Γιατί τα πάντα θα πρέπει να είναι όσο πιο απλά γίνεται

«Τι να κάνω για να την κερδίσω;, «Πως μπορώ να βελτιωθώ», «Τι να πω μετά;», είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες ερωτήσεις που έχουμε οι περισσότεροι άνδρες. Ωστόσο, ενώ δεν πρέπει τα πράγματα να είναι τόσο πολύπλοκα, εντούτοις γίνονται και πολύ μάλιστα. Αυτός είναι και ο λόγος του blog αυτού.

Everything should be made as simple as possible, but no simpler.

Αν ψαχτείς για να αλλάξεις κάτι επάνω σου, να διορθώσεις κάποια φοβία σου, να χάσεις κιλά, να μάθεις τι θα πρέπει να λες στις γυναίκες και άλλα σχετικότερα, το σίγουρο είναι ότι θα χαθείς μέσα σε έναν ωκεανό άρθρων, video, αναρτήσεων και λοιπά, σε σημείο που εκεί που θα διαβάζεις κάτι συγκεκριμένο, αυτό θα αναιρεθεί αμέσως μετά στην επόμενη ανάρτηση που θα έρχεται σε αντίθεση με όσα γνώριζες μέχρι εκείνη την στιγμή.

Γιατί να είναι έτσι; Δεν λέω ότι δεν δουλεύει το να μάθεις 5-6 ατάκες να λες, ούτε το τι πρέπει να τρως και τι όχι. Προσωπικά αποφεύγω να καλύπτω κλισέ θέματα. Επαναλαμβάνω, όχι ότι δεν δουλεύουν. Αλλά δεν είναι ο τύπος των συμβουλών που θα κάνουν τους φίλους σου να αναρωτιούνται τι έκανες και άλλαξες έτσι. Το να μάθεις κάτι ρομποτικά, δεν θα σε βελτιώσει και δεν είναι κάτι που πιστεύω ότι πρέπει να μάθεις.

A teacher is never a giver of truth; he is a guide, a pointer to the truth that each student must find for himself. Bruce Lee

Ας δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά. Δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε ψυχολόγος. Τα θέματα που καλύπτω, τα καλύπτω έπειτα από προσωπική αναζήτηση και προσωπικό ενδιαφέρων και δεν τα καλύπτω απλά για να γεμίσω το blog με άρθρα.

Ωστόσο, θα πρέπει να σου πω ότι στο blog θα βρεις λύσεις και σκέψεις σε θέματα που αφορούν την κοινωνία σήμερα και που δεν πρόκειται δεκάδες ψυχολόγοι, γιατροί και ερευνητές με πτυχία και χρόνια σπουδών να σου τα πουν.

Και αυτό γιατί σπάνια θα βρεις κάποιον που θεωρείται ειδικός σε ένα τομέα, να έχει χρόνια εμπειρίας επάνω σε αυτό και να μην ακολουθεί απλά ότι του έμαθαν.

Για παράδειγμα, θα έπαιρνες συμβουλές από έναν που αθλείται χρόνια ή από έναν γιατρό; Οι γιατροί θεωρούν τους αθλητές άσχετους που το μόνο που ξέρουν είναι να λαμβάνουν φάρμακα, αλλά αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό.

Το blog αυτό είναι κάτι σαν τους αθλητές. Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σας ότι έχω μάθει από την αυτοβελτίωση, που πιστεύω ότι θα καλύψει το 90% των αποριών που ίσως να έχουν οι περισσότεροι.

Σκοπός μου και σκοπός σας, θα πρέπει να είναι να μπορούμε να εφαρμόσουμε την λιγότερη δυνατή γνώση επάνω στο παιχνίδι. Αν για παράδειγμα, ανάψεις μια λάμπα στο σπίτι σου, αυτήν θα κάψει την ενέργεια που είναι σχεδιασμένη για να κάψει. Ότι και να κάνεις, η λάμπα θα κάψει αυτό που πρέπει να κάψει για να σου δώσει φως.

Αν θες απλώς να ψάξεις να βρεις κάτι σε ένα δωμάτιο, η λάμπα θα πρέπει να ανάψει μόνο για να το βρεις και όχι παραπάνω. Το να την αφήσεις ανοιχτή, σημαίνει άσκοπη χρήση ενέργειας που θα μπορούσες να την δώσεις κάπου αλλού που θα ήταν πιο χρήσιμη, πχ να ζεστάνεις το φαγητό σου.

Αν ξυπνήσεις το πρωί και νυστάζεις, μπορείς να πιεις έναν καφέ. Το να πιεις 5 καφέδες τον έναν μετά τον άλλο, δεν θα σε ξυπνήσει περισσότερο.

Τι σημαίνουν αυτά; Ότι το να προσπαθήσεις να μάθεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μπορείς, δεν σημαίνει κιόλας ότι θα βελτιωθείς επάνω σε αυτό που μαθαίνεις.

Αν θέλεις να γνωρίσεις μια γυναίκα, την γνωρίζεις κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερη προσπάθεια που θα την κάνει να νιώσει έλξη. Το να προσπαθείς να κάνεις μια γυναίκα να νιώσει την απόλυτη έλξη για εσένα, είναι να σαν πίνεις 10 καφέδες για να ξυπνήσεις, περιττό και καθόλου σίγουρο για τα αποτελέσματα του.

Το ότι μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω, για να σε γουστάρει μια γυναίκα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα την κερδίσεις κιόλας. Less is more και ισχύει παντού.

Γι’αυτό δεν χρειάζεται και δεν είναι απαραίτητο να ψάχνεστε, να διαβάζετε και να βλέπετε συνεχώς νέα video για ένα πράγμα που σας ενδιαφέρει. Είναι άσκοπο και δεν θα σας φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, αν αγοράσεις μπύρες από το σούπερ μάρκετ και τις βάλεις στο ψυγείο για να κρυώσουν, ώστε να τις πιεις μετά και να τις απολαύσεις, θα κάνεις μόνον αυτό. Θα ανοίξεις την πόρτα του ψυγείου, θα τις βάλεις μέσα και θα τις πάρεις όταν τις θελήσεις. Δεν σε ενδιαφέρει και δεν χρειάζεται να μάθεις την διαδικασία που ψύχει το ψυγείο, αλλά και δεν χρειάζεται να αποκτήσεις γνώσεις ψυκτικού για να παγώσεις τις μπύρες σου.

Έτσι και με τις γυναίκες αλλά και με οτιδήποτε άλλο θελήσεις να μάθεις στην ζωή σου. Θα πρέπει να εφαρμόζεις ίσα ίσα αυτό που χρειάζεται για να δεις αποτελέσματα και όχι κάτι παραπάνω. Οτιδήποτε περισσότερο είναι χάσιμο χρόνου και τίποτα παραπάνω.