Πίστευε, αλλά ερεύνα

Ας μιλήσουμε και λίγο για το παιχνίδι και την γυναικεία ψυχολογία.

Αν ψαχτείς για το παιχνίδι και την αυτοβελτίωση -σου, το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς χάρτη για να βρεις τι πραγματικά ισχύει (σαν τις δίαιτες ένα πράμα). Στην αναζήτηση σου, αλλά και στις συζητήσεις σου με άλλους άντρες/παίχτες/PUA, το σίγουρο είναι ότι θα χαθείς ή θα καταλήξεις να «κολλήσεις» με όποια θεωρία έρχεται πιο κοντά στα δικά σου πιστεύω.

Όταν άρχισα και εγώ το ταξίδι της αυτοβελτίωσης, έβρισκα συνεχώς μπροστά μου τέτοιες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, όταν άκουγα ότι οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την εμφάνιση ή τα χρήματα σε έναν άντρα αλλά για τον εσωτερικό του κόσμο και μόνο, αλλά οι πλούσιοι ή οι εμφανίσιμοι πάντοτε είχαν γυναίκες να τους θέλουν σαν τρελές, τότε έπρεπε να το ψάξω.

Όταν πάλι άκουγα ότι οι γυναίκες θέλουν μόνο εμφανίσιμους, αλλά τις έβλεπα με κάποιους που εμείς αν ήμασταν γυναίκες ούτε που θα κοιτούσαμε, τότε έπρεπε να το ψάξω.

Όταν άκουγα ότι οι γυναίκες δεν γουστάρουν τα «καλά παιδιά», αλλά έβλεπα ότι τα περισσότερα «καλά παιδιά» ή beta να ήταν είτε παντρεμένοι, είτε είχαν σχέση με κάποια, είτε πάλι ήταν σε παρέες με γυναίκες (άσχετα αν έκαναν κάτι ή όχι), τότε έπρεπε να το ψάξω.

Όταν μου έλεγαν ότι οι γυναίκες δεν πρόκειται ποτέ να προσεγγίσουν κάποιον άντρα, μιας και ο άντρας είναι κυνηγός, αλλά ήμουν παρών σε 4 περιπτώσεις που μια γυναίκα ήρθε στην παρέα μας για να γνωρίσει κάποιον, τότε έπρεπε να το ψάξω.

Όταν μου έλεγαν ότι για να γίνεις καλός στο παιχνίδι, θα πρέπει να κάνεις πολλές προσεγγίσεις και να διαβάσεις μπόλικο υλικό και εγώ -πριν χρόνια- που είχα περί τις ~100 προσεγγίσεις στο ενεργητικό μου τότε, όταν προσέγγισα μια κοπέλα και προσπαθούσα να την «παίξω», ξάφνου πέρασε από δίπλα μας ένας τύπος που έδειχνε για μεγάλη «αλήτρα» και η τύπισσα τον κοίταγε σαν να έβλεπε μπροστά της κανέναν επώνυμο και δεν ξεκόλλαγε τα μάτια της από επάνω του, τότε, κατάλαβες, έπρεπε να το ψάξω κάπως καλύτερα.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με ευκολία, για να αποφύγουμε έτσι τις πολλές θεωρίες και αναλύσεις, είναι ότι τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες, βαθιά μέσα μας δεν διαφέρουμε και πολύ από τους προγόνους μας που έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν.

Τα ένστικτα των προγόνων μας βρίσκονται γραμμένα μέσα μας. Για παράδειγμα, οι γυναίκες τόσο στην Αμερική, όσο στην Ευρώπη και στην Ανατολή, θα σε «τεστάρουν» το ίδιο. Όχι επειδή μαζεύτηκαν όλες μαζί πριν από δεκάδες χρόνια και το αποφασίσανε, αλλά επειδή είναι βαθιά μέσα τους γραμμένο αυτό και είναι κάτι που θα το αναλύσω παρακάτω.

Το ίδιο και οι άντρες. Μπορεί πλέον να μην ήμαστε στον μεσαίωνα όπου έπρεπε με το σπαθί να λύσουμε τις διαφορές μας για κάποιο γκομενάκι, αλλά μια χαρά σπάμε τα μούτρα ο ένας τον άλλο σε κάποιο μπαρ για μια γυναίκα. Μπορεί να μην ήμαστε σε κάποια φυλή ινδιάνων και να έχουμε επάνω μας φτερά και χρώματα για να ξεχωρίσουμε σαν αρχηγοί ή ικανοί πολεμιστές, αλλά μια χαρά γεμίζουμε το σώμα μας με τατουάζ και καμαρώνουμε σαν παγόνια στην παραλία. Μπορεί να μην ήμαστε στο φαρ ουέστ και να πυροβολήσουμε όποιον μας την «βγει» για να σπέρνουμε έτσι τον τρόμο στο πέρασμα μας, αλλά μια χαρά «χτυπάμε» τα βάρη στο γυμναστήριο για να δείξουμε πιο brutal.

