Τελειώνουν τα ψωμιά μας, καρντάσια… (και λίγο μπίρι μπίρι)

Σιγά σιγά, το παιχνίδι στο σύνολο του, φτάνει στο τέλος του…

Ο λόγος είναι η πίεση που βάζει η κοινωνία σε blogs και σελίδες που ασχολούνται με το θέμα «πέσιμο» ή αποπλάνηση γυναικών. Οι απανταχού -«ταυλωμένες» για νταβραντισμένα τεκνά- γυναίκες, δεν θέλουν να υπάρχουν σελίδες που ασχολούνται με το PU.

Κατά καιρούς, έβλεπα διάφορες αναρτήσεις ότι «έπεσε» η τάδε σελίδα του FB, ο τάδε έλαβε κάποιον περιορισμό από το FB και σαν αιτία ήταν κάποιες φεμινίστριες κυρίως, οι οποίες και δεν θέλουν να διαδίδονται τέτοιες θεωρίες. Άκου εκεί να θέλεις να μας γίνεις και alpha male ή να μάθεις πως να αποπλανήσεις κάποια, που ακούστηκαν αυτά. Στον Καιάδα γρήγορα.

Συνήθως κάτι τέτοιες αναρτήσεις τις προσπέρναγα, αφού σκεφτόμουν ότι κάτι θα έκανε αυτός. Μετά είδα την επίθεση που δέχονται κανάλια και blogs που μιλάνε για τις γυναίκες, όπως για παράδειγμα οι «MGTOW» (Men Going Their Own Way [1]). Τους συγκεκριμένους (και τους Έλληνες), από παντού τους κυνηγάνε, ενώ το ίδιο παθαίνει και ο Roosh με το blog «Return of the Kings», ο οποίος για ένα διάστημα, δεν μπορούσε να σταυρώσει affiliate πρόγραμμα και σύστημα σχολίων, όλοι τον έκαναν «πέρα».

Μάλιστα κάπου διάβασα ότι η Google «σνομπάρει» κάπως τις σελίδες που ασχολούνται με το θέμα αυτό και το επιβεβαίωσα μάλιστα ο ίδιος με ένα μικρό test. Η Google απέρριπτε κάποια άρθρα και άρχιζε να τα εμφανίζει μόνον όταν τα μετέφερα κάπου αλλού για δοκιμή. Και να σκεφτείς ότι τα εμφάνιζε άμεσα σε νέα domains αλλά απέφευγε να τα εμφανίσει στο domain που έχω το blog, το οποίο μετράει πολλά χρόνια (κάτι που θεωρητικά παίζει σημαντικό ρόλο σε μια σελίδα). Επίσης το ίδιο μου το επιβεβαίωσε και η ίδια η WordPress για το domain.

Επί της ευκαιρίας, θα πρέπει να σας πω ότι γύρισα πίσω στην wordpress.com, αν δεν το καταλάβατε (καλά δεν έχει σημασία για τους περισσότερους) χωρίς το domain που είχα προς το παρών (thplayerblog.com). Ο λόγος είναι ότι βαρέθηκα τις αναβαθμίσεις και τις ρυθμίσεις του WP, ενώ το domain το κράτησα προσωρινά εκτός γιατί έχω κάποιες ιδέες για να το χρησιμοποιήσω. Ίσως να μην το χρησιμοποιήσω και ποτέ και να κρατήσω το wordpress.com, ώστε όταν αποφασίσω να το αφήσω στην τύχη του, να παραμείνει online και να μην χρειάζεται να ανανεώνω το domain.

Πάντως, μια σκέψη μου είναι η δημιουργία ενός forum ή κάτι σαν ομάδα αποκλειστικά για μέλη. Εκεί θα συζητάμε ακριβώς τι χρειάζεται για να αλλάξει κάποιος και θα περιέχει οδηγίες και συμβουλές για να πετύχει κάποιος που το επιθυμεί, κάποιους βασικούς στόχους. Το blog θα συνεχίσει ως έχει.

