Demolition Man Ante Portas

Οι τελευταίες εξελίξεις που συμβαίνουν στην Ευρώπη, μου θυμίζουν έντονα την ταινία «Demolition Man» δίνοντας μου την εντύπωση ότι όχι μόνο έπεσε μέσα στις προβλέψεις της η ταινία, αλλά και ότι η κοινωνία μας αρχίζει σιγά σιγά να μοιάζει με αυτήν του Σεν Άντζελες του 2032.

Σημ.: Ante Portas σημαίνει «προ των πυλών». Σημειώστε επίσης ότι ακολουθούν spoilers της ταινίας.

Το Demolition Man είναι μια αμερικάνικη ταινία δράσης του 1993 [1], σε σενάριο των Daniel Waters («Batman Returns») και Peter M. Lenkov. Στην ταινία κύριο ρόλο έχουν οι Σιλβέστερ Σταλόνε (Sylvester Stallone) και Γουέσλι Σνάιπς (Wesley Snipes), οι οποίο παίζουν, τι άλλο, τον καλό και τον κακό. Επίσης μαζί με τον «καλό» είναι και η Σάντρα Μπούλοκ (Sandra Bullock) στον ρόλο της αστυνομικίνας Λενίνα Χάξλι.

Υπόθεση: Λος Άντζελες, 1996. Ο σκληροτράχηλος αστυνομικός Τζον Σπάρταν (John Spartan / Σταλόνε) είναι αποφασισμένος να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τον ψυχοπαθή εγκληματία Σάιμον Φίνιξ (Simon Phoenix / Σνάιπς). Και ενώ τελικά η επιχείρηση σύλληψης του Φίνιξ από τον Σπάρταν στέφεται με επιτυχία, η δολοφονία αθώων πολιτών από τον πρώτο αναγκάζει τις Αρχές να αποδώσουν την ευθύνη στον Σπάρταν. Ο αστυνομικός καταδικάζεται να καταψυχθεί σε κρυογενετική κάψουλα για αόριστο χρονικό διάστημα.

Στην συνέχεια η ταινία μας μεταφέρει στο Σεν Άντζελες του 2032 (Σεν Άντζελες είναι τα Λος Άντζελες, Σάντα Φε και Σάντα Μπάρμπαρα ενοποιημένα έπειτα από έναν καταστροφικό σεισμό). Στην νέα αυτή κοινωνία, η εγκληματικότητα και η φτώχεια έχουν εξαλειφθεί και επικρατεί η ευημερία, η ηρεμία και η τάξη. Στην ταινία φαίνεται σαν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να σκοτώθηκε από τον σεισμό και όσοι επέζησαν να έχουν μεταφερθεί στο Σεν Άντζελες.

Και αν σκεφτεί κανείς ότι απειλούμαστε από έναν καταστροφικό ιό, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Bill Gates [26], ο οποίος ιός θα μπορούσε να σκοτώσει μέσα σε μόλις 6 μήνες 30εκ πολίτες, τον «αρχαίο» ιό HTLV-1, ο οποίος απειλεί την Αυστραλία [27], ή τις φήμες για την Agenda 21, που θέλει την μείωση του πληθυσμού στο 95% ως το 2030 [28], υπάρχουν πολλές ομοιότητες με την ταινία που δεν μπορείς παρά να παραδεχθείς.

«Η ασφάλεια πάνω από όλα» είναι το κυρίαρχο σύνθημα που βλέπουμε σχεδόν παντού στην πόλη, ενώ η Μπούλοκ έχει αρχίσει να βαριέται την ζωή της και ζηλεύει την κοινωνία των προηγούμενων δεκαετιών που ήταν γεμάτη δράση, ενώ παράλληλα συλλέγει και πολλά αντικείμενα των εποχών εκείνων.

Σε περίπτωση που βαριέστε να βρείτε/δείτε την ταινία, σας έχω καλυμμένους…

Αυτό το γαλήνιο κλίμα διαταράσσεται, όταν από ένα «λάθος» καταφέρνει να αποδράσει από την «φυλακή» του ο Σάιμον Φίνιξ και η αστυνομία αδυνατεί να τα βγάλει πέρα μαζί του. Έτσι επανέρχεται στην ενεργό δράση και ο Τζον Σπάρταν, αφού είναι ο μόνος που μπορεί να τον κάνει καλά.

