Το κλασικό Pickup πέθανε, ζήτω το online παιχνίδι…

Σε προηγούμενα άρθρα είχα αναφέρει ότι το Pickup (ή πέσιμο), έχει αρχίσει να πνέει τα λοίσθια και ότι η «νύχτα» γενικά τελειώνει (περισσότερες γυναίκες θα βρεις για να την πέσεις σε μια ταβέρνα για παράδειγμα, παρά σε ένα μπαρ).

Άλλωστε και οι ίδιες οι γυναίκες το έχουν παράπονο, άσχετα αν δεν θέλουν να τις προσεγγίζουν μέτριοι εμφανισιακά άνδρες.

Θα θυμάστε το τι άκουσα από τους φαν του pickup, ειδικά όταν είπα ότι το pickup σαν άθλημα ξεφτιλίζεται, ειδικά με αυτά που έκαναν κατά καιρούς οι επώνυμοι instructors. Καλά, εδώ αν πεις ότι ο Elon Musk είναι ψιλό-λέρα ή ότι η Apple είναι ΓΤΠ θα σε φάνε, δεν θα τα ακούσεις αν μιλήσεις για το pickup και τους instructors?

Να που όμως για ακόμη μια φορά, έπεσα μέσα. Πλέον το πέσιμο δεν γίνεται, τουλάχιστον από μια μεγάλη μερίδα των ανδρών. Ποιος άλλωστε έχει τον χρόνο να καθίσει να βελτιωθεί και πόσο μάλιστα να νικήσει την φοβία της προσέγγισης;

Πολλά φόρουμ μάλιστα είναι κλινικά νεκρά (για να μην πω σχεδόν όλα), ενώ πολλοί από τους παλιούς παίχτες είτε έχουν εξαφανιστεί, είτε δεν έχουν την όρεξη να βγουν έξω για παιχνίδι καθώς πλέον ασχολούνται με άλλα πράγματα. Έτσι οι νέοι που τώρα μαθαίνουν για το pickup και θέλουν να βγουν με κάποιον πιο έμπειρο για παιχνίδι, βρίσκουν συνήθως τις πόρτες κλειστές.

Πλέον το παιχνίδι έχει επικεντρωθεί στο Facebook ή τα άλλα social media και dating apps. Και όπως δήλωσε και ο Ηλίας Γκότσης, ο οποίος όταν μπήκε στο Survivor 2 είχε 1.000 followers, ενώ τώρα πάνω από 70.000 (έχει σημασία γιατί το τονίζω αυτό): «Οι περισσότεροι φλερτάρουν μέσω social media».

Η νέα γενιά θα αδιαφορεί τόσο πολύ για το πέσιμο, σαν τους Ιάπωνες ένα πράμα, που θα αναλάβουν οι γυναίκες να φτιάξουν pickup κοινότητες και να διοργανώνουν νύχτες πεσίματος…

Πλέον αρκεί να έχεις ένα καλό προφίλ, όπου εκεί δείχνεις ότι είσαι κοινωνικός, έχεις δηλαδή γνωριμίες και να είσαι ψιλό εντάξει εμφανισιακά. Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους, αφού είτε θα σε προσεγγίσει η ίδια, είτε θα είναι πιο ανοιχτή στην προσέγγιση σου.

Το Facebook θα αναλάβει την δύσκολη δουλειά να σε φέρει σε επαφή, ή έστω να σε βάλει στο ραντάρ της, αφού αν είσαι «φίλος» με κάποιον «φίλο» της, ενδέχεται να σε εμφανίσει στην λίστα με τα άτομα που ίσως να γνωρίζει. Και σίγουρα, αν έχεις μια καλή φωτογραφία, θα της κινήσει την περιέργεια να δει το προφίλ σου.

Μόνες τους μας δίνουν tips για το τι ζητάνε στα dating apps.

Φυσικά και εκεί απαιτείται το παιχνίδι, αλλά όχι τόσο. Σίγουρα όταν θα βγεις ραντεβού μαζί της, θα σε ελέγξει για το αν αξίζεις ή όχι, αλλά όχι τόσο όσο αν την προσεγγίσεις σε ένα μπαρ για παράδειγμα, γιατί πλέον θα ξέρει 5 πράγματα για εσένα από το προφίλ σου.

Όπως έχω ξανά αναφέρει, το παιχνίδι αλλάζει γιατί η κοινωνία μας αλλάζει. Και η κοινωνία μας αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, ακολουθώντας τους ρυθμούς της τεχνολογίας. Ίσως αυτήν την ταχύτητα κάποιοι να την έχουν βαρεθεί, γι’αυτό ίσως έχουν αρχίσει να προτιμούν τα «παλιά» κινητά (κάτι που κάνω και εγώ, όπως ανέφερα παλιότερα).