Εδώ θα πρέπει να σας πω ότι είναι πολλά θέματα, κυρίως αυτοβελτίωσης, που δεν τα μοιράζομαι στο blog και τα κρατάω για να τα μοιραστώ με λίγους. Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν εκεί και θα καλύπτουν:

  • Την εκμάθηση της γλώσσας του σώματος, ώστε να μπορεί κάποιος να δείχνει αυτό που θέλει κυρίως μέσο αυτής. Επίσης η βελτίωση του τρόπου ομιλίας, ώστε να δημιουργείτε αυτό που οι γυναίκες αποκαλούν «αύρα».
  • Την προσπάθεια βελτίωσης της παρουσίας μας. Θέλουμε μόνο με την παρουσία μας, όταν είμαστε ή μπαίνουμε κάπου, να δείχνουμε αρσενικά, να δημιουργούμε αυτήν την μαγνητική έλξη χωρίς καν να βγάλουμε «κιχ» και οι γυναίκες να μας αντιλαμβάνονται από μακριά. Τα 3 τελευταία χρόνια, έχω δουλέψει πάνω σε αυτό το κομμάτι.
  • Την εκμάθηση της γλώσσας του σώματος των γυναικών, Για να γίνει καλύτερο το παιχνίδι μας, παράλληλα με την γλώσσα του σώματος, θα πρέπει να δούμε και την γλώσσα των γυναικών, όταν θέλουν κάποιον, ώστε να αρπάζεις κάθε ευκαιρία.
  • Η μέγιστη βελτίωση της αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμησης, η απόρριψη κάθε μορφής φοβίας ή ντροπής και ότι άλλο σχετικό αφορά το υποσυνείδητο. Εδώ είναι το δυσκολότερο κομμάτι και γνωρίζω καλά ότι ο κάθε άνθρωπος έχει και διαφορετικά θέματα.
  • Η εξάλειψη κάθε είδους αρνητικής σκέψης. Για να πετύχει το παραπάνω, θα πρέπει να δουλέψεις και αυτό το κομμάτι. Θα πρέπει να περάσεις όλα τα αρνητικά τοίχοι που η κοινωνία σου έχει χτίσει τόσα χρόνια και σε σαμποτάρουν σε κάθε σου προσπάθεια.

Αυτά είναι μερικά από αυτά που μπορούν να βελτιώσουν έναν άνδρα, να τον κάνουν να ξεχωρίζει. Ο λόγος που δεν τα μοιράζομαι στο blog είναι γιατί δεν μπορώ τις ερωτήσεις και τις ίδιες απορίες ξανά και ξανά, αυτό που συμβαίνει στα blogs και forums, όπου η απάντηση σε μια απορία είναι 2 κλικ παρακάτω. Ωστόσο σε ένα μέσο που θα είναι λίγοι, δεν θα έχω πρόβλημα.

11 σκέψεις σχετικά με το “Τελειώνουν τα ψωμιά μας, καρντάσια… (και λίγο μπίρι μπίρι)”

  1. Φιλε Σαρκ, συνέχισε να γράφεις τα άρθρα σου και εμείς θα στηρίζουμε.Υπαρχει πολυς κόσμος που έχει βαρεθει να διαβάζει τις κοινότυπες μ…ιες περί PU των ελληνικών p.u forum και teams(ονόματα δεν αναφέρω γιατί ευνόητους λόγους) και θέλει ποιοτικό και ρεαλιστικό περιεχόμενο στο θέμα της αυτοβελτιωσης.Ειδικα οι καινούριοι που θέλουν να μπουν τώρα στο παιχνίδι μπερδεύονται με αυτά που ακούνε από εδώ και από εκεί (μιλάω από προσωπική εμπειρία ,πριν 2 χρόνια όταν και πρωτοασχοληθηκα)

    Υ.Γ Το φορουμ είναι μια πολύ καλή ιδέα γιατί δίνει την δυνατότητα σε κάποιον να προσεγγίσει κάποιες πτυχές της αυτοβελτιωσης με διαφορετικό τρόπο ακόμα και αν πρόκειται για κάποιον καλα «μυημένο» στο παιχνίδι

    Μου αρέσει!

  2. Φίλε Shark σε διαβάζω τα τελευταία τουλάχιστον 3-4 χρόνια, περιμένω πως και πως το πότε θα κάνεις αυτή την ομάδα, την είχες αναφέρει και αρκετά παλαιότερα έχει κάποια χρόνια σίγουρα. Παρατήρησα ότι έγιναν αλλαγές στην σελίδα σου και στην WP, αλλά για τα άλλα δεν κατάλαβα κάτι.

