Δεν προσεγγίζουν πια οι άντρες;

Αν και έχω γράψει ξανά για το «κλάμα» των γυναικών που δεν τις προσεγγίζουν τα αρσενικά, παρότι φτιάχνονται και στολίζονται, έτυχε πριν από κάνα δύο μήνες να πέσει το μάτι μου σε ένα άρθρο με τίτλο «Έλα να μου μιλήσεις βρε άνθρωπε, δεν δαγκώνω!» [1], το οποίο και θα σχολιάσω.

Να’μαστε πάλι εδώ, να λέμε για τα παράπονα των γυναικών. Δεν τις προσεγγίζει κανείς, παρότι αυτές το θέλουν, όπως τουλάχιστον λένε και παρά τα τόσα video, προϊόντα για «καμάκι» και αναγνώριση των σχολών «πεσίματος» από τα διάφορα ΜΜΕ, πάλι αυτές παραπονιούνται ότι οι άντρες μένουμε στάσιμοι. Ωστόσο, όπως θα διαβάσεις και στο προηγούμενο σχετικό θέμα, υπάρχει ένα κενό (mind the GAP) ανάμεσα στους κυνηγούς και στον στόχο, το γεγονός ότι ΔΕΝ τις προσεγγίζουν αυτοί που θέλουν οι ίδιες να τις προσεγγίσουν.

Ναι, αν θυμάσαι, έχω αναφέρει ότι οι γυναίκες σε «παίζουν» με τα μάτια, αν σε γουστάρουν, δίνοντας σου το πράσινο φως να τις προσεγγίσεις. Δεν παραπονιούνται που δεν τις προσεγγίζει κανείς άντρας, όχι. Παραπονιούνται γιατί ΔΕΝ τις προσεγγίζουν αυτοί που έβαλαν στο μάτι οι ίδιες (ναι, δεν είναι όλα τα δάχτυλα το ίδιο, sorry αν σου την σπάω).

Εγώ όταν κάνω καμάκι

Πριν μερικά άρθρα, είχα γράψει ότι η μοναξιά θα είναι η νέα μόδα της εποχής>. Θες επειδή οι άντρες γίναμε κότες, θες επειδή πολλές γυναίκες είναι «αρπαγμένες» στο μυαλό, θες επειδή οι νέες γυναίκες είναι πιο δυναμικές από τους άντρες, θες επειδή τα social media μας έχουν πάρει τα μυαλά; Το θέμα είναι ότι πολλές γυναίκες βγαίνουν χωρίς άντρες (άσχετα αν έχουν άντρες-ανδρείκελα στην παρέα, χωρίς πέος, τους οποίους τους έχουν καμιά φορά να τις προστατεύουν από τα… καμάκια που οι ίδιες λένε μετά ότι δεν τις προσεγγίζουν, ξέρω άβυσσος…), κάτι που αναφέρει και η ψυχολόγος κ. Μίνου [2].

Το ίδιο παράπονο φαίνεται να έχει και η Χριστίνα Κολέτσα, ότι δεν της την πέφτουν πλέον οι άντρες [3] και φυσικά δεν είναι η μόνη [4]. Σε όλα τα παράπονα των γυναικών, το Νο1 είναι ότι όλοι μένουν στο «κοίταγμα» και δεν προσεγγίζουν.

Φυσικά εδώ θα πρέπει να πω ότι δεν είναι πρόβλημα αποκλειστικά των αντρών, έτσι; Δηλαδή οι άντρες προσέγγιζαν από παλιά, δεν περίμεναν φυσικά κανέναν Mystery και κανέναν Style να τους πει να προσεγγίσουν, το έκαναν και το κάνουν ακόμη και σήμερα παντού.

Δεν «έβλεπαν» μόνο στο «The Simpsons» το μέλλον. Τώρα εντάξει ρε παιδιά, να υποστηρίξουμε τους άντρες και ότι η αυτοπεποίθηση μετράει, αλλά αν πήγαιναν τέτοιες φάτσες για πέσιμο, φταίει η γυναίκα μετά που τους απορρίπτει;

Το ότι οι άντρες φοβούνται την απόρριψη, αυτό έχει να κάνει με τις γυναίκες καθαρά. Βλέπεις ότι οι γυναίκες παραπονιούνται ότι δεν τις προσεγγίζουν οι άντρες, αλλά όταν τις προσεγγίσει κάποιος που δεν έχουν στην «πράσινη» λίστα, αμέσως τον «σταμπάρουν» ως μπάζο και φυσικά δεν θέλουν να κάνουν τίποτα μαζί του.

Σε ερώτημα μάλιστα γιατί δεν προσεγγίζουν [5], 10 άντρες απάντησαν ότι λίγο πολύ τους κάνει να μην προσεγγίζουν η απόρριψη.

Και ΟΚ, μπορεί να κρύβουν προβληματικό mindset κάτι τέτοιες απαντήσεις και να θέλει την κούρα του, ωστόσο κάποιες από αυτές τις απαντήσεις, βγήκαν επειδή πολλοί τις έχουν φάει τις χυλόπιτες τους και πλέον φοβούνται ότι η ιστορία απλώς θα επαναληφθεί, με αποτέλεσμα να μην προσεγγίζουν ακόμη και αν δέχονται καθημερινά κοπλιμέντα για την εμφάνιση τους. Και μην σου φαίνεται παράξενο που εμφανίσιμοι άντρες φοβούνται να προσεγγίσουν, ξέρω τι λέω. Μια φορά που βγήκα με έναν τέτοιο τύπο, μου βγήκε η πίστη να του αλλάξω μυαλά.