Επίσης δεν διαφέρουμε και από τα ζώα και επειδή δεν μπορούμε να μελετήσουμε τους προγόνους μας, μπορούμε μελετώντας τα ζώα, να βρούμε περισσότερες λύσεις στις απορίες μας περί έλξης, από τι αν διαβάζαμε δεκάδες βιβλία για την σαγήνη και το φλερτ.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το παγόνι, όπου στην PU κοινότητα έχει αναφερθεί χιλιάδες φορές (peacock). Ένα αρσενικό παγόνι θα δείξει τα φτερά του στο θηλυκό με σκοπό να την κερδίσει. Το περίεργο εδώ είναι ότι, ενώ το πιο φανταχτερό παγόνι είναι και αυτό που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ελκύσει ένα θηλυκό, μπορεί να προσελκύσει και τους θηρευτές του το ίδιο εύκολα.

Το ερώτημα που μπορούμε να θέσουμε είναι το εξής. Γιατί το θηλυκό παγόνι επιλέγει το πιο φανταχτερό αρσενικό, το οποίο κινδυνεύει πολύ περισσότερο από τι το beta (ή λιγότερο φανταχτερό) παγόνι; Το ίδιο ισχύει και στις γυναίκες. Γιατί μια γυναίκα ελκύεται περισσότερο από έναν μυώδη άντρα από τι έναν άντρα που δεν έχει κάτι να παινέψει από το σώμα του; Γιατί οι γυναίκες ελκύονται από τους σκληρούς τύπους, που όπως το παγόνι, κινδυνεύουν αν όχι να τους «φάνε», να μπουν σε φυλακή ή να την «κάνουν» με κάποια άλλη γυναίκα, από τι τον «καλούλη» άντρα;

Δεν θα ήταν καλύτερα αν το θηλυκό παγόνι έμενε με το beta παγόνι, το οποίο είναι και πιο σίγουρο ότι θα μείνει δίπλα της να προσφέρει τροφή; Αντιστοίχως οι γυναίκες δεν θα ήταν πιο σίγουρες αν έμεναν με τον beta άντρα, ο οποίος θα έμενε πιστός δίπλα της και θα ήταν πάντα κοντά της ότι και αν συνέβαινε;

Ή αντί μια γυναίκα να διαλέξει τον φανταχτερό τύπο, τον «μπρατσό» με τα τατουάζ, γιατί δεν διαλέγει ας πούμε τον εύσωμο, ο οποίος -δείχνει ότι μπορεί να- έχει χρήματα;

Το ίδιο κάνουν και οι γυναίκες. Για να τραβήξουν την προσοχή του καλύτερου ή πιο ισχυρού αρσενικού, προσέχουν την διατροφή τους, γυμνάζονται, βάζουν ψεύτικα στήθη, εντυπωσιακά οπίσθια, έντονο μακιγιάζ και κραγιόν κλπ. Όσο πιο εντυπωσιακή είναι μια γυναίκα, τόσο πιο ισχυρό αρσενικό μπορεί να κερδίσει.

Γιατί λοιπόν ένας άντρας διαλέγει μια εντυπωσιακή γυναίκα, που είναι και πιο «επικίνδυνη» να του φύγει με κάποιον άλλο πιο εντυπωσιακό και δεν διαλέγει την εύσωμη αλλά πιο σίγουρη; Γιατί ένας άντρας ερωτεύεται πιο εύκολα μια γυναίκα με μεγάλο στήθος ή εντυπωσιακά οπίσθια;

Βλέπουμε λοιπόν ότι για να υπάρξει η έλξη, θα πρέπει και τα δυο φύλα να δείξουν κάτι το εντυπωσιακό. Αν δεν υπάρχει κάτι εντυπωσιακό από την κάθε πλευρά, κάτι που το αντίθετο φύλο βρίσκει σέξι δηλαδή, τότε είναι δύσκολο να υπάρξει έλξη. Δεν μπορεί να πάει δηλαδή το beta παγόνι και να περιμένει να ελκύσει το θηλυκό έτσι εύκολα και αυτό είναι κάτι που θα δούμε καλύτερα και παρακάτω.