Η ταινία πρόκειται για μία κλασική ταινία δράσης των ’90s και μία από τις πρώτες ταινίες που είδα (μαζί με το Terminator 2 -τι διαμάντια έβγαιναν τότε) όταν αγοράσαμε VHS και την θυμάμαι κάθε φορά που διαβάζω τις τελευταίες εξελίξεις. Προτού συνεχίσω με το θέμα του άρθρου, καλό είναι να δούμε κάποια σημεία της ταινίας και γιατί την επέλεξα για τον τίτλο του άρθρου.

Αρχικά να πούμε ότι η ταινία έχει προβλέψει πολλά που συμβαίνουν στις μέρες μας. Ένα από αυτά είναι οι τηλεδιασκέψεις, τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα, οι video κλήσεις, η αναγνώριση ίριδας ματιού, τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (Arnold Schwarzenegger) σαν πρόεδρο της Αμερικής (εδώ έπεσε κοντά η ταινία, μιας και έγινε κυβερνήτης αν και στην ταινία λένε ότι ο πρόεδρος δεν είναι Αμερικανός αλλά άλλαξε η τροπολογία, και μοιάζει με τις πρώτες ημέρες του Ομπάμα που απασχόλησε την Αμερική η καταγωγή του).

Επίσης πρόβλεψε την κοινωνία χωρίς χρήματα αλλά με κωδικούς (κάτι σαν τις κάρτες σήμερα, όπου σε λίγο καιρό το χρήμα δεν θα υπάρχει παρά μόνον σε ηλεκτρονική μορφή, βλέπε και Σουηδία [2]), ενώ επίσης, σύμφωνα με την υπόθεση, στην μελλοντική εποχή που γυρίζεται, σε όλους τους πολίτες είχε εμφυτευθεί στο δεξί τους χέρι ένα ειδικό microchip, όπου μπορούν οι αρχές να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο κάθε πολίτης.

Λενίνα Χάξλι: «Δυστυχώς ο Simon Phoenix δεν είχε κωδικοποιηθεί. Ενώ εσύ κοιμόσουν ένας κωδικός τοποθετήθηκε σε όλους. Ήταν μια λαμπρή ιδέα από τον Dr. Κοκτώ. Ένα οργανικό μικροτσίπ ράβεται στο δέρμα. Αισθητήρες σε όλη την πόλη μπορούν να τον εντοπίσουν οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή…»

Η πιο δυνατή πρόβλεψη της ταινίας ωστόσο, είναι η απόλυτη επιβολή της πολιτικής ορθότητας, όπου όσοι την αμφισβητούν είναι εχθροί και άρα αναλώσιμοι. Στην ταινία θα δείτε όσους δεν υπακούν τους νέους αυτούς νόμους, να αντιμετωπίζονται σαν «αλήτες» και να είναι μόνιμα κυνηγημένοι από το σύστημα, ενώ αναγκάζονται να μένουν κάτω από την γη και βγαίνουν μόνο για να βρουν τροφή. Μάλιστα η επαναφορά του Φίνιξ δεν ήταν τυχαία, αφού τον επανέφεραν για να εξολοθρεύσει τους «αλήτες» και να γίνει έτσι η κοινωνία απολύτως ήσυχη και ασφαλής.

Η κοινωνία που βλέπουμε στην ταινία, είναι μια κοινωνία «ειρήνης» και «κατανόησης», μια κοινωνία αποστειρωμένη, όπου απαγορεύονται οι χειραψίες, να μιλάει κάποιος άσχημα, να πίνει αλκοόλ, καφεΐνη και άλλα διεγερτικά (όπως και το αλάτι). Και το σεξ απαγορεύεται και γίνεται μόνο εξ αποστάσεως και μέσα από ειδικές συσκευές που φοριούνται στο κεφάλι, ενώ γεννήσεις γίνονται με μια ειδική διαδικασία και μόνον κατόπιν άδειας.

Οι παραβάτες τιμωρούνται με αποδείξεις προστίμου που εκδίδονται από ειδικά μηχανήματα που βρίσκονται τοποθετημένα σε πολλά σημεία στην πόλη.

