Ψιθυριστά και… άλλα!

Ένα ακόμη άρθρο με μερικές ειδήσεις και απόψεις μαζεμένες όλες μαζί.

Ο Πικέ «έριξε» τη Σακίρα με ερώτηση για τον καιρό!

Μπορεί καμιά φορά να κολλάμε, για το πως θα σπάσουμε τον πάγο με μια κοπέλα και τι μήνυμα να της στείλουμε, αλλά όπως θα δείτε, καμιά φορά και η πιο απλή ερώτηση μπορεί να είναι η αρχή μιας σχέσης.

Ο Πικέ για παράδειγμα, αφού πήρε το τηλέφωνο της Σακίρα σε μια συνάντηση τους [1], την ρώτησε -αργότερα- για το τι καιρό έκανε στη Νότια Αφρική, αφού η ίδια ήταν ήδη εκεί και αυτός θα έφτανε λίγες ημέρες μετά. Εκείνη του ανέλυσε με την παραμικρή λεπτομέρεια τον καιρό, εκείνος απάντησε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ωστόσο, κάτι που δεν λένε τα σχετικά άρθρα με την… ατάκα του Πικέ, είναι ότι -κατ’εμέ, η Σακίρα ήδη τον γούσταρε, γι’αυτό και κάθισε να του αναλύσει τον καιρό. Αν δεν τον γούσταρε, δεν θα του έδινε το κινητό της ή ακόμη και αν του το έδινε, θα απαντούσε με κάτι «είναι καλός» και δεν θα του έδινε το «πάτημα» να συνεχίσει.

Η νέα γενιά δεν έχει το πάθος των παλιότερων για να βγει έξω

Σε παλιότερο άρθρο, είχα γράψει ότι η νύχτα «πεθαίνει» και ότι στα νυχτομάγαζα δεν βλέπεις τον κόσμο που έβλεπες παλιότερα. Για αυτό, είχα κατηγορήσει τόσο την κρίση, αλλά και το ότι οι εποχές άλλαξαν, ο κόσμος πλέον προτιμάει να κάθεται σπίτι, να βλέπει υπηρεσίες τύπου Netflix, να «παρτάρει» στα Facebook-ια και άλλα «περίεργα», απέχοντας παράλληλα από το σεξ, ενώ είχα αναφέρει ότι τα νυχτομάγαζα πλέον έχουν γίνει Κ.Ψ.Μ., από τους πολλούς άντρες σε σχέση με τις γυναίκες που υπάρχουν.

Μερικοί είχαν γράψει στα σχόλια ότι λέω μαλακίες και ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται, κλασικές μπαρούφες χωρίς επιχειρήματα και αποδείξεις, βασιζόμενοι -φαντάζομαι- σε κάποιο κλαμπ της περιοχής τους, που θα είδαν να γεμίζει 16χρονα (ή σε κανένα Ladies’ Night). Να όμως που για ακόμη μια φορά, κάτι που διαβάζεις εδώ επιβεβαιώνεται και μάλιστα αρκετό καιρό μετά, κάτι που συνήθως συμβαίνει όταν γράφεις βασιζόμενος σε αυτά που βλέπεις, παρά σε θεωρίες.

Σύμφωνα με το Vice λοιπόν, το Clubbing οδεύει προς το τέλος του για τους σημερινούς 17χρονους [2]. Ενδιαφέρον έχει να διαβάσουμε κάτι που λένε κάποιοι 17χρονοι σχετικά και δείτε πολλές ομοιότητες με αυτά που έγραψα έναν χρόνο πριν (τα bold δικά μου):

Πιστεύω ότι το clubbing οδεύει προς το τέλος του. Δεν νομίζω ότι θα τελειώσει με τη γενιά μου, αλλά σίγουρα πιστεύω ότι θα υπάρξει μια πτώση στην κουλτούρα του clubbing. Ο κόσμος πάντα θα θέλει να παρτάρει, αλλά όπως αλλάζουν όλα, δεν νομίζω ότι τα club θα είναι για πολύ καιρό τόσο πετυχημένα, όσο είναι τώρα.