Για την γυναίκα, ένας άντρας που είναι δυνατός, που έχει κάποια χαρακτηριστικά που η ίδια βρίσκει σέξι, της δείχνει ότι έχει δυνατά γονίδια. Και αν ένας άντρας είναι όμορφος, δυνατός, ηγέτης κλπ, της δείχνει υποσυνείδητα ότι και τα παιδιά τους θα πάρουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Ένας άντρας που είναι beta, της δείχνει ότι και τα παιδιά τους θα είναι beta, οπότε θα κοιτάξει να βρει το καλύτερο δυνατό αρσενικό. Αν δεν το βρει και μόνον τότε, θα κοιτάξει να διαλέξει από τις άλλες επιλογές που μπορεί να έχει πρόσβαση, ώστε να γίνει μητέρα.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις όπου τα παιδιά των beta δεν ήταν καν δικά τους και ήταν από άλλους άντρες, βλέπουμε δηλαδή ότι η επιλογή του δυνατού αρσενικού να ισχύει και μέσα στον γάμο.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα θηλυκά παγόνια θα επιλέξουν το αρσενικό που δείχνει πιο εντυπωσιακό. Γιατί θα γεννήσει επίσης εντυπωσιακά παγόνια. Ο μυώδης άντρας θα δώσει τα γονίδια του και στα παιδιά του. Ο όμορφος άντρας θα κάνει όμορφα παιδιά. Όσα περισσότερα σέξι χαρακτηριστικά έχει ένας άντρας, τόσες περισσότερες επιλογές από γυναίκες έχει. Αυτός είναι και ο λόγος που έκανα αναφορά για το «πλήρες πακέτο» που θεωρούνται κάποιοι αρκετά εμφανίσιμοι και επώνυμοι άντρες.

Οι άντρες αυτοί, που έχουν το πλήρες πακέτο δηλαδή, πάντοτε ξεχώριζαν στα μάτια όχι μόνο των γυναικών, αλλά και των υπολοίπων, σαν τα λιοντάρια με την έντονη χαίτη που ξεχωρίζουν για την χάρη τους από τα υπόλοιπα αρσενικά και γίνονται οι αρχηγοί της αγέλης.

Παλιότερα οι άντρες αυτοί ήταν οι καλύτεροι πολεμιστές. Οι beta κάθονταν στις σκηνές για να ετοιμάσουν φαγητό για τους πολεμιστές ή τους κυνηγούς. Οι άντρες αυτοί δεν ήταν ικανοί να προστατεύσουν την φυλή και μαζί με τις γυναίκες, βασίζονταν στα δυνατά αρσενικά για την επιβίωση τους.

Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν οι Αποθέτες, όπου σύμφωνα με τον μύθο εκεί πετούσαν τα προβληματικά παιδιά που δεν θα γίνονταν πολεμιστές ή ικανοί πολίτες.

Στον στρατό, οι ικανοί στρατιώτες είναι αυτοί που θα πολεμήσουν, ενώ οι υπόλοιποι (με Ι3+) κάνουν μόνον για τις δουλειές του στρατοπέδου.

Στο σχολείο, οι πιο ικανοί θα συμμετείχαν σε κάποια αθλητική ομάδα, όπου τα κορίτσια θα γοητευόντουσαν περισσότερο με αυτούς, παρά από το «φυτό» που ενώ μπορεί να ήταν και ο καλύτερος της τάξης του, δεν είχε κάτι το εντυπωσιακό επάνω του, ώστε να τραβήξει την προσοχή από τα θηλυκά.

Έτσι οι άντρες αυτοί, οι beta δηλαδή, από το σχολείο καταλαβαίνουν ότι κάτι έχουν ή καλύτερα, κάτι δεν έχουν και δεν μπορούν να τραβήξουν την προσοχή των γυναικών. Αν έτυχε ποτέ να πας σε κάποια παρέα για να χαιρετήσεις ας πούμε κάποιον γνωστό σου και ήταν και γυναίκες μαζί, αν οι γυναίκες γύρισαν το βλέμμα τους, σε κοίταξαν μερικά δευτερόλεπτα και μετά έστρεψαν την προσοχή τους αλλού, τότε αυτό σημαίνει ότι για εκείνες τις γυναίκες δεν σήμαινες απολύτως τίποτα ή απλά δεν βρήκαν κάτι το εντυπωσιακό επάνω σου.

Οι γυναίκες αναγνωρίζουν το alpha male και γενικά την ιεραρχία των αρσενικών σε μια παρέα.

Γι’αυτό και οι άντρες με σκληρά χαρακτηριστικά, με σημάδια, ακόμη και αυτοί που πίνουν ή/και καπνίζουν, υποσυνείδητα δείχνουν στις γυναίκες ότι είναι οι ικανοί, αυτοί που τολμούν αλλά και μπορούν να τα βάλουν με κάτι και να νικήσουν. Γι’αυτό και στο σχολείο όσοι κάπνιζαν από μικροί ή έπιναν, εντυπωσίαζαν τα κορίτσια περισσότερο από κάποιον που δεν έπινε ούτε χυμό (και μπορεί να τον φώναζαν και «φλώρο» όλοι, άσχετα αν μέσα τους όλοι γνώριζαν ότι το κάπνισμα ή τα ναρκωτικά σκοτώνουν).

Γι’αυτό και οι «αλήτες», αυτοί που πήγαιναν κόντρα σε αυτό που ήθελε η κοινωνία, είχαν και την μερίδα του λέοντος στις γυναίκες. Γιατί, μπορεί να μην πήγαινε να πολεμήσει όπως οι πρόγονοι του, έδειχνε όμως ότι δεν μασάει, ότι είναι ο σκληρός τύπος που οι πρόγονοι του θα λάτρευαν να πολεμάει για αυτούς και αφού δεν έχει πάθει τίποτα από το κάπνισμα, τα ναρκωτικά, τις μανούρες κτλ, είναι ο «εκλεκτός» της φυλής. Αν σου φαίνεται περίεργο, γιατί το καλό παιδί να μην έχει τα ίδια ποσοστά επιτυχίας στις γυναίκες, κατηγόρησε τα ένστικτα που λέγαμε παραπάνω και που υπάρχουν όπως είπα ακόμη μέσα μας.

