Εισαγωγή στο Pickup

Τι είναι το Pickup
Για κάποιον που γνωρίζει σχετικά, σίγουρα θα έχει καταλάβει τον σκοπό του blog, αλλά για κάποιον που δεν γνωρίζει τι είναι το Pickup, ας δούμε αρχικά τι εννοούμε με τον όρο Pickup.
Σαν «Pickup» αναφερόμαστε στην τεχνική όπου ένας άντρας προσεγγίζει άγνωστες γυναίκες με σκοπό την γνωριμία/σχέση/σεξ. Σε αντίθεση με το ελληνικό «καμάκι», αυτός που χρησιμοποιεί το Pickup (δηλαδή ο Pickup Artist ή PUA), κάνει χρήση διαφόρων δοκιμασμένων τεχνικών που σκοπό έχουν να μειώσουν τις άμυνες των γυναικών και να επιτευχθεί έτσι το αποτέλεσμα που επιθυμεί ο PUA.

Να γνωρίζετε ωστόσο ότι το παρών blog, σε αντίθεση με τα άλλα παρόμοια blogs (ή και forums), δουλεύει διαφορετικά. Δηλαδή δεν ακολουθώ τις κλασικές συμβουλές των PUA ή της «dating κοινότητας» ή ακόμη των περιοδικών/φίλων/γνωστών/γυναικών, αλλά ακολουθώ τις δικές μου απόψεις, οι οποίες και βγαίνουν από τις δικές μου συναναστροφές. Έτσι μπορώ να γνωρίζω καλύτερα αν αυτό που αναφέρω λειτούργησε σε εμένα απλώς ή μπορεί να δουλέψει και σε κάποιον άλλο, όπως επίσης αν κάτι που λέει κάποιος PUA ισχύει ή όχι και αν αξίζει θα το αναφέρω. Οπότε με λίγα λόγια, ότι θα διαβάσεις εδώ, να ξέρεις ότι έχει δοκιμαστεί κάμποσες φορές προτού το προσθέσω σε κάποιο άρθρο.

Θα παρατηρήσεις ότι γενικά αναφέρεται (και την αναφέρω) σαν «κοινότητα». Η κοινότητα αποτελείτε από άτομα που αποκαλούν τους εαυτούς τους «Pickup Artists» ή PUA’s για συντομία. Επίσης η συγκεκριμένη ομάδα αναφέρεται ως «Seduction Community» ή «Dating Community».

Στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο στο εξωτερικό, όπου στο εξωτερικό υπάρχουν και οι συγκεκριμένες εταιρίες, όπου αναλαμβάνουν να σου μάθουν την διαδικασία βήμα-βήμα, ώστε να μάθεις τα απολύτως απαραίτητα. Υπάρχουν δεκάδες βιβλία σχετικά, ενώ υπάρχουν και DVD αλλά και τα απαραίτητα σεμινάρια που διοργανώνουν οι εν λόγω εταιρίες.
Υπάρχουν επίσης και δεκάδες forums, όπου ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει με άλλους που ασχολούνται με το ίδιο άθλημα (αφού είναι σίγουρο ότι η παρέα του δεν θα θέλει να ασχοληθεί με αυτό το πράγμα), να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και να συναντηθούν για να δοκιμάσουν και στο πεδίο τις τεχνικές αυτές.

Τα καλά νέα είναι ότι τα τελευταία χρόνια και η Ελλάδα αποκτά σιγά σιγά το PU κοινό της, με σχετικά βιβλία, προϊόντα DVD, σεμινάρια αλλά και σχετικά forums, μερικά από τα οποία παραθέτω στο τέλος.

Αρχικά
Το πρώτο πράγμα που ένας νέος στον χώρο πρέπει να καταλάβει είναι ότι μαθαίνοντας το Pickup είναι μια διαδικασία που παίρνει καιρό. Πρόκειται να αρχίσεις να αποκτάς ικανότητες και μόνο έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα στο «πεδίο» θα μπορέσεις να το κάνεις πλέον με άνεση και ευχαρίστηση και να έχεις έτσι απολαυστικές συναναστροφές με γυναίκες.

