Αυτιβελτίωση, εμφάνιση και πραγματικότητα

Τόννοι μελάνης έχουν χυθεί για το θέμα εμφάνιση και κατά πόσο επηρεάζει τις γυναίκες στο παιχνίδι (ή dating). Έχω γράψει κάμποσα άρθρα όπου εξηγώ με real-life στοιχεία (και όχι σκέτες θεωρίες, όπως πχ εικόνες ή video που δείχνουν γυναίκες να αηδιάζουν με κάποιον άσχημο, εμφανίσιμους άνδρες να σαρώνουν στα dating apps κλπ), οπότε μην… ανησυχάτε, αυτό το post δεν έχει να κάνει με ακόμη μια αναφορά σε αυτό το θέμα (spoiler alert, είναι παρόμοιο).

Είχα πει επίσης σε κάποια άρθρα, ότι οι γυναίκες δεν γουστάρουν ιδιαίτερα το χύμα πέσιμο (εκτός αν είσαι «γκομενάκι» ή μούρη τέλος πάντων), ειδικά στον δρόμο, ενώ αν στο μπαρ/κλαμπ είσαι κάτω του 7 καλά θα κάνεις να σκεφτείς διπλά την προσέγγιση σου στο τούμπανο 10άρι (εκτός αν πάλι είσαι μούρη αλλά είναι κομματάκι δύσκολο, sorry dude, αλλιώς θα βλέπαμε «beta males» μόνο στον σινεμά), αλλά με λοιδορούσαν κάποιοι instructors και φαν των επωνύμων guru της σαγήνης (οι οποίοι guru πήραν τα φρύδια τους τελικά και έχουν χαθεί από προσώπου internet, αφού τους κυνηγάν δαίμονες και δαίμονες -όχι οι θεοί, αυτοί ούτε να τους δουν δεν θέλουν).

Και με το μούρη δεν εννοώ να είσαι o Russell Bufalino, ώστε να σε σέβονται όλοι (δες την ταινία «The Irishman» για λεπτομέρειες), αλλά να έχεις δουλέψει επάνω σου κάποια πράγματα, λίγο εμφάνιση, λίγο αυτοπεποίθηση, τσάκο και δυο δράμια αυτοεκτίμηση και είσαι μέσα.

Μάλιστα έλεγα, αν έχεις τον θεό σου δηλαδή, να μην περιμένεις με την μπυροκοιλιά να πηδάς σαν κουνέλι τα 9αρια και 10αρια και να λες μάλιστα «όπως είμαι και σε όποια αρέσω», αλλά παράλληλα να απαιτείς η γκόμενα να είναι το λιγότερο 9,5 και χωρίς κυτταρίτιδα (την Β, αυτήν που ναι μεν δεν κολλάει, αλλά προκαλεί αισθητικά).

Ποιος ο λόγος που γράφω σήμερα αυτό; Κάμποσοι.

Για παράδειγμα στην Βρετανία, ένα παλικάρι που ήταν μοναχικός λύκος, αποφάσισε να βρει παρέα. Τι έκανε λοιπόν; Μπήκε στο διαδίκτυο, έψαξε «Πως να κάνω φιλίες», τα είδε τόσο απλά τα πράγματα στα τόσα fake infield που κυκλοφορούν -ακόμη- και αποφάσισε να τα κάνει πράξη όλα αυτά. Όχι κακό, αλλά από το μηδέν δεν είναι τόσο εύκολο να γίνεις social animal.

Ωστόσο, ένα αθώο κοράσιο έβαλε φρένο στην σταδιοδρομία του, αφού μόλις την πλησίασε και της άγγιξε τον ώμο, μάλλον επειδή κάπου θα διάβασε την αξία του «Kino» (όχι του ΟΠΑΠ, αυτό έχει μεγάλη αξία όντως, στο άλλο το Kino αναφέρομαι), αυτή τον κατήγγειλε και το παλικάρι κινδυνεύει με φυλακή.

Για την κοπέλα, το παλικάρι ήταν «Shy and awkward». Πιθανολογώ ότι απλά τον έπιασε νευρικότητα καθώς της μίλαγε και απλά αυτήν τρόμαξε κάπως ή ένοιωσε απειλή. Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελε ο ίδιος.