Προβλέπω στο άμεσο μέλλον, να ξανά επιστρέψουν τα κρυφά κανάλια του πεσίματος (ή pickup), μακριά από τα βλέμματα των υποκριτριών φεμινιστριών που όλα τα κυνηγάνε και τα κλείνουν και τις ομάδες του Facebook που μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαγραφούν.

Αυτό δηλαδή που είχε δημιουργηθεί πριν από 20 περίπου χρόνια, που συμμετείχαν μόνον όσοι γνώριζαν και αντάλλαζαν ιδέες και field reports, προβλέπω ότι θα ξανά επιστρέψει.

6 σκέψεις σχετικά με το “Το κλασικό Pickup πέθανε, ζήτω το online παιχνίδι…”

  1. Το γεγονός ότι ακόμη και το online game απαιτεί κάποιου είδος παιχνίδι να έχεις. Όπως είχα πει κ παλιότερα κ βγήκε, πλέον οι περισσότεροι pua instructors έγιναν dating coaches κ ο κόσμος υποθέτω θέλει να μάθει κ το παιχνίδι, την προσέγγιση κλπ. Αυτά δεν θα τα διδάσκουν οι dating coaches γιατί απλούστατα θα πρέπει να τα δείχνουν κιόλας. Οπότε θα πρέπει πάλι να βγαίνει ο κόσμος με άλλους για παιχνίδι.

   Επίσης, το Facebook και τα άλλα social media, κυνηγούν τους πάντες. Ρίχνουν σελίδες αβέρτα, ενώ μέχρι κ τα βιβλία των pua αφαιρούνται από βιβλιοπωλεία τύπου Amazon. Έτσι θα υπάρξει ανάγκη για κάτι κρυφό, σαν τα prive τορρεντ site ένα πράγμα.

   Μου αρέσει!

   1. Κατάλαβα, λίγο μακριά ίσως αυτός ο δρόμος βέβαια, γιατί ο κόσμος πάντα θα προτημάει την εύκολη λύση αρχικά, και μετά θα επιλέξει να μπει στον δύσκολο δρόμο της αυτοβελτιωσης.
    Αυτό που είπες για τα βιβλία δεν το γνώριζα, πάντως αφού γινεται αυτό όντως θα προτιμήσει να βρει αλλού διέξοδο, απλά μέχρι να φύγει η σαβούρα από τα ράφια της Amazon και κάθε βιβλιοπώλη θα πάρει το λιγότερο κάνα χρόνο και μέχρι να κάνουν την αυτοκριτική τους να δουν ότι δεν περνάει η μπογιά τους να το πάρουν απόφαση κλπ, θέλουμε το λιγότερο 2 χρονάκια χαχαχα, ζησε Μαη να φας τριφύλλι. Δεν ξέρω πάλι μπορεί να γίνει και ποιο γρήγορα η τεστοστερόνη του Έλληνα πάντα βαρουσε κόκκινο, δεν είμαστε τυχαία οι ποιο μαμιαδες σε συχνότητα στο sex, οπότε ενδεχομενος να τον οδηγήσει νωρίτερα η ανάγκη για την αναζήτηση.
    Sorry που σε κούρασα με τις υποθέσεις και τις μεταβλητές, απλά μου αρέσει να εξαγω συμπεράσματα όσο γίνεται κοντά στην αλήθεια!

    Μου αρέσει!

 1. Είναι απίστευτο το ό,τι πλέον δεν χρειάζεται καν να βγεις από το σπίτι για να φέρεις γκόμενα. Λίγο tinder, καλές φώτο, έξυπνο bio και είσαι μέσα.
  Το πρόβλημα είναι οτι όσα χρόνια και αν το κάνεις αυτό, οι πραγματικές φοβίες και το approach anxiety φεύγει έξω, στο δρόμο. Προσεγγίζωντας. Όσα τυχόν lays και αν έχεις να «περηφανεύσαι» μέσω του online παιχνιδιού, στο τέλος ίδιος θα είσαι.

  Το ίδιο το pick up σε αλλάζει. Και αυτό απαιτεί ζωντανή αλληλεπίδραση, όχι μια οθόνη.

  Πρόσεξα αυτό που λές για τα βιβλία. Ήταν το The Game- Roosh V. Διέγραψαν επίσης και μερικά άλλα βιβλία του από το Amazon. Το οποίο παραδόξως είχε πολύ σημαντικά πράγματα στο self help. Το διάβασα και μου άρεσε.

  Σου έστειλα email btw

  Μου αρέσει!

  1. Και φαντάσου είναι, σύμφωνα με έρεπνα, πρωταθλήτριες στο sexting οι Ελληνίδες και χωρίς τύψεις. Οπότε το διαδικτυακό παιχνίδι καλά κρατεί.