Πολλοί νέοι μπαίνουν στο παιχνίδι με την ιδέα ότι θα μάθουν κάποια ατάκα ή/και στρατηγική και θα μπορέσουν έτσι να ρίξουν την γυναίκα που επιθυμούν και όταν την μάθουν, δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο. Αυτήν η ιδέα είναι και η συνταγή της καταστροφής, αφού τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Για να μάθει κάποιος μια τεχνική, θα πρέπει να την δοκιμάσει στο πεδίο, ώστε να αρχίσει να την περνάει μέσα του και να του βγαίνει φυσικά. Φαντάσου να διαβάσεις τεχνικές για το kick boxing και να θέλεις μετά να ανεβείς κατευθείαν στο ριγνκ με κάποιον πρωταθλητή. Έτσι είναι και με το να μάθεις το «παιχνίδι» ή να γίνεις καλύτερος σε αυτό, απαιτεί χρόνο που θα διέθετες για να μάθεις κάποια άλλη τεχνική ή άθλημα.

Είναι επίσης πολλοί αυτοί που θέλουν να ρίξουν αποκλειστικά μια κοπέλα που γνωρίζουν και έτσι θέλουν κάποια μέθοδο-συντόμευση, ώστε να τα καταφέρουν. Εδώ να πω ότι πάλι πρέπει να μάθουν κάποια βασικά πράγματα που κάνουν έναν άντρα να ξεχωρίζει και για να ρίξεις μια γυναίκα θα πρέπει να είσαι σε θέση να μπορείς να προκαλέσεις έλξη και σε άλλες γυναίκες.

Ξεκινώντας
Το πιο δύσκολο σημείο είναι να αποκτήσεις θάρρος, να βγεις έξω με σκοπό να προσεγγίσεις άγνωστες γυναίκες, να εντοπίσεις κάποια που σου αρέσει και τελικά να την πλησιάσεις με σκοπό να την γνωρίσεις, ειδικά αν δεν το έχεις ξανά κάνει. Το πιο πιθανό είναι να λάβεις αρνητική αντίδραση και να αποθαρρυνθείς και να σκεφτείς ότι δεν θέλεις να πλησιάσεις κάποια άλλη ξανά. Έλαβες κάποια αρνητική αντίδραση και αποφάσισες ότι αυτό δεν είναι για εσένα.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις, είναι να επικεντρωθείς στην βελτίωση σου. Βγες όσο πιο συχνά μπορείς, είτε με παρέα, είτε μόνος σου και επικεντρώσου στο να μάθεις το παιχνίδι. Κάνε πράξη ότι διαβάζεις και δοκίμασε τα επάνω σου. Ακόμη και αν είσαι έμπειρος, επικεντρώσου στην βελτίωση σου, αφού μόνο αυτήν μπορείς να ελέγξεις. Δεν μπορείς να ελέγξεις στην συμπεριφορά των άλλων απέναντι σου και έτσι δεν θα πρέπει να σε απασχολεί αυτό.

Να έχεις υπομονή. Μην περιμένεις μέσα σε λίγες ημέρες να κάνεις κάτι που δεν κάνεις για χρόνια και μην περιμένεις να μάθεις κάτι και να σου βγει τέλειο. Ακόμη και την καλύτερη ατάκα να μάθεις, αν δεν σου βγει με άνεση σίγουρα δεν θα έχει το αποτέλεσμα που επιθυμείς.
Η διαδικασία αυτήν παίρνει καιρό. Θα παρατηρήσεις άλλοτε να βελτιώνεσαι γρήγορα και άλλοτε να κολλάς ή να βλέπεις κάποιον φίλο σου να βελτιώνεται πιο γρήγορα από εσένα. Δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί αυτό, είναι κάτι που συμβαίνει, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ο καθένας μας έχει άλλες πεποιθήσεις και ξεκινά από άλλο σημείο, πχ άλλες εμπειρίες.
Φαντάσου σαν να θέλεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα, όπου με τον καιρό αποκτάς και καλύτερη εμπειρία. Έτσι να βλέπεις και το Pickup και να μην τρέφεις αυταπάτες ότι μπορείς να μάθεις κάτι πολύ πιο γρήγορα.