Παρατηρώντας περισσότερο τα ζώα, βλέπουμε ότι εκεί που η φύση στάθηκε σκληρή σε κάποια αρσενικά, αυτά έβρισκαν τρόπους ώστε να μιμηθούν τα ισχυρά αρσενικά και να βρουν έτσι με την σειρά τους ταίρι ή απλά να επιβιώσουν. Αλλά η φύση έχει εφαρμόσει και κάποιες «δικλίδες» ασφαλείας, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση τα alpha αρσενικά να μπερδευτούν με τα beta, όσο και αν τα 2α προσπαθούν. Γενικά η φύση είναι κάπως σκληρή στα αδύναμα αρσενικά.

Για παράδειγμα τα λιοντάρια δεν μπορούν να αναπτύξουν μεγάλη χαίτη για να κοροϊδέψουν τα θηλυκά ή τα άλλα λιοντάρια της αγέλης, κάτι που ισχύει και για τα παγόνια. Τα αδύναμα άλογα δεν μπορούν να διανύσουν τις ίδιες αποστάσεις με τα δυνατά, όσο και αν προσπαθούν και κουράζονται εύκολα.

Αυτό το video δείχνει καθαρά την διαφορά ανάμεσα στα λιοντάρια. Παρότι πιο δυνατά από τις ύαινες, αυτές έχουν γραμμένα κάπως τα λιοντάρια της αγέλης, αρσενικά και θηλυκά, ως ότου κάνει την εμφάνιση του το alpha male. Ο τρόπος που κάνει την είσοδο του και ο τρόπος που φεύγουν οι ύαινες όταν το βλέπουν, με εντυπωσιάζει ακόμη και μετά από τόσα χρόνια. Αν σοκαρίστηκες από τις σκηνές, λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά διαβάζεις λάθος blog.

Το ίδιο ισχύει και για τις γαζέλες. Υπάρχει μια θεωρία που θέλει τις αρσενικές γαζέλες να χοροπηδάνε όταν δουν τα λιοντάρια να πλησιάζουν. Αυτό δεν το κάνουν ώστε τα λιοντάρια να κυνηγήσουν αυτά που είναι και πιο γρήγορα, να θυσιαστούν δηλαδή ώστε να βρει χρόνο και να ξεφύγει το υπόλοιπο κοπάδι, δεν είναι Αμερικάνικη ταινία η φύση, λυπάμαι.

Αυτό το κάνουν για να δείξουν στα λιοντάρια ότι πρόκειται για το alpha αρσενικό, το οποίο είναι το πιο γρήγορο της αγέλης και δεν πρόκειται να το πιάσουν εύκολα. Τα λιοντάρια αναγνωρίζουν ότι είναι χαμένος κόπος και πάνε έτσι στις beta-αδύναμες γαζέλες, αλλά αυτό είναι κάτι που το βλέπουν και οι θηλυκές γαζέλες. Έτσι ξεχωρίζουν τα δυνατά αρσενικά στα μάτια τους, τα οποία αρσενικά έχουν και την μερίδα του λέοντος στην αναπαραγωγή, την ώρα που οι beta γαζέλες γίνονται οι ίδιες μερίδα στα λιοντάρια. Η φύση είναι σκληρή, το ξέρω.

Μπορεί η φύση να μην έχει πλαστικούς χειρούργους, έχει όμως την τέχνη να μιμείται. Για παράδειγμα υπάρχουν φίδια που έχουν επάνω τους χρώματα που συναντάς στα επικίνδυνα φίδια ή που μιμούνται επικίνδυνα φίδια, ώστε να περνιούνται για τέτοια, αλλά και πολλά ακόμη ζώα που μιμούνται άλλα πιο επικίνδυνα ζώα, ώστε να ξεγελούν τους θηρευτές τους.

Θα μπορούσαμε να πούμε εδώ ότι εμείς δεν είμαστε γαζέλες, ούτε λιοντάρια. Έχουμε τους πλαστικούς χειρούργους, τα εμφυτεύματα, τα «ντρόγκια» που μπορούν να μας κάνουν το ίδιο ελκυστικούς με ένα alpha male ή μπορούμε με γένια, τατουάζ και μπράτσα να δείχνουμε σαν alpha αρσενικά, όπως τα άκακα ζώα που μιμούνται τα πιο «brutal» ζώα.