   Τώρα για το παιχνίδι στο δρόμο ή στα μπαρ, ναι, σε αλλάζει. Όπως σε αλλάζει για παράδειγμα και η προσέγγιση σε mixed sets, σε μεγάλες γυναικοπαρέες, σε γυναίκες που είναι ανάμεσα σε πολύ κόσμο κλπ. Όλα αυτά είναι πράγματα που δεν μπορείς να τα πετύχεις αν δεν αλλάξεις και εσύ και σίγουρα, όχι μέσα από το internet.

   Αλλά ο κόσμος πλέον πηγαίνει προς τα εκεί.

   Το έλαβα το μύνημα σου και σου απάντησα.

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Καλησπέρα σε όλη την παρέα

  Αρχικά, shark να σου πω πως είμαι εδώ και χρόνια αναγνώστης σου και χαίρομαι που δεν παράτησες το site και το κρατάς ακόμη ζωντανό. Θα συμφωνήσω με τη διαπίστωση σου περί στροφής στο διαδικτυακό παιχνίδι αλλά πλέον δε πιστεύω πως έχει πολύ ψωμί. Σίγουρα αποτελεί μια εύκολη λύση καθώς μπορείς να κυνηγήσεις από την άνεση του σπιτιού σου, σε συνδυασμό και με την πτώση του night game και γενικότερα της νυχτερινής ζωής όπως επισημαίνεις, αποτελεί και πρακτική λύση. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος πως στις μέρες μας δεν έχει αποτελέσματα καθώς οι γυναίκες δεν ανταποκρίνονται πια. Με το πουτανόμετρο να έχει βαρέσει κόκκινο στο instagram, τα likes να είναι στα ύψη και το photoshop να έχει πάρει φωτιά, όλες μα όλες την έχουν δει kim kardashian. Αν προσθέσουμε επίσης και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι άντρες την έχουν δει «γύπες» και χώνονται αβέρτα, αυτό έχει ως συνέπεια να διαταραχθούν οι ισορροπίες και το κάθε μπάζο που μπαίνει στο fb ή στο Insta να βλέπει και από 4-5 μυνηματάκια κάθε μέρα. Καλά… για τις μουνάρες δε το συζητώ. Ζουν το όνειρο τους. Επειδή απέχω από την ενεργό δράση αρκετό καιρό λόγο σχέσης, δεν έχω εμπειρική άποψη αλλά, ακούω καθημερινά παράπονα ότι οι γκόμενες δε κάθονται πλέον από fb, ότι δεν απαντάνε καν πολλές φορές και στην καλύτερη να τσιμπήσεις καμιά απελπισμένη ή σαβούρα και αυτό με δυσκολία. Και όταν τα ακούς αυτά και από εμφανίσιμους άντρες που έτρωγαν συστηματικά από τα social, τα σχόλια αποκτούν άλλη βαρύτητα. Πρόβλεψη μου είναι ότι και το ιντερνετικό παιχνίδι θα σβήσει και έχω περιέργεια να δω μετά τι θα γίνει. Θα επιστρέψουμε στα προξενιά;;; Τέλος στην επαρχία δε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και πολύ γιατί η κοινωνία είναι κλειστή και θα φας εύκολα κάρτα. Σε αυτό μπορεί να στο επιβεβαιώσει και ο Ikaros που είναι από τα μέρη μου (είχαμε μιλήσει πριν 2 χρόνια εδώ, αλλά δε θυμάμαι τη nickname είχα).
  Τώρα όσο αναφορά το γεγονός ότι το pick up ξεφτιλίζεται, διάβασε αυτό. Έχω ένα φιλαράκι που αν και είναι χαριτωμένος (άσχημο δεν τον λες) έχει βγάλει αράχνες από κάτω του. Ε λοιπόν μια μέρα άρχισε να λέει ότι σε όποια στέλνει του μιλάει και ότι θα φάει πολύ πράμα. Για να μη στα πολυλογώ, μας εμπιστεύτηκε ότι πλήρωσε κάποια μαθήματα σε μια σχολή (δεν αναφέρω όνομα για ευνόητους λόγους) και έμαθε τα «μυστικά» του «επαγγέλματος». Λοιπόν, το αποτέλεσμα ήταν μια τρύπα στο νερό και το μόνο που κατάφερνε ήταν να γίνει ρεζίλι στο τέλος σε όλες τις περιπτώσεις. Επίσης κέρδισα και ένα κέρασμα σε ταβέρνα, γιατί είχαμε βάλει στοίχημα πως με τις μλκιες που στέλνει δε πρόκειται να μπει πουθενά.
  Συνέχισε την καλή δουλειά που κάνεις παρουσιάζοντας τα πράγματα ωμά όπως είναι.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.