Στην ήσυχη αυτή κοινωνία, οι αστυνομικοί δεν οπλοφορούν και είναι στην κοινωνία απλά για να είναι, σαν μαριονέτες οι οποίοι χαιρετιούνται μεταξύ τους λέγοντας «αγγαλιάσθε!» και ίσως είναι και η μοναδική τους ασχολία.

Αυτήν την φανταστική κοινωνία, έρχεται να χαλάσει ο «κακός» Φίνιξ. Οι beta αστυνομικοί αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα μαζί του και έτσι οι αρχές αναγκάζονται να επαναφέρουν το alpha male, τον Σπάρταν, ο οποίος γνωρίζει πως να βάζει στην θέση τους άτομα σαν τον Φίνιξ.

Ωστόσο η χειραγωγημένη και νοητικά ελεγχόμενη κοινωνία, αντιμετωπίζει τον Σπάρταν ως «Νεάντερταλ», «απολίθωμα μιας εποχής που ευτυχώς πέρασε». Ωστόσο είναι και ο μόνος που μπορεί να τους σώσει από την καταστροφή, καθώς ο Φίνιξ σκοπεύει να ξεπαγώσει και κάποιους άλλους εγκληματίες.

Πρόσφατα η Βρετανία πέρασε έναν νόμο που δεν απέχει και πολύ από την κοινωνία του Σεν Άντζελες [3]. Σύμφωνα με τον νόμο αυτόν, όταν κάποιος κάνει κάτι, το οποίο δεν είναι παράνομο σύμφωνα με την νομοθεσία της Βρετανίας, αλλά το θύμα ή κάποιος άλλος πιστεύει ότι έγινε από προκατάληψη ή μίσος, τότε αυτομάτως αυτός τιμωρείται με αδίκημα.

If someone does something that isn’t a criminal offence but the victim, or anyone else, believes it was motivated by prejudice or hate, we would class this as a ‘hate incident’. Though what the perpetrator has done may not be against the law, their reasons for doing it are. This means it may be possible to charge them with an offence.

Βλέπουμε λοιπόν να δημιουργείτε μια κοινωνία όπου τα πάντα θα αποτελούν «προσβολή» και άρα θα πρέπει να τιμωρούνται. Πριν από δύο χρόνια, ο Mark Meechan (aka Count Dankula), ανέβασε ένα video στο οποίο εκπαίδευε τον σκύλο της κοπέλας του να χαιρετάει ναζιστικά όταν του έλεγε τη φράση: «Αέρια για τους Εβραίους» [4].

Η αστυνομία τον φυσικά τον επισκέφτηκε και του ζήτησε να πάει στο τμήμα (aka «Να προσέλθετε στη Διεύθυνση Ασφαλείας διά υπόθεσίν σας»). Η κατηγορία; «Για υποψία και παρακίνηση σε εγκλήματα μίσους». Ο Mark Meechan πέρασε το βράδυ του στα κρατητήρια μαζί με αλλοδαπούς, ομοφυλόφιλους και μουσουλμάνους. Σύμφωνα με την independent [5], η καταδίκη του θέτει προηγούμενο για την ελευθερία της έκφρασης.

Η ελευθερία της έκφρασης σύντομα θα αποτελεί ανέκδοτο, στην Βρετανία τουλάχιστον (και αρχικά). Πρόσφατα μια 19χρονη κοπέλα κρίθηκε ένοχη περί «ρατσιστικού και προσβλητικού μηνύματος σε δημόσιο μέσο», επειδή ανέβασε στο instagram στίχους από το I’m Trippin του Snap Dogg [6]. Η κοπέλα δικαιολογήθηκε ότι το έκανε σαν φόρο τιμής για ένα αγόρι που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αλλά το δικαστήριο είχε άλλη γνώμη, αφού τέθηκε σε περιορισμό κατ’ οίκον για οκτώ εβδομάδων και της ζητήθηκε να πληρώσει τα έξοδα ύψους £500 και προσαύξησης θύματος £85.