Για τις γυναίκες που είναι ας πούμε σε ένα μπαρ, οι άντρες που δεν τις γεμίζουν το μάτι, είναι απλά αόρατοι, δεν τους έχουν δει καν, δεν υπάρχουν καν στο μαγαζί.

Και αν τις προσεγγίσουν αυτοί οι άντρες, η αντίδραση τους θα είναι σαν να τις ενοχλεί μια μύγα σε μεσημεριανό τραπέζι. Τα μάτια τους θα «σταθούν» στα αρσενικά που τις έχουν γοητεύσει, για την ακρίβεια ένας από αυτούς και σε αυτόν θα «παίξει» με τα μάτια, ως ότου βαρεθεί (σε περίπτωση που δεν την προσεγγίσει) και κοιτάξει στον αμέσως επόμενο. Γι’αυτό και επιμένω ότι ένας άντρας πρέπει να γίνει αυτός που θα είναι στην λίστα τους, με τον τρόπο που συμπεριφέρεται και χωρίς καν να τις προσεγγίσει.

Το ότι κλαίγονται και μένουν δήθεν μόνες, είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Μου θυμίζει τα κανάλια του σήμερα, που βάζουν «μπιπ» σε παλιές ελληνικές ταινίες και σε λέξεις όπως «βλάκας», «μαλάκας» κλπ, την στιγμή που προωθούν με νύχια και με δόντια την αλλαγή φύλου, κάτι αντί-ρατσιστές που το παίζουν υπέρ των μεταναστών, μέχρι να τους χτυπήσει ο αλλοδαπός την πόρτα (δες την Margherita Scarpellini για παράδειγμα [6]) ή ακόμη τις γυναίκες που το παίζουν όλες παρθένες, την στιγμή που το 90% έχει κερατώσει τον άντρα/γκόμενο της και το υπόλοιπο 10% έχει σκεφτεί να το κάνει.

Είναι μόνες ή δεν τις προσεγγίζει κανείς, γιατί απλά δεν δίνουν εύκολα ευκαιρίες στους άντρες ή φέρονται σαν σκουπίδια αυτούς που δεν γουστάρουν ή δεν θεωρούν 100% αρσενικά (γιατί εκεί τρέμουν να κάνουν μαγκιές γιατί πέφτει σφαλιάρα ή τον σέβονται). Είναι μόνες γιατί απλά φοβούνται τι θα πει η παρέα τους, αν κανονίσουν ραντεβού με κάποιον «ξένο», την στιγμή που έχουν δεκάδες λογαριασμούς σε sites γνωριμιών και ροφούν οτιδήποτε σηκωθεί μπροστά τους όταν είναι μόνες.

Άλλωστε η παραλία της Δυτικής Αχαΐας, δεν «βουλιάζει» από γυναίκες επειδή έχει καθαρά νερά, αλλά επειδή άκουσαν για τις σεξουαλικές ορμές ενός Πατρινού [7].

Ήμουν μπροστά σε περιστατικό «πεσίματος», όπου το καμάκι το έδιωξαν κυριολεκτικά με σπρωξιά οι φίλες του… στόχου, λέγοντας του μάλιστα «Άι πήγαινε από εδώ, αρκετά«. Πείτε μου τώρα, με τι αυτοπεποίθηση να ξανά πάει ο τύπος αυτός σε επόμενο γκρουπ γυναικών;

Και εντάξει, γνωρίζω ότι οι ίδιες διαλέγουν αυτούς που θέλουν, άλλωστε το ίδιο ισχύει και στην φύση, όπου τα θηλυκά δείχνουν επίτηδες άσχημα, για να αποφύγουν το… καμάκι που δεν γουστάρουν [8], αλλά το να είναι τόσος κόσμος μόνος του θα έπρεπε να είναι σπάνιο σε μεγαλουπόλεις, με το πλήθος κόσμου και τις επιλογές που δίνει για να βρεις το άλλο μισό, αλλά και με την ευκολία των γνωριμιών που προσφέρουν τα διάφορα social app.

Οπότε, τι κάνουμε, θα ρωτήσεις, να μην προσεγγίζουμε; Όχι, δεν λέω αυτό. Απλώς να ξέρεις ότι παίζει πολύ υποκρισία από πίσω από ένα αθώο «όχι» των γυναικών. Σίγουρα δεν πρέπει να το παίρνεις της μετρητής και σίγουρα δεν πρέπει να αφήνεις την μάχη στην μέση, θα πρέπει να το τραβάς το παιχνίδι/πέσιμο μέχρι τέλους, μέχρι είτε να πάρεις το τηλέφωνο της, είτε να έρθουν να σε βγάλουν σηκωτό από το μαγαζί.

Πιο πιθανό είναι η γκόμενα να είναι απελπισμένη για σεξ (ή να πήδηξε πριν λίγο 2-3 άγνωστους, έτσι για αλλαγή και μέχρι να βρει κάτι μόνιμο, δεν είναι δα και καμία πουτάνα) και να σου λέει όχι απλά γιατί πρέπει να το πει (για την παρέα, για να δείξει ότι «δεν είναι πουτάνα» κλπ), παρά να έχει μια σχέση και να μην ψάχνεται για κάτι άλλο εκείνη την στιγμή.