Λεξικό των PUA

Παρακάτω παραθέτω μερικές από τις πιο συνηθισμένες λέξεις που χρησιμοποιούνται στην κοινότητα (και στο blog).


Average Frustrated Chump (AFC)

Ο άντρας ο οποίος έχει λίγη ή καθόλου εμπειρία με τις γυναίκες καθώς επίσης και αυτοπεποίθηση. Υπάρχει επίσης και ο όρος rAFC (Recovered AFC), όπου είναι αυτός που παλεύει να «ξεκολλήσει» από τα λάθη του και μαθαίνει τα σωστά βήματα για ένα καλύτερο «παιχνίδι».

Natural

Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να δείξει κάποιον που ότι κάνει το κάνει από μόνος του, το έχει από την φύση του δηλαδή και δεν ακολουθεί κάτι στάνταρ ή δοκιμασμένο από άλλους.

PUA

Ο Pickup Artist, το αντίθετο του AFC. Είναι αυτός που σε αντίθεση από τους naturals, μαθαίνει και βελτιώνεται μέσα από τα λάθη του. Συνήθως χρησιμοποιεί στάνταρ «ατάκες» και σύστημα για να ρίξει τον στόχο του, πολλά από τα οποία διαβάζει μέσα από online κοινότητες.

Alpha/Beta/Omega Male

Οι διαφορές στο επίπεδο των αντρών, χαρακτηρίζεται με τις λέξεις alpha και beta male. Σαν alpha male ονομάζουμε αυτόν που είναι ο ηγέτης, που έχει αυτοπεποίθηση και που είναι άνετος γενικά με ότι κάνει. Ο όρος δημιουργήθηκε από τους ειδικούς που παρατηρούσαν κοπάδια λύκων και ονομάζουν έτσι τον ηγέτη τους.

Σαν beta male ονομάζουμε το αντίθετο του alpha male, αυτόν που δεν έχει αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, τον συνηθέστερο ίσως τύπο άντρα που συναντάμε συχνά.

Υπάρχει επίσης και ο όρος «omega male» αλλά δεν χρησιμοποιείται πολύ. Τον συγκεκριμένο όρο τον χρησιμοποιούν είτε για να δείξουν τον «πάτο» σαν αρσενικό, είτε για να δείξουν κάτι ξεχωριστό, αυτός που είναι και πιο πάνω από τους alpha.

Υπάρχουν επίσης και οι «Alpha Female of the Group» (ή απλά «Alpha Female») και αναφέρεται στις ηγετικές/δυναμικές γυναίκες της παρέας (και όχι μόνο).

Fake Alpha

Με τον όρο αυτόν αναφέρουμε όσους έχουν διαβάσει τις θεωρίες περί alpha male συμπεριφοράς και συμπεριφέρονται έτσι επίτηδες, δηλαδή προσποιείται αυτήν την συμπεριφορά για να πετύχει αυτό που επιθυμεί.

Έναν Fake Alpha μπορείς να τον καταλάβεις πολύ εύκολα, όταν για παράδειγμα αναφέρεται συνεχώς σε αυτό (πχ «το έκανα αυτό για να μην φανώ x» ή «το έκανα επίτηδες αυτό για να μην με πει beta»), καθώς επίσης στην γλώσσα του σώματος του. Το κακό με τους fake είναι ότι οι γυναίκες τους αναγνωρίζουν, οι πιο έμπειρες άμεσα και οι λιγότερο έμπειρες με τον καιρό.

Fake Beta δεν υπάρχει 🙂

Amog

Amog (Alpha Male of the Group) λέμε τον άντρα που υπάρχει σε μια παρέα και είναι ο ηγέτης τους (ή ο alpha). Συνήθως όταν πλησιάσεις μια άγνωστη παρέα, θα πρέπει να προσέχεις αν ο άντρας που τις συνοδεύει είναι alpha ή beta male. Αν είναι alpha, τότε το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει να σε μειώσει στα μάτια της παρέας για να δείξει ότι αυτός είναι το αρσενικό.

