Πως οι “κάρχιες” μας δείχνουν ότι το Pickup είναι τελικά Γ.Τ.Π.

Πριν από καιρό, είχα γνωρίσει ένα παλικάρι ο οποίος ασχολούνταν με το Pickup (όχι το πέσιμο γενικά, αλλά το PU, με τον γνωστό, σε όσους ασχολούνται, τρόπο).

Και όταν λέω ασχολούνταν, εννοώ ενεργά. Καθημερινό login σε forums, συναντήσεις με νέα ή παλιά μέλη (των forum) για χαλαρό καφέ ή συναντήσεις για πεσίματα σε day και night game κλπ.

Κάποια στιγμή και έπειτα από πολύ ασχολία, γνώρισε μια κοπέλα και ξαφνικά, όπως συμβαίνει πάντοτε, «εξαφανίστηκε». Λογικό ακούγεται, αν και δεν συμβάλει στην φιλοσοφία του PU γενικότερα. Είναι αυτό που έγραφα και παλιότερα, ότι δηλαδή πολλοί ασχολούνται με το PU απλά και μόνο για να βρουν μια κοπέλα να είναι μαζί.

Τίποτα άλλο από μια «ξερή» γκόμενα λοιπόν και αυτά τα «playboy-λίκια» τους αφήνουν -εν τέλη- αδιάφορους. Απλά είναι το γενικό «hype» που πωρώνει μερικούς, για να τους προσγειώσει αργότερα στην πραγματικότητα και όταν τους «κάτσει» μια, να πέσουν με τα μούτρα επάνω τους (αλλά, ψιτ, που είσαι, μην την κερνάς για να μην δείξεις λιγούρη, πέσε ωστόσο με τα μούτρα επάνω της όταν σου κάτσει, εκεί αλλάζει το πράγμα).

Στην πορεία το κορίτσι αυτό, σαν όλα τα κορίτσια που σέβονται τον εαυτό τους, τον απάτησε με άλλον. Από τα λίγα που κατάλαβα από τις κλαψομούνικες αναρτήσεις του στο FB (και δεν το λέω για να τον προσβάλω, αλλά έλεος ρε παλικάρια, σχέση χάσατε, που στην ουσία δεν την είχατε και ποτέ πραγματικά, όχι νεφρό), η κοπέλα τον άφησε για κάποιον άλλο πιο μουράτο, αν και τον ανέφερε ο τύπος σαν «φλώρο» και «κλαρινογαμπρό». Ότι και να ήταν, σημασία είχε ότι αυτόν επέλεξε το κοράσιο τούτο.

Προσωπικά πιστεύω ότι η κοπέλα, την οποία παρεμπίπτοντος την γνώρισε μέσο κοινωνικού κύκλου και ΌΧΙ μέσο πεσίματος (και θα πω παρακάτω γιατί το αναφέρω), πολύ πιθανών να εντυπωσιάστηκε από την «badboy-κη» συμπεριφορά του και στην πορεία να κατάλαβε ότι δεν είναι ο εαυτός του έτσι (και βλέποντας τις αναρτήσεις του στο FB μετά τον χωρισμό, θα το επιβεβαίωσε), είτε απλά είδε ότι δεν είναι ο τύπος της και πήγε στον επόμενο καλύτερο (το έχω αναφέρει πολλάκις, θα το αναφέρω περισσότερο στο επόμενο άρθρο, stay tuned).

Και μπορεί να απορείς, γιατί λέω για «badboy» και πως είμαι σίγουρος ότι το έδειξε εξ’αρχής και δεν της μίλησε απλά και χαλαρά; Μα είναι η πώρωση όλων αγαπητέ, αυτήν η γοητεία του «Alpha» και «κακού» συγχρόνως αρσενικού, του άνδρα James Bond, αυτού που κολάζει τις γυναίκες και είμαι σίγουρος ότι το 99% όσων ασχολούνται με το PU, το έχουν εφαρμόσει πολλές φορές σε γκόμενες ή/και φίλους.

Πόσο μουνόδουλοι μπορούμε να γίνουμε οι άντρες, δεν περιγράφεται. Και εννοείται ότι το παλικάρι έδινε συμβουλές του στυλ «Πως να γίνεις alpha male» και πως «να γίνεις το απόλυτο αρσενικό«. Τα έχω αναφέρει ξανά, οπότε αν θέλεις να διαβάσεις τις απόψεις μου για τις «μαγικές» θεωρίες που διαδίδονται από φαν του PU, τσέκαρε παλιότερα άρθρα.