Βλέπουμε να τιμωρείται μια κοπέλα, η οποία δεν έγραψε η ίδια τους στίχους απλά ανάρτησε στο προφίλ της ένα κομμάτι από ένα τραγούδι ενός μαύρου ράπερ (δεν ξέρω αν έχει σχέση αυτό), το οποίο τραγούδι γράφτηκε και ηχογραφήθηκε στην Αμερική (!). Οι στίχοι που ανάρτησε ήταν «kill a snitch nigga, rob a rich nigga» και τιμωρήθηκε γιατί χρησιμοποίησε την «Λέξη Ν» (aka nigga), λέξη που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε οι μαύροι [7].

Γενικά ο κόσμος (και ιδιαίτερα οι λεύκοι) έχουν πάθει κάτι σαν εμμονή με την λέξη «nigga» [8], κάτι που οι μαύροι -μεταξύ τους τουλάχιστον- δεν έχουν. Ειρωνεία, έτσι;

Και φυσικά δεν είναι και πολύ μακριά η ώρα που θα πρέπει να σκέφτεσαι διπλά τι αναρτάς στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης, αφού πριν λίγες ημέρες επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών σε κάτοικο του Βόλου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της πόλης, για τη χρήση χαμογελαστής φατσούλας (emoticon) στο Facebook [9].

Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι νέο. Από πρόπερσι η ελληνική νομοθεσία ενσωμάτωσε το πρωτόκολλο του Στρασβούργου για το διαδικτυακό έγκλημα. Το λεγόμενο «Πρωτόκολλο του Στρασβούργου» είναι ψηφισμένο από το 2003 σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιχειρεί να βάλει τέλος σε ρατσιστικά, ομοφοβικά και συκοφαντικά σχόλια και αναρτήσεις, στο διαδίκτυο, σε blogs και μέσα κοινωνικής δικτύωσης [10].

Δεν θα ασχοληθώ με το ίδιο το πρωτόκολλο, καθώς το διαδίκτυο βρίθει -κυρίως- συκοφαντικών (και ρατσιστικών, ομοφοβικών) αναρτήσεων, που κάνει δύσκολο να ξεχωρίσεις πλέον μία άποψη (ελευθερία έκφρασης u know) από ένα επιθετικό σχόλιο. Έτσι θα μπαίνουν πλέον όλα στο ίδιο τσουβάλι και θα τιμωρούνται ως ίδια.

Αυτό μπορεί να μην ισχύει -ακόμη- για την Αμερική, αλλά εκεί έχουν τους δικαστές των κοινωνικών δικτύων, οι οποίοι είναι πιο επικίνδυνοι, αν κρίνουμε από τις αυτοκτονίες των πορνοστάρ. Για παράδειγμα, Shania Twain δήλωσε ότι έπρεπε να ψηφίσει τον Trump, για να βγει μετά και να απολογηθεί γι’αυτό που τόλμησε και ξεστόμισε [11].

Βλέπουμε λοιπόν μια τακτική αποδυνάμωσης, κατευθείαν βγαλμένη από την κομμουνιστική Ρωσία. Πρόκειται για έναν αφύσικο τρόπο σκέψης, που τον επιβάλουν στον κόσμο οι διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, ο Τύπος, οι επιχειρήσεις και άλλοι παράγοντες που παρακινούν την μάζα. Όλες αυτές οι ανοησίες προκαλούν σύγχυση ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες και αυτός είναι ο σκοπός τους.

Με λίγα λόγια σου λένε ότι ακόμη και αν δεν έκανες κάτι παράνομο, αποφασίζουν ότι οι σκέψεις σου ήταν «ακάθαρτες» για να γίνονται ανεκτές από το σύστημα και έτσι χρεώνεσαι σαν να έκανες κάτι παράνομο.