Καιρό αργότερα, ένας PUA instructor μπήκε φυλακή επειδή προσέγγιζε αθώα κοράσια στον δρόμο. Κάποιες από αυτές πήγαν και τον κατήγγειλαν. Μάλιστα αποκάλεσε κάποια από αυτές «pretty», ενώ προσπάθησε με τα γνωστά τρικ (επιμένω γιατί το όχι τους είναι ναι και άλλα τέτοια όμορφα που μαθαίνουμε κατά καιρούς), κάνοντας την να νιώσει «uncomfortable».

Μια άλλη, αφού την ακολουθούσε για λίγο, γιατί το καλό πέσιμο θέλει και αυτό τον χρόνο του, προσπάθησε να την φιλήσει (u know, είμαι πολύ brutal κλπ).

Στην σελίδα του ο PUA, τονίζει ότι απλά του την «έπεσαν» τα ΜΜΕ και μάλιστα αναφέρει και τον Tom Torero με τον οποίο συνεργάστηκε στο παρελθόν, λέγοντας μάλιστα ότι και ο καημένος ο Tom την έπαθε από τα κακά αυτά ΜΜΕ.

Για τους νέους ίσως να είναι εξοργιστικό ότι τα γαμώ-MME δεν θέλουν να μας αφήσουν instructor για instructor ήσυχο να μας μάθει πως να ρίχνουμε τις γκόμενες, αλλά αν με διαβάζεις καιρό θα θυμάσαι που είχα αναρτήσει ένα θέμα με τον Tom Torero να ψάχνει κοριτσάκια για να γυρίσει ένα «infield» video, το οποίο μάλιστα ήθελε να τελειώνει και με φιλί (ώστε να δείξει στους αδαής ευκολόπιστους ότι κατάφερε και έκανε kiss close μέσα σε μερικά λεπτά). Ε, αυτόν τον λεβέντη τον Tom, ο PUA λέει ότι τον «έφαγαν» τα ΜΜΕ και όχι τα fake videos που μας πετούσε. Μά’στα.

Από την άλλη πιστεύω ότι αν ήταν εμφανίσιμοι οι παραπάνω τύποι, δεν νομίζω να τους έκαναν μήνυση τα κοράσια, το αντίθετο μάλιστα. Θα τους βοήθαγαν να ξεπεράσει το άγχος τους, ειδικά τον «awkward» ή γενικά θα ήταν πιο φιλικές ή ανοιχτές (από παντού).

Και κλείνοντας, ας δούμε και με το «δεν αλλάζω, δεν αλλάζω και όσο ζω θα το φωνάζω και τα γκομενάκια θα με γουστάρουν έτσι όπως είμαι» θέμα . Μπορεί να φάνταζε κάπως περίεργο όταν το έγραφα εγώ, ειδικά αν σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου οι γνωστοί instructors ότι δεν μετράει το πως είσαι, αλλά το πόση την έχεις (την αυτοπεποίθηση πάντα), αλλά τώρα δες το με τα μάτια σου πόσο γελοίο δείχνει στην πραγματικότητα και πως θα το βλέπουν τα γκομενάκια.

Στο video που λογικά θα δεις σε preview σε αυτό το άρθρο, ο 22χρονος Αλέξης (ο οποίος μοιάζει με 35άρη, αλλά τέλος πάντων) λέει ότι ψάχνει γυναίκες χορηγούς, οι οποίες θα καλύπτουν όλα τα έξοδα του. Σε αντάλλαγμα, θα τις προσφέρει την ατελείωτη γοητεία του και φυσικά, τους κοιλιακούς και γενικά όλους τους υπόλοιπους μύες του.

Αν και μπορεί να είναι fake το video (μπορεί ο Αλέξης να πήγε εκεί για να τρολάρει. Βέβαια η Αννίτα στην αρχή του video λέει ότι αυτά τα διαμάντια πηγαίνουν σε εκείνη και όχι το αντίθετο και δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην την πιστέψουμε, άλλωστε από τρέλα δόξα τον θεό πάμε καλά σαν χώρα), μπορούμε να δούμε πόσο γελοίο δείχνει αυτό το «είμαι το βραβείο» (αλλά μόνο στο μυαλό μου).