Θα μου πεις γιατί το αναφέρω αυτό. Δεν θα το θυμόμουν καν, αν δεν έβλεπα το ίδιο ακριβώς περιστατικό και πρόσφατα αλλά και λίγο παλιότερα και απλά συνδύασα τα γεγονότα. Οι επόμενοι τύποι δεν διαφέρουν από τον πρώτο, ασχολήθηκαν επίσης ενεργά με το PU, τα έφτιαξαν με μια, χώρισαν και επέστρεψαν στην ενεργό δράση κάπως επιθετικοί.

Και οι τρεις τους, άρχισαν να μιλάνε περί «κάρχιες», για γυναίκες που γουστάρουν κλαρινογαμπρούς, πόρνες, καριόλες, ξενέρωτες κλπ, ενώ οι αναρτήσεις τύπου «πουτάνα εγώ σε αγάπησα» και άλλα τέτοια όμορφα, δίνουν και παίρνουν.

Από αυτά τα λίγα, συνειδητοποίησα τα εξής:

Ποτέ δεν την/τις ξέχασαν και το «πουτάνες, κάρχιες, καριόλες» κλπ, είναι ο εγωισμός τους που τους παράτησαν για κάποιον άλλο, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν pickup (ενώ ο άλλος που επέλεξαν ΌΧΙ, κρατήστε το και αυτό). Τους άφησαν μόνους, στις ανασφάλειες τους και στον πόνο τους και αν τους έπαιρναν τηλέφωνο λέγοντας ότι θα γυρίσουν πίσω, αμέσως θα ξέχναγαν τα πάντα και θα τις περίμεναν με ανοιχτή αγκαλιά.

Πολλά από αυτά που γράφουν μου δίνουν την εντύπωση ότι ακόμη και μετά από τόσες ώρες στο PU, τις συναντήσεις και τα σχετικά, ΔΕΝ κατάλαβαν πως λειτουργεί η κοινωνία και συγκεκριμένα, οι γυναίκες.

Ποτέ τους ΔΕΝ είχαν πραγματική βελτίωση, παρά επιφανειακή (και θα πω κάτι σχετικό στο τέλος). Εντάξει, το να ντυθείς ωραία και να αρχίσεις να σκέφτεσαι ΠΩΣ να δείχνεις alpha badboy, γίνεται εύκολα. Αλλά η πραγματική, η εσωτερική δηλαδή βελτίωση, δεν ήρθε ποτέ.

Οι γκόμενες στην πορεία το κατάλαβαν (για να μην πω σχετικά γρήγορα), ενώ μάλιστα το απέδειξαν και οι ίδιοι με το να κλαίνε στο FB (και ίσως στους φίλους τους). Για τις γυναίκες ήταν ένας ακόμη «beta» που θα τον χώριζαν ούτως ή άλλος για κάποιον άλλο, όπως συμβαίνει αιώνες τώρα. Δεν έχει την ελάχιστη διαφορά ο μέσος «PUA» από τον «beta» στην πράξη, με πιάνεις τι θέλω να πω φαντάζομαι.

Και καταλήγουμε στο εξής. Γιατί μετά από τόσες ώρες παιχνιδιού και ασχολίας με αυτό, τόσες συναντήσεις, σεμινάρια, βιβλία, video ή άλλα προϊόντα, ο άνδρας ΔΕΝ αλλάζει πραγματικά; Και δεν λέω ότι δεν γίνεται να αλλάξει, γίνεται, αλλά γιατί η μάζα ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει πραγματικά, απλά θεωρεί ότι το έχει κάνει και στην πρώτη στραβή, επιστρέφει ο παλιός εαυτός τους;

Δηλαδή το να γράφεις συνέχεια στα forums, να διαβάζεις συνεχώς (τα καμιά φορά fake) field reports, να παρακολουθείς ανελλιπώς τα (επίσης fake) videos «μεγάλων» PUA, να την πέφτεις σε 100 γυναίκες την βραδιά μόνο και μόνο για να σου κάτσει μία («έτσι και έτσι» εμφανισιακά) και μετά να σε αφήσει για να κλαίγεσαι;