Δεν έχεις άδικο, αλλά όπως είπα παραπάνω, η φύση έχει βάλει κάποιες δικλίδες ασφαλείας, ώστε να αποφεύγονται όσο είναι δυνατόν τέτοια «λάθη» και έτσι το θηλυκό να επιλέξει το πραγματικό αρσενικό για την αναπαραγωγή, αυτό που αξίζει δηλαδή και δεν είναι fake.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τις γαζέλες. Μπορεί η beta γαζέλα να χοροπηδήσει και αυτήν όπως η alpha, αλλά γρήγορα θα κουραστεί και το μάτι του λιονταριού θα το καταλάβει και θα την κυνηγήσει για έναν καλό μεζέ.

Μπορεί το ζώο που μιμείται ένα άλλο ζώο να προσπαθήσει να τρομάξει τον κυνηγό του, αλλά αν αυτός δεν φύγει και συνεχίσει καταπάνω του, γρήγορα θα αποκαλυφθεί η απάτη του, αφού δεν θα έχει κάτι άλλο να δείξει και θα καταλήξει να γίνει μεζές.

Το ίδιο ισχύει και για την γυναίκα. Μια γυναίκα, ειδικά μια έμπειρη γυναίκα, δεν θα αργήσει να αναγνωρίσει έναν fake άντρα, έναν άντρα που παριστάνει τον σκληρό ή τον παίχτη ενώ δεν είναι. Και γι’αυτό και πολλοί PUA έχουν ζόρια να «χτυπήσουν» τέτοιες γυναίκες, αλλιώς θα βλέπαμε PUAs και dating instructors να βγαίνουν ραντεβουδάκια με επώνυμες και δυναμικές γυναίκες, κάτι που δεν ισχύει (αν κάνω λάθος διόρθωσε με).

Αυτό το video το έβαλα για να δείξω ότι ακόμη και ο Style, ο οποίος είχε ανακηρυχθεί ως ο top PUA κάποιο διάστημα, δεν προκαλεί καμία έλξη στην Jessica Alba, άσχετα αν αυτός που ανέβασε το video γράφει ότι την «χτύπησε», καμία σχέση.

Εδώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε την τεχνική «fake it till you make it» ή απλά να εφαρμόσουμε κάποιες alpha male τεχνικές που διαβάσαμε κάπου ή είδαμε σε κάποιο video.

Μπορεί ένας άντρας να προσπαθήσει με fake κόλπα να δείξει ότι είναι αρσενικό, αλλά υπάρχουν δεκάδες κινήσεις του, αντιδράσεις, μορφασμοί που δεν μπορεί να κρύψει, γιατί έτσι είναι φτιαγμένος και η γλώσσα του σώματος δεν ψεύδεται. Όπως η γαζέλα δεν μπορεί να κρυφτεί ότι είναι beta, άσχετα αν παριστάνει το alpha male, όπως ένα άλογο δεν μπορεί να κρύψει ότι είναι αδύναμο, έτσι και ένας άντρας δεν μπορεί να κρύψει ότι έχει φοβίες, αδυναμίες ή υστερεί κάπου.

Γι’αυτό και όταν πάει ένας beta και προσπαθεί να ρίξει κάποια γυναίκα, χρησιμοποιώντας τεχνικές που διάβασε κάπου, αυτό του βγαίνει άσχημα και οι γυναίκες τον αποκαλούν περίεργο ή ανώμαλο. Οι γυναίκες λένε ανώμαλους ή περίεργους τους άντρες που πάνε με τρόπο που πάει κόντρα σε αυτό που δηλώνει το στυλ τους. Δεν μπορεί το στυλ κάποιου να δηλώνει ας πούμε μαμάκια και να πάει με στυλ mode one, θα φάει άκυρο που θα του κάτσει άσχημα για μέρες.

Είναι σαν να δίνεις ένα Καλάσνικοφ σε ένα μικρό παιδί ή να δίνεις το τελειότερο όπλο σε κάποιον που τρέμει αν του υψώσεις την φωνή και να του πεις να πάει να πολεμήσει τους τζιχαντιστές.

Δίνω μεγάλη σημασία στα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Πιστεύω ότι είναι μία από τις δικλίδες ασφαλείας που μας παρέχει η φύση για να επιβιώσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις κάποιον γνωστό, ο οποίος μπορεί να έμπλεξε κάποτε με «παρέες» και άλλαξε η εμφάνιση και η συμπεριφορά του, έγινε πιο σκληρός από το «καλό παιδί» που τον ήξερες κάποτε.

Ή είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή κάπου θα συνάντησες κάποιον τύπο, ο οποίος έδειχνε ότι έχει την φασαρία στο αίμα του ή ότι έδειχνε για άτομο νευρικό ή/και επικίνδυνο και σίγουρα θα απέφυγες να συναναστραφείς μαζί του ή θα το έκανες με δυσκολία.

Πιστεύω ότι είναι η ασφάλεια που μας παρέχει η φύση, μας δείχνει το ποιόν κάποιου, ώστε ή να μην μπλέξουμε μαζί του ή να τον εμπιστευτούμε, αναλόγως το άτομο και την περίσταση.