    Και γιατί όχι να οργανώσουμε κάτι σαν το Men of Style, προσωπικά σπουδάζω το επάγγελμα της Εργοθεραπείας, το οποίο ανήκει και στο κομμάτι της ψυχολογίας και παράλληλα σε διάφορα άλλα όπως και το life coach…..θα ενδιαφερόμουν για μια συνεργασία μαζί σου…Δεν γνωρίζω πως να στείλω mail απο αυτή την σελίδα σε εσένα γιατί απο όσο ξέρω τα διαβάζεις, αλλά περισσότερες πληροφορίες μπορώ απο το FB και αν ενδιαφέρεσαι να το συζητήσουμε.

    Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι κάνεις τρομερή δουλειά και κατε με, αξίζει οικονομική βοήθεια, θα μπορούσες να κάνεις ένα ταμείο και εθελοντικά όποιος θέλει να προσφέρει, με σκοπό να δημιουργηθούν δομές και μεγαλύτερη οργάνωση. Γνωρίζω ότι δεν έχεις σκοπό να να αποκτήσεις χρηματικά ποσά απο αυτό το blog, αλλά σκέψου το σαν επένδυση για κάτι μεγαλύτερο…

    Τα χαιρετίσματα μου,

    Ικαρος93

    Υ.Γ.

    Το θέμα που σου κάνει η google με τα άρθρα που δεν σου επιρτρέπει να ανεβάσεις, είναι επικίνδυνα ανησυχητικό και θα ήθελα να το καλύψεις περαιτέρω αν μπορείς…και αν οχι εδώ τότε στην ποιο προσωπική ομάδα που θα κάνεις!!!

    Μου αρέσει!

    1. Γεια σου Ίκαρε. Δεν το έχω σκεφτεί έτσι, αν βολεύει μπορεί να το κοιτάξω.

      Τώρα για την Google αυτό που κάνει σε αυτά τα sites ή blogs, είναι να μην εμφανίζει τα άρθρα τους στις σελίδες των αποτελεσμάτων της. Εννοείται ότι το επιτρέπει να το κάνουν, δεν μπορεί να το απαγορεύσει η Google εκτός αν γράφεις στο δικό της μέσο (blogger) και αλλάξει τους κανόνες. Επί ένα μήνα που το παρακολουθούσα, για να βρει κάποιος το blog (επειδή μπορώ να δω από τα στατιστικά πως έρχονται οι επισκέπτες), έπρεπε να ψάξει «the player’s blog» στην αναζήτηση. Με καμία άλλη ας πούμε λέξη κλειδί δεν εμφάνιζε το blog στα αποτελέσματα της, κάτι που διάβασα αρχικά σε ένα άλλο blog και με έκανε να το κοιτάξω από περιέργεια. Οπότε, αν δεν το ήξερε κάποιος το blog, απλά δεν το έβρισκε ποτέ.

      Ας πούμε για παράδειγμα γράψει κάποιος «πως να την κανω να με θελει ξανα» (τυχαίο που το είδα μόλις τώρα ότι το έψαξε κάποιος), το Google από την αλλαγή και μετά άρχισε να εμφανίζει και το δικό μου άρθρο, πιο πριν δεν με εμφάνιζε καθόλου, παρότι δεν άλλαξα το παραμικρό στα άρθρα ή την δομή του blog, παρά μόνον το url.

      Επίσης, το domain για κάποιον περίεργο λόγο, δεν εμφάνιζε τις διαφημίσεις, παρότι δεν το έχει μπανάρει η Google. Ότι έλεγαν δηλαδή και οι άλλοι, το είδα και εγώ.

      Μου αρέσει!

      1. Αυτό με το domain δεν εχω ιδέα τι είναι, αλλά γενικά αυτό που λες ισχύει γιατί παλιά με λέξεις κλειδιά που έψαχνα για να ξαναδιαβάσω άρθρα σου, έβρισκα τα πάντα τώρα όχι τόσο. Δεν ξέρω τι τους έχεις κάνει και σε πολεμάνε έτσι είναι παράξενο παντός, πιστεύω απλά λες παραπάνω από όσα πρέπει να ξέρει ο μέσος άντρας….αλλά καλά κάνεις μαζί σου κι εγώ αυτό εχω όνειρο να κάνω και πιο έντονα θα έλεγα 😂.

