Pick – up Artist; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Σαν Pick – up Artist (PUA) ονομάζουμε αυτόν που μελετάει τρόπους για να μπορέσει να προσεγγίσει και να αποπλανήσει ερωτικά τις γυναίκες που επιθυμεί.

Αποτελεί μέλος της κοινότητας που αποκαλείται «Seduction Community» ή «Κοινότητα της αποπλάνησης», η οποία δίνει συμβουλές για την βελτίωση της αυτοπεποίθησης, της αυτοεκτίμησης και των κοινωνικών και επικοινωνιακών ικανοτήτων του ατόμου.

Ο όρος «pickup» έγινε ευρύτερα γνωστός το 1970 από το βιβλίο του Eric Weber «How to pick up girls» και την κωμική αυτοβιογραφία του James Toback «The Pick up Artist«.

Η ιστορία της «Κοινότητας της αποπλάνησης» πάει πολύ πίσω και συγκεκριμένα στο 1980, όπου ο Ross Jeffries έκανε μαθήματα τεχνικών νευρο – γλωσσολογικού προγραμματισμού (NLP) όπου τις ονόμαζε «γρήγορη αποπλάνηση» (Fast Seduction), ενώ εξέδωσε και σχετικό βιβλίο με τίτλο «Πώς να ρίξετε στο κρεβάτι τις γυναίκες που ονειρεύεστε» (How to Get the Women You Desire into Bed – 1992).

Το 1994, ο Lewis De Payne, μαθητής του Jeffries, ίδρυσε το δίκτυο alt.seduction.fast, όπου γινόντουσαν συζητήσεις περί τεχνικών αυτοβελτίωσης και αποπλάνησης και ήταν στην ουσία ο προπομπός των σημερινών seduction forum.

Ακολούθησαν διάφορα βιβλία, μέχρι που το 2005 κυκλοφόρησε η λεγόμενη Βίβλος των PUA’s, το βιβλίο του Neil Strauss με τίτλο «The Game: Penetrating the secret Society of Pickup Artists», το οποίο βρέθηκε στη λίστα των New York Times με τα καλύτερα bestseller και το οποίο βοήθησε αρκετούς να μάθουν για την μυστική μέχρι τότε «Κοινότητα της αποπλάνησης».

Ο Neil Strauss, στο βιβλίο του «The Game», αναφέρει τις διάφορες τεχνικές τις οποίες εφάρμοζε μέχρι τότε η «Κοινότητα της Αποπλάνησης». Τα μέλη αυτής πιστεύουν στην επιτυχία με τις γυναίκες μέσω επιστημονικών και πειραματικών τεχνικών, αντί να βασίζονται στο ένστικτο και την εξωτερική τους εμφάνιση.

Ένας PUA λειτουργεί πάντα με το σκεπτικό ότι ο άντρας πρέπει να είναι ο ηγέτης και να παίρνει πρωτοβουλία στις επαφές και τα σχέδια για να είναι πιο ελκυστικός. Γνωρίζει ότι οι γυναίκες δεν θα επιχειρήσουν ποτέ να προσεγγίσουν έναν άγνωστο άντρα, όσο και να το(ν) θέλουν και περιμένουν από αυτόν να το κάνει. Επιπλέον, δίνουν μεγάλη σημασία στα άμεσα αλλά και τα έμμεσα μηνύματα ενός πιθανού σεξουαλικού ενδιαφέροντος.

Ένας PUA κάνει αμέτρητες προσεγγίσεις γυναικών, με απώτερο σκοπό να βελτιώσει τις ικανότητές του και την επιτυχία του με τις γυναίκες.

Οι υποστηρικτές της κοινότητας θεωρούν ότι οι συμβατικές συμβουλές στο θέμα των ραντεβού δεν λειτουργούν. Για παράδειγμα, απορρίπτουν την ιδέα ότι οι άντρες πρέπει να προσπαθήσουν να καλοπιάσουν τις γυναίκες ξοδεύοντας χρήματα γι’ αυτές (κερνώντας ποτό, αγοράζοντας τους ακριβά δώρα κ.α.) καθώς το θεωρούν ως ικεσία.

Η κοινότητα πλέον έχει δημιουργήσει αρκετές ομάδες, οι οποίες συναντιούνται είτε σε φυσικό περιβάλλον, είτε στα forums, και εκεί γίνεται ανταλλαγή απόψεων, τεχνικών και συμβουλών αυτοβελτίωσης.

Το παιχνίδι βελτίωσης κατατάσσεται σε δύο βασικές κατηγορίες, το εσωτερικό (inner game) και το εξωτερικό (outer game) και περιλαμβάνει αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, επικοινωνιακές ικανότητες (τρόπος ομιλίας, στάση του σώματος, γλώσσα του σώματος), ντύσιμο και στυλ.

Το παιχνίδι αποπλάνησης κατατάξετε επίσης σε δυο κατηγορίες, το άμεσο (direct game) και το έμμεσο (indirect game), το καθένα με τα υπέρ και τα κατά του και ο PUA επιλέγει ποιο του ταιριάζει να εφαρμόσει. Και οι δυο κατηγορίες περιλαμβάνουν γνώσεις στην επικοινωνιακή, φυσιολογική και προοδευτική ψυχολογία (δημιουργία οικειότητας, μείωση αυτοπεποίθησης και «σπάσιμο» των αμυνών της γυναίκας) και άλλες τεχνικές που βοηθούν στην αποπλάνηση.

Από τις δυο παραπάνω επιλογές, το άμεσο παιχνίδι αφορά την άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος σε μια γυναίκα, ενώ το έμμεσο αφορά την πλάγια προσέγγιση μιας γυναίκας με κάποιο λόγο (πχ να πάρει μια συμβουλή), με σκοπό την αποκάλυψη του ενδιαφέροντος σε επόμενο στάδιο όταν την έχει αποπλανήσει.

Ο σκοπός των PUA’s είναι να βελτιωθούν οι ικανότητες τους με καθημερινή εξάσκηση σε πρακτικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Ορολογία και λέξεις κλειδιά των PUA.