Άσχημα τα νέα για τους παντρεμένους

Ο κάθε άντρας, αλλά και η κάθε γυναίκα, κάποια στιγμή της ζωής του αποφασίζει να παντρευτεί. Ο γάμος κανονικά πρέπει να είναι κάτι που θέλεις να το κάνεις επειδή βρήκες το 10αρι σου και θέλεις να ζήσεις μαζί της.

Αλλά ο γάμος δεν είναι πάντα έτσι τέλειος, αφού είναι ένα είδος φυλακής παρόμοιο με τις σπουδές και την εργασία, όπου υπάρχουν στιγμές που κάποιος χωρίς να θέλει αναγκάζεται από τους δικούς του να κάνει κάτι (πχ να σπουδάσει κάτι ή να εργαστεί κάπου).

Έτσι και με τον γάμο, πολλές φορές αναγκάζεται να παντρευτεί κάποια όχι γιατί την γουστάρει πραγματικά, αλλά γιατί είτε τον πιέζουν οι δικοί του να το κάνει (αχαΐρευτε/η, πότε θα παντρευτείς επιτέλους, ο φίλος/η σου έχει ήδη παντρευτεί), είτε γιατί έτσι πρέπει επειδή… έτσι πρέπει, ειδικά αν ζει σε μικρές κοινωνίες.

Ένας τέτοιος γάμος είναι σίγουρο ότι θα καταλήξει σε αποτυχία, γιατί απλά ποτέ δεν ταίριαζαν σαν ζευγάρι. Και όταν κάνεις κάτι που δεν το θες, αλλά το κάνεις για να ικανοποιήσεις τους άλλους, τότε είναι ακόμη χειρότερο. Έτσι βλέπεις ζευγάρια να κάνουν 1-2 παιδιά και ξαφνικά να ζουν σαν ξένοι, όπου το σεξ είναι μια μακρινή ανάμνηση και με τον καιρό ο ένας κερατώνει τον άλλο.

Ο παγκόσμιος χάρτης της απιστίας, με βάση τα δεδομένα του Ashley Madison.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο, ενώ παράλληλα υπάρχει μια πτώση στην σεξουαλική επιθυμία, η οποία μάλιστα δεν θεωρείται και ως η αιτία του διαζυγίου.

Το περίεργο μάλιστα -σύμφωνα με την έρευνα- είναι ότι παρότι υπάρχει κρίση, οι γάμοι αυξήθηκαν κατά 30% και όπως ανέφερα προηγουμένως, δεν είναι όλοι από τρελή αγάπη αλλά από την πίεση ότι «πρέπει να παντρευτώ γιατί έφτασα x χρονών«. Γι’αυτό και παρατηρείται και μια αύξηση των Ελλήνων που παντρεύονται αλλοδαπές, κυρίως από Αλβανία και Ρουμανία.

Έτσι γίνονταν τα κονέ κάποτε και ορισμένες φορές συνεχίζεται και σήμερα.

Κάτι άλλο που αναφέρει η έρευνα είναι ότι 8 στους 10 άνδρες απιστούν μέσα στη μόνιμη σχέση και 6 στις 10 γυναίκες διατηρούν εξωσυζυγική σχέση, αν και αυτό μόνο περίεργο δεν είναι.

Η κύρια αιτία πολλές φορές (εκτός αν είναι μαζί χρόνια και βαρέθηκε να… τρώει το ίδιο φαγητό κάθε μέρα) είναι ότι παντρεύεται κάποιος όποια του… κάτσει, αλλά όταν ζήσει κάμποσο καιρό μαζί της αρχίζει να παρατηρεί ότι δεν είναι κάποια που πραγματικά την ήθελε και λογικό είναι να παίζει το μάτι του αλλού.

Ποια είναι η γνώμη σου;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.