Συνήθως λέμε «του έκανα Amog» ή «μου έκανε Amog» (ή και «τον Amog-αρα«) και εννοούμε ότι ο άντρας της παρέας προσπάθησε να με μειώσει για να ανεβεί αυτός σαν αξία στα μάτια των υπολοίπων.

Bitch Shield
Σαν Bitch Shield ονομάζουμε την άμυνα των γυναικών, όπου είτε είναι, είτε το παίζουν «σκύλες», για να αποτρέψουν (ή και να δοκιμάσουν) ένα «πέσιμο».

Friend Zone
Είναι η λίστα που βάζει μια γυναίκα όσους άντρες δεν βλέπει σαν πιθανούς εραστές και τους βλέπει απλώς σαν «φίλους» της. Η λίστα αυτήν είναι χειρότερη από το… Αλκατράζ, αφού αφότου μπεις δεν βγαίνεις εύκολα από εκεί.

Wingman (ή Ιπτάμενος)

Ένας όρος που χρησιμοποιείτε για να δηλώσει ένας PUA τον βοηθό του, αυτόν που τον καλύπτει είτε ανεβάζοντας τον στα μάτια μιας γυναίκας με καλά σχόλια, είτε απασχολώντας την φίλη του στόχου του PUA, ώστε να μην τον ενοχλεί στο πέσιμο του.

Close

Οτιδήποτε έχεις κάνει για να «κλείσεις» με την γυναίκα που έχεις σαν στόχο. Υπάρχουν τα Phone (και FaceBook) κλεισίματα, όπου δηλαδή έχεις πάρει κάποιο μέσο για να επικοινωνήσεις μαζί της κάποια άλλη στιγμή, το Kiss Close, όπου έχεις φιλήσει τον στόχο σου και το Sex Close όπου έχεις κάνει σεξ με τον στόχο σου.

Obstacle

Το εμπόδιο, συνήθως κάποια φίλη ή κάποιος άλλος στην παρέα του στόχου σου. Επίσης αναφέρονται και σαν «Cock Blocker».

Last Minute Resistance

Η αντίσταση μιας γυναίκας την τελευταία στιγμή, δηλαδή λίγο πριν το σεξ.

Field (Πεδίο)

Ο χώρος δράσης των PUAs. Σαν field αναφέρουμε κάθε σημείο όπου μπορείς να παίξεις, είτε είναι στον δρόμο, είτε σε κάποιο club/bar. Γι’αυτό λέμε και «field reports» τις αναφορές μας.

Social proof (Κοινωνική αποδοχή)

Τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να δείξουν ότι ο PUA έχει πολλούς φίλους/ες και άρα είναι ψηλά στην κοινωνική αλυσίδα, ώστε να μην δείχνουν μοναχικοί και χωρίς γνωριμίες και άρα ξενέρωτοι.

Approach Anxiety ή φόβος προσέγγισης

Ο φόβος που νιώθει κάποιος όταν προσπαθεί να προσεγγίσει μια άγνωστη κοπέλα.

False Time Constraint

Τεχνική που χρησιμοποιείται από τους PUA για να δείξει σε κάποια παρέα ότι θα φύγει σε λίγο, ώστε να μην αρχίζουν να αναρωτιούνται πότε σκοπεύει να την «κάνει» αυτός που τις προσέγγισε.

Συνήθως χρησιμοποιείται όταν κάποιος προσεγγίζει μια παρέα με την δικαιολογία ότι κάτι θέλει να τις ρωτήσει.

Field Report

Η αναφορά που γράφει κάποιος σε ένα blog ή forum σχετικά με κάποιο «πέσιμο» του, ώστε ή να δείξει και στους άλλους τον τρόπο του ή να λάβει πληροφορίες για τα λάθη του.

Keyboard Junkie

Αυτός που επιθυμεί να γίνει PUA, αλλά δεν έχει το θάρρος και έτσι κάθεται με τις ώρες στα forums και συζητάει για το «παιχνίδι». Επίσης αυτός που γράφει πάρα πολλά πράγματα σε forums (συμβουλές και field reports), από τα οποία δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα.