Βελτιώσου και εξωτερικά
Βρες δουλειά (αν δεν έχεις), ώστε να μπορείς να αγοράζεις καινούρια ρούχα, αρώματα κλπ. Μάθε να ντύνεσαι και να χρησιμοποιείς κάποια έξτρα, όπως πχ δαχτυλίδια. Γενικά δείξε ότι είσαι άντρας που κάνει σεξ με τις γυναίκες και όχι ο geek που σπαταλά ώρες στο WoW.
Πήγαινε σε κάποιο γυμναστήριο ή ακόμη και σε κάποια σχολή χορού και κοινωνικοποιήσου. Μάθε να μιλάς με αγνώστους και αρχίνα κάνε παρέα και με άλλα άτομα.
Βελτίωσε την ζωή σου, όπως μάθε να τρως πιο υγιεινά, γίνε πιο θετικός, απόκτησε περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Επίσης μάθε να κρατάς καθαρό το σπίτι σου (αν μένεις μόνος σου) αλλά και το αυτοκίνητο σου (αν έχεις). Δεν θα θέλεις να τα δουν λερωμένα.
Πολλοί άντρες ζουν σε χάλια συνθήκες επειδή δεν έχουν κάποια γυναίκα και σκοπεύουν να βελτιωθούν όταν την βρουν. Δεν θα έρθει ποτέ έτσι. Μάθε να είσαι από πριν αυτό που θέλεις να γίνεις όταν βρεις κάποια γυναίκα.

Ζητώντας συμβουλές
Στην πορεία σου, σίγουρα θα χτυπήσεις πολλές φορές σε τοίχο και δεν θα ξέρεις τι να κάνεις. Δεν είναι κακό, όλοι το έχουν πάθει. Δεν είναι κακό να ζητήσεις κάποια συμβουλή σχετικά με το πρόβλημα σου. Στο blog υπάρχει ειδική σελίδα για να πεις κάτι που δεν έχει αναφερθεί σε κάποιο άρθρο (και έτσι να σχολιάσεις κάτω από το συγκεκριμένο αυτό άρθρο) και δεν χρειάζεται να γίνεις καν μέλος, ενώ υπάρχουν και τα σχετικά forums για να γίνεις μέλος και να συζητήσεις έτσι τα προβλήματα που έχεις.

Μάθε να ζητάς συμβουλές. Μην ρωτάς απλά «πως να ρίξω την γειτόνισσα μου» ή «τι να πω στην σερβιτόρα;» γιατί δεν γνωρίζουμε περισσότερα γι’αυτήν. Ερωτήσεις του τύπου «γιατί δεν απαντά στα μηνύματα μου» δεν μπορούν να απαντηθούν γιατί απλά δεν γνωρίζει κανείς μας τι παίχτηκε. Θα πρέπει να αναφέρεις με λεπτομέρειες τι παίχτηκε, τι είπατε και γενικά όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείς. Αν βαριέσαι εσύ να γράψεις, γιατί να μην βαριέται μετά και ο άλλος να σου απαντήσει. Ο καθένας μας θα προσπαθήσει να αναλύσει την κατάσταση και να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα με βάση τις δικές του εμπειρίες, οπότε λέγοντας περισσότερα τον βοηθάς και καλύτερα.

Σίγουρα δεν θέλουμε να γράψεις έκθεση, αλλά αν δεν αναφέρεις μια κρίσιμη πληροφορία (πχ «την έβρισα», «την χτύπησα» ή της είπα αυτό και θύμωσε), τότε οι συμβουλές δεν θα πιάσουν τόπο αφού κανείς δεν θα γνωρίζει το συγκεκριμένο γεγονός. Επίσης μην νιώθεις ντροπή να πεις κάτι, κανείς δεν σε γνωρίζει προσωπικά και μπορείς να έχεις όποιο nickname επιθυμείς.

Μην ακούς τις παλιές σου ιδέες
Δεν έχεις λεφτά για να πας σε μπαρ, δεν έχεις χρόνο, δεν σου αρέσουν τα clubs, δεν είσαι εμφανίσιμος κλπ. Όταν πας να αλλάξεις κάτι επάνω σου, τότε ο παλιός σου εαυτός θα αρχίσει να δημιουργεί και κάποιες αρνητικές σκέψεις για να σε κρατήσει πίσω. Μην ακούς καμία από αυτές τις ιδέες και ξεκίνα να χτίζεις τον νέο σου εαυτό.