Το ερώτημα ωστόσο είναι άλλο, μέχρι που μπορεί να φτάσει όλο αυτό; Σε αυστηρότερες κυρώσεις για την «λάθος σκέψη»; Ποινικοποίηση της κριτικής προς το κράτος; Ειδικά στρατόπεδα για τους «αντιφρονούντες», όπως τα υπόγεια στο Demolition Man; Στην παράδοση τους στην «αστυνομία της Σαρία», η οποία βρίσκεται πλέον παντού [12], για την παραδειγματική τιμωρία τους;

Αλήθεια, στην τιμωρία της 19χρονης με προσαύξηση της ποινής της κατά £85 για το θύμα, ποιος ήταν το θύμα και πως ενοχλήθηκε; Ποιος θα ελέγχει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος, από την στιγμή που όλα τα βαφτίζουν λάθος;

Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας, όποια στιγμή θελήσει, θα μπορεί να κατηγορήσει κάποιον άλλο σαν ρατσιστή και να επιδιώξει την τιμωρία του. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αύριο κάποιος λαθρομετανάστης δεν θα σου κάνει μήνυση για ρατσιστική επίθεση και θα τιμωρηθείς με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν να ελέγξουν αν αυτό όντως συνέβη ή όχι;

Και τέλος, ποιος μας εγγυάται ότι όλη αυτή η ελευθερία δεν γίνεται για το Ισλάμ; Πως είναι δυνατόν να θεωρούνται σαν μηνύματα μίσους αναρτήσεις τύπου «το Ισλάμ θα καταλάβει τον κόσμο», την στιγμή που οι ίδιοι οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ισλάμ λένε το ίδιο;

Πως είναι δυνατόν να φυλακίζονται οι ηγέτες ακροδεξιών κομμάτων στην Βρετανία για «εγκλήματα μίσους» [12], την στιγμή που οι Βρετανοί βιώνουν πολύ μεγαλύτερο μίσος από τους μετανάστες;

Αν λοιπόν είσαι Γάλλος ή Γερμανός ή Βρετανός ή Έλληνας, σύντομα δεν θα σου επιτρέπεται να φέρνεις αντιρρήσεις στις αποφάσεις τις κυβέρνησης, αποφάσεις που έχουν σκοπό να διαλύσουν κάθε έθνος, αλλιώς η αστυνομία θα έρθει στην πόρτα σου «διά υπόθεσιν σας». Θα πρέπει να μάθεις να δέχεσαι ότι σου πλασάρουν τα ΜΜΕ, ώστε να μην θεωρηθείς «αλήτης» ή «αναρχικός» και να πρέπει να κινείσαι υπογείως για την υπόλοιπη ζωή σου, σαν τους «κακούς» του Demolition Man.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί με τα… σπρέι, δεν απέχουν και πολλοί από τους αστυνομικούς του Demolition Man

Και ήδη τον ρόλο του Φίνιξ έχει βρεθεί ποιος θα τον αναλάβει. Τον ρόλο του Σπάρταν ποιος θα τον αναλάβει, όταν η ανεπάρκεια του ανδρισμού του ευρωπαϊκού πολιτισμού τον καθιστά ανίκανο να αντιμετωπίσει το πολιτικό και πολιτιστικό χάος που έχει κλιμακωθεί σε συνδυασμό με την αυξανόμενη μετανάστευση;

Κατά την διάρκεια της ταινίας βλέπουμε επίσης ότι η Λενίνα αν και επιφανειακά δείχνει συμβιβασμένη με τον αποστειρωμένο κόσμο της, κατά βάθος ελκύεται από τον «βάρβαρο» και πραγματικό άνδρα Σπάρταν και αν και στις πρώτες σεξουαλικές «επιθέσεις» του «βάρβαρου» Σπάρταν τον αποφεύγει, στο τέλος την κερδίζει. Όταν οι περισσότεροι άνδρες της Ευρώπης δέχονται επίθεση για τον ανδρισμό τους και γίνεται μια προσπάθεια διάλυσης κάθε έννοιας ανδρισμού, οι «Λενίνες» της Ευρώπης θα βρίσκουν αλλού τον «βάρβαρο Σπάρταν» τους.

Προσπαθούν να γεμίσουν την κοινωνία με άτομα που αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή, που σέβονται μόνον ισχυρούς άνδρες, που βλέπουν τις γυναίκες σαν σκυλιά, που χτυπούν κλέβουν και βιάζουν αλύπητα τους κατοίκους των πόλεων [13, 14, 15], ενώ παράλληλα προσπαθούν να φιμώσουν την κοινωνία και τους νόμιμους πολίτες της με νόμους που τους κόβει κάθε δικαίωμα να πουν την άποψη τους ή να αντισταθούν σε όλο αυτό το πράγμα εξαθλίωσης της χώρας τους.