Cocky – Funny

Τεχνική που χρησιμοποιείται για να πεις κάτι «πρόστυχο» ή και να πειράξεις, με πιο χαβαλέ στυλάκι ώστε να μην το πάρει στα σοβαρά η άλλη.

NEG

Μια προσβολή ή αλλιώς ένα αρνητικό κοπλιμέντο, το οποίο το χρησιμοποιείς για να δείξεις σε κάποια ότι δεν σε έχει τόσο εύκολα.

Άνοιγμα (Opening)

Η προσέγγιση σε κάποια άγνωστη. «Έκανα άνοιγμα» ή «την άνοιξα«, δείχνει ότι την προσέγγισες και έπιασες συζήτηση μαζί της. Γι’αυτό και τις ατάκες «ανοίγματος» τις ονομάζουν και «Opening lines».

SET

Η παρέα του στόχου. Συνήθως λέγεται και με έναν αριθμό, πχ 2 set, δηλαδή μια παρέα δύο ατόμων.

Push-Pull

Μέθοδος που χρησιμοποιείται για να την κάνεις το λεγόμενο Σκωτσέζικο ντους, δηλαδή μια κρύο και μια ζέστη. πχ «είσαι πολύ όμορφη, αλλά κρίμα, δεν πάω με ξανθιές«.

IOI/IOD

Σημάδια ενδιαφέροντος (IOD – Indicators of interest) λέμε τα σημάδια που κάνει μια κοπέλα όταν της αρέσεις, ενώ το αντίθετο τους είναι τα IOD (Indicators of diinterest).

BoyFriend Destroyer

(ή στα Ελληνικά και «φιλοαγνοητής«)
Κάποια τεχνική που θα χρησιμοποιήσει ο PUA με σκοπό να κάνει κάποια να ξεχάσει το αγόρι της, σε περίπτωση που έχει.

Hook Point

HP είναι το σημείο όπου πλέον η παρέα που έχει προσεγγίσει ο PUA τον θέλει να μείνει.

Shit Test

Σαν ST αναφέρονται διάφορα που «πετάει» κάποια με σκοπό να δοκιμάσει συνήθως έναν που της την πέφτει. Συνήθως αναφέρεται σαν μηχανισμός «φιλτραρισματος» που έχει μια γυναίκα και σκανάρει έναν άντρα για να δει αν κάνει σαν μελλοντικός εραστής της.

Flake

Όταν λάβεις ένα μέσο επικοινωνίας με κάποια γυναίκα και αυτήν δεν επιστρέφει τα μηνύματα/τηλεφωνήματα σου, τότε λέμε ότι είναι flake.

Freeze Out

Πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιεί ο PUA για να αγνοήσει κάποια και να την κάνει να αρχίσει να αναρωτιέται.

Ηired Guns

Οι γυναίκες που δουλεύουν κάπου, είτε PR είτε κάτι άλλο (πχ bar).

Low/High Self Esteem

Περιγράφει την αυτοεκτίμηση κάποιου/ας.

Ρουτίνα

Μια ατάκα ή ιστορία που χρησιμοποιείται για πολλούς σκοπούς, όπως πχ να πειράξει κάποια ή να πειράξει ένα εμπόδιο, να μειώσει κάποιον άλλο άντρα που βρίσκεται στην παρέα ή κάτι άλλο.

Γενικά είναι κάτι δοκιμασμένο που χρησιμοποιείται «έτοιμο» για κάποιον σκοπό. Ακόμη και ένα συνηθισμένο «άνοιγμα», πρόκειται για μια ρουτίνα.

DHV/DLV

Η χρήση τεχνικών (ή της συμπεριφοράς γενικά) που σκοπό έχουν να ανεβάσουν την αξία του PUA (DHV – Demonstrate High Value). Είναι το αντίθετο της μειωμένης αξίας, όπου η συμπεριφορά κάποιου τον μειώνει στα μάτια των υπολοίπων (DLV – Demonstrate Low Value).