Πως να ξεκινήσεις
Αρχικά μπορείς να ξεκινήσεις να διαβάζεις το βιβλίο του Neil Strauss με τίτλο «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Η κρυφή βίβλος της γυναικείας αποπλάνησης«, το οποίο και θα σε «βάλει» στο μυαλό ενός άντρα που ασχολείται με την βελτίωση του καθώς και με τον τρόπο που λειτουργεί η κοινότητα ή οι Pickup Artists. Σαν βιβλίο παρουσιάζει και μερικές λύσεις και κόλπα, αλλά βασικά αφηγείται περισσότερο την ιστορία του συγγραφέα. Ωστόσο, είναι ιδανικό για να σε βοηθήσει να δεις αν θέλεις να κάνεις αυτού του είδος την ασχολία.

Αν τώρα δεν θέλεις να μάθεις για την ιστορία της κοινότητας, που αυτό λέει πάνω κάτω το συγκεκριμένο βιβλίο, μπορείς να διαβάσεις και το βιβλίο «Μαγικές κουκίδες», όπου βρίσκεται μεταφρασμένο στα Ελληνικά και με την μορφή blog εδώ, το οποίο και θα σου μάθει τα βασικά του Pickup.

Ελληνικά σχετικά sites/forums
Τα παρακάτω sites τα βάζω για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν συνεργάζομαι με κανένα από τα παρακάτω και ούτε φυσικά δέχομαι ή απορρίπτω ότι λένε. Η επιλογή είναι φυσικά δική σου.
Self Improvement Talk
To forum της Έλξης (του Σπύρου Κόντη, όπου πουλάει και σχετικά προϊόντα). Δεν μπορείς να συμμετάσχεις αν δεν αγοράσεις κάποιο προϊόν.
Athens Lair PUA Forum
Salonica Lair PUA Forum
The Greek Underground PUA Community (σχετικά ανενεργό)
Sxeseis.gr (δεν ασχολείται με το Pickup το συγκεκριμένο forum και δεν θα βρεις σχετικές πληροφορίες, αλλά μιλάνε για σχέσεις γενικά).

Περισσότερες πληροφορίες
Λεξιλόγιο των PUA
-Pickup artist @ wikipedia

3 σκέψεις σχετικά με το “Εισαγωγή στο Pickup”

  1. Γράφεις: «Γενικά δείξε ότι είσαι άντρας που κάνει σεξ με τις γυναίκες και όχι ο geek που σπαταλά ώρες στο WoW.»

    Το έχω απορία πολύ καιρό, ενδιάμεσο δεν υπάρχει; Επίσης, γιατί οι γυναίκες αδιαφορούν τόσο πολύ για το boy next door πρότυπο, τη στιγμή που απ’ την πλευρά των αντρών ισχύει το ακριβώς αντίθετο; Ειδικά δε τα τελευταία χρόνια που η geek culture είναι ΤΕΡΜΑ της μόδας (καλώς ή κακώς κι αυτές ίδια μεγαλωμένες είναι, όχι με videogames αλλά ανάμεσα σε αγόρια που τα παίζουν), είναι χίλιες φορές προτιμότερο να είσαι καμένος παρά ένας μέσος τυπάς.

    Θα μου πεις γιατί να κοιτάξει μια γυναίκα στα 20 – 25 της τον πνευματικό κόσμο κάποιου ή ν’ ασχοληθεί για να γνωρίσει τις ιδιαιτερότητες της προσωπικότητάς του… Εμείς όμως γιατί το κάνουμε;

    Ίσως να ήταν ακραίο να χαρακτηρίσω τον «πόλεμο των δυο φύλων» χαμένο για τους άντρες, οι γυναίκες όμως σίγουρα κερδίζουν την τρέχουσα μάχη. Πανηγυρικά.

    Μου αρέσει!

    1. Υπάρχει ενδιάμεσο, απλώς είναι λίγοι που το δείχνουν. Συνήθως ή το ένα θα βγάζει κάποιος, ή το άλλο. Αυτοί που κάνουν καλά το ενδιάμεσο που λες, είναι αυτοί που κάνουν αυτό που τους αρέσει, δείχνοντας επίσης και χαρακτηριστικά που δεν τους κάνει να φαίνονται κολλημένοι σε αυτό.

      Μου αρέσει!

Ποια είναι η γνώμη σου;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.