Αυτό το «είμαι σαν ανάποδο γαμώτο», αλλά πιστεύω ότι όχι μόνο πρέπει να έχω τις πιο όμορφες, αλλά να με πληρώνουν κιόλας (γιατί ο άνδρας ο σωστός, το τέλειο αρσενικό, το απόλυτο Alpha Male, πληρώνεται για τις υπηρεσίες του και δεν πληρώνει, πχ σε ραντεβού, αυτά είναι για τους φλώρους, σύμφωνα πάντα με τους instructors). Σαν mindset δεν είναι και τόσο άσχημο, σαν υλοποίηση είναι όμως.

Κλείνοντας να πω το εξής. Είναι γελοίο να πιστεύεις ότι μπορείς να έχεις όποια θες. Μπορεί να παίζει ρόλο το επίπεδο της κοινωνικότητας του, αλλά δεν είναι μόνον αυτό.

Δεν λέω ότι δεν μπορείς να γίνεις το αρσενικό όπου όταν μπαίνεις κάπου, θα γυρνάνε να σε κοιτάζουν, αντί να περνάς απαρατήρητος και να μην σου δίνει κανένας καμία σημασία. Αλλά θέλει πολύ δουλειά που δύσκολα ένας fake instructor θα σου την δείξει (δεν θα είχαν ανάγκη τα fake videos αν γνώριζαν). Για να γίνεις η μούρη, που εξηγώ παραπάνω ή για να γίνεις υπολογίσιμος σαν άτομο, θέλει χρόνο και πολύ κόπο.

Κάθε σου κίνηση, μέχρι και το κλείσιμο των ματιών, ελέγχονται από τις σκέψεις σου (το υποσυνείδητο σου). Για να φτάσει στο σημείο να προκαλέσεις περιέργεια (ή ενθουσιασμό) σε μια γυναίκα ή σε μια ομάδα, θα πρέπει να αλλάξεις πολλά παραπάνω από μια απλή σκέψη. Για παράδειγμα, πολλοί άνδρες κάνουμε κάποιες χαρακτηριστικές κινήσεις όταν νιώθουμε φοβία ή άγχος ή γενικά όταν είμαστε έξω από τα νερά μας, που μόνο ένα έμπειρο μάτι μπορεί να αντιληφθεί και να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις (οι έμπειρες γυναίκες πιθανών τις αναγνωρίζουν).

Πάψε να ελπίζεις στις ομάδες του Reddit/Facebook και στους PUA/dating instructors. Δεν μπορούν να σε βοηθήσουν. Το Reddit/Facebook ΔΕΝ είναι η πραγματικότητα, αλλά μια ουτοπία, όπου ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του (σε όλα, όχι μόνο στο Dating).

Το Reddit/Facebook ΔΕΝ είναι η πραγματικότητα. Μπορεί να διαβάζεις κάποια πράγματα που θεωρείς σωστά/σοφά γιατί είναι σαν να τα γράφουν για εσένα (άλλωστε το 90% των ανδρών από τα ίδια θέματα πάσχει) ή ότι άλλο πιστεύεις ότι είναι, αλλά είναι απλά παπαγαλία. Οι περισσότεροι χρήστες πιθανών να έχουν φοβία, άγχος, να μην έχουν καν μιλήσει ποτέ τους σε ξένο, να έχουν τα κόμπλεξ τους (πχ MGTOW) και άλλα πολλά.

Δύσκολα να πετύχεις άτομο να βοηθηθείς, εκτός από τον εαυτό σου. Δεν λέω ότι εγώ θα σου πουλήσω την πετυχημένη φόρμουλα, γιατί προσωπικά θεωρώ ότι από το διαδίκτυο ΔΕΝ μπορείς να βοηθηθείς, όσα email και να μου στείλεις με ερωτήσεις «τι να της πω» και «πως να την προσεγγίσω». Δεν έχει σημασία τι θα της πεις, αλλά το πως φαίνεσαι στα μάτια της. Θα μπορούσα να σε βοηθήσω πραγματικά να ξεπεράσεις τις φοβίες και τα προβλήματα με τον εσωτερικό σου κόσμο, αλλά μόνο από κοντά και μόνο αν σε έβλεπα πως «κινείσαι» και μίλαγα μαζί σου. Αλλά είναι κάτι που δεν κάνω, γιατί θα έπρεπε να γυρνάω όλη την Ελλάδα και να μην κάνω τίποτα άλλο.