Αξίζει άραγε τόσο κόπος, για να κάνεις αυτό που οι… AFCs και οι… Betas κάνουν χρόνια τώρα; Τι κάνει δηλαδή ο AFC; Βρίσκει κοπέλα μέσα από την παρέα και κάνει σχέση μαζί της, ότι και οι τύποι παραπάνω. Τώρα αυτό εσείς το θεωρείτε «παιχνίδι» και «αυτόβελτίωση» (Διαβάστε εδώ τι σημαίνει πραγματική αυτοβελτίωση);

Μα, αυτό δεν θα γινόταν ούτως ή άλλος, αν απλά έκανε παρέες και γνώριζε από εκεί κάποια; Δηλαδή αν ο beta ή AFC το έκανε αυτό χωρίς να γνωρίζει pickup, ο PUA που έκανε το ίδιο ενώ γνώριζε PU, ήταν τελείως στον πάτο;

Οι betas και οι AFCs που έχουν σχέση ή είναι ήδη παντρεμένοι και που την γνώρισαν μέσο του κύκλου τους και που, αν χωρίσουν, ίσως και να μην κλαίνε τόσο πολύ, έχουν δηλαδή καλύτερο παιχνίδι; Ποια η διαφορά με τον «PUA» τότε; Αν μετά από ώρες ασχολίας και πρακτικής, βρίσκεις κάποια μέσο FB ή κοινωνικού κύκλου, κάτι που κάνει ο καθένας άλλωστε χωρίς να έχει ανοίξει ούτε μπακαλοτέφτερο με θεωρίες, τότε πόσο πιο χάλιας μπορεί να είναι αυτός που έχει εν το μεταξύ διαβάσει κοινωνική και γυναικεία ψυχολογία;

Εδώ πρέπει να πω ότι δεν φταίνε τα παλικάρια και δεν τα θάβω, απλά τα χρησιμοποιώ ως παράδειγμα. Οι instructors είναι αυτοί που πραγματικά φταίνε και θα αναλύσω παρακάτω το γιατί.

Καταρχάς, να πω εδώ ότι ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΈΝΑΣ instructor που να δείχνει αρσενικό ή ηγέτης. Κανένας ή έστω αν υπάρχει, θα είναι 1 στους 100.

Αλήθεια, μπορείτε να μου δείξετε έναν instructor που να βγάζει την εικόνα, είτε κοιτάζοντας τον από μακριά, είτε μιλώντας μαζί του, ότι είναι το αρσενικό που θέλουν οι γυναίκες; Ότι είναι γυναικάς; Ότι όταν του μιλάς, σου βγάζει μια εικόνα «πουτανιάρη» που ίσως να παίζει τις γυναίκες στα δάχτυλα;

Αλήθεια, μπορείτε να μου δείξετε έναν instructor που να βγάζει αυτήν την βαρβατίλα που προσπαθεί να σας διδάξει; Που να σας μιλάει και να καταλαβαίνεται από τον «αέρα» του ότι έχει μια «τρελή» αυτοπεποίθηση;

Αλήθεια, μπορείτε να μου δείξετε έναν instructor που να μην δείχνει «παιδάκι», ακόμη και αν είναι στα 30 του;

Αλήθεια, μπορείτε να μου δείξετε έναν instructor που να δείχνει, φέρεται, είναι έστω, πραγματικός ηγέτης; Χωρίς όμως να υποκρίνεται ότι είναι ακολουθώντας τις θεωρίες και αν διαβάσεις την γλώσσα του σώματος του, να παρατηρείς ότι απλά υποκρίνεται.

Δείξτε μου έναν instructor, που πληρώνεται για να σας μάθει να φέρεστε σαν αρσενικά ή ακόμη, πως να είστε «alpha males», που να δείχνει έστω στο μισό τόσο αρσενικό όσο ο τύπος παρακάτω.

Δείξτε μου έναν instructor, που πληρώνεται για να σας μάθει να είστε brutal, αλάνια, πρώτες μούρες, PIMPS και ξέρω εγώ τι άλλο, που να δείχνει τόσο άνετος και τόσο brutal, όσο ο τύπος παρακάτω.

Ναι, κρατάει ύαινα…

Δείτε μερικούς instructors, τυχαίες επιλογές, για να καταλάβετε τι θέλω να πω. Δεν έχω τίποτα με τους παρακάτω, τους βάζω για τις ανάγκες του άρθρου και του επέλεξα τυχαία από μια γρήγορη αναζήτηση.