Νομίζω ότι τα social media έχουν επιτρέψει σε ανθρώπους σαν εμένα –που δεν είναι πολύ του έξω– να έχουν έναν λόγο να μείνουν σπίτι, νιώθοντας ταυτόχρονα συνδεδεμένοι με τη γενιά τους.

Τα ιδανικά πάρτι είναι στο σπίτι. Βγαίνουμε για event και ιδιαίτερες περιστάσεις, αλλά προτιμούμε να μένουμε σπίτι και να βλέπουμε ταινίες, να παίζουμε παιχνίδια και να τρώμε πίτσα. Μας αρέσει να αράζουμε μέσα και να χαλαρώνουμε.

Εννοείται ότι ο κόσμος θα βγαίνει και θα συνεχίσει να βγαίνει, αλλά όχι με τον παλιότερο ρυθμό. Ίσως φταίει το γεγονός ότι αλλάζουν τα γούστα μας, ότι η κρίση θα μας αναγκάσει να έχουμε χρήματα ίσα ίσα για το internet ή γιατί απλά οι παλιότερες γενιές δεν είχαν με τι άλλο να ασχοληθούν και ήταν όλη μέρα έξω.

Μείνε μακριά από τα κοινωνικά «δίχτυα»

Θα έχεις διαβάσει να αναφέρομαι στα κοινωνικά δίκτυα σαν «δίχτυα» και να αναφέρομαι συχνά πυκνά αρνητικά σε αυτά, ωστόσο ο λόγος δεν είναι ότι φοβάμαι την τεχνολογία και την εξυπηρέτηση που μας παρέχει, αλλά επειδή κάτι τέτοιες δραστηριότητες μας επηρεάζουν ψυχολογικά [3], μας ρίχνουν «down» που λέμε (βλέπεις τους άλλους να περνάνε -δήθεν- καλά και να ανεβάζουν την ζωή τους στο διαδίκτυο και αν δεν το έχεις και εσύ, ε, δεν θέλει και πολύ μετά να σε πάρει από κάτω, καταλαβαίνεις).

Σε λίγο καιρό, οι ζωές μας και οι αναμνήσεις μας, θα κρίνονται από τα πόσα likes έχουν στα κοινωνικά «δίχτυα»…

Μάλιστα, σύμφωνα με νέα μελέτη [4], οι πολλές ώρες που οι νέοι περνούν μπροστά από τις οθόνες των κινητών τους, ίσως έχει σοβαρές παρενέργειες, ειδικά στα νέα κορίτσια, σύμφωνα με το βιβλίο «iGen: Γιατί τα σημερινά υπερσυνδεδεμένα παιδιά μεγαλώνουν με λιγότερη επαναστατικότητα, περισσότερη ανεκτικότητα, και λιγότερη χαρά» της Jean Twenge, καθηγήτριας ψυχολογίας στο πολιτειακό πανεπιστήμιο του San Diego. Εξετάζοντας έρευνες σε εθνική κλίμακα, με δεδομένα για πάνω από 500.000 εφήβους στις ΗΠΑ, η Twenge βρήκε πως όσοι περνούν περισσότερο χρόνο στα δίκτυα -χρησιμοποιώντας για παράδειγμα στο κινητό τους το Snapchat, Facebook ή Instagram- είναι πολύ πιο πιθανό να συμφωνήσουν με σχόλια όπως «Το μέλλον μου φαίνεται συχνά ανέλπιδο» ή «Νιώθω πως δεν μπορώ να κάνω τίποτε σωστά».

Και όταν βγαίνει το ίδιο το Fabebook και σου λέει ότι η χρήση του θα μπορούσε να αποβεί επιβλαβής για την υγεία των χρηστών του [5], ενώ πρώην στέλεχος του είπε ότι μας προγραμματίζουν τα κοινωνικά «δίχτυα» και ότι, χάρη σε αυτά, κακοί παράγοντες μπορούν να χειραγωγήσουν μεγάλες ομάδες ατόμων [6], καταλαβαίνεις που πάει το πράγμα.