        Αν θες περισσότερες λεπτομέριες για αυτό που σου είπα για συνεργασία μπορώ να σου στείλω και στο fb.

        Συγνωμη για την καθυστερημένη απάντηση ειχα πολλά τρεχάματα

        Ευχαριστώ.

        Μου αρέσει!

      2. ikaros93 θα το σκεφτώ για την συνεργασία. Γενικά το παθαίνω αυτό, οπότε και έχω συνηθίσει πλέον, πχ παλιότερα κάποια καλόπαιδα μου χακάραν το site και αφού πήγα σε καλύτερο hosting, προσπαθούσαν επίσης να το χακάρουν, ενώ μου έστειλαν και μύνημα (στα Αγγλικά) ότι και αν κάνω, θα συνεχίζουν να με κυνηγάνε. Αλλά μου έκαναν τα 3-2, έπαθα και έμαθα μετά.

        Μου αρέσει!

      3. Καταρχας εγω δεν θα σε πιεσω να κανεις κατι βεβιασμενα η που δεν θέλεις!
        Κάτα δεύτερον να ακούς την καρδιά σου και ούτε εμένα ούτε κανέναν αν το σύμπαν θέλει να γίνει θα γίνει.

        Όχι εγώ ειμαι επώνυμος ( στην πόλη μου τουλάχιστον 😛) και μπορείς να βασιστείς στην εχεμύθεια μου, θα δεις κι από τις πληροφορίες μου, άλωστε σου έχω ξαναστείλει μνμ στο FB στο παρελθόν και με βοηθούσες γενικά τεσπα.

        Έτσι κι αλλιως ούτε εγώ μπορώ στο άμεσο μέλλον να το ξεκινήσω κατι τέτοιο, θέλει πρώτα να τελειώσω την σχολή μου για να έχουμε τα απαραίτητα χαρτιά.

        Αnyway δεν καταλαβαίνω γτ τέτοια συμπεριφορά απέναντι σου ειλικρινά είναι το λιγότερο τραγική θα έλεγα, βοηθάς τόσο κόσμο μόνο που σε διαβάζω ρε φίλε έχω βελτιωθεί, πόσο δεν ξέρω αλλά σίγουρα ως ένα βαθμό.

        Είναι κατά την γνώμη μου απαραίτητη μια πνευματική αλλαγή ανέμου στην χώρα μας, έχω πολλά όνειρα για το μέλλον και ψάχνω να βρω άτομα με αγάπη σε αυτό που κάνουν.

        Μου αρέσει!

  3. File moy epikoinwnise sto mail moy mazi moy an thes kapoia voitheia sxetika me ta tis texnologias!
    Thaymazw ton tropo poy grafeis gia toy tomea soy kai xairomai na se diavazw kai na mathainw pragmata apo esena, alla stin pliroforiki mallon ekanes kopanes…. hahahaha

    Enimerwneis swsta kai gia ta panta ton lao soy kai eyxaristoyme!
    (επειδή μπορώ να δω από τα στατιστικά πως έρχονται οι επισκέπτες) klaiw!!

    En taxei dn diavasa olo to post soy, soy exw steilei ksana sto parelthon mail (nomizw apo to idio me twra) alla pira @@@ response i’ to gmail moy to pige sta ‘stam’

    * ta 2 last fantazomai ta ksereis idi apo ta statistika!! hahahaha)
    ** s’agapaw re kargioli! ❤ :*

    Μου αρέσει!

    1. Μάλιστα. Καταρχάς να σου πω ότι είσαι ρατσιστής και αν ήσουν σε άλλο μπλογκ, θα σε κατηγορούσαν για… παραλήρημα. Επειδή κάναμε 2-3 κοπάνες εκεί πέρα, μας την λες 🙂

      Εδώ θα πρέπει να σου πω ότι αν με περνάς για κάποιον άσχετο, δεν φταις εσύ. Ίσως επειδή αναφέρω κάπου κάπου ότι το τάδε είναι του σατανά κλπ, να με περνάς για κανέναν τσοπάνη που αφήνω τα γίδια να βοσκήσουν όσο εγώ γράψω ένα άρθρο.