Ωστόσο τα άρθρα μου είναι η ωμή πραγματικότητα. Ο κόσμος φοβάται να αντιμετωπίσει την αλήθεια, θέλει να τρώει το ψέμα αμάσητο, ακόμη και αν γνωρίζει ότι αυτό που του λέει ο άλλος είναι ψέμα, ενώ παράλληλα θέλει να πετύχει κάτι χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Και όταν διαβάζεις ότι υπήρχαν άτομα που πίστεψαν ότι ο Σώρρας ήταν ο γιος του Απόλλωνα, καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάω. Τα άρθρα μου είναι όπως είπα η ωμή πραγματικότητα, η δική σου δουλειά είναι να δεις τι ισχύει στην κοινωνία και να κινηθείς ανάλογα.

Πάψε να ελπίζεις ότι θα δεις το τέλειο infield, πάψε να πιστεύεις ότι θα διαβάσεις την τέλεια ατάκα, πάψε να πιστεύεις σε θεωρίες ότι θα σε κάνουν κάτι που θα γουστάρουν οι γυναίκες, πάψε να πιστεύεις ότι αν δεις για πολλοστή φορά ένα video με θέμα «τι θέλουν οι γυναίκες» ‘η «10 πράγματα που μπορείς να κάνεις απόψε για να την ρίξεις στο κρεβάτι» θα πιάσουν. Είναι σαν τις «εκπτώσεις» της Μαύρης Παρασκευής, fake δηλαδή. Θέλουν το χρήμα σου και τίποτα άλλο.

Αν θες να βελτιωθείς, ξεκίνα με τις πεποιθήσεις σου. Βρες κάποιον να σε βοηθήσει να τις αλλάξεις προς το καλύτερο, γιατί πίστεψε με, οι γυναίκες και ο κόσμος γενικά, μπορεί να αναγνωρίσει τον fake, τον beta, τον «καλούλη», τον «περίεργο», τον «αλάνιάρη» κλπ από μακριά.

7 σκέψεις σχετικά με το “Αυτιβελτίωση, εμφάνιση και πραγματικότητα”

 1. Φίλε shark, ανακάλυψα Πρόσφατα το blog σου και θα έλεγε ότι είναι πολύ πιο true από κάποια site από επώνυμους dating instructors. Αρχικά ποια η γνώμη σου για αυτή την τάση που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;Αναφέρομαι στα γνωστά youtube κανάλια και τα bootcamp που κάνουν.
  Επιπλέον σε ενα παλιό άρθρο σου είχες αναφέρει πως οι γυναίκες δεν μας σέβονται και κοιτάζουν την πάρτη τους. Δυστυχώς αυτό μου έγινε κατανοητό όταν είδα μια πρώην μου να τα έχει φτιάξει με τον κολλητό της κι την όλη φάση να εξελισσόταν υπογείως στα τελευταία στάδια της σχέσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις τι πιστεύεις ότι γίνεται και γιατί; Είναι όντως φιλία που έγινε έρωτας ή πράγματι δεν υπάρχει φιλία μεταξύ των 2 φύλων και πως εξηγούνται τέτοια περιστατικά ; Αξίζει κάποια στιγμή στο μέλλον να κινηθείς για να την διεκδικήσεις πίσω σαν σωστός άντρας ή απλώς θα χρησιμεύει σαν εμπειρία για τις επόμενες; Παρότι εγώ προχώρησα με αρκετές κοπέλες καμία δεν με έχει καλύψει. Η αυτοβελτιωση είναι όντως ένα δύσκολο μονοπάτι.

  Μου αρέσει!

  1. Γειά σου Rollo.

   Αρχικά ποια η γνώμη σου για αυτή την τάση που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;Αναφέρομαι στα γνωστά youtube κανάλια και τα bootcamp που κάνουν.

