά βρεθήκαμε τυχαία, οπότε και βγήκαμε για έναν καφέ, ώστε να τα πούμε για ένα θέμα που τους «έκαιγε».

Σημ.: «Νταβάριτς» σημαίνει «σύντροφος», στα ρώσικα.

Επειδή τα παλικάρια πηγαίνουν σε σχολές χορού, τους ρώτησα αν παίζει κανένα καλό γκομενάκι στο τμήμα τους, αν «έφαγαν» καμία κλπ, κλασικές συζητήσεις μεταξύ αντρών (γεια σου Trump).

Οι τύποι μου είπανε το παράπονο τους, ότι υπάρχουν μεν καλές γυναίκες εκεί, αλλά είναι όλες καριόλες, γιατί:

Α) Πηγαίνουν σε μέρη που είναι και άντρες (πχ σχολή που μιλάμε), αλλά δεν τους δίνουν σημασία ή δεν συμμετέχουν στα πάρτι, είτε άλλες είναι απόμακρες, είτε είναι «ξινές», είτε κοιτάζουν άλλους πιο ωραίους ή πιο καλύτερους χορευτές. Και επειδή αυτό το παράπονο το ακούω συχνά από άντρες, θέλησα να το σχολιάσω.

Β) Τους φαίνεται περίεργο πως ενώ οι γυναίκες πηγαίνουν σε μέρη που είναι και άντρες (άρα ψάχνονται), να μην δίνουν σημασία σε όλους τους άντρες, αλλά σε ορισμένους, να το παίζουν υπεράνω ή να μην πηγαίνουν στα πάρτι, όπου εκεί σίγουρα θα έρθουν πιο κοντά με έναν άντρα.

Τους εξήγησα ότι οι γυναίκες μπορεί μεν να πηγαίνουν σε τέτοια μέρη, αλλά ενδιαφέρονται για όσους τις κάνουν και το «κλικ» και σίγουρα δεν ενδιαφέρονται για όλους. Οι τύποι όμως (ή καλύτερα οι άντρες γενικά), πιστεύουν ότι όταν μια γυναίκα ψάχνεται ή είναι μόνη της ή έστω όταν την θέλεις εσύ, πρέπει και αυτήν να σε θέλει επίσης ή να κάνει τα θελήματα σου ή να σου μιλάει ευγενικά και χαμογελαστά, επειδή της μιλάς έτσι και εσύ.

Τους απάντησα σε αυτό το σημείο ότι οι γυναίκες κρατούν μια απόσταση, γιατί έχουν δεχτεί άπειρο πέσιμο από άντρες σε τέτοιες τους συναναστροφές και αυτό τις κάνει να μην πέφτουν με την μια στην φιλική συμπεριφορά του καθενός.

Επίσης απορούσαν γιατί έρχονται ελάχιστες στιγμές και μετά εξαφανίζονται ή γιατί δεν έρχονται στα πάρτι, τονίζοντας το πόσο ξενέρωτες και κομπλεξικές δείχνουν με αυτόν τους τον τρόπο, για να τους εξηγήσω ότι όταν δεν γουστάρουν κάποιον, δεν τους ενδιαφέρει και η συγκεκριμένη ώρα του μαθήματος. Αν έπαιζε κάτι με κάποιον, θα τις έβλεπες βαμμένες και στολισμένες σε κάθε πάρτι ή συνάντηση τους.

Τις καταλαβαίνω τις γυναίκες, όταν φέρονται άσχημα μερικές φορές σε κάποιον άγνωστο που τις κάνει πέσιμο. Δεν έχουν φάει και λίγο πέσιμο στην ζωή τους, ο κάθε άσχετος, το κάθε περίεργο μπακούρι (ναι, υπάρχουν άπειροι τέτοιοι «εκεί έξω»), τους την πέφτει με γλοιώδη συνήθως τρόπο, ενώ τώρα με τα social media, έχουν βρει πρόσβαση να τις κάνουν καμάκι και εκεί. Μετά απορείτε γιατί κάνουν σαν καριόλες ορισμένες φορές; Στο παρακάτω -τυχαίο- video, πάρτε μια γεύση του τι τραβάει μια ωραία γυναίκα κάθε μέρα.

Και αυτό το έχω συναντήσει και σε άτομα που ασχολούνταν με το pickup, όπου θεωρούσαν ότι από την στιγμή που προσεγγίζουν μια άγνωστη, όταν πάνε μπροστά της ουρανοκατέβατοι από το πουθενά, η γκόμενα θα πρέπει σώνει και καλά να τους κάτσει με την μια, γιατί… έτσι, επειδή προσέγγισαν «direct» («σε είδα από το περίπτερο απέναντι που αγόραζα τσίκλες και σε γουστάρησα αμαλάχι να ούμε«), είτε απλά επειδή τις προσέγγισαν και τις «επέλεξαν» για σεξ/σχέση.

Οπότε λοιπόν, όταν αυτές δεν αντιδρούσαν όπως περίμεναν τα παλικάρια (ή όπως είδαν σε κάποιο video online την «αντίδραση» των γυναικών), ήταν και καριόλες επειδή δεν θέλησαν να κάνουν κάτι μαζί του(ς), καριόλες επειδή δεν απάντησαν καν, καριόλες επειδή είπαν ότι έχουν σχέση κλπ.