Και οι δύο είναι instructors. Ο κάτω αριστερά είναι ο Tony D και θεωρείται ο «Vancouver’s Most Experienced Dating Coach»…

Βλέπετε ποιο είναι το πρόβλημα του PU; Ότι δεν υπάρχει μια δυνατή φιγούρα, ένα πραγματικό αρσενικό (ή alpha male), για να μπορέσει να δείξει πως φέρονται τα πραγματικά αρσενικά. Και δεν αναφέρομαι σε θεωρίες του κώλου που να λέει πως ο ίδιος πιστεύει ή έχει ακούσει από αλλού πως πρέπει να φέρεται το σωστό «αρσενικό», δείχνοντας παράλληλα φωτογραφίες από λιοντάρια και σκηνές από ταινίες τύπου James Bond, αλλά να είναι ο ίδιος αυτό το αρσενικό, δηλαδή να έχει ο ίδιος αλλάξει, να τα έχει δει και να μας τα διδάσκει εμπειρικά και όχι θεωρητικά.

Και είναι κάτι που το παρατήρησα χρόνια πριν, γι’αυτό και δεν ασχολήθηκα με τους δήθεν instructors και ψαχνόμουν σε άλλα μονοπάτια για να μάθω πως φέρεται ένας άνδρας ή ένα badboy αν θέλετε.

Δεν σας κρύβω εδώ, ότι πολλές φορές έχω διαβάσει βιογραφίες ή αυτοβιογραφίες από παλιάς σχολής άνδρες, που ζήσανε κυρίως γύρω στο 1900 αλλά και πιο πρόσφατα (όταν δεν υπήρχε δηλαδή αυτήν η ηλίθια προπαγάνδα και ο φεμινισμός που θέλουν να μειώσουν την έννοια του αρσενικού), να δω πως σκέφτονταν εκείνοι, πως φέρονταν και γενικά τις απόψεις τους σε θέματα συμπεριφοράς ανδρών.

Γι’αυτό και θα δείτε ότι στα περισσότερα άρθρα του στυλ «πως να γίνεις το απόλυτο αρσενικό«, βάζουν φωτογραφίες από μοντέλα, όπως ο τύπος παρακάτω και όχι από κάποιον επώνυμο instructor, γιατί απλά οι επώνυμοι instructors δεν δείχνουν για αρσενικά.

Όπως είπα, δεν φταίνε τα μέλη που θέλουν να μάθουν πως να γίνουν καλύτεροι και να βελτιωθούν. Και ούτε προσπαθώ να αποτρέψω κάποιον να μην συμμετέχει σε PU ομάδες ή forums, αλλά ούτε και να μειώσω την δουλειά που γίνεται σε αυτά.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι στην προσπάθεια τους να μάθουν, απευθύνονται σε άτομα που είτε οι ίδιοι δεν είναι αυτό που λένε (απλά ρίξτε μια ματιά πόσοι instructors έχουν πιαστεί να χρησιμοποιούν μοντέλα, να είναι fake ή να έχουν κατηγορηθεί για βιασμό και μετά σκεφτείτε αν έχω δίκιο ή όχι), είτε απλά να απευθύνονται σε instructors που έχουν διδαχτεί με την σειρά τους από instructors που δεν το έχουν και απλά προσπαθούν με πληρωμένες γυναίκες να δείξουν ότι αυτά που κάνουν έχουν αποτέλεσμα. Γι’αυτό θεωρώ ότι το PU έχει καταντήσει ένα ανέκδοτο.

Ξέρετε τι μου θυμίζει αυτό; Θα σας πω μια μικρή ιστοριούλα (πραγματική), έτσι για να καταλάβετε τι θέλω να πω. Είχαμε γνωρίσει έναν τύπο, ο οποίος ήθελε να γίνει χορευτής (salsa). Όλα καλά μέχρι εδώ. Έβλεπε συνεχώς video στο YT, πήγαινε σε πάρτι, έκανε μαθήματα κλπ. Στην πορεία και μέσα σε 2-3 χρόνια, άρχισε να λέει ότι είναι δάσκαλος του χορού και μάλιστα πολύ καλός, ενώ είχε κάποιες μαζί του από άλλες πόλεις, για να δείχνει ότι οι γυναίκες είναι μαζί του επειδή είναι καλός.