Αριστερά ο Marlboro man, δεξιά ο Pajama Boy. Φαντάσου αν ήσουν σε μια έρημη πόλη, σαν τις ταινίες με τα ζόμπι που είναι της μόδας τελευταία και έπρεπε να επιλέξεις με ποιον και που θα πας, ποιον από τους δύο θα εμπιστευόσουν να σε οδηγήσει και γιατί;

Φυσικά υπάρχει και εδώ η ψευδαίσθηση καμιά φορά που μπορεί να δεις κάποιον που να δείχνει για «δολοφόνος», αλλά να είναι πολύ καλός και ήσυχος όταν τον γνωρίσεις και δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του, με τον χαρακτήρα του. Εδώ πιστεύω κολλάει η τεχνική που χρησιμοποιούν τα λιγότερο δυνατά ζώα, ώστε να μοιάζουν με τα πιο επικίνδυνα και να διώχνουν τους εχθρούς τους.

Αυτό είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά που «πιάνουν» τα ραντάρ των γυναικών από μακριά, χωρίς καν να μιλήσουν με έναν άντρα. Και το pickup δεν το αλλάζει αυτό. Μπορεί για παράδειγμα να προσπαθείς να μάθεις «Pickup», αλλά ενώ βελτιώνεις την επικοινωνία σου, συναντάς τοίχο.

Για παράδειγμα, συναντώ κάποιους τύπους που ασχολούνται χρόνια με το pickup και παρότι προσπαθούν, εξωτερικά δείχνουν τα ίδια τυπάκια που ήταν και όταν ξεκίνησαν, ακόμη δείχνουν για τους beta, τους nerd ή τα «φυτά». Εξωτερικά, δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό, παρά τα χρόνια προσπαθειών στην αυτοβελτίωση.

Το θέμα με το πως δείχνεις σαν άντρας εξωτερικά, άρχισα να το ψάχνω όταν άκουγα από γυναίκες να κρίνουν άλλους άντρες λέγοντας «ο μαλάκας» ή «ο μαμάκιας». Όταν τις ρωτούσα γιατί τον λένε έτσι, μου απαντούσαν «μα δεν τον βλέπεις πως είναι;». Και οι τύποι ασχολούνται με το παιχνίδι και την αυτοβελτίωση για καιρό, ενώ ήξεραν να ντύνονται και έβγαιναν πάντα στην «πένα».

Ας δούμε ακόμη ένα παράδειγμα, προτού κλείσω -επιτέλους- το άρθρο. Στο παρακάτω video, το οποίο είναι από την ταινία «φυλακές ανηλίκων«, μπορούμε να δούμε πως απλά κοιτάζοντας κάποιους, καταλαβαίνουμε αν είναι beta, σκληρός άντρας ή alpha male. Φανταστείτε να επέλεγε ο σκηνοθέτης να κάνουν το gay ζευγάρι ο Νίκος Τσαχιρίδης (ο αρχιφύλακας ή ο «θεός» της φυλακής) και ο Γιώργος Πετρόχειλος (το «λιοντάρι» του θαλάμου), θα γέλαγαν μέχρι και οι καθαρίστριες των φυλακών.

Δείτε πόσο «σκληροί» δείχνουν και οι δυο τους (ειδικά ο «θεός» που σπάει κόκκαλα), σε σχέση με τους άλλους ηθοποιούς. Φαντάσου ότι είσαι σε αυτήν την φυλακή. Ποιον θα φοβόσουν περισσότερο και ποιον θα εμπιστευόσουν και γιατί;

Το video αυτό θα σου μάθει να ξεχωρίσεις «μάπες», αλλά αν δεν καταλάβεις και πολλά, δεν πειράζει, τουλάχιστον απόλαυσε το «Σάπια Βίδα» με την καταπληκτική ερμηνεία του Κώστα Γανώτη και σύγκρινε το με την autotune αηδία «Mama», που έχει αποπλανήσει τα πιτσιρίκια.

Εδώ θα ήθελα να σταθώ για λίγο, στο «αμαρτωλό αγόρι» (Sin Boy). Ο Sin Boy λέει ότι στο σχολείο οι γκόμενες δεν τον ήθελαν γιατί είναι Αλβανός. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει γιατί οι γυναίκες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πάνε με Αλβανούς, Πακιστανούς, Ινδούς κλπ. Άρα είχε θέμα ο Sin Boy και δεν είχε γυναίκες. Τώρα ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά, μιας και έχει φήμη και χρήμα. Άρα ο Sin Boy επιβεβαιώνει αυτό που γράφω συχνά στο blog.

Και φτάνουμε λοιπόν στο που θέλω να καταλήξω. Το παιχνίδι ΔΕΝ σε αλλάζει, αν δεν το εφαρμόσεις σωστά. Δηλαδή αν δεν προσπαθήσεις να βελτιώσεις τις πεποιθήσεις σου, τις αντιλήψεις σου, τα αρνητικά στοιχεία σου, τις αδυναμίες σου και τις φοβίες σου, θα παραμείνεις ο ίδιος άνθρωπος.

