Τρεις στους δέκα άνδρες τρώνε ξύλο από τις γυναίκες τους

Το συγκεκριμένο άρθρο ομολογώ ότι ήμουν σκεπτικός για το αν έπρεπε να την αναρτήσω.

Είναι γεγονός ότι οι άντρες το έχουμε ξεφτιλίσει κάπως το θέμα «αρσενικό», αλλά είναι κάτι που έχει καλυφτεί πολλές φορές από το blog και δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνω συνεχώς τα ίδια πράγματα. Ωστόσο σαν είδηση, είναι κάτι «νέο» στον χώρο και αν εξαιρέσεις τους καληνυχτάκηδες και τους γλείφτες, τώρα έχουμε και αυτούς που τρώνε ξύλο από τις γυναίκες τους. Και σίγουρα αυτήν η είδηση είναι ακόμη ένα καρφί στο είδος προς εξαφάνιση, τα αρσενικά.

Τρεις στους δέκα άντρες λοιπόν κακοποιούνται σωματικά από τις γυναίκες στην Ελλάδα της κρίσης, ενώ επτά στους δέκα πέφτουν θύματα ψυχολογικής βίας, σύμφωνα με ευρωπαϊκή μελέτη, όπως αναφέρει η συμβουλευτική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Φρόσω Φωτεινάκη. Αν τα βάλεις κάτω, οι τρεις στους δέκα τρώνε ξύλο και οι επτά στους δέκα δέχονται ψυχολογική βία, τότε όλοι οι άντρες όλο και κάποιο θεματάκι έχουν με τις συζύγους τους.

Στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, το Βέλγιο και την Ισπανία, εντοπίστηκαν μάλιστα τα συχνότερα κρούσματα ψυχολογικής βίας στον άνδρα, ενώ όσον αφορά τη σωματική βία η Ελλάδα έρχεται πρώτη με το 31,7% και ακολουθεί η Αγγλία με 15,1% και το Βέλγιο με 14,2%. Τα στοιχεία της μελέτης ουσιαστικά σταματούν το 2010, ωστόσο οι εκτιμήσεις των ειδικών, είναι ότι αυτά τα ποσοστά έχουν αυξηθεί, αλλά δεν έχουμε νεότερες καταγραφές.

Απορία: Το παίζει «Cool και Alpha/ανεπηρέαστος» ή είναι κότα λυράτη;
Plot twist: Την ακουμπάει καταλάθος στην προσπάθεια του να αμυνθεί και τον κατηγορούν όλοι για μισογυνισμό και επιθετική συμπεριφορά.

Κακά τα ψέματα, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει χρόνια γύρω μας και σίγουρα δεν αφορά αποκλειστικά τα ζευγάρια άνω των 40-50 ετών. Είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιον παντρεμένο θα γνωρίζεις που όταν θέλει να κάνει κάτι ή να αγοράσει κάτι, σκέφτεται αν αρέσει στην γυναίκα του, αν η γυναίκα του βάλει τις φωνές και αν συμφωνεί και η ίδια, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές του ανάγκες.

Από την άλλη, ποιος είναι ο ρόλος των συγκεκριμένων αντρών στην οικογένεια; Γιατί προστάτες είναι σίγουρο ότι δεν είναι. Αν για παράδειγμα πειράξει κάποιος το παιδί τους, τι θα κάνουνε, θα στείλουν την γυναίκα τους να καθαρίσει; Μετά φταίνε οι γυναίκες, όταν κατηγορούν τους άντρες ότι είναι φλώροι και λιγουρεύονται αλλοδαπούς;

Για να είμαι σωστός όμως, θα πρέπει να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο άρθρο τονίζει ότι αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα της κρίσης και ότι δηλαδή η οικονομική κατάσταση -ίσως να- έχει τεντώσει τα νεύρα των γυναικών, που ξεσπάνε στους άντρες τους όταν αυτοί δεν μπορούν να φέρουν χρήματα στο σπίτι, οπότε θα αναφερθώ και σε αυτό.

Πρόσφατα μάλιστα, ένας γνωστός μου έλεγε ότι τον παράτησε η γυναίκα του όταν μειώθηκε ο μισθός του και δεν τους έφταναν. Όταν μου το είπε αυτό, θυμήθηκα ότι κάπου είχα αναφέρει ότι σήμερα οι γάμοι θα γίνονται σαν τις μπίζνες, θα κρατάνε όσο κρατάει η -καλή- συνεργασία ανάμεσα στο ζευγάρι και θα χωρίζουν για πλάκα.

Η επανάσταση των ξυλοδαρμένων αντρών, θα ξεκινήσει με τον Μάρκο, το… απόλυτο αρσενικό.

Και για να είμαι ακόμη πιο σωστός, στο άρθρο αναφέρει ότι και οι γυναίκες δέχονται επιθετική συμπεριφορά, όταν έχει να κάνει με τα οικονομικά (και όχι μόνο, θα πρόσθετα). Σίγουρα είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι τραβάει ο κάθε κακομοίρης από την γκρίνια της γυναίκας του και σίγουρα, όταν από την μία έχεις τον μισθό σου να κάνει φτερά άμεσα και να μην μπορείς να τα βγάλεις πέρα και από την άλλη την γκρίνια της, λογικό είναι να ξεσπάσεις κάπου.

Ερ.: Δηλαδή τρεις στους δέκα Έλληνες τρώνε ξύλο;
Απ.: Ακριβώς. Και μάλιστα μιλάμε για ελαφριάς μορφής σωματική βία, δηλαδή η γυναίκα τραβάει απότομα τον άνδρα, τον σπρώχνει, του πετάει αντικείμενα, τον χαστουκίζει. Αυτές είναι οι μορφές σωματικής βίας που παρατηρούμε όλο και πιο συχνά πια, από τη γυναίκα προς τον άνδρα.