Από την άλλη, είναι ο Ούγγρος πρωθυπουργός που λέει όχι σε όλα αυτά [16], ενώ το συμβούλιο της Ευρώπης τους απειλεί με κυρώσεις [17]. Τρόμαξαν οι Ευρωπαίοι με όλα αυτά, αλλά και με τους Ιταλούς [18] και κόντεψαν να πνιγούν από το χαβιάρι, το οποίο με το ζόρι έφυγε από το λαιμό τους όταν ήπιαν την πανάκριβη σαμπάνια τους.

Μάλιστα ο Γιούνκερ αποκάλεσε τον Ούγγρο πρωθυπουργό «Χαίρε δικτάτορα» [19]. Πως φαίνεται όταν δεν γουστάρει κάποιος κάποιον άλλο. Καμία σχέση με τους δικούς μας, που τους αγαπάει όλη η Ευρώπη γιατί λένε σε όλα ναι. Αλλά ο Γιούνκερ; Που η Daily Mail έγραψε ότι είναι ένας μπεκρής που πίνει κονιάκ για πρωινό [20]; Κοίτα κάτι άτομα που αποφασίζουν για τις ζωές μας.

Πάντως για τον Έλληνα δεν ανησυχώ, με 2-3 καθρεφτάκια και με μερικές χάντρες θα τους πείσουν ότι όλα αυτά είναι για το καλό τους και θα το δεχτούν. Άλλωστε το μυαλό του μέσου Έλληνα μηδενίζει κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα, αφού πρώτα έχει δει το δελτίο ειδήσεων και του έχουν κάνει την απαραίτητη πλύση εγκεφάλου.

Και προτού σκεφτείς «Α, να ακόμη ένας φασίστας ή ρατσιστής» ή ότι άλλη «ταμπέλα» έχουν εφεύρει σήμερα για να φοβίζουν τον κόσμο ώστε να μην μιλάει και να μην φέρνει αντιρρήσεις, σκέψου λιγάκι το εξής. Στην Γερμανία, η υπηρεσία Μετανάστευσης που χορηγούσε μαζικά άσυλο σε χιλιάδες Ιρακινούς και Αφγανούς μετανάστες που δεν πληρούσαν τους όρους [21], ο πρώην «γαλάζιος» δήμαρχος του Μεσολογγίου, Αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, Γιώργος Πρεβεζάνος, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση μεταφοράς μεταναστών από το αεροδρόμιο του Μεσολογγίου στο εξωτερικό [22], ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ένας 52χρονος ομογενής από τη Γεωργία, που κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο «Zoras Baron», ο οποίος μάλιστα δήλωνε εκδότης και συναντούσε υπουργούς [23, 24], συνελήφθη και προφυλακίστηκε ως ο εγκέφαλος μιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία έναντι 4000 ευρώ το «κεφάλι» ενώ διέθετε και πολυτελή θαλαμηγό με σημαία Τουρκίας για τα παράνομα ταξίδια. Επίσης, δύο στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν ανάμεσα στους συλληφθέντες κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων [25].

Φαντάσου τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και τι μίζες παίζουν. Βάλε στο παιχνίδι και τις ΜΚΟ που παίρνουν επίσης μίζες εκμεταλευόμενοι τους πρόσφυγες [26], για να ολοκληρωθεί το καρέ. Οπότε καταλαβαίνεις τον «πόνο» που νιώθουν για τους πρόσφυγες και μετανάστες, έτσι;

Εδώ που είναι οι διάφορες οργανώσεις να ξεσηκωθούν;

Πρόκειται για μια τρέλα η οποία και πρέπει να σταματήσει. Είναι απορίας άξιο πως οι άνθρωποι δέχονται ότι τους πλασάρουν τα ΜΜΕ και δεν αντιδρούν ή πως επιτρέπουν να τους χαρακτηρίζουν «φασίστες» όταν φέρουν την αντίρρηση τους σε κάτι που θεωρούν παράλογο. Δεν πρέπει οι πολίτες μιας χώρας να επιτρέπουν σε αυτούς τους ανθρώπους να ελέγχουν την κοινωνία τους.

Ποια είναι η γνώμη σου;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.