Αν έχεις γνωρίσει άτομα που ψάχνονταν για το παιχνίδι, το PU και την αυτοβελτίωση και έχεις καιρό να τους δεις, πήγαινε για έναν καφέ μαζί τους. Αν μόλις τους δεις, τρομάξεις από την αλλαγή που έχουν επάνω τους, δεν τους αναγνωρίζεις δηλαδή σε σημείο που είσαι έτοιμος να τους ρωτήσεις «που είναι ο αδερφός σου», τότε τα άτομα αυτά κάτι κάνουν καλό και μπορείς να μάθεις από αυτούς. Αν είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα επάνω τους, τότε απλά προσπαθούν να μάθουν «Pickup» και όχι να βελτιωθούν.

Το να μάθεις Pickup ή «παιχνίδι», χωρίς να βελτιώσεις πρώτα τον εαυτό σου, είναι σαν να βάλεις ψεύτικη χαίτη σε ένα beta λιοντάρι, σαν να βάψεις με χρώματα που παραπέμπουν σε επικίνδυνο φίδι ένα άκακο φίδι, σαν να βάψεις με τα χρώματα του πολέμου έναν beta πολεμιστή που φοβάται να πάει στην μάχη και κρύβεται στις σκηνές.

Γι’αυτό και όλοι οι instructors (ή σχεδόν όλοι) έχουν πιαστεί με fake videos ή κατηγορούνται για βιασμό. Αν το να μάθεις τι να λες, πως να φτιάχνεις το προφίλ σου στο Tinder ή στο Facebook, τι «neg» να πεις σε μια δυναμική γυναίκα για να τις δείξεις ότι έχεις επιλογές, σε έκανε και καλύτερο άντρα, τότε γιατί οι top instructors ΔΕΝ μπορούν να αποδείξουν σε μια γυναίκα ότι είναι αρσενικά;

Ποιος δείχνει πιο αρσενικό και πιο σκληρός;

Γιατί χρειάζεται να βιάσουν μια γυναίκα; Αν ήταν top αρσενικά και σαγήνευαν τις γυναίκες με ευκολία, γιατί να τις βιάσουν; Ή γιατί να πρέπει να πληρώσουν μια γυναίκα να το παίξει γκόμενα τους; Δεν μπορούν απλά να ανοίξουν το Tinder ή να βγουν για «Day Game» και να πάρουν μια μαζί τους για μια ξεπέτα;

Δεν μπορούν γιατί απλά έμαθαν PU ή παιχνίδι, έμαθαν πως να προσεγγίζουν μια γυναίκα και τι να λένε, αλλά εξωτερικά έμειναν οι ίδιοι. Και όπως και πριν μάθουν PU δεν μπορούσαν να κερδίσουν μια γυναίκα και θέλησαν να μάθουν PU, έτσι και τώρα δεν μπορούν να κερδίσουν εύκολα κάποια και πληρώνουν για να το δείξουν.

Είναι σαν να έβαλαν ψεύτικα φτερά, ψεύτικη χαίτη και να βάφτηκαν με τα ίδια χρώματα που βάφονταν οι μεγάλοι πολεμιστές. Σαν να έβαλαν τατουάζ για να το παίξουν οι σκληροί της φυλακής. Αυτό ωστόσο δεν τους κάνει σαν αυτούς που προσπαθούν να αντιγράψουν και η φύση μας το δείχνει με τα παραπάνω παραδείγματα.

Η διαφορά τους με πριν μάθουν PU είναι ότι τώρα πιέζουν τον εαυτό τους να προσεγγίσει μια άγνωστη, κάτι που πριν δεν έκαναν. Και 1 στις 10 που θα προσεγγίσουν θα είναι και κάποια που ψάχνονταν για ότι «κάτσει», κάτι που θα κέρδιζαν και πριν μάθουν PU αν προσέγγιζαν 10 γυναίκες κάθε βράδυ. Κατά βάθος, είναι οι ίδιοι άνθρωποι, απλώς τώρα έχουν μια ταμπέλα που λέει «PUA».

Αν το να διαβάσεις ένα βιβλίο «Πως να γίνεις fearless», μάθεις την «Τριγωνική μέθοδο του φλερτ», προσεγγίσεις 100 γυναίκες, πας σε ένα bootcamp και ουρλιάζεις μαζί με άλλους ώστε να αποκτήσεις θάρρος, πιστεύεις ότι αυτά θα σε αλλάξουν, καλώς ήρθες στην πραγματικότητα. Δεν θα σε αλλάξουν, όπως δεν άλλαξαν και τους instructors πριν από εσένα.

Μπορείς να πιστέψεις ότι θέλεις. Αλλά θα σου συνιστούσα προτού δεχτείς κάτι σαν γεγονός, κάνε μια καλύτερη έρευνα, ψάξε το δύο και τρεις φορές, προτού το δεχτείς σαν πραγματικότητα.