Αλλά δεν θα κατηγορήσω τις γυναίκες που κακοποιούν τους άντρες τους ή που τους φέρονται χάλια. Τις γυναίκες τις βλέπω όπως τα μικρά παιδιά, όπως τα μάθεις έτσι θα φέρονται. Αν σε ένα μικρό παιδί, κάνεις όλα του τα χατίρια χωρίς να πεις ένα όχι, τότε αυτό θα γίνει κακομαθημένο.

Έτσι και οι γυναίκες έχουν μάθει (οι όμορφες τουλάχιστον) σε μια συμπεριφορά-γλειψίματος, με αποτέλεσμα όπου σταθούν και όπου βρεθούν, να βλέπουν τους άντρες να γίνονται λιώμα για χατήρι τους. Οπότε, βλέποντας αυτήν την κατάσταση και την συμπεριφορά των αντρών, έχουν ήδη καβαλήσει το καλάμι και δεν πρόκειται να το αφήσουν. Ειδικά όταν βλέπουν τους άντρες έτσι «μαμάκηδες», αν μπορούσαν να τους πατήσουν και κάτω σαν τις κατσαρίδες θα το έκαναν (δεν αναφέρομαι σε όλους τους άντρες, ούτε σε όλες τις γυναίκες).

Είσαι άντρας, αρσενικό, αν δίνεις την εξουσία σε μια γυναίκα και κάθεσαι «κότα» σε ότι σου λέει και σου κάνει, τότε ίσως να το αξίζεις ένα χεράκι ξύλο από την γυναίκα σου. Σε λίγο καιρό οι γυναίκες θα κόβουν τους όρχεις μας (ούτως ή άλλος στους άντρες θα είναι άχρηστοι έτσι όπως πάει), θα τους κάνουν μπεγλέρι και θα το παίρνουν μαζί τους στον καφενέ, ώστε να έχουν με κάτι να ασχολούνται καθώς θα συζητάνε για το πόσο ξύλο έριξε η κάθε μια στον άντρα της, ενώ αυτός θα κάνει τις δουλειές του σπιτιού.

Έτσι, για να θυμόμαστε πως ήταν οι άντρες…

Και αν η οικονομική κατάσταση έχει κάνει τις γυναίκες να αντιδρούν έτσι, τότε όσο περνάει ο καιρός το πράγμα θα χειροτερεύει. Όπως και να το κάνουμε, το οικονομικό κομμάτι συνδέεται με την ευτυχία μιας οικογένειας και σίγουρα οι καλές ημέρες έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται. Βέβαια τις «καλές ημέρες» πολλές οικογένειες «ζούσαν» με τις πιστωτικές, αλλά κάτι ήταν και αυτό, γέμιζες το ψυγείο και παράλληλα αγόραζες και το τελευταίο iphone, να μπορείς βρε αδερφέ να το αφήνεις με άνεση στο τραπέζι της καφετέριας χωρίς να ντρέπεσαι.

Και όταν στην ήδη ταλαιπωρημένη κατάσταση των Ελλήνων, με τους χαμηλούς μισθούς (που καμιά φορά βλέπεις να επαναστατούν μερικοί online για γελοία πράγματα και όταν τους κόβουν τον μισθό και τα άλλα δικαιώματα από την δουλ(ε)ιά τους, εκεί κάνουν τουμπεκί) και τους πολλαπλούς φόρους και αυξήσεις (που συνεχώς έρχονται και άλλοι), θα δοκιμάσουν ακόμη περισσότερο τις αν(τ)οχές της κάθε οικογένειας.

Και φυσικά κάποια στιγμή θα αρχίσουν να παίρνουν τους πρόσφυγες για εργασία (ήδη ο Μπουτάρης έκανε μια πρόταση), με μισθό περί τα 10€ (και πολλά λέω, θα γίνει όπως στις αρχές με τους Αλβανούς που τους έδιναν 500δρχ μεροκάματο) δήθεν για να μην τους πούνε ρατσιστές οι επαναστάτες του διαδικτύου, αλλά στην πράξη θα το κάνουν για να μην πληρώνουν -μεγάλους- μισθούς.

Και μπορείς να καταλάβεις τι θα γίνει μετά. Ο επαναστάτης που βρίζει ρατσιστή όποιον έχει αντίθετη άποψη από την δική του, δεν θα μπορεί να βρει δουλειά ή θα βρίσκει με χαμηλά/γελοία μεροκάματα. Και δεν θα μπορεί να τα βγάλει πέρα, επειδή παράλληλα θα φορολογείτε άγρια, σε αντίθεση με τους μετανάστες/πρόσφυγες που δεν θα πληρώνουν μία (!) και θα περνούν «δύσκολες» ώρες σε παραθεριστικά κέντρα τύπου LM Village, οπότε περιμένετε ακόμη περισσότερα ξεσπάσματα από τις γυναίκες του τύπου «άχρηστε, αχαΐρευτε, έφαγα τα χρόνια μου μαζί σου» κλπ.

Παλιότερα οι γυναίκες έκαναν υπομονή και στήριζαν τους συζύγους τους σε κάθε αναποδιά που τους τύχαινε, κάτι που όσο πάει θα σπανίζει. Στο τέλος όπως το βλέπω, οι οικογένειες δεν θα θα κρατάνε λεφτά στην άκρη για μια ώρα ανάγκης, αλλά θα τα κρατάνε για να πληρώσουν το διαζύγιο που θα είναι το ίδιο σίγουρο με το κέρατο.

Ποια είναι η γνώμη σου;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.