Όσο και να την βρίσκεις εσύ ελκυστική, δεν σημαίνει ότι σε βρίσκει και η ίδια ή ότι πρέπει να σου κάτσει επειδή την προσέγγισες έτσι από το πουθενά. Δεν την κάνει αυτό καριόλα ή ξενέρωτη μάστορα…

Αυτήν την άποψη την έχουν πολλοί άντρες. Το ότι μια γυναίκα βρίσκεται για ποτό, ή για καφέ, ή ακόμη συμμετέχει σε κάποια δραστηριότητα που συμμετέχουν και άντρες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει και να ενδώσει στον κάθε άσχετο που της την πέφτει, οκ;

Το ότι ένας άντρας ψάχνεται για να πηδήξει ή επειδή θέλει να βρει μια κοπέλα για σχέση, δεν σημαίνει ότι η άλλη είναι υποχρεωμένη να τον βγάλει από αυτό του το πρόβλημα, οκ;

Ακόμη και στα online dating sites ή τα κοινωνικά «δίχτυα», πολλές γυναίκες δεν απαντούν πλέον ή δεν απαντούν εύκολα, όχι μόνο επειδή με τα likes και τα σχόλια καβάλησαν το καλάμι, αλλά επειδή έχουν δεχτεί τόνους μηνυμάτων από κοινωνικά άσχετους τύπους (δες το video του βασιλιά Κοντόπα παραπάνω).

Και εννοείτε πως και εδώ, επιλέγουν σε ποιον θα απαντήσουν και δεν είναι υποχρεωμένες να απαντήσουν σε όλους τους άντρες, δεν είναι μηχανές που πρέπει να αντιδράν το ίδιο σε όλους, οκ;

Οπότε, αν κάποια δεν απαντά όπως θέλεις, δεν χρειάζεται να επιμένεις επειδή «πρέπει», επειδή σε «τεστάρει» εκείνη την στιγμή ή επειδή είσαι alpha και το κέφι σου θα κάνεις, αλλά να την αφήσεις στην ησυχία της, εκτός αν σε θέλει και η ίδια και θα σου το δείξει, ότι και αν κάνεις ή της πεις.

Επίσης κάτι που απασχολεί πολλούς άντρες, είναι το γεγονός ότι οι γυναίκες επιλέγουν καμιά φορά εμφανίσιμους άντρες. Αυτό παλικάρια δεν τις κάνει καριόλες, ούτε πουτανάκια, απλά είναι άνθρωποι και έχουν επιλογές, όπως και εμείς οι άντρες κοιτάζουμε τα τέλεια κορμιά, πρόσωπα, χαρακτήρα κλπ, το ίδιο ισχύει και για αυτές.

Το ότι γουστάρει κάποιον από την παρέα σου που είναι εμφανίσιμος και δεν θέλει εσένα, δεν σημαίνει ότι είναι πουτανάκι ή καριόλα που κοιτάζει μόνο τους εμφανίσιμους, σημαίνει απλά ότι αυτόν θεώρησε ως την καλύτερη επιλογή εκείνης της στιγμής. Ίσως αν αφιέρωνες λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό σου για να βελτιωθείς (μέσα και έξω, όπου πιστεύεις ότι «χάνεις»), από το να την κατηγορείς για την επιλογή της, ίσως να ήσουν εσύ η καλύτερη επιλογή.

Επίσης, το ότι βρήκες το θάρρος και την προσέγγισες, σε ξεχωρίζει σίγουρα από τον άλλο που μασάει να το κάνει, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι σε κάνει και μαμιά της. Αν σε θέλει και αυτήν, τότε το προχωράτε, αν δεν σε θέλει, τότε δεν σημαίνει κάτι αυτό, μην τα παίρνετε όλα της μετρητοίς και αναρωτιέστε μετά τι πήγε στραβά και αν ήταν ξενέρωτη κλπ.

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας, ώστε να μην σας φαίνεται η απόρριψη από μια γυναίκα σκληρή, αλλά το αντίθετο. Το ότι είναι γυναίκα και έχει αιδοίο, δεν σημαίνει ότι το έχει για τον κάθε άσχετο (ναι, όλοι μας είμαστε άσχετοι, μέχρι να μας γνωρίσει καλύτερα μια γυναίκα).

Επίσης κάτι που θέλω να τονίσω ιδιαίτερα, όταν γνωρίζεις μια γυναίκα από κάποια κοινωνική δραστηριότητα, αν δεις ότι δεν γουστάρει και δεν ανταποκρίνεται το ίδιο, ΔΕΝ είναι shit-test το οποίο και πρέπει να προσπεράσεις (θα πρέπει να ξεχωρίζεις αν είναι ή όχι shit-test, γιατί πολλές φορές δεν είναι), αλλά είναι σημάδι ότι ΔΕΝ γουστάρει και καλό είναι να την αφήσεις στην ησυχία της και να μην την πρήζεις το συκώτι προσπαθώντας να την κάνεις να αλλάξει μυαλά, γιατί εσύ θα χάσεις (είτε την παρέα, όπου θα μιλήσει σε όλους, είτε θα σε σταμπάρουν σε μια σχολή, επειδή είσαι πέφτουλας και πίστεψε με, έχουν τον τρόπο τους να το κάνουν να δείχνει υπερβολικά γελοίο από την μεριά σου).

Εγώ όταν βλέπω κάποιον να επιμένει, ενώ το κοράσιο δεν τον θέλει…

Στόχος σου σαν άντρας θα πρέπει να είναι η αυτοβελτίωση, ώστε να είσαι εσύ αυτός που ψάχνει μια γυναίκα, αλλά μην περιμένεις να είσαι πάντα αυτό που ψάχνουν όλες όσες θα γνωρίσεις, εκτός αν είσαι ο Μπουράκ Οζτσιβίτ, ο πρωταγωνιστής της τουρκικής σειράς Kara Sevda, όπου κάνεις και τους «άντρες» να αναστενάζουν (δες τις εικόνες στο άλλο θέμα).

Αυτά. Ναζντρόβια!