Πρέπει να βγαίνουμε με τους φίλους μας 2 φορές την εβδομάδα!

Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόμπιν Ντάνμπαρ, ψυχολόγο και διευθυντή της ερευνητικής ομάδας Κοινωνικής και Εξελικτικής Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είναι πως το να βγαίνουν οι άντρες «για μερικά ποτάκια» κάνει πολύ καλό στην υγεία τους. Μάλιστα συνίσταται να το κάνουν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα [7].

Το pickup είναι η καλύτερη μπίζνα

Είναι γνωστά τα ποσά που χρεώνουν οι instructors για να σου διδάξουν τα μυστικά του άντρα-κατακτητή. Και φυσικά εννοείται ότι και η Kezia Noble δεν είναι και κανένα κορόιδο να μείνει απ’έξω, όμορφη είναι, ωραία τα λέει, κονόμα είδε στο θέμα, γι’αυτό και από μοντέλο έγινε instructor και κερδίζει περί τα 4.450 ευρώ την εβδομάδα [8].

Το να βρεις απελπισμένους άντρες, έτοιμους για όλα, είναι ευκολάκι. Δείτε για παράδειγμα την Fiona Bloom, η οποία ήθελε να περάσει το κλιματιστικό της τζάμπα και σου λέει που θα βρω θύμα; Στο Tinder, όπου και προσφέρθηκαν αρκετοί [9].

Αυτήν είναι η Fiona Bloom. Εάν αυτήν μπορεί να βρει κάποιον εύκολα να της κάνει τις αγγαρείες, φαντάσου τώρα μια νεότερη και όμορφη τι δύναμη έχει στα χέρια της (ή στα πόδια της, εξαρτάτε πως το βλέπει κανείς) [Photo: Stefano Giovannini, Via NY Post]

Έτσι λοιπόν, αν πεις σε κάποιον ότι μπορείς να τον κάνεις θεό του έρωτα, σε ελάχιστο χρόνο και μόνο λέγοντας του απλές θεωρίες του στυλ «Οι γυναίκες θέλουν αυτό» και «κάνε εκείνο γιατί είσαι ο άντρας» και μετά αυτός ως διά μαγείας, τσουπ, θα γίνει το απόλυτο είδωλο των γυναικών, μπορείς να τον πείσεις εύκολα και να σου δώσει αδιαμαρτύρητα το παραδάκι.

Αυτό φαντάζομαι θα σκέφτηκε και η δική μας… Kezia Noble (να μην λέμε ονόματα), παραδάκι που δεν πρέπει να πάει χαμένο, γι’αυτό την βλέπεις να έχει ανοίξει σχολή της αποπλάνησης αλλά και του sex (με την σειρά άλλωστε πάνε αυτά), να εμφανίζεται σε εκπομπές κλπ. Σου λέει, γυναίκα είμαι, αλλιώς θα τα πω εγώ στον μελλοντικό πούσι eater, από έναν άντρα. Γι’αυτό και η Kezia Noble χρεώνει 300 λίρες την ώρα, γιατί τα λέει όμορφα.

Απορώ, κάποιος που πήγε σε κάποια από αυτές τις γυναίκες instructors, δοκίμασε μετά να εφαρμόσει τις συμβουλές τους σε αυτές; Έτσι για δοκιμή, τι τον χαλάει να «φερμάρει» την Kezia, 300 λίρες είναι αυτές, να πιάσουν και τόπο και να δει αν δουλεύει το σύστημα.

Βγήκε η άλλη (?) και είπε ότι όποιος γράψει ότι είναι μαλάκας, θα του στείλει photo, ενώ τόνισε ότι οι περισσότεροι είναι μαλάκες από τότε που γεννήθηκαν. Και αντί να την βρίσουν, της απάντησαν. Μετά αν διαβάζεις για απελπισμένους που τους κάνουν ότι θέλουν και ότι φταίνε για τον «αέρα» που πήραν οι γυναίκες, μην απορείς γιατί τα γράφω…

Ποια είναι η γνώμη σου;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.