   Αν αυτός που κάνει τα bootcamp, το έχει, δηλαδή όντως από μηδέν ή από άντρας με λίγες κατακτήσεις, κατάφερε να γίνει καλός σε όλα του, τότε ναι, γιατί να μην το κάνει και να μοιράσει την γνώση του; Οι περισσότεροι ωστόσο δεν το έχουν καταφέρει και απλά το κάνουν για το χρήμα, βασιζόμενοι σε θεωρίες PUA που έχουν πιαστεί να είναι fake.

   Σε τέτοιες περιπτώσεις τι πιστεύεις ότι γίνεται και γιατί; Είναι όντως φιλία που έγινε έρωτας ή πράγματι δεν υπάρχει φιλία μεταξύ των 2 φύλων και πως εξηγούνται τέτοια περιστατικά ;

   Επειδή δεν γνωρίζω τα πρόσωπα, θα υποθέσω. Ενδεχομένος να μην τον/την ήθελε από την αρχή και στην πορεία κάτι να της έκανε το κλικ, συνήθως κάτι που να την συγκίνησε/την έκανε να νιώσει κάτι, ή να έπεσε στο συνεχόμενο πέσιμο του, ειδικά αν δεν είχε κάποια άλλη καβάτζα.

   Παίζει πάντα και το ενδεχόμενο να γούσταραν και οι δύο και να κάνανε παρέα επειδή ο ένας περίμενε τον άλλο να κάνει την πρώτη κίνηση, κάτι που καμιά φορά αργεί γιατί και ο άλλος δεν γνωρίζει σίγουρα αν όντως μπορεί να γίνει κάτι.

   Φιλία μεταξύ δύο φίλων για εμένα δεν υπάρχει, εκτός αν αυτήν είναι άσχημη, αν αυτός είναι gay ή αν δεν έχει θάρρος να κάνει κάτι και η γκόμενα τον έχει για να κλαίει. Δεν μπορείς πχ να γνωρίζεις μια τοπ γκόμενα και να την έχεις σαν φίλη, ενώ την βλέπεις να ντύνεται σέξι κλπ. Είναι η φύση του άνδρα να ορμήσει, αν δεν το κάνει, τότε απλά κάτι άλλο παίζει.

   Αξίζει κάποια στιγμή στο μέλλον να κινηθείς για να την διεκδικήσεις πίσω σαν σωστός άντρας ή απλώς θα χρησιμεύει σαν εμπειρία για τις επόμενες;

   Όταν λες πίσω, τι εννοείς; Αν ήσασταν φίλοι ή αν την χώρισες; Γιατί αν ήσασταν φίλοι και την θέλεις, γιατί να μην το κάνεις;

   Η αυτοβελτιωση είναι όντως ένα δύσκολο μονοπάτι.

   Είναι όντως. Γι’αυτό έχω αναφέρει πολλές φορές να κοιτάζουν ποιον instructor διαβάζουν και βλέπουν video του, γιατί οι περισσότεροι δεν βελτιώθηκαν παρά στο ελάχιστο.

   Μου αρέσει!