Κάποια στιγμή μάλιστα, άνοιξε και σχολή και ο κόσμος πήγαινε στην σχολή του, θεωρώντας τον πολύ καλό, ενώ τα ίδια έλεγαν και σε άλλους. Σε κάποιο bootcamp όμως, φάνηκε ότι ήταν fake, όταν βρέθηκε ανάμεσα σε πραγματικούς δασκάλους χορού. Σε video μάλιστα του bootcamp, έβγαζε μάτια η ασχετοσύνη του. Οι κοπέλες τελικά αποδείχτηκε ότι πληρώνονταν να παρουσιάζονται σαν ντάμες του (γι’άυτό και επέλεγε από άλλες πόλεις, που δεν τις γνώριζαν). Μα δεν μοιάζει σαν έναν μέσο instructor;

Γι’αυτό και είναι δύσκολο για κάποιον να αλλάξει τις πεποιθήσεις και την συμπεριφορά του μέσα από το PU. Γιατί βασίζεται σε «θέλω τα λεφτά σου» τεχνικές. Και μην νομίζεις ότι αυτά τα γράφω επειδή θέλω να διαφημίσω κάτι ή να βγάλω χρήματα, δεν με ενδιαφέρει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Άλλωστε αν ήθελα να διαφημίσω κάτι, μπορούσα να το κάνω πολύ εύκολα μέσο των social media, με τα οποία και δεν ασχολούμαι (ίσως αργότερα να ασχοληθώ πιο σοβαρά και να ανεβάζω και video, αλλά προς το παρών δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου).

Το PU κάνει τους άντρες να έχουν σαν στόχο την γυναίκα και όχι την βελτίωση τους. Τους πείθει ότι πρέπει να την πέφτουν σε χιλιάδες για να… βελτιωθούν και όχι στο πως να βελτιωθούν για να την πέφτουν. Και όχι, για εμένα το «την πέφτω σε καμιά 500αριά για να βελτιωθώ δεν ισχύει και είναι λάθος προσέγγιση«.

Πολλοί είναι εκείνοι που μαθαίνουν για λίγο PU, θεωρούν ότι είναι PRO και τελικά, όταν τρώνε το ένα άκυρο μετά το άλλο, αρχίζουν είτε να την «βγάζουν» με πόρνες (που μπορείς να βρεις πλέον με 10€ και για πλάκα), είτε να συμμετέχουν σε διάφορα γκρουπ «λαϊκών παιδιών» ή στο κίνημα MGTOW. Και ενώ οι ίδιοι είναι σε όλα τέλειοι και δεν φταίνε αυτοί που τους απέρριψε ή τους παράτησε μια γκόμενα, οι γυναίκες είναι πουτάνες και καριόλες.

Αυτό που θέλω να πω κλείνοντας είναι το εξής. Δώστε βάρος στην βελτίωση σας. Μην μαθαίνεται «PU» για να βγάλετε γκόμενα, μάθετε PU για να βελτιωθείτε. Η γκόμενα θα έρθει στην πορεία.

Ο τύπος στο παρακάτω video, είναι ένα παράδειγμα ελλιπής αυτοβελτίωσης. Παρότι έχει δώσει μεγάλη σημασία στην εξωτερική του εμφάνιση, υστερεί υπερβολικά στην εσωτερική του δύναμη. Παρότι είναι σαν τον Hulk, η μητέρα του τον καταπιέζει και τον κουμαντάρει.

Δώστε προσοχή σε ποιους απευθύνεστε για να σας μάθουν κάτι, οτιδήποτε. Αν όσο είστε μαζί με τον δάσκαλο, είστε τέλεια και όταν χωρίσετε, δεν μπορείτε να μιλήσετε ούτε στην περιπτερού, τότε λυπάμαι αλλά δεν είστε ακόμη πραγματικά τέλειοι (placebo). Αλλάξτε δάσκαλο.

Αν τώρα, όταν χωρίσετε από τον δάσκαλο είστε ακόμη καλύτεροι, τότε ο δάσκαλος «φυσάει», συνεχίστε μαζί του.

Αν πάλι, θεωρείται ότι με αυτόν που είστε μαζί, όλο και κάτι θα βγάλετε και θα μάθετε, πάλι συνεχίστε μαζί του.

Απλά δώστε μεγάλη σημασία στο ποιος σας μαθαίνει τι σας μαθαίνει. Μην βρεθείτε προ εκπλήξεως μετά, αν δείτε αυτόν που σας δίδασκε «alpha-λίκι», να κλαίει σαν γκόμενα γιατί τον χώρισε κάποια.

Ποια είναι η γνώμη σου;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.