Μπορεί να τα διαβάζεις αυτά και να λες ότι τα λέω κάπως ωμά, σκληρά ή υπερβολικά, ωστόσο θα πρέπει να σου πω ότι δεν τα λέω εγώ σκληρά, σκληρή είναι η ζωή και η ίδια η κοινωνία. Βλέπεις για την κοινωνία, ο αγαθός/beta/υποτακτικός άντρας, δεν βρίσκεται στην κορυφή, αλλά συνήθως στον πάτο και είναι κάτι που μαθαίνουμε από τα σχολικά μας χρόνια ακόμη. Το τηλέφωνο του «καλού» δεν χτυπάει τόσο συχνά, δεν έχει τόσες παρέες, οι γυναίκες δεν του μιλάνε «στάζοντας μέλι» και γενικά στην ζωή του δεν έχει παρά ελάχιστους φίλους, όλοι τους στο ίδιο συνήθως επίπεδο με αυτόν (αυτούς που οι γυναίκες λένε «μπακούρια«).

Όταν οι επώνυμοι βγαίνουν με τις μητέρες τους, εννοείται ότι είναι «γλυκό» και δεν πρόκειται κανείς να τους πει μαμάκηδες ή μπακούρια. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί έχουν κάποια αξία και το έχουν αποδείξει.

Όπως βλέπεις η ζωή η ίδια είναι σκληρή. Και θα πρέπει να πολεμήσεις με πεποιθήσεις που σου έχουν βάλει στο μυαλό σου από μικρό παιδί. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου από παιδιά μαθαίνουμε να υπακούμε, να προσπαθούμε να πούμε το σωστό, φοβούμενοι μήπως πούμε καμία ανοησία και γελάνε οι άλλοι, να μην πάμε κόντρα στην κοινωνία και άλλα πολλά. Το ίδιο το σύστημα μας αναγκάζει να υπακούμε μονίμως, από το σχολείο, τον στρατό και έπειτα στην πολιτική ζωή μας.

Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και οι ψυχολόγοι, είναι δύσκολο αν μπορέσουν να σε βοηθήσουν, αφού πολλές φορές και οι ίδιοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα σε πολλά θέματα. Είναι σαν τους instructors και αυτοί, θα πρέπει να βρεις τον κατάλληλο.

Αν πιστεύεις ότι πρέπει απλά να διαβάσεις κάτι παραπάνω και να δεις μερικά ακόμη bootcamp, τότε θα πρέπει να σου πω ότι δεν ισχύει και απλά σε έχουν πείσει να πιστεύεις αυτό. Η φύση σε έχει προικίσει με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να μπορέσεις να αποπλανήσεις κάποια, απλώς θα πρέπει να είναι άνετος. Και όπως είχε πει και ένας μεγάλος αρχαίος σοφός ονόματι Τζιμάκος, «this is the marketing«.

Το να αλλάξεις πραγματικά, το να γίνεις ο «natural» που θα γοητεύεις τις γυναίκες μόνον κοιτάζοντας σε, όπως ο Tom Hardy για παράδειγμα, απαιτεί επιμονή και υπομονή, γιατί πρέπει να αλλάξεις ριζικά.

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δεν υπάρχει μια λύση για όλους. Δεν έχουμε τις ίδιες εμπειρίες και την ίδια ζωή. Ο κάθε άνθρωπος απαιτεί και διαφορετική προσέγγιση. Αν «χτυπάς» τοίχο, παρά τις προσπάθειες σου, τότε κάτι κάνεις λάθος. Δίνεις βάση στο να μάθεις τι να λες και πως να προσεγγίζεις σωστά μια άγνωστη, αλλά δεν δίνεις βάση πως να αλλάξεις εσωτερικά.

Θα πρέπει να αλλάξεις λογική ή δάσκαλο. Γιατί όπως είπε και ο μεγάλος Διονυσίου, οι μάγκες θα υπάρχουν όσο υπάρχουν δάσκαλοι. Βρες λοιπόν έναν σωστό δάσκαλο και άλλαξε πραγματικά την ζωή σου.

2 σκέψεις σχετικά με το “Πίστευε, αλλά ερεύνα”

  1. Εξαιρετικό άρθρο, ωστόσο θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένας σωστός δάσκαλος.
    Έχουν κάνει την εμφάνιση τους πολλοί Έλληνες «δάσκαλοι» τελευταία στο διαδίκτυο όμως όπως λες και εσύ δεν χρειάζεται πολλά πολλά για να καταλάβεις πως είναι fake.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Η μόνη επόμενη κίνηση είναι ο καθένας να γίνει δάσκαλος του εαυτού του. Αν δηλαδή δεν μπορεί κάποιος που ψάχνεται καιρό, να βρει κάποιον καλό δάσκαλο, θα πρέπει να το δεχτεί και να προχωρήσει μόνος του.

      Αρέσει σε 1 άτομο

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.