      Θα πρέπει να σου πω ότι το πρώτο μου blog το ανέβασα το 2005 και μάλιστα το έγραψα εγώ σε php και το κράτησα μέχρι το 2007 αν θυμάμαι καλά και με εξυπηρέτησε άριστα, παρότι ήταν ψιλό σπαγγέτι ο κώδικας του.

      Σε τι πιστεύεις ότι μπορείς να με βοηθήσεις που εγώ δεν το κατέχω; Σε SEO ή σε ταχύτητα; Σε πληροφορώ ότι το site σκόραρε 95 στα σχετικά sites, ενώ από SEO τα πήγαινε εξίσου καλά.

      Ο λόγος που έγραψα αυτό που έγραψα, είναι επειδή για κάποιον λόγο, πιστεύω ότι η google απλά δεν μου έστελνε επισκέπτες.

      Όταν για παράδειγμα, άρχισα να προσθέτω άρθρα με διατροφή από παλιό blog, το οποίο είχε επίσης καλά views με τα ανάλογα redirects, το google έπειτα από ένα διάστημα έπαψε να μου στέλνει τον κόσμο που έρχονταν σε αυτά τα άρθρα.

      Έτσι λοιπόν, για το διάστημα -που το παρακολουθούσα τουλάχιστον, ο κόσμος έρχονταν μέσο google μόνον όταν έκανε αναζήτηση αποκλειστικά το blog:

      Δες τώρα από χτες για παράδειγμα, πως έρχεται κόσμος και με άλλα ερωτήματα:

      Μεγάλη διαφορά μέσα σε λίγες ημέρες, δεν νομίζεις;

      Πάμε τώρα σε αυτό που ειρωνεύεσαι και μάλιστα λες ότι «κλαις». Πιθανόν να μην έχεις ιδέα από τα στατιστικά της WordPress, αλλά don’t worry, εδώ είμαι να σου μάθω τα βασικά 🙂

      Μπορώ λοιπόν να βλέπω από τα στατιστικά, από ποιο site ήρθε ο επισκέπτης (αλλά και που έκανε κλικ):

      Καθώς επίσης και από ποια χώρα:

      Όπως είδες, βιάστηκες να ειρωνευτείς χωρίς να γνωρίζεις καλά το αντικείμενο. Τώρα για το email που λες, δεν γνωρίζω τι παίχτηκε, μπορεί να κατάληξε στα «σπαμ»

      Σπαμ (spam) όχι «stam» ρε μητσάρα, έλεος δηλαδή, πας να μου την πεις και τεχνολογία και κοπάνες και κλαιω και έτσι και μου λες το σπαμ «stam»; 😉

      Μου αρέσει!

  4. Φίλε Mitso, δεν καταλαβαίνω την συμπεριφορά και το υφάκι σου, αν θες να πεις η να βοήθησεις απλά συνησφερεις με έργα, δεν πουλάς τον εαυτό σου ως ειδικό….
    Άιντε να πούμε τόσο καιρό είχαμε κλειστά σχόλια και δεν μπορούσαμε να αλληλοβοηθιθουμε για κάτι τέτοιους σαν κι εσένα, ελπίζω ο shark να κάνει σύντομα μια περισσότερο vip λίστα ατόμων που με όρους και κανόνες συμπεριφοράς και σεβασμού για ολους, μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί.

    Πρέπει να μάθουμε επιτέλους σεβασμό σε αυτή την χώρα κοροϊδεύουμε τους ξένους για την νοοτροπία τους αλλά μας φάγανε λάχανο για αυτό τους χρωστάμε. Τεσπα δεν θέλω να ανοίξω πολύ την κουβέντα γτ τελειώμω δεν έχουν αυτά τα θέματα, φρόντισε να είσαι περισσότερο σωστός την άλλη φορά, δεν θα πληρώνω εγώ το τίμημα να μην συμμετέχω για εσένα τον αδαή άιντε να πούμε.

    Μου αρέσει!

  5. παρακολουθώ και αλλα 2 σαιτ αλλα τέτοιες επεξηγήσεις δεν τις κανει κανενας (ειναι το χρημα στην μεση)και πραγματικα προσφερεις κοινωνικο εργο με το βημα βημα!.πραγματικα κριμα να μην σε ειχα βρει τοτε που ξεκινησες.(ημουν ο κλασσικος μαλακας που νομιζα τα ηξερα όλα)ένα μεγαλο ευχαριστω από εμενα

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.