Μετά την απόρριψη, το βάζουμε στα πόδια;

Η απόρριψη είναι ο μεγαλύτερος φόβος ενός άντρα και αυτό που τον κρατάει πίσω και δεν πηγαίνει να γνωρίσει αυτήν που του αρέσει. Αλλά αν, ας πούμε, πλησιάσει τελικά κάποιος αυτήν που του αρέσει, σε ενδεχόμενη απόρριψη της ποια είναι η επόμενη κίνηση;

Η φυγή, θα έλεγε κανείς. Εγωιστικά και μόνο να το δεις, τότε δεν θα πρέπει να ξανά ασχοληθείς μαζί της και θα πρέπει κοιτάξεις για αλλού. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες στιγμές, που η γυναίκα δεν θέλει να σε απορρίψει, αλλά σε απορρίπτει γιατί… έτσι, δεν το σκέφτηκε καλά.

Ας πούμε πλησιάζεις μια κοπέλα σε ένα μπαρ ή κλαμπ και η πρώτη κίνηση της είναι να σε απορρίψει. Όταν φύγεις ωστόσο, την «πιάνεις» να σε κοιτάζει συνεχώς ή να έρχεται κοντά σου, να πηγαίνει τουαλέτα να φρεσκαριστεί (θα την δεις να έχει πιο έντονα βαμμένα τα χείλη της) ή να παίρνει το κινητό της και να απομακρύνεται και γενικά προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Όχι, δεν είναι τρελή. Απλά δεν σε απέρριψε, κάτι της έκανε να σου απαντήσει έτσι και πλέον το μετάνιωσε. Πιθανών δεν το περίμενε (συμβαίνει συχνά στις ψυχρές προσεγγίσεις, όπου δεν έχει «παιχτεί» κάποιο βλέμμα πιο πριν), ή δεν ξέρει τι θα πει η παρέα της ή ακόμη δεν νιώθει άνετα μπροστά στην παρέα της.

Πολλές φορές παίζει ρόλο και ο «αέρας» που έχεις όταν τις προσεγγίζεις. Αν έχεις πολύ άνεση και θάρρος, τότε κάπως και αυτές κολλάνε. Ωστόσο όταν φύγεις, τότε καταλαβαίνουν ότι ίσως θα έπρεπε να σου μιλήσουν παραπάνω ή ότι είσαι ο ιδανικός γι’αυτές. Ίσως πάλι να είναι κάποιο από τα τεστ της και να θέλει να δοκιμάσει αν όντως σου άρεσε και την θες, ή αν απλά δεν αφήνεις ούτε πουλί πετάμενο που να μην προσεγγίσεις.

Αν λοιπόν δεις κάποια που μόλις προσέγγισες να μην ξεκολλάει τα μάτια της από επάνω σου, να γυρνάει προς το μέρος σου και να σε κοιτάζει, να περνάει από κοντά σου ή να παίρνει το κινητό της ή την τσάντα της και να πηγαίνει κάπου αλλού (είτε έξω από το μαγαζί, είτε στην τουαλέτα), τότε θα πρέπει να δοκιμάσεις ξανά.

Πλησίασε την λοιπόν ξανά και ξεκίνα τον διάλογο μαζί της με κάτι αστείο (όχι όμως γελοίο). Θα δεις που πιθανών να σε θέλει επίσης και να γνωριστείτε. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για γυναίκες του κοινωνικού σου κύκλου, όπου θα πρέπει να ξανά δοκιμάσεις αν δεις κάποια από τα σημάδια που δείχνουν ότι τελικά σε θέλει, αν και εκεί παίζουν περισσότεροι παράγοντες γιατί είπε το όχι αρχικά.