   1. Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση. Όσον αφορά τους instructors, θεωρώ οτι είναι ρίσκο να πας να πληρώσεις και εν τέλει να δεις ότι είναι μουφα.
    Τώρα, για το 2ο θέμα :Παρατηρώ Αρκετά άτομα τα οποία έχουν μικτές παρέες και κάνουν πράγματα μαζί κλπ. Μου φαίνεται περίεργο το να μην παίζει κάτι ερωτικό όμως θα έλεγες πως ενώ σε παρέες υπάρχουν και άντρες και γυναίκες απλώς αράζουν όλοι μαζί ώστε να μην είναι μόνοι; (κυρίως σε σχολές κλπ)
    Με την τύπισσα που σου ανέφερα, ήμουν σχεδόν 2 χρόνια μαζί και έπειτα από περίοδο που υπήρχε στασιμότητα το λήξαμε αν και προσπάθησα για επανασύνδεση αλλά δεν εκατσε(και μετά τα έφτιαξε με τον κολλητό της όπου πήγε και ταξίδι σκέψου!) . Ενα τελευταίο μήνυμα που της είχα στείλει της ελεγα οτι κοίταξε έχει περάσει καιρός αλλά δεν σου φέρθηκα όπως έπρεπε κλπ και εκείνη απάντησε τελείως ψυχρά και τυπικά. Γενικά η συγκεκριμένη έχει ένα τέτοιο στιλ, είναι τέρμα ψυχρή και οταν έτυχε να την πετύχω από κοντά ήταν σαν ρομπότ. Υπήρξαν κ άλλες κοπέλες μετά από εκείνη αλλά καμία δεν ήταν τόσο απόμακρη και αυτό με έβαλε σε σκέψεις…Τι πιστεύεις ότι σκέφτεται η γυναίκα (γενικότερα μιλώντας) και δρα έτσι;
    Θεωρείς οτι εφόσον βελτιώσω αυτοπεποίθηση και αδυναμίες , παιχνίδι κλπ θα ήταν καλό να κάνω άλλη μια προσπάθεια με τη συγκεκριμένη ή είναι χάσιμο χρόνου;Είναι από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις γυναίκας που έχω συναντήσει.
    Γενικά έχω δει οτι οι άντρες λόγω ανασφάλειας κάνουμε περισσότερο καιρό να προσαρμοστούμε στο single life
    Σεντονάρα ομως είναι καίρια ζητήματα που πολλοί άντρες σκεφτονται.

    Μου αρέσει!

   2. Για το 2ο θέμα σου, έχω να πω το εξής που παρατήρησα από συναναστροφές τόσο δικές μου, όσο και άλλων. Και πολλές από αυτές σε σχολές χορού και παρόμοιας φάσης μέρη, αλλά είναι πάνω κάτω το ίδιο με όλου του είδους τις σχολές.

    Οι συναναστροφές στις σχολές γίνονται συνήθως όταν δεν υπάρχει σεξουαλικό θέμα ανάμεσα. Δηλαδή οι κοπέλες που είναι παρέα με άντρες, τους φέρνουν μαζί όταν είναι safe και δεν πρόκειται να τους την πέσουν. Συνήθως κάτι beta μπούληδες θα δεις μαζί και αυτό επειδή θεωρούνται «safe» από τις γυναίκες ότι δεν θα κάνει κάτι μη αποδεκτό.

    Τώρα, ο beta μπορεί να έχει κάποιον φίλο που κάποια από αυτές γουστάρει. Εκεί συνήθως αρχίζουν καλοπιάνουν τον beta και τον καλούν σχεδόν παντού, ώστε να φέρνει και τον φίλο του μαζί και να αρχίσει σιγά σιγά να ψήνεται η κατάσταση. Μόνον τότε θα δεις μούρες και beta μαζί σε μια παρέα.

    Τώρα για την κοπέλα που λες. Το ότι τα έφτιαξε με τον κολλητό της δεν λέει και πολλά, μπορεί να το έκανε σαν κίνηση ανάγκης γιατί ήθελε κάποιον κοντά της. Το ότι είναι ψυχρή, σημαίνει ότι τα συναισθήματα της είναι εξίσου ψυχρά, κάτι της έκανες που την πείραξε. Για εμένα δεν αξίζει να το προσπαθήσεις, αλλά αν το θες εσύ, no problem. Δούλεψε στον εαυτό σου και προσπάθησε να θυμηθείς τι ακριβώς μπορεί να την πείραξε, ίσως να ξεκινήσεις από εκεί την βελτίωση σου.

    Μου αρέσει!

 2. Είναι εφικτό το να σε δει κάποια ερωτικά όταν βρίσκεσαι σε παρέα σε μια σχολή; και γενικότερα πιστεύω ότι θα το σκεφτεί 2 και 3 φορές μια κοπέλα στο να δώσει πράσινο φως, ειδικότερα όταν είναι και μικρή η σχολή γιατί παίζει και ο κοινωνικός περίγυρος.
  Επίσης, στις γυναίκες «φίλες» πως ακριβώς πρέπει να συμπεριφερεσαι ώστε να μην μπεις friend zone αλλά και για να δημιουργήσεις κάποια έλξη για να μπορέσεις να παίξεις κάποια στιγμή